ACSI vai CKE, kun Saksaan ja Espanjaan?

LAINE SONJA 11.08.2014 21:09

Olemme lähdössä Eurooppaan (ainakin Saksa, Ranska ja Espanja), kumpi kortti meidän kannattaa ottaa, jotta saamme parhaan hyödyn?

Ja olisiko jollain myydä ACSIn opasta euroopan leirintäpaikoista? Näkyi olevan loppuun myyty...

Kuuluuko Saksassa leirinnän hintaan aina sähkö?

Kiitos jo etukäteen vastauksista!

PURSIHEIMO TOPI 11.08.2014 21:41

Saksassa sähköstä maksetaan poikkeuksetta erikseen.

Käyttäjän lisäys viestiin 11.8.2014 klo 21:43:20 Jos alueella on selvät tontit voi sähkö sisältyä hintaan.

ALAKULJU AULI 11.08.2014 21:50

Meidän nyt täällä Saksassa asumisen aikana olemme saaneet useimmin alennuksen Adac:n kortilla kuin Acsi:n kortilla. Välillä myös kansainvälisellä leirintäaluekortilla.

Juuri noin, että Saksassa sähkön hinta on aina erikseen ja useimmin vielä kulutuksen mukaan ja noin 50-60s/kWh.

HAAPANEN TIMO 11.08.2014 22:19

On tosiaan myyty loppuun Hollannista ja Vicariukselta. Kyllä kortilla hyötyä saisi vallankin keski-euroopassa ja vielä Espanjassakin. Portugalissa siitä ei juuri hyödy kun kämppärit on edullisia ja etelärannikolla on vain kolme ACSI paikkaa.

ACSI kämppäriopas on kuitenkin aina erittäin käytännöllinen ja helppokäyttöinen niin läppärissä kuin kännyssä ja tabissa.

Tästä kännyyn: http://www.eurocampings.co.uk/extra-information/acsi-europe-app/?aff=6720&utm_source=ACSI_Europa_app_banner_webshop&utm_medium=banner&utm_campaign=App

8533 kämppäriä löytyy siitä suomenkielisine selityksineen. Paikkoihin voi asettaa matkan ajan joten aukiolo selviää heti. ACSI opas on aivan eri asia kuin ACSI korttipaikat, alennuspaikkoja on vain 2739. Suurimmasta osasta oppaan 8533 paikasta ei siten mitään alennusta saa mutta kämppärin etsiminen on helppoa.

Alennuspaikoille on oma sovellus, mutta ilman fyysistä korttia alennuksia ei saa.

CKE kasvattaa suosiota koko ajan, nyt se on yhteistyössa ADAC:n kanssa, kaikki edut ovat yhteneväiset. Taloudellista hyötyä ei sillä kuitenkaan juuri saa, säästyy vain passin jättämiseltä respaan.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 11.8.2014 klo 22:22:01 Auli http://campingfuehrer.adac.de/produkte-angebote/camping-key-europe.php

ALAKULJU AULI 11.08.2014 23:00

Timo, juuri tuo kortti. Jolla on saatu jopa joskus 10e yö alennusta.

Tuo kortti asia on niin ja näin kannattako mitään korttia hankkia 2-4 viikon matkalle. Voi olla, että kannattaa mutta voi olla että ei juuri kannata. Se sesonki on niin vaihteleva käsitys.

Ne Acsin alennuspaikat ovat niitä, ei niin laadukkaita leirintäalueita ja minusta niiden paikkojen markkinointia.

JANHONEN MATTI 11.08.2014 23:05

Ottakaa mukaan kaksi Visa-korttia, yksi kummallekin, se riittää.

TOIVONEN KAIJA 11.08.2014 23:15

ACSIn kortti ja opaskirja oli ainakin meillä kevään Saksa-Ranska-Espanja-reissulla mukana. Siinä oppaassa on helposti löydettävissä hyviä kämppäreitä. Me ollaan pääsääntöisesti käytetty niitä, mutta ollaankin reissattu molemmat reissut ennen varsinaista kesäsesonkia. Eli alennuksiakin on jossakin saatu.

