Navigaattori - Kameratolpat

SALONSAARI AIMO 09.08.2014 18:06

Tietääkö kukaan Euroopan matkailija vieläkö kameratiedot näyttävä navigaattori on kielletty Liettuassa, Latviassa, Puolassa, Saksassa ja Slovakiassa ?

POHTO MARTTI 09.08.2014 22:51

Tämäpä oli minulle uutta tietoa...olen kuullut että Ranskassa ei suvaita noita tolppa ilmoituksia..niinpä minulla tomtom ilmoittaa Ranskan maallaa vain vaarallisita paikoista.

SALONSAARI AIMO 10.08.2014 10:41

Löysin netistä vanhan listan, olisko ollut 2010 tai jotain, missä luetellaan euroopan maat missä saa / ei saa navigaattori näyttää kameratolppia.

http://karavaanari.org/index.php?topic=4865.0

Vieläköhän tuo lista pitää paikkansa?

Varo, ettet käytä väärässä paikassa navigaattoria tai tutkanpaljastinta

« : 10.07.2012 kello 11:19 »

Lainaus

MSN AutoToday (09.07.)

Eurooppaan suuntaavaan automatkailijan kannattaa olla tarkkana navigaattorinsa ja mahdollisten tutkanpaljastimien kanssa. Euroopassa on merkittäviä eroja eri maiden lainsäädännössä.

Euroopan kuluttajakeskuksen Belgian toimisto on kerännyt yhteen tiedot eri maiden lainsäädännöstä koskien nopeusvalvontakameroiden ja -tutkien paljastavista laitteista. Osassa maissa saa käyttää navigaattoria, joka paljastaa kameratolpan, osassa maissa se on ehdottomasti kielletty.

Osassa maissa jopa perinteinen tutkanpaljastin on sallittu.

Autoilija voi rikkeestä saada jopa 6000 euron sakot tai jopa yksi vuosi vankeutta!

Suomalainen on syytä huomata, että navigaattorin tolppavaroitukset pitää kytkeä pois Hollannissa, Irlannissa, Latviassa, Liettuassa, Luxemburgissa, Norjassa, Portugalissa, Puolassa, Ranskassa, Romaniassa, Saksassa ja Slovakiassa.

Navigaattori joka varoittaa kameratolpista sallittu Tutkanpaljastin sallittu

Belgia Kyllä Ei Bulgaria Kyllä Ei Espanja Kyllä Ei Hollanti Ei Ei Irlanti Ei Ei Islanti Kyllä Kyllä Iso-Britannia Kyllä Kyllä Italia Kyllä Ei Itävalta Kyllä Epäselvä Kreikka Kyllä Ei Kypros Kyllä Kyllä Latvia Ei Ei Liettua Ei Ei Luxemburg Ei Ei Norja Ei Ei Portugali Ei Ei Puola Ei Ei Ranska Ei Ei Romania Ei Ei Ruotsi Kyllä Ei Saksa Ei Ei Slovakia Ei Ei Slovenia Kyllä Kyllä Suomi Kyllä Ei Tanska Kyllä Kyllä Tsekin tasavalta Kyllä Kyllä Unkari Kyllä Kyllä Viro Kyllä Ei

LAINE RAIMO 10.08.2014 11:49

Minulla on navigaattorina Nokian E7 ja muutama vuosi sitten, kun noista kielloista ryhdyttiin puhumaan, niin Nokian käytös muuttui päivityksen jälkeen.

Ennen se ilmoitti - niinkuin nytkin esim Suomessa - "turvakamera edessä" , mutta tuon päivityksen jälkeen se ilmeisesti vain noissa kielletyissä maissa vain piippaa kaksi kertaa ennen kameraa.

Ja silloinhan se ei varoita turvakamerasta vaan piippailee vain omia aikojaan, kuten kännykät yleensä tekevät ?? Näppärää eikö vain !?

Kun tästä nyt näinkin paljon on keskusteltu niin kysyn suoraan: "Kuinka moni karavaanari on joutut kyseisissä kieltomaissa poliisin tutkimaksi kamerahälytyksen tai jonkun muun asian vuoksi?"

