Fuengirola teki selkeät säännöt karavaanareilla

VALKONEN AIRA 24.09.2014 11:33

Eilen ilmestyi SE-lehti (Suomalainen Espanjassa), jossa on hyvät ohjeet luvalliseen oleskeluun Fugen feria-alueella. Käykäähän kurkistamassa.

TOIVONEN MARTTI 24.09.2014 14:14

http://www.lehtiluukku.fi/lue/suomalainen-espanjassa-223-2014/59782.html

KEMPPAINEN OLAVI 24.09.2014 14:48

Tuota asumista olemme ihmetelleet kolme syksyä. Hankitaan jopa sadantuhannen euron auto, jolla ajetaan Espanjaan ja asutaan asfalttitorilla metrin päässä toisistaan ja sanko vedenpoistoputken alla. Onhan siinä mukava nautiskella Mercadonan 70 sentin olutta leveästi auton edessä ja katsella köyhiä espajalaisia viikottaisilla markinoilla ja kirpputoreilla. Vime syksyn äärilaitaa taisi edustaa englantilainen ison linja-auton kokoinen asunto peräkärry perässä. Peräkärryssä pikuauto, jolla saattoi retkeillä ympäri lähiseutuja. No, toista laitaa edusti muistaakseni ruotsalainen parhaat aikansa nähnyt auto-vaunuyhdistemä.

HALINEN HARRI 24.09.2014 16:43

Vaikka en itse käy Fugessa muuten kuin lentäen ja liikun vuokra-autolla ihmettelen onko tuo Ferian porukka niin epäsosiaalista joka siellä alueilla yöpyy jotta heille täytyy tuollaiset määräykset olla?
Olen vuosittain jo yli 10 vuotta jatkuvasti ollut siellä keväin ja syksyin 1-2 kk enkä ole nähnyt heistä olevan haittaa. Ensi kertani käynnit siellä olivat siihen aikaan (80-luvulla) jota menoa paikkakunnalta tehty tv-sarja koetti esittää. Useammin Suomessa näkee humalaisen kuin nykyään Fuengirolan kadulla. Tosin en ole suorittanut ympäristötarkastusta feria-alueella tai kuunnellut heidän puskamusiikkiaan jos se on häiritsevää. Uskon enemmän noiden määräysten olevan "haitta silmälle" ja kenties sen vesijuoksutuskanavan toisella puolella oleville asunnoille. Aika lailla näyttää siellä pyörivän tasaisesti eri kansallisuuksia, tosin englantilaisten määrä on vähentynyt kovasti kun heidän maineensa teki mm. sisäänpääsylle haittaa leirialueille.
Kiertelin mm. Alicanten ja Aurinkorannikon leirialueella ja jututin campingien henkilökuntaa ja muutama ottaa englantilaisia sisään vain "käteismaksulla". Monessa paikassa suomalaisilla on hyvä maine, joskus ruuhka-aikoina jos alue oli täynnä camping-väki sanoi että sano olevasi Suomesta, kyllä tilaa löytyy vaikka aluksi ei parhaille paikoille sovikaan.

ÖGÅRD PÄRRE 24.09.2014 17:29

Olen täysin samaa mieltä Olavin kanssa. Calahondan markkinakentällä oli viime talvena monta autoa, pällyävällä hiekkakentällä. Onneksi ei yhtään Suomalaista. Leirintä alueet on sitä varten. Kuitenkin mukavaa tulevaa talvea etelässä.

AHONEN KAI 25.09.2014 01:41

Onhan tuo toiminut vuosikaudet juurikin noin, tulihan tuonne inglesiinkin viime syksynä uusi ohjeistus, ja homma jatkui hyvin wanhaan malliin, ei aiheuttane toimenpiteitä tuolla fugessakaan. Itse varmaankin ilmoitan auton fugelaiseksi.

JANSSON JUHANI 25.09.2014 11:44

Ilmoitan auton fugelaiseksi ???? Sehän edellyttää osoitetta Fugessa , auton rekisteröintiä Espanjaan ja padron eli kotipakkaoikeuden hankkimista Fugesta . Sitten saa ilon ja oikeuden maksaa kaikkien Fugelaisten autonomistajien rakastamaa vuosittaista veroa, impuesto de circulacion, eli suomeksi vaikkapa autonkäyttöveroa. Vasta silloin auto on Fugelainen. Olisiko helpompi suosiolla muuttaa sinne campingille?

AHONEN KAI 25.09.2014 22:56

SE-lehden mukaan auton pitää olla rekisteröity Fugen kaupungintalolle, ja on anottu erikoislupa pysäköintiin muualla kuin feria-alueella.

Toinen paikka joka on ollut yli kymmenen vuotta matkalaisten käytössä sijaitsee lähellä Sohailin linnaa, ja sinne vissiin pitäisi anoa sitä lupaa.

Ja kämppärikin on kaukana ;)

Käyttäjän lisäys viestiin 25.9.2014 klo 23:44:06 http://www.lehtiluukku.fi/lue/suomalainen-espanjassa-223-2014/59782.html

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.