ALAKULJU AULI 12.08.2014 08:46

Vielä tämmöisiä ajatuksiani sähköstä ja sen hinnasta.

Saksassa sähkö on kallista mutta oman kulutuksen mukaan minusta tulee karavaanarille täällä halvemmaksi kuin Suomessa. Eikö Suomessa ole monesti 7e vuorokausi se maksu?

Kokemuksesta voin sanoa, että helteisellä ilmalla ja ilmastolaite 24:llä astella päällä päivisin, karvaisten perheenjäsenten takia. Alle kymmenen euroa tuolle sähkölle tulee hintaa viikonlopun ajalta. Ja stellplatzilla, kun maksu on kolikoilla automaattiin, niin jääkaappi ja vähä muu sähkölaiteen käyttö on euro yö ja aina ei sekään kulu. Ilmastolaiteen käytöstä 3-5euroa päivä.

Hyvin usein se sähkö kytketään omalle tonttipaikalle leirintäalueen respasta käsin. Pienemmillä alueilla sitten käydään avaamassa sähkökoppi ja tuosta menee erillinen pieni kytkentämaksu.

HYTTILÄ ESKO 12.08.2014 08:52

"Ne Acsin alennuspaikat ovat niitä, ei niin laadukkaita leirintäalueita"

No ei kai nyt sentään :) Osa ihan huippualueita pitkin Englantia, Ranskaa ,Sisiliaa, Kreikkaa jne Niitä on myös Ranskassa, Saksassa ja Espanjassa http://www.wooda.co.uk/ http://www.eurocampings.co.uk/united-kingdom/england/devon/otterton/ladram-bay-holiday-park-117318/ http://www.lechatelet.com/ http://www.campingcard.co.uk/gb/en/europe/germany/bavaria/?start=20 http://www.campingcard.co.uk/gb/en/europe/italy/sicily/camping-%26-village-rais-gerbi-100679/

Seuraavassa Euroopan alueet http://www.campingcard.co.uk/gb/en/europe/ Varaa valita, Stellplatzin hinnalla upeita paikkoja, kymmenillä olemme olleet. Esim tänä kesänä Kreikan Chaldikilla 12€ yö

HAAPANEN TIMO 12.08.2014 10:58

Sonja! Suomen Sepolla taitaa vielä olla kortti myynnissä: http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/tavaratori/?x26561=108565746

Tienaa hintansa varmasti.

Auli! ''Timo, juuri tuo kortti. Jolla on saatu jopa joskus 10e yö alennusta.'' Mutta jos saat ADAC-kortilla, saat saman myös CKE-kortilla koska edut ovat ristikkäiset.

Vielä tästä ACSI-asiasta.

http://webshop.acsi.eu/en/camp-site-guide-dvd/acsi-campinggids-dvd-europa-2014.html Linkin DVD läppärille ladattuna on vaihtoehdoista täydellisin. Kämppärien valinnassa on helkkaristi vaihtoehtoja, ehkä liikaakin. Sinne voi ruksata mieltymyksiään monella tavalla, myös ajankohdan. Ruksata voi myös ACSI-alennuspaikat joten niidenkin haku käy helposti.

Uutena siinä myös Matc2Camp valinta jolla voi hakea määrätyn tyylistä kämppäriä http://www.campingcard.co.uk/gb/en/match2camp/uc33-l2-n2337/?atm_campaign=m2c&atm_source=leftmenu&atm_medium=web

Koko sydeemi toimii ilman internet- yhteyttä. Suomenkielinen.

Sitten kännyn tai tabiin ladattava versio DVD:stä: http://www.eurocampings.co.uk/extra-information/acsi-europe-app/?aff=6720&utm_source=ACSI_Europa_app_banner_webshop&utm_medium=banner&utm_campaign=App Haku on yllättävän helppoa kännykälläkin. Miinuksena ettei hakuun voi asettaa ACSI alennuspaikkoja erikseen, ne kyllä näkyvät ''CC'' logona jos löydetty kämmpäri alennuspaikka sattuu olemaan. Matkustusajan saa asetettua. Sovelluksen koko täydellisenä on iso, 2,61 Gt.

