Eikun lisää kaasua

TOIVONEN MARTTI 01.09.2014 11:34

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2739285/Family-cash-mobiles-iPads-taken-cars-ransacked-slept-motoring-rest-stop.html

Kuinka ollakaan taas oli rahaa parituhatta puntaa mukana. Nyt oli vaan vielä tarkempi homma rosvoilla kun piti kaasuttaa telttaperäkärry. mot?

LIIMATAINEN HANNU 01.09.2014 12:17

Selevä tappaus, kaasua on käytetty! Koirakaan ei ole herännyt, vaikka rosvot hääräilleet, Ja varjomainen hahmo nähty, unenpöpperössä. Kaasuryöstö iliman muuta! ;-)))

HALINEN HARRI 01.09.2014 12:55

Onneksi heilläkin kaikki vakuutukset tuli otettua juuri ennen matkaa.

POIKULAINEN ESA 01.09.2014 14:19

Kun nykyisin ei kai sammuttimia enää "tarvitse" olla niin pitäisi niiden tilalle määrätä "pakollisiksi" kaasunaamarit kaikille matkaillioille teltasta alkaen, koirat mukaan lukien. Kohtahan kaupoista loppuu kaasuhälyttimet kun joka puolella kaasutetaan. Aikoinnaan kaupparatsut myi ovelta palovarottimia joka huoneeseen. Siivouskomeron katossakin piti olla niiden mielestä sellainen. Tässä olisi hyvä bisnes-sauma kaupparatsuille.

NYYSSÖNEN KAJ 01.09.2014 14:50

Ei mitään uutta auringon alla. ei minkäänlaista todistetta kaasutuksesta. Koira joka haukkuu pienimmästäkin rasahduksesta oli sammunut jo ennen ryöstön alkua

kun ei reagoinu edes kun oven vetskaria revitään ennen kaasutusta.

HAAPANEN TIMO 01.09.2014 18:27

Meinaatteko että on vakuutuspetos koko homma? Korvaako engelsmannin vakuutusyhtiö käteisenkin?

Svun alareunassa vasemmalla on erikoinen hai-video Floridasta.

@timppa

LAUKKANEN MAURI 01.09.2014 19:14

Täyttä asiaa; Eli kun matkustaa Euroopaan niin kaasunaamarit nukkuessa pakolliseksi karavaanareille .

Mutta onneksi elämme Suomessa ja täällä voi vaikka pireskellä ilman kaasu varoituksia !.

LEPOLA SAKARI 01.09.2014 19:34

Neljä viikkoa reissattiin kesällä ympäri Eurooppaa. Ei kaasut menoa haitanneet. Nämä kaasutusjutut ovat täyttä humpuukia.

SILMUNEN HANNU 01.09.2014 20:14

Ei sadankaan viikon reissut ilman haavereita todista sitä, ettei haavereita satu.

Haluasin kuulla/lukea lääkärien kommentteja asiasta.Eli onko, toisin kuin muinoin Caravan-lehteen tehdyssä jutussa kerrottiin, jonkun lääkärin mukaan mahdollista , että NIIN moni rosvo kykenisi käyttämään kaasua NIIN tarkasti, ettei kertaakaan kukaan ole siihen kuollut.

Haluaisin myös kuulla, että onko kertaakaan yöllä murtauduttu autoon, missä näkyvästi ketju etuovien välissä.

Ja haluaisin tietää missä kohtaa autoa nämä öisin ryöstetyksi tullleet ihmiset omaisuuttaan säilyttävät. Että onko keneltäkään, jonka lompakko ja puhelin on pään alla, ja tietsikka sekä kamera pään yläpuolen kaapissa, niin että nukkujan yli pitää ryömiä saaliin saadakseen, ryöstetty yöllä miätän.

OLisi myös kissan kokoisin kirjaimin syytä joka maan karavan-lehtien uutisoida, ETTEI Ranskassa ja Espanjassa määrättyjen moottoriteiden taukopaikalle kannata ikinä jäädä yöpymään, sillä ilmi selvää on vuosikausia ollut, että niillä tehdään ryöstöjä, on tekotapa sitten mikä vaan.

t.Kaarina

VALLIUS MARTTI 01.09.2014 20:19

Näilä kaasutus jutuila nämä henkilöt rahoitavat matkailunsa,onhan näitä jo vakuutus petoksista jäänyt kiini useampikin porukka,sanote mitä sanote mutta humpukia koko jutut. "Tietysti jokaisella saa olla oma näkemys asiasta"".TV Kulkuri

HALINEN HARRI 01.09.2014 20:22

Kumpia juttuja humpuukiksi Martti tarkoitat: Lehtijuttuja vai näitä karavaanareiden mielipiteitä?