Minua ei ainakaan ole tutkittu viimeisen viiden vuoden aikana missään Euroopan alueella.

POKKINEN TAPANI 10.08.2014 12:50

Minäpä paljastan teille erittäin varjellun salaisuuden. Tämän järisyttävän tiedon jälkeen ette enää tarvitse sen kummoisempia varottajia noista kavalista, inhoittavista kameratolpista tahi vielä iljettävimmistä pelkästään ihmisten kiusaksi asetetuista tutkista. Sillä eihän tuolla nopeuksien valvonnalla ole mitään muuta tarkoitusta kuin kiusata vapaita ihmisiä. Tietty kyllähän se tyystin tarpeeton tievalvonta on myös kommonistisen valtiojärjestelmän keino kerätä rahaa, minkä sitten itsekkästi omiin tarkoituksiinsa käyttävät.

Ja nyt se vastaisku = Siellä tien laidoilla on sellaisia pieniä pyöreitä merkkejä ja niiden keskellä on numeroita. Vastaiset numerot löytyvät myös sieltä jostain ohjauspyörän takaa, kun vain ottaa tulevaisuushäikäisylasit pois pois silmiltään. Nämä tienlaitojen numerot ja ja ne ohjauspyörän takaiset kun asettaa samaan lukemaan niin eipä enää koskaan tarvitse huolehtia typeristä tolpista saati vielä viheliäimmistä tutkista. Jääköön tämä erittäin tarkoin varjeltu salaisuus vain ja ainoastaan Caravaanari-veljien ja - sisarien käyttöön. Ja muistakaa, älköön edes oman hengen uhalla, kukaan paljasta sitä kenellekkään tavalliselle kuolevaiselle. Saakoot vastedes vain idiootit ylinopeussakkoja. -tapani-

INKEROINEN JARKKO 10.08.2014 16:37

Peukut tälle! Täydennettäköön vielä sellaisella lisävihjeellä että vakionopeudensäädin on kerrassaan oiva apu tuohon lukemien samaksi asettamiseen! Ei pääse mokomat kamerat vilkkumaan ja säästyy navigaattoritädinkin äänijänteet.

HAAPANEN TIMO 10.08.2014 20:10

Ja kun kahdeksankymmentä muuttuu kuudeksikympiksi, niin vakkarilla menee hyvin.

@timppa

HALMEENMÄKI JUHANI 10.08.2014 20:24

Jep, iso osa kameroistahan on paikoissa, joissa on juuri vaihtunut rajoitus. Usein sellaisiakin paikkoja, joissa satunnainen vierailija ei edes hoksaa rajoitusta, ennen kuin ollaan kohdalla. Armoton kamerahan siitä räpsähtää, vaikka nopeus onkin oikea jo pieni hetki kameran jälkeen. Itse asiassa kamerat ovat epäoikeudenmukaisia juuri siinä, että paikallinen tietää nämä paikat jo valmiiksi, ja navin "vaaran paikat" ainoastaan tasoittaa tilannetta.

POHTO MARTTI 10.08.2014 22:39

No eipähän tullut asialliseen kysymykseen aloittajalle asiallista vastausta. Vaan taas yksi näsäviisatelija pääsi päästelemään aivopieruja..

Kysymys oli aiheellinen ja minulle ainakin yllätys että noissa maissa joita mainittiin, on lainsäädännöissä kielto varoitaa peltipoliisista, ja sanktiot joissakin maissa aikamoiset.

Itsellä ei kertaakaan ole poliisi katsellut tahi kysellyt onko navigaattorissa varoitus tolpista, no mitäpä jos olisi kysellyt, pitääkö minun nyt jatkossa sitten poistaa navi tuulilasista ja suunnistaa simämääraisesti tuijotten vuoroin nopeus mittaria vuoroin tienposkessa olevia liikenne merkkejä. Minulle navi, kun yksin ajelen niin luo tiettyä liikenneturvallisuutta.