Toimii ilman internet- yhteyttä. Suomenkielinen.

Vielä kännyyn tai tabiin ACSI alennuspaikat: http://webshop.acsi.eu/en/campingcard-acsi-app.html Ainakin mulla toimii hyvin ja käyttö on yksinkertaista. Tässä kannattaa ladata kerralla kaikki ( 171 Mt ) ja jos tilasta on puutetta poistaa joku kartta, se jää sinne näkyviin ja yhdellä painalluksella sen voi ladata uudelleen. Tämä uudelleenlataus vaatii tietenkin verkkoyhteyden

Toimii ilman internet- yhteyttä. Englanninkielinen. Ei oikeuta alennukseen

Vielä tuo ADAC Stellplatz sovellus, Haussa on valinta Platzit/kämppärit. Koko 108 Mt. Toimii hyvin. Mukana tulee sähköinen CKE/ADAC_kortti, joka ilmeisesti oikeuttaa etuihin. https://play.google.com/store/apps/details?id=de.adac.camping14

Toimii ilman internet- yhteyttä. Saksankielinen

Nämä lataukset yhteensä 3,81Gt joka tainnuttaa jotkut kännykät. Ainakaan Samsungissa ei sovelluksia saa sd-kortille, vaan ne jäävät kännynmuistiin.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 12.8.2014 klo 11:05:32 Sonjan kannattaa ruksata 'omat tiedot' kohdasta yksityisviestit sallituksi kun sitä kautta Seppoon yhteyttä otat.

Käyttäjän lisäys viestiin 14.8.2014 klo 07:50:53 ACSI- alennuspaikkojen sovellus on kuitenkin suomenkielinen. Vain kämppärien kuvaus on englantia.

NYYSSÖNEN KAJ 13.08.2014 06:22

Minäkin äänestän Visa kortin puolesta

AHJOS TIMO 13.08.2014 10:21

Timo Haapanen kirjoitti:"Vielä tuo ADAC Stellplatz sovellus, Haussa on valinta Platzit/kämppärit. ..."

Siinä on siis sekä camping-alueet että stellplatzit, kuten ohjelman nimikin ilmaisee. Se on "ADAC Camping/Stellplatz 2014". Asennettuna sen nimenä näkyy vain "Camping 14".

ALAKULJU AULI 13.08.2014 11:03

"Siinä on siis sekä camping-alueet että stellplatzit, kuten ohjelman nimikin ilmaisee. Se on "ADAC Camping/Stellplatz 2014". Asennettuna sen nimenä näkyy vain "Camping 14"."

Kiitos, Timo tuosta huomiosta. :)

Minä pidän niin tavallisena matkakaverina tuota, etten älyä edes mainita. Toimii ilman nettiyhteyttäkin mutta karttaa ei silloin saa tarkennettua lähelle mutta näkee kuitenkin oman sijainnin ja sen läheltä voi etsiä sitten paikkoja. Paikan esittelytiedosta voi osoitteen suoraa viedä navigointi ohjelmaan, eikä tarvitse koordinaatteja ja osoitteita erikseen sen johdosta kirjoitella. Nettiyhteydessä pääsee suoraan alueen sivuille. Niin näppärä ja nykyaikainen.

Tuossa on 5400 leirintäaluetta ja 4500 Stellplätzeia Euroopan alueella. Minulle tuo maksoi noin 4.50 euroa. Saa myös muihin merkkeihin, tabletteihin ja puhelimiin.

https://itunes.apple.com/de/app/adac-camping-und-stellplatzfuhrer/id845032845?mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.adac.camping14

Ohjelmassa on sähköisenä myös tuo Adac:n kortti, jolla pitäisi myös alennukset saada. Sitä ei ole koskaan käytetty, joten en voi sanoa toimiiko. Korttiin saa asetuksista oman nimen laitettua. Ainut haitta tuossa on se, että on saksankielinen.

