Matkaparkit, puskaparkit etc. vs. leirintäalueet

TUPPURAINEN PETRI 29.07.2014 00:39

Noviisi tässä kyselee ja ehkä sohaisee hieman ampiaispesään mutta kysynpä kumminkin. Täällä on usein juttuja noista varkauksista jne. mutta kuinkas monelle niitä on sattunut ns. "laillisilla" camping-alueilla? Itse en ole kyllä huomannut tällä sivustolla yhtään mainintaa toistaiseksi. Voi olla että niitä on ollut mutta ei ole vain sattunut silmään. Noviisi (vasta 15-v. karavaanarina) on tehnyt jonkun ulkomaan reissun vaunun kanssa ja kilometrejä on kertynyt varmaankin jotain 40.000 - 50.000 km mutta aina on yövytty camping-alueilla. Onko siis hyvää tuuria ettei ole tullut rullatuksi vai onko vain niin, että puskaparkissa yöpyvät kaipaavat jännitystä elämään ja vapaata yöpymistä ilmaiseksi? Niin, kiipeäväthän jotkun myös Himalajalle ja K2:lle ;) ;)

MANNINEN JUHA 29.07.2014 07:14

no eipä ole ongelmia ollut,vaikka ei joka yö ole tullut oltuakaan leirialueella ,yli 20vuotta olen balttiaa kulkenut jos milläkin vehkeellä ,eikä vorot ole vielä osunut kohdalle.saapas nähdä milloin tärppää,samanlaisia ihmisiä ne on muuallakin maailmaa kuin täällä suomessa,ei niitä kannata pelätä,suomessakin uskallan yöpyä missä levikkeellä tahansa.jos joku tulee koputtelemaan niin kyllä pitää kysyä kaverilta ,onks sulla joku ongelma kun siinä koputtelet,ja ajaa kaveri sit pois.mutta olkaa varovaisia ja tehkää niin kuin oma järki sanoo,en yllytä tässä ketään rähinöimään .hyvää kesän jatkoa.

HAAPANEN TIMO 29.07.2014 08:46

Yhden tapauksen tiedän varmuudella koska henkiökohtaisesti tunnen paikalla olleet. Viime syksynä Espanjassa, kämppärin nimeä en muista, kolme suomalaista yksikköä vierekkäin ja yöllä yhdessä autossa rouva heräsi kuullessaan liikettä. Sisällä ollut tuntematon poistui pikaisesti mukanaan läppäri ja kello.

Ohjaamon ovesta tultiin, lisälukituksia ei ollut asennettu koska yöpyminen tapahtui kämppärillä.

@timppa

ALAKULJU AULI 29.07.2014 08:48

Vuodesta 1987 olemme reissanneet ja yhdesti on meihin kohdistunut varkaus. Monenlaisissa paikoissa on yövytty. Olimme vuonna 2000 ensimmäisellä asuntoauto reissullamme etelä-Euroopassa. Olimme jättäneet asuntoautomme Budapestissä huvipuiston porttien eteen tien varteen eli hyvin näkyvälle paikalle. Tultuamme autolle takaovi oli raollaan. Etuovessa oli lukossa pieni jälki eli siitä oli sisään menty. Sotku oli paha sisällä ja aivan partavaahdosta miehen lenkkareihin oli tavaraa viety. Ainut viety mikä harmitti ja rahallakaan ei sanut oli Tyttären rihkama korupussukka, jossa oli aika paljon reissuilta ostettuja koruja. Ei meillä reissu tuosta pilalle kuitenkaan mennyt. Aikaa meni muutama tunti, kun paikallisella poliisilla oli kiire. Omasta vakuutuksesta saimme korvauksen.

Nyt kolme ja puolivuotta asuttu täällä etelä-Saksassa ja oltu aika paljon reissussa ja tietysti arki ympärilämme. Ainut varkaus mitä olemme kuulleet täällä ja reissuillamme on viime joululomalta Espanjassa Olivassa leirintäalueella. Ensimmäisenä yönä sieltä oli viety kolme sähköavusteista pyörää.

Taas sanon tämän, kun tiedän miten siellä Suomessa asiat ovat ja tiedän myös miten täällä olaan ja eletään, että koen Itävallan, Sveitsin ja Saksan turvallisimpina maina kuin Suomen.

Käytämme myös ilmaisia stellplatzeja, enkä koe niitä turvattomaksi paikoiksi.