PURSIHEIMO TOPI 10.08.2014 23:44

Ranskan osalta tuo kielto tuntuu vähän oudolta. Michelinin kartassa nuo kameratolpat on selkeästi merkittynä. Nopeusrajoituksia tietysti tulee noudattaa, jos vain aina tietäisi mikä se milloinkin on. Volvossani on kamera, joka tunnistaa liikennemerkit ja näyttää sen nopeusmittarin yhteydessä. Petollisia ovat Ranskassa ja Saksassa taajamaa osoittavat kyltit, jotka edellyttävät 50 km/h rajoitusta, ellei liikennemerkillä toisin osoiteta. Hyvänä apuna on adaptiivinen nopeussäädin, joka säätää nopeuden edellä ajavan nopeuteen. Usein tuo edellä ajava on paikallinen autoilija, joka tuntee rajoitukset. Kesän Espanjan reissulla kamera välähti kolme kertaa. Vielä ei ole tulut sakkoja.

HAAPANEN TIMO 11.08.2014 06:47

Ranskassa kameroille tullessa nopeuden mittaa tutka, ei maahan kaivettu lanka, kuten meillä. Tutkanpaljastimien ollessa kiellettyjä, koskee kielto automaattisesti myös kameroiden paikkojen ilmaisua.

@timppa

SALONSAARI AIMO 11.08.2014 09:53

Kiitos kaikille vastanneille! Huomenna alkaa reissu joten asia jäänee oman harkinnan / muistin varaan.

PURSIHEIMO TOPI 11.08.2014 13:22

Eikös syyllinen ole silloin Michelinin kartan julkaisija. Sehän tuon kamaran paikan ilmoittaa?

Käyttäjän lisäys viestiin 11.8.2014 klo 13:26:10 Tuolla aiemmin mainitsemani kameran välähdykset tapahtuivat Saksassa.

ALAKULJU AULI 15.08.2014 08:35

Saksan osalta kameratopat näyttävä navigaattori on kielletty, mutta navigaattoreiden myynti ilmoituksissa mainostetaan, että näyttää tolpat. Paikallinen radiokanava, kun ilmoittelee ruuhkista tai onnettomuuksista ilmoittaa myös missä päin on kamera päällä tai poliisi tutkaamassa.

Kun asiasta kysyy saksalaiselta miten tämä asia on, niin kiellettyä on, mutta tuossa asiassa kuulema liikutaan harmaalla alueella, eikä kuulema asiaa valvota. Tutkat ovat ehdottomasti kiellettyjä.

Onko tämä navigaattorin live-palvelu sitten eri asia, sitä minä en tiedä.

Topi, aikalailla on varmaa, että tulet saamaan postia Saksasta kuvasi kera. Tietysti jos ylitys on siinä rajoilla. Tuttava kävi hakemassa auton täältä ja pohjois-Saksassa välähti, kirje kuvineen tuli oikeaan osoitteeseen. Myös jos ajaa vuokra-autolla ja joutuu kuvatuksi, lasku tulee perille. Kameratolppia on aika paljon ja juuri kylä/kaupunki kyltin jälkeen mutta muuallakin.

Sveitsissä myös on kiellettyä.

PURSIHEIMO TOPI 16.08.2014 01:50

Ensimmäinen välähdys oli Bonnissa jo toukokuussa. Olisi kait jo tullut sakkolappu. Toinen välähdys tuli muka punaisia päin ajosta. Kyseessä oli kaistaohjatut valot. Olin väärällä vasemmalle kääntyvällä kaistalla, johon oli juuri punainen vaihtunut. Vaihdoin suoraan menevälle kaistalle, jolle paloi vilkkuva keltainen. Tuossa tilanteessa välähti. Minusta vähän kyseenalaisesti. Saas nähdä kuinka äijän käy. Kolmas välähdys tuli tuollaisen taajamakyltin kohdalla heinäkuun alussa.

TURUNEN HEIMO 24.08.2014 13:11

Minun Navigon ei ole koskaan varoittanut nopudenvalvontakameratolpista (29 kirjainta!) vaan todennut että vaarapaikka.

TÖRÖLÄ SIMO 24.08.2014 13:48

Miten pitäs ymmätää? Kun Suomessa on kyllä ja ei. En minä käsitä".

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.