NYMAN MATTI 13.08.2014 11:03

Moi Kommentti. Saksassa en ole 11 vuoden aikana vielä kertaakaan maksanut sähköstä erikseen. On aina kuulunut hintaan.

t. Matti

ALAKULJU AULI 13.08.2014 11:15

Aika erikoiselta kuulostaa, ettet koskaan.

Oletko yöpynyt pienillä vaiko isoilla alueilla, pohjoisessa vaiko etelässä? Voihan olla, että pohjois-Saksassa on käytäntö eri? Jos on vaikkapa joku tarjoushinta, että kaksi henkilöä ja auto/vaunu tiettyyn hintaan, niin siihen lisästään sähkö.

Oletko laskua katsonut? Siellä näkyy oma kukutus ja siitä tullut hinta. Ei sitä maksaessa välttämättä erikseen mainita.

NYMAN MATTI 13.08.2014 11:44

Moi Sekä, etelässä, idässä, pohjoisessa, että lännessä. Tänä kesänä Rosenheim, Augsburg ja Wurzburg. Maksetaan jo leirintäalueelle mennessä kun sanotaan, että ollaan räällä esim. kaksi yötä. Mitenhän ne silloin sen mittauksen tekisivät? Leirintämaksut olleet n. 22-30 € riippuen paikasta per yö. Vaunussa on se sähkömittari ja sen mittarilukema on kerran katsottu leirintäalueella Suomessa vuonna 2004.

JANHONEN MATTI 13.08.2014 12:09

Onhan se uskottava kun kaima noin sanoo.

Saksalaisilla campingeilla on käytössä myös sähkösysteemejä jossa tolppakohtainen kulutus näkyy respan näytöltä, ilman mitään mittarin lukua.

Tässä yksi esimerkki lähellä Fussenia. Joskus pitänyt täälläkin käydä katsomassa miltä hyvä todella camping-alue näyttää.
http://www.camping-hopfensee.de/202.0.html?&L=1

16 A sulakkeet sähkö 0,60 e/kWh.

ALAKULJU AULI 13.08.2014 12:21

Huonosti osaa Saksaa mutta ainakin Augsburgissa hinnoittelu on näin:

Sähkön hinta 2.90e päivä/3kwh tai kulutuksen mukaan 60s/ Kwh

http://caravaningpark.de/campingplatz/preis-buchung.html

Kopio ylhäältä kirjoituksestani: Hyvin usein se sähkö kytketään omalle tonttipaikalle leirintäalueen respasta käsin. Pienemmillä alueilla sitten käydään avaamassa sähkökoppi ja tuosta menee erillinen pieni kytkentämaksu.

Käyttäjän lisäys viestiin 13.8.2014 klo 12:36:58 Tuossa pieni juttu ja valokuvaelokuva Matin ylempänä mainitsemasta leirintäalueesta ja lähialueesta.

http://soleilblogi.blogspot.de/2014/02/21-2322014talvinen-viikonloppu.html

NYMAN MATTI 13.08.2014 13:24

Moi Mielettömän upeita kuvia ja matkakertomuksia. No, kunhan tämä viikko on takana niin taas ollaan viikko lähempänä seuraavaa kesälomaa ja taas pääsee noihin maisemiin. Mietittiin jo, että ensi kesänä voitaisiin olla tuolla Fussenin alueetla semmoinen 4 yötä. Videota en vaan keksinyt, olisi kiva kyllä nähdä se.

Tuo Augsburgin leirintäalue, on siis pikkaisen Augsbugin pohjois-puolella oleva LecH-Donau. Pienehkö perheen pitämä, todella siisti ja tasokas alue, maksoi 30 € yö ja sähkö otettiin sitä pöntöstä (itse avasin) mihin saa kahdeksan muutakin vaunua/autoa johtonsa. Kukaan leirintäalueelta ei katsonut mihin pistokkseeseen me johtomme laitoimme ja samaan aikaan tuli muitakin siihen niin ihmettelisin jos siitä saisi selvilville kenen johto on missäkin pistorasiassa. Sähkön hinta voi tulla könttänä eli osana paikan hintaa, en minä sitä kyllä erikseen kuitista huomannut, Tuolla hinta oli 30 € yö ja se ei ole paha tuolla alueella. Täydeksi alue tuli joka ilta. Terveisiä vaan muuten Prahassa asuvalle suomalaiselle perheelle, jonka tapasimme tuolla.

