Kokemuksia Baltian ja Puolan reissulta

HÄMÄLÄINEN MARKKU 31.07.2014 15:48

Tuli käytyä Puolassa Baltian maiden kautta.

Lyhyitä kokemuksia reissusta, yhden reissun antamalla ehdottomalla tietämyksellä. Onhan sieltä tullut ajettua läpi aiemminkin, mutta nyt Puola oli pääkohteena

Polttoaine halpani alaspäin mennessä. Via Baltica on pääosin hyväkuntoinen, toisaalla teiden kunto vaihtelee suurestikin. Sanoin Puolan teiden kunto vaihtelee asfaltoidusta perunapellosta biljardilaudan tasaisuuteen. Puolassa jos tie on hyvä kylien ulkopuolella, saattaa kylässä tien kunto olla mitä vain, Baltiassa asiat olivat teiden kohdalla taas päinvastoin, kylien tiet olivat kunnossa.

Ruoka on edullista vaikka söisi ravintolassakin hinnat käyttäytyvät kuten polttoaineilla.

Puolassa on tyylikkäitä vanhoja kaupunkeja, jotka ovat kunnostettuja. Puolan linnoista yleistys, parissa linnassa käynnin perusteella: Linnat ovat komeita päältäpäin, mutta mikä säästyi sodilta niin sen tyhjensi sosialismi.

Kaiken kaikkiaan Puola, kuten Baltian maatkin ovat itsessään kelvollisia matkakohteita, ellei välttämättä halua uittamaan varpaitaan välimereen.

Majoittumispaikkojakin kun on aivan riittävästi http://www.saunalahti.fi/hamal0

HÄMÄLÄINEN MARKKU 31.07.2014 15:53

Kuva Puolan hyvästä tiestä

MANNINEN JUHA 31.07.2014 17:59

heitin kesä-heinäkuussa 2014 .5000km lenkin.balttian kautta puola-slovakia-unkari-itävalta-tsekki-puolan kautta kotiin.halvin polttoaine oli pärnun nesteellä ja kallein unkarissa.olen vuosia seurannut aineen hintoja ja virossa on monesti ollut halvin polttoaine.

ALASMAA MATTI 31.07.2014 18:19

Viime sunnuntaina kotiuduttiin, samoja reittejä ajeltiin Juhan kanssa poikkeuksena Itävallasta Saksan kautta Puolaan. Pärnun Nesteellä halvin D 1.21x €. Mennessä yövyttiin Pajiešmeniaissa Liettuassa, mielekäs yönylipaikka. ;)

VALO MIKKO 31.07.2014 18:29

Juha. Ajoitteko Praha-Brno väliä? Oliko missä kunnossa? Kuulemma menossa remonttiin, paikalliset sano.

Toi pihaleirintä on ihan kiva, tultiin aamulla pyytään taloon aamiaiselle. Ei keretty mennä, toivat lämpimäisiä autolle.

HAAPANEN TIMO 31.07.2014 19:04

Jaaha. Mattikin on pääsyt Daivan ja Keesin hoiviin.

@timppa

VAHTOLA HEIKKI 31.07.2014 20:04

Täältä myös täydet pisteet Pajiesmaniain kämppärille! Mainio paikka ja mitä ystävällisimmät isännät! Viihdyin...

Itse myös puottanut vuosien tauon jälkeen Baltian läpi. Sitten Puolan, Tsekkien, Slovakian, Itävallan ja Unkarin kautta tänne Sloveniaan. Ja onhan tuohon matkaan jos jonkinlaista uraa ynnä perunapeltoa mahtunut. Mutta ei mitään liian pahaa, mistä vanha Solikkani ei olisi selvinnyt. Pääasääntöisesti tiet hyvä kuntoisia joka puolella. Ja olen lähinnä ajanut pieniä teitä pitkin maaseutuja ja pieniä kyliä. Moottoriteitä olen ajanut koko reissulla bout 150 km.

Bensa on mullen suomalaiselle edullista joka maassa... Halvinta tosiaan Virossa. Puola, Tsekki ja Unkari bout samaa. Euromaat selkeesti vähän kalliimpia. Ei tosin vielä paha. Täällä Sloveniassa bout 1,5 euroo litranen. Niin ja mä tankkaan ysikasia...

Yks kämppärisuositus tulee mieleen kun täälläkin niitä kysytään usein viitteellä, saisi olla hyvät saniteettitilat: Camping Paula Itävallan Freuekirchenissä!! Siinä on vimpan päälle hoidettu kämppäri, missä sanitetti-ynnä muut huoltotilat on samaa tasoa kun paremmassa hotellissa. Kaikki auto- ja vaunupaikat rajattu hoidetuin pensasaidon, on iso uima-allas allasbaareineen. Lisäksi monta kauppaa ihan lähistölllä. Ainoa miinus oli, etti wifiä ole. Mutta sekin löytyy viereisestä ravintolasta. Tosin maksusta. Sekä tie kulkee lähellä, mutta ei haitannut, eikä ole mikään valtaväylä.

Campig Paulan hintakaan ei paha, 14,70€ sähköineen kaikkineen, kun ottaa paikan tason huomioon. Pyykinpesusta ainoa lisäveloitus 2€ sisälsi aineet. Että suosittelen jos osuu reitille!!

ALASMAA MATTI 31.07.2014 21:12

Juu kyllä hoiviin päästiin, melkein voisi sanoa että hoviin. Mainio pariskunta.

MANNINEN JUHA 31.07.2014 21:48

Mikko.ajettiin brnosta prahaan moottoritietä mutta se on huonossa kunnossa ,jytkyttää autoa kun tiessä on niitä katkoksia.muistuttaa hitlerin betonitietä.päästiin sivutielle kun mentiin kutnahoraan niin johan tie parani.2viikon päästä uudelleen reissuun ,

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.