SILMUNEN HANNU 01.09.2014 20:31

Onko oikeasti jäänyt kiinni vakuutuspetoksista!??

Miksi ihmeessä aiheseta ei tehdä lehdistössä asiallisia juttuja, aina vain joku kertoo että joku...jne...

JOka tapauksessa noilla määrätyilä seuduilla autoihin murtaudutaan aivan eri tahitin kuin missään muualla.

Entäs se muinoin Ruotsissa ollut kaasutus/murtoepidemia, senhän tekijät saatiin kiinni mutta selvisikö kaasutuspuoli?

t.Kaarina

HAAPANEN TIMO 01.09.2014 20:45

Luultavasti vain nämä kaasutusjutut ( oli kaasua tai ei ) nousevat otsikoihin. Tavalliset murrot jäävät lehtien ulkopuolelle. Olisi kiva tietää paljonko niitä oikesti on.

@timppa

AHONEN KAI 02.09.2014 03:01

"Olisi kiva tietää paljonko niitä oikesti on."

Eiköhän noita ole lähes tasan sen verran kuin on vakuutuspetoksen yrittäjiäkin.

Se viime syksyn peltikuoriaisväen juttu fugessa oli oikein viihdyttävä, pudottivat ihan siinä parkissa jo menettämiään tavaroita 80% seuraavan päivän haastatteluissa.

Kaasuissa nämäkin olleet.

Paras näistä ollut takavuosilta, kun karvakäsi oli tullut autoon ja ummikko suomalainen oli kaasupäissään kertonut ulkomaalaiselle sekopäissään pankkikortin tunnusluvun tahtomattaan.

ANTTILA MARKKU 02.09.2014 10:45

Sadut on ikiajoista olleet kiehtovia.Etenkin vielä tuollaiset "entäs jos meillekin"pelotukset.

HAAPANEN TIMO 02.09.2014 11:03

Näköjään on tultava siihen johtopäätökseen ettei matkailuautoihin murtauduta motarien varsien huoltsikoilla.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 2.9.2014 klo 11:19:55 Tässäkin Brandenburgin alueen poliisin tiedottaja Ulrike Glanz kertoo kuudesta murrosta kesäkuun lopulla.

http://www.berliner-zeitung.de/brandenburg/brandenburg--ueberfaelle-auf-wohnmobile-taeter-kommt-waehrend-des-schlafs,10809312,23549244.html

Onneksi tuokin on vain satua.

LEPOLA SAKARI 02.09.2014 12:30

Kyllä asuntoautoihin on murtauduttu niin kauan kun niitä on ollut ja tullaan edelleenkin murtautumaan kuten kaikennäköisiin muihinkin paikkoihin joissa rikollisilla on jotakin vietävää. Mutta se, että murtomiehet kaasuttavat ihmiset ensin uneen on kyllä tayttä humpuukia. Se kaasutus olisi niin vaativaa ja kallista hommaa että ei siihen tavallisten murtomiesten kyvyt riitä. Ja siitä tulisi myös joissain tapauksissa ruumiita joista kyllä kerrottaisiin jos niin tapahtuisi.

ANTTILA MARKKU 02.09.2014 15:17

Edellisessä aika tyhjentävä mielipide josta ole samaa mieltä.Kaasutus rosvouksia pidän satuina joihin lisä väristyksiä tulee illalla kerrottuna jossain pimeällä pellolla.

JYLHÄ HANNU 03.09.2014 12:36

Ei kaasutus ihan humppaa ole: itänaapuri sitä kokeili elokuvateatterin kaappauksen yhteydessä. Onnistui ihan hyvin 2/3 säilyi hengissä (no osa hengissä säilyneistä ammuttiin). Entisen työkaverini (anesterialääkäri) kanssa tästä muutama vuosi sitten keskustelin ja hän piti täysin mahdottomana sitä, että jotakin kaasua voisi annostella vaunun sisään niin, että kaikki nukahtaisivat eikä kukaan kuolisi. Kaasua ei saada tasaisesti vaunun eri osiin ja ihmiset ovat eripainoisia. Itse epäilen, että rosvot ovat käyneet (jos ovat käyneet) jo aiemmin ja runsaalta illalliselta palattua on kaaduttu suoraan sänkyyn ja varkaus hyomattu vasta aamulla.