JANHONEN MATTI 13.08.2014 13:44

Fussenissa on myös sijainniltaan hyvä stellplatz joka sopii hyvin yhden yön pysäkiksi vaikkapa siitä kautta Innsbruckin menijöille. Siellä sähkö kytketään ja ostetaan kolikkoautomaatista. http://www.wohnmobilplatz-fuessen.de/

Nykyään yksi hyvä tiedonhankkimislähde myös camping-alueita koskien on YouTube. Saksassa on ainakin yksi firma joka kuvaa camping-alueita ja stellplatzeja ja lataa ne YouTubeen.

Hakusanalla Fussen tulee esiin tietoa alueesta hyvin paljon.

ALAKULJU AULI 13.08.2014 14:35

Matti Nyman, ole vaan hyvä ja kiitos! Füssenin alueella saa hyvin useammankin viikon aikaa kulumaan. :)

Minulle on suuri ilo, jos sieltä matkavinkkejä löytää ja niitä tulee kyllä koko ajan myös lisää. Ja löytyyhän sieltä. Koko ajan törmätään uusiin ihmeisiin ja asioihin. Ensimmäisenä ja toisena vuotena meillä oli vähän kiire, niin kuin olisimme olleet reissulla mutta nyt on löytynyt se tapa ettei kiirettä ole. Meillä on toivottavasti vielä kymmeniä vuosia aikaa. Viikonloppu reissu yhdessä paikassa, pitemmillä reissuilla 3-6 yötä samassa paikassa, kokee ja nauttii paljon enemmän. Vaikka useasti käy samassa paikassa, niin aina löytyy uutta katseltavaa.

Haluan blogiani vähän mainostaa, kun tämä 15-vuosi suomalaisissa karavaanareissa keväällä jää viimeiseksi. Tuolla voi myös kysyä matkailusta. Yksi monista intohimoista on ottaa pokkarikameralla valtavasti kuvia ja niistä osa on mukava jotenkin muistiin laittaa. Kirjoitustapani positiivinen ja joskus elämää vähän pohtiva on niin aitoa minua. Jätän tuolta paljon asioita kertomatta, jotakin kerron vain. Eikä sieltä löydy kuvia meistä eikä mökkiautosta.

Tässä pari reissua Füsseni seudulta lisää,

http://soleilblogi.blogspot.de/2013/07/5-772013-romanttisesti-romanttisella.html

http://soleilblogi.blogspot.de/2014/07/2672014-kuninkaan-harjupolulla-kesan.html

Ps. Meillä on taas pieni ongelma minne lähelle kurvailisimme viikonlopuksi, kun paikkoja on niin paljon? Onko toivomuksia mistä juttua halutaan?

HAAPANEN TIMO 13.08.2014 14:57

Bodenseelle meikäläisten matka ilmeisesti käy tässä muutaman viikon kuluttua. Tosin Tsekin kautta.

Siellä on tullut muutos tiemaksussa. Ennen pääsi Lindausta Saksan rajalta Itävallan Hohenemsiin asti (Sveitsiin mennessä ) kolmella eurolla, nyt joutuu ostamaan tähänkin pätkään 10 päivän 8,5 euron vinjetin. Elämä on :)

Kyllä mulle on sattunut aika sekalaisesti niitä sähkömaksuja. Hankalin on se että virkailija tulee lukemaan mittarin kämppärikentän tolpasta, eihän se ehdi silloin kun ollaan lähdössä ja joutuu odottelemaan.

@timppa

NYMAN MATTI 13.08.2014 15:09

Hei Auli

Nuo Baijerin alueen pienet kylät ja kaupungin ovat aivan mielettömän upeita. Se mikä meitä aina kiinnostaa on edellisestä isosta sodasta vaurioitta selvinneet paikkakunnat. Siinä Munchenin pohjoispuolella niitä kai on olemassa. Se miten niitä löytää onkin aina se haaste.

