Varoitus netin käytöstä Serbiassa ja Albaniassa!

SILMUNEN HANNU 09.09.2014 20:19

"Näiden viestien lähettäminen ja vastausten lukeminen tuli ihan pikkuisen kalliiksi; semmoinen 2000 euron lasku mätkähti SErbiassa ja Albaniassa nettiyhteyden käytöstä...

Kyllä, luit aivan oikein, kahden TUHANNEN euron lasku. Tonnin Serbiasta ja tonni Albaniasta, niin ja hinnat ovat vielä ilman alvia...

No, Sonera lupasi kuukauden selvittelyn jälkeen maksaa laskuista puolet, kuunneltuaan luvan kanssa ensin puhelumme heidän kanssaan Makedoniassa (maksoi muuten 100e se jonottaminen Soneralle), sillä heiltä nanettiin meille virheellistä tietoa.

He nimittäin kertoivat, että kaikissa Euroopan maissa on se hintakatto, mikä tarkoittaa suomalaisella nettiliittymällä sitä, että kun olet ollut netissä määrätyn "ajan", tulee sinulle ilmoitus mikä kertoo netin päiväkäytön rajan tulleen täyteen (hinta n10-20e, riippuen maasta), ja et voi käyttää nettiä enää ILMAN, että kerrot haluavasi ostaa uuden päiväpaketin.

Samalla he vielä kertoivat, ettei Serbian kohdalla näy mitään erityistä laskua (soitimme soneralle koska nettimme lakkasivat toimimasta, ja löysin viestit kansioista outoja ilmoituksia), että jumittuminen varmaan johtuu vain maasta missä olemme.

NO, ottakaa opiksenne; Serbia ja Albania kuuluvat poikkeuksiin, niissä maissa EI OLE mitään päiväkattoa netin käytölle, ja netin käyttö maksaa järjettömän paljon.

Mm, yksi 9 minuutin netissä olo tuli maksamaan yli 400 euroa! On isinä dataa mahtanut yrittää liikkua, mutta ilmeisesti tuona aikana en saanut kuitenkaan itse yhteyttä minnekään....

Toivottavasti tämä valepoliisi-episodi jää jonkun mieleen siten, että auttaa pääsemään pälkähästä jos vastaavaa sattuu omalle kohdalleen. Silloin voisi ajatella ettei mennyt raha ihan hukkaan :) :)

NIin, me siis Serbiassa tätä kirjoittaessamme luulimme, että silelä on tuo netin päiväkattosysteemi, ja olimme iloisia kun mitään ilmoitusta sen täyttymiestä ei tullut. Tosin kolme käytössämme ollutta sim-korttia lakkasi yksi kerrallaan toimimasta....

Nyt kun mietimme, olisimmeko toimineet toisin, jos olisimme tienneet mitä kaikki maksaa, niin emme oikein tiedä.

Hätä oli suuri, ja pelkkä viestien kirjoittaminen tänne, orgiin ja facebookiin ei olisi auttanut mitään, jos emme olisi raskineet käydä katsomassa, onko vastauksia tullut.

Ja todellakin tätä kautta saimme yhden arvokkaan puh.numeron ja facebookista toisen. Vaikka emme onneksemme niitä loppupeleissä tarvinneetkaan, toivat ne suurta turvaa tuolla hetkellä.

Mutta, teitä on kuitenkin varoitettu!! :) :)

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 9.9.2014 klo 17:01:40 Onpa kirjoitusvirheitä, ja ehkä epäselvä muutenkin, kysykää jos ette ymmärrä jotain! Tässä ruoanlaiton ja töiden seassa tätä kirjoittelin, kun tuli juuri Soneralta postissa selvitykset asiasta!"

Käyttäjän lisäys viestiin 9.9.2014 klo 20:21:33 No just juu, lähti aivan kesken kaiken tämä viesti.

Ajattelin vain, että jos aihe kiinnostaa jotakuta sellaista, jota Serbian hätäapu-pikakysymys ei kiinnosta, niin laitoin tämän varoittavan viestin myös tähän oman otsikkonsa alle.

Teksti on siis sama, minkä lisäsin tänään sen Serbia-aiheen alle!

t.Kaarina

VEIJOLA ESA 09.09.2014 20:47

Sattuuhan näitä. Meilläkin espanjasssa ja portugalissa meinas tulla tosi iso lasku vaikka lähtevän datan laskurin mikaan se ei ollut mahdollista. Mutta kun operaattori Oli ajellut päivityksiä sun muuta dataa niin siitähän se lasku kertyi. Tarkkana kannettee olla.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.