HALINEN HARRI 03.09.2014 12:39

Ko kaasun saatavuus on heikkoa tavalliselle konnalle täytyy olla valtiokonna jotta sitä saa.

SILMUNEN HANNU 03.09.2014 13:02

Carbon monoxide eli häkä noissa jossain ulkomaalaisissa lehtijutuissa mielestäni mainittiin.

Olen kovin skeptisesti itsekin asiaan suhtautunut, juuri sen mahdottomuuden vuoksi, mutta jotenkin alkaa tuntua siltä, että olisi jo virkavallan aika selvittää tilanne, ja kertoa voiko niin tapahtua, onko niin tapahtunut ja saada vielä homma loppumaan.

No, edes nuo kaksi ensimmäistä.

t.Kaarina

MERIKALLIO VELI-PEKKA 03.09.2014 17:34

Jipii, vasta neljäs kerta tänä vuonna, kun tätä ikuista mysteeriä ratkotaan oikein porukalla.

Kyllähän tähän selvyys on saatava.

Pyrin kohtapuoliin aloittamaan empiirisen kokeen asian tiimoilta. Matkaan Ruotsin kautta etelään ja yövyn kaikkein riskialtteimilla alueilla Ruotsissa, Ranskassa ja Espanjassa. Motareiden varrella, erilaisilla parkkipaikoilla ja mahdollisimman syrjässä, kaukana kuppilan pääovelta ja muista kulkevaisista, kännissä en nyt kuitenkaan viitsi olla (se kun ei kuulemma ole kovin terveellsitä).

Raportoin sitten (mikäli olen hengissä) näistä vaaranpaikoista, hirmuisista ryöstäjistä ja muistakin ketkuista, jotka alvariinsa karavaanaria uhkaavat.

Mitään turvavälineitä tai hälyttimiä ei autossani ole, kun Kotkan meripäivillä varastivat ne ainokaiset turvani, 48 numeron saappaat rapunpielestä.

SILMUNEN HANNU 03.09.2014 18:10

Silleenkö se menee, että jos itselle ei ole koskaan reissussa sattunut mitään, niin sitten on valtuutettu kertomaan, että mitään ei koskaan voi kellekään sattua, puppua puhuvat ne, jotka toisin väittävät!

t.Kaarina

MERIKALLIO VELI-PEKKA 03.09.2014 18:21

No tuollainen ajattelu näkyy Kaarina olevan sulla. Itse en tietääkseni puhunut johtopäätöksistä tai edes hypoteeseistä mitään.

Päätin vain tehdä empiirisen kokeen, jonka lopputuloksista ei voi etukäteen sanoa mitään. Tämän teen ja raportoin, jos se rouva Silmuselle suinkin käy.

Enkä ole tietääkseni maailmalla yksin, saatanpa jututtaa muitakin karavaanareita ja rekkamiehiä, lueskella lehtiä ja tehdä muutakin osallistuvaa havainnointia, olenhan tutkimusmatkalla.

LAINE SEPPO 03.09.2014 18:28

Minä en usko joulupukkiin mutta minä uskon vakaasti että ainakin osassa kaasutusjutuissa on valitettavasti perää. Olen itse yöpynyt rastilla ranskassa jossa oli myös toinen suomalais pariskunta, jotka ilmeisimmin kaasutettiin ja autoon oli tultu sisälle ja paikat kaikessa rauhassa myllätty. Pariskunta heräsi aamulla tokkuraisina ja ihmettelivät myllättyä autoaan. Ovat eläkeläispariskunta jotka eivät käytä alkoholia ja ovat uskonnollisuuteen taipuvia.Ainakaan vakuutuspetos ei ensimmäisenä tullut mieleen. Oltiin vielä alaspäin menossa. Auton lukko oli sitten rikki puolen reissua, ennenkuin löytyi uusi. Häkää on helppo tehdä ja pullottaa. Onnistuu nykykonnilta varmaan ihan hyvin. Annostelu ei ole niin tarkkaa, kubhan vaan hiljenee tai uni senverran syvenee että ei9 ihan helposti herää.