Olsisipa täältäkin yhtä helppo lähteä viikonloppureisuihin tuollaisiin maisemiin ja niillä Wienersnitzelin ja oluen ja valkoviinin hinnoilla nauttia iltapala.

JANHONEN MATTI 13.08.2014 15:53

Jokos kaima tämän olet bongannut? Aivan A7-tiern varressa 3 km tieltä Wurzburgin eteläpuolella. Säästyi sodan pommituksilta ja on upea kaupunki Useita stellplatzeja aivan vanhan kaupungin muurin vieressä.

https://www.google.com/search?hl=fi&lr=&resnum=0&q=Rothenburg+ob+tauber&um=1&ie=UTF-8&ei=NeqUSvTmDc7I-Qbzoq2xBg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&gws_rd=ssl&tbm=isch

ALAKULJU AULI 13.08.2014 16:11

Sinähän Timo meinaat tulla ihan naapuriin. ;)

Sähkön tolppamittarit ovat minusta vähentyneet tai sitten meillä vaan sattuu, että on enempi niitä, että sähkö tolppaan kytketään respasta käsin. Nytkin reilu viikko sitten oli niin, että itse kytkettiin. Tolpassa on paikka numero ja täällä luotetaan, että oikea töpseli laitetaan omaa paikkanumeroa vastaavassa paikassa.

Juuri illalla oli puhetta, että jos Bodenseelle menetäs. Tuumimme, että siellä taitaa olla leirintäalueet aika täynnä nyt. Tuonne tehtiin kahtena ensimmäisenä vuonna niin monta reissua. Blogistani ei löydy tuosta upeasta paikasta kuin yksi kuvajuttu. Tuohonhan pitäisi korjaus kyllä tulla.

Minusta kaunein kaupunki tuolla on ehdottomasti Meersburg . Kukkasaari Mainau ei syyskuussa parhaimmillaan mutta puistoineen ja perhostaloineen hyvä päiväretki kohde.

Niin, minulta usein kysytään mitä paikkaa suosittelen vaikkapa etelä-Saksan alueelta, tuohon en oikein osaa edes vastata. Ykköspaikka on ehdottomasti Berchtesgadenin alue, toisena on Garmisch-Partenkirchennin seutu, kolmantena Oberstdorf ja neljäntenä sitten useat järvi alueet. Siinä on sitten niin monta paikkaa välissä ja kotoinen Itävaltakin vieressä. Jokaisessa pienessä kaupungissakin jopa kylässä on nähtävää ja se on niin ihme. Siihen lisänä tehdyt upeat puitteet ulkoiluun.

Voi, minua ei ne sota asiat kiinnosta, enkä ole valmis ainakaan vielä kohtamaan vaikka Dachaun keskitysleiri ja siitä juttua tekemään. Vaikka sunnuntaina kyllä katselin yhdessä mökissä Napoleonin tuomaa lahjataulua mökin seinälle. Tähän meidän elämän jaksoon sisältyy paljon kiitollisuutta ja positiivisuutta. Tiedän etteivät kaikki viihdy ulkomailla mutta haluan kertoa ettei kaikilla niin ole. Me on löydetty vasta nyt koti, jota oli etsitty tähän asti. Ja siitä haluan pienen palan blogini kautta aidosti kertoa retkiemme muodossa.

Tuossa pilvisiä ja tihkusateisia kuvia Bodenseeltä,

https://picasaweb.google.com/Siirisolei/252622012?authuser=0&authkey=Gv1sRgCKjejOXEkprg_wE&feat=directlink

Toisen vuoden yksi reissu kuvin, näyttää millainen on Alpeilla kevät jolloin oli paljon lunta. Näkee myös millainen maksu systeemi saattaa olla stellplatzilla.

https://picasaweb.google.com/Siirisolei/2432012KevainenAlppireissu?authuser=0&authkey=Gv1sRgCKmd49DgioeY5wE&feat=directlink

Ps. Rothenburg ob der Tauber on yksi upea kaupunki jonne aina vaan haluaa uudestaan. Siellä on vieraita käytetty ja keskenämmekin monet kerrat käyty. Pitäisi oikein kuvaus reissu tehdä.

https://picasaweb.google.com/Siirisolei/10122011RotenburgObDerTauberen?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLCiyLbG6Ov9Hg&feat=directlink http://soleilblogi.blogspot.de/2013/02/blog-post.html

Tässä kuvia keskia-aikaisilta joulumarkkinoilta ja tavallisilta, http://soleilblogi.blogspot.de/2012/12/20.html

JANHONEN MATTI 13.08.2014 16:45

Jos kaima tuonne Bodenseelle eksyt niin yksi hyvä camping on Lindaussa aivan Saksan ja Itävallan rajalla.

http://www.park-camping.de/index.html

Siellä on erikoisimmat grillit mitä olen nähnyt ja nam. Eikä paikassakaan mitään vikaa ole. Jos respassa ei ole enää illalla henkilökunta ja alueella on tilaa niin voi kuudella eurolla lunastaa automaatista avainkortin jolla puomi aukeaa. Aamulla sitten sisään/uloskirjauksen yhteydessä avainkortista peritty panttimaksu hyvitetään laskussa.

Suomalaiset hakkapeliitat kävi siellä temmeltämässä 30-vuotisen sodan aikaan, mutta kohtelusta päätelleen se on jo unohdettu. Muistomerkkikin siellä Lindaussa on hakkapeliitoile.

LAINE MARKKU 13.08.2014 16:55

Viime vuoden keväällä lähdimme kuukauden matkalle 10 maahan CKE kortilla, jota ei tunnettu missään ja alennusta sai parista paikasta. Tänä vuonna 6 viikon matkalle vaihdoimme kortin CCI kortiksi, jolla silläkään ei alennusta saanut kuin jostain harvasta paikasta. ACSI:n opas meillä oli mukana, ja se auttoi löytämään canmpingalueita, mutta senkin alennukset ovat voimassa vain sesonkiajan ulkopuolella, jos omaa kortin.

Jäi sellainen tuntuma, että kortin tärkein tehtävä on tunnistautuminen, mutta siitä huolimatta melkein aina kysyttiin molempien passi tai ID- kortti. Leirintäkortti kyllä kävi pantiksi, mikä näyttää olevan sen melkein ainoa hyöty oman kokemuksen mukaan.

NYMAN MATTI 14.08.2014 10:26

Moi kaima

Niinpäs siinä sitten kesällä kävi, että ajoimme aivan tuon Rothenburgin vierestä ja helppo olisi ollut ajella Wurzburgista ilman vaunuakin tuonne. Mulla oli koko ajan mielikuva jostain kaupungista, jonka nimi alkaa R:llä, mutta mielsin sen sijainnin paljon idemmäksi. Mielettömän hieno kaupunki kuvien perusteella.

Tapasimme Italiassa saksalainen perheen ja isäntä suositteli kovasti Bodenseellä käyntiä ja eritysesti sen länsipään leirintäalueita. Sitten tuo Fussenin lähellä oleva leirintäalue, sanoivat sitä Euroonpan parhaaksi ja suosittelivat sitä kovasti.

Tuokin perhe vaan päräytti isolla asuntoautolla 5,5 tunnissa siitä Rothenburgin läheltä Heidenheimista Venetsian edustalle. Meillä meni vaan 3 päivää Suomesta. Sitä ne jaksavat ihmetellä, tuota meidän sijaintia.

Noihin hakkapeliittojen "matkailuun" törmättiin kun olimme Wurzburgissa kaupungin reunalla tutustumassa upeaan ja isoon linnaan, niin siellä selvisi, että ruotsalaiset olivat valloittaneet sen 30-vuotisen sodan aikana.

JANHONEN MATTI 14.08.2014 11:50

Noin se menee kun Martti kirjoitti.

Joku myy muoviläpyskän ja uskottelee ostajalle, että läpyskä tunnetaan kaikkialla Euroopassa ja kun esität sen camping-alueella niin saat alennusta.