SILMUNEN HANNU 03.09.2014 18:30

Yhdessä toisessa keskustelussa sulle ei kelvannut meidän muiden kokemukset asiasta, vaan olisi pitänyt olla tutkittua tietoa, ei karavaanareiden omia kokemuksia.

Ja siksi toiseksi me ei sun mielestä käytetty oikeita termejä, joten kokemuksillamme ei ollut senkään tähden mitään merkitystä.

Että silleen.

t.Kaarina

MERIKALLIO VELI-PEKKA 03.09.2014 18:39

No voi hyvä Kaarina, eiväthän ne ole toisensa poissulkevia, saada luotettavaa tietoa ja tutkailla maailmaa omasta vinkkelistä, molempia tarvitaan, vai?

SILMUNEN HANNU 03.09.2014 18:46

Kerrotko V-P nyt mulle, että mikä sulle on luotettavaa tietoa, kun se, mitä ihmiset kertovat itselleen sattuneen, ei sitä ole.

Ja kun se ei mielestäsi ole luotettavaa, mitä muut kertovat itselleen sattuneen, miten ihmeessä se, mitä sinä koet, olisi muka luotettavaa.

t.Kaarina

LEPOLA SAKARI 03.09.2014 18:49

Häkä on muuten sellaista kaasua että jos se vaivuttaa uneen niin siitä ei enää herää jos joku toinen ei tule herättämään ja viemään raittiiseen ilmaan. Ja jos näin onnellisesti kävisi, siitä saa helvetinmoisen pahoinvoinnin ja päänsäryn. Voin tämän sanoa kokemuksesta kun kansakouluikäisenä meinasin isäukon kanssa häkään kuolla.

SILMUNEN HANNU 03.09.2014 18:57

Pitäneee laittaa Caravan-lehteen toivomus,että aihe otetaan siellä uusinta-käsittelyyn ja tehdään yhteistyötä euoroppalaisten caravan-järjestöjen kanssa.

Jotenkin pönttöä, että näin vakava asia on jotenkin "lapsen kengissä", vailla kunnon tutkimuksia ja selvittelyjä!

t.Kaarina

JYLHÄ HANNU 03.09.2014 19:54

Tuo häkä on ilmaa hieman kevyempi kaasu ja näin se tappaisi alkovissa nukkuvat kun taas alempana nukkuvat ehkä eivät saisi myrkytys oireita lainkaan. Ja aika kellosepän hommaa se olisi, että saisi sopivan narkoosin aikaiseksi tappamatta vaikkapa 20% kohteena olevista ihmisistä. Häkä on todella tehokas kaasu, suomessakin muutama vuosi sitten kuoli kolme saunojaa Perämeren pohjukassa.

Paljon tästä on juttuja, mutta en minä ainakaan ole kuullut yhdestäkään varmasta, luulisi, että edes yksi kaasuttaja olisi saatu välineineen kiinni.

AMINOFF BERNDT 03.09.2014 20:30

Entäs häkävaroittimet? Benkku

AHONEN KAI 09.09.2014 00:28

"Jotenkin pönttöä, että näin vakava asia on jotenkin "lapsen kengissä", vailla kunnon tutkimuksia ja selvittelyjä!"

Minusta on pönttöä jatkaa tätä fuulatuubaa vuodesta toiseen, joka ei ole vakava asia, tämä tuuba, joka löytyy aikuisten kengistä.

Moikkaaminen ja paskan tyhjennys taas kehiin

HONKANEN JAAKKO 09.09.2014 09:07

Nyt Kaitsu puhuu oikeeta asiaa ! Moikkaaminen ja varsinkaan paskojen lajittelu ja tyhjennys ei ole ollenkaan karavaanareiden hallussa ainakaan Suomalaisten .Eivätkä osaa lukea Suomea ulkomailla kuinka homma hoidetaan. Toki poikkeuksiakin on mutta 80 % homma ei onnistu. Siitä opastusta karavaanari veljille ja siskoille. Aina valitetaan paikkamaksujen kalleutta ,siitä sekin johtuu kuinka käyttäydytään itse. Tästä aiheesta tarinaa kehiin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.