Ajatelkaapa asiaa camping-alueen omistajan kannalta. Mitä se niistä läpysköistä hyötyy Internetin aikana, miksi alueen pitäisi antaa alennusta jotain läpyskää vastaan ja periä seuraavalta asiakkaalta täysi hinta jolla ei ole muoviläpyskää. Siinä ei ole kyseessä aito win-win -tilanne ja siksi niistä kortteja ei juurikaan noteerata ja jos noteerataan osoitetaan paikka "kehitysalueelta".

HIETANEN JYRKI 17.08.2014 16:22

Voiko Acsi 2015 kortin ja kirjan ostaa jostain Saksasta tai Espanjasta ? Uusi kirja, kun tulisi postissa ilmeisesti vasta joulukuun lopulla ja talvimatka alkaa marraskuussa Espanjaan.

JANHONEN MATTI 17.08.2014 17:43

Sillä seikalla mistä sen ostaa tai minkä kielisenä ostaa ei ole merkitystä. Korttihan aktivoituu kortin takapuolella olevat tietokohdat täyttämällä ja nimikirjoituksella. Täytyy vain tietää mistä niitä saa, mutta netin kautta sen voi tilata mihin tahansa.

Vuoden 2015 opus valmistunee varsin myöhään syksyllä, kun aineiston viimeinen jättöpäivä on 15.9.

SUOMI SEPPO 17.08.2014 20:52

Tilaa kortti cämppärin osoitteella. jos tiedät missä asut. Viimevuoden vaihteessa se toimi minulla erittäin hyvin. Yksi tuli Portugaliin. yksi Espanjaan ja yksi kotia :-D Kyllä niitä laskujakin tuli. Systeemi alkoi siitä että jatkuva tilaus oli luvattu jouluksi muttei tullutkaan. Tilasin uuden kun luulin ettei sitä tulkaan. Nyt on kyllä ne kaksi ylimääräistä myyty (tappiolla). @seppo

Käyttäjän lisäys viestiin 17.8.2014 klo 20:54:33 Siis kyseessä on ACSI:n alennuskortti jota itse pidän parhaana kun liikumme sesongin ulkopuolella.

MÄKELÄ PENTTI 18.08.2014 12:40

Olen Janhosen kanssa samaa mieltä korteista:Ei ACSI, eikä CKE,vaan VISA!

SUOMI SEPPO 18.08.2014 16:54

Näin "pirkkamatkaajana" on meidän pakko ottaa cämppärin tarjoama halvempi hinta ACSIlla, vaikka kuinka tekisi mieli maksaa täydet :-( @seppo

JANHONEN MATTI 18.08.2014 19:03

Ei matalan sesongin aikaan missään täysiä makseta, eikä vallankaan jos on pidempään samassa paikassa. Ihan helposti voi käydä niin, että ilman ACSI-korttia saa halvemmalla ja alueelta paikka kun paikka. Netissä ei edes ole kaikista paikoissa näkyvissä talviajan pensionista = eläkeläishintoja.

NYYSSÖNEN KAJ 19.08.2014 10:39

Lokakuussa kun lähdemme reitille Travemünde - Olhão matkavarustuksena on kaksi kortia mammalla Visa Electro ja minulla Master Card ne ja jokin vanha SF-C kortti pantiksi on aina riittänyt. Passia täytyy näyttää sen verran että ottavat siitä valokopion.

LÖNNQVIST LARS 19.08.2014 21:53

ollaan lähdössä ensimmäistä kertaa talveksi etelään espanja houkuttaa lokakuussa mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon kertokaa vähän tai haluaisiko joku matkaseuraa sekä vähän opastusta kiitos etukäteen

JANHONEN MATTI 20.08.2014 17:35

Lars Minulla saattaisi olla kirjallisessa muodossa jotain tietoa, joka auttaa ensikertalaista matkan suunnittelussa ja toteutuksessa.

Päivitin justiin tuossa joitakin vanhoja juttuja ja niistä voisi olla apua sinulle. Päivitystyön on vielä hieman kesken, mutta ehkä parin päivän päästä voisin lähettää. Niissä on kopiontikielto mutta omaan käyttöönhän ne sinulle tulee. Sähköpostilla ne tietysti kulkee nopeasti.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.