Tuosta tuulilasinpyyhkijöistä mies oli joskus alkuaikoinamme tällä asuessa kuulut jotakin mutta ei millään muistanut mitä. Eikö Suomessakin niitä vieneet yhtyeenaikaan jonkun maalaiset? Asuin aivan itse sellaisella paikkakaunalla mistä niitä hävisi autoista.

Mukavia reissuja toivottelen!

Käyttäjän lisäys viestiin 29.7.2014 klo 08:56:57 Ps.Espanjassa laitoimme ensimmäisen kerran omat pyörämme ja pihatavarat yöksi takataliin tuolla leirintäalueella.

SILMUNEN HANNU 29.07.2014 19:13

Olihan tässä viimeisen vuoden sisällä lehdessämme juttu siitä, miten Ranskassa leirintäalueella oli käynyt varkaita useammassa autossa, yöaikaan ja onnistuneet saalistakin saamaan. Leirintäalueella jos autoon pääsee sisälle, on saalista huomattavasti helpompi saada kuin leirintäalueiden ulkopuolella yöpyjiltä, sillä cämppärillä kuvittelet olevasi turvassa ja varmaan useimmilla arvotavarat jäävät kätkemättä yön ajaksi, toisin kuin matka-tai puskaparkeissa yöpyjillä.

Leirintäalueella meillä on kerran uudehkot lasten rattaat varastettu uima-allasalueen ulkopuolelta Italiassa. Ranskassa 22v sitten marketin pihalla keskipäivällä telttamatkalla ollessamme, heniköautostamme takapenkin jalkatilasta vauvan vaippojen, lelujen, huopien ym alta vanha rupuinen kassi, minkä sisällä oli järjestelmäkamera.

Toisen kerran 26v sitten Ranskassa autoomme murtauduttiin,kaupungin kadulla päivällä mutta kun kamera ja passipusiit olivat mukanamme, ei mikään muu kelvannut, siis perus telttaretkikamat ja vauvan tarpeet.

Tänä keväänä Italiassa asuntoautoomme murtauduttiin, päivällä, olessamme retkellä ja auto parkissa ainoalla sen seudun p-paikalla. Mitään ei viety sillä hälyttimen melu oli ollut rosvolle sietämätön.

Espanjassa henkilöauton lukko yritettiin murtaa pikkukaupungin rantaravintolan edustalla ollessamme syömässä ravintolassa, mutta ilmeisesti jokun tuli paikalle ja murron viimeistely jäi kesken.

Kaksi kertaa kohdattu myös monimutkaisia valepoliisin nimissä tapahtuneita rosvousyrityksiä päivän valossa, Italiassa garda-järvellä kerran vaunussa p-paikalla ruokaa laittaessamme sekä tänä kesänä Serbiassa aamiaista syödessämme motelli-kahvilan pihalla asuntoautossamme.

Ollaan melko monta yötä yövytty leirintäalueiden ulkopuolella, mutta yöaikaan ei koskaan mitään häiriötä ole ollut. Olemme kyllä melko tarkkoja paikan valinnoissa ja etuovet on ketjulla kiinni toisissaan sekä hälytys ja asuinosan oven sisäpuolella kapula. pari vuotta mukana myös koira, joka reagoi autossa ollessamme sisäänpyrkijöihin, mutta ei ilmeisesti silloin jos emme itse ole sisällä:) (suomenlapinkoira joka vartioi vain laumaansa, ei pelkkää autoa:))

t.kaarina

VAHTOLA HEIKKI 30.07.2014 01:07

Euroopan reissun ikävää puolta kuulin jo Pärnun city camping Konsessa, joltain oli mopo viety yöllä. Itseltäni vietiin kamera asuntoautosta Vilnassa. Tapahtui keskellä päivää, ollessani kävelylenkillä vanhan kaupunungin puistossa.

Eipä se katso paikkaa, ei aikaa, kun joku haluaa jotain varastaa. Itselleni kävi näin ensi kertaa ulkomailla. Reissattu maailmaa ristiin rastiin, autolla läpi pohjois-Amerikan, eikä koskaan mitään ongelmia. Suomessa kyllä sitäkin enemmän. On murtauduttu autoon, treenikämpälle......

Edelleen koen oloni turvalliseksi maailmalla!! Ja tavarat saa aina korvattua, vaikka veemäinen fiilis siitä jääkin, että joku koskee autoosi ja omaisuutesi..... Harmi, että oma karavaanari reissaaminen sai het ikävän käänteen.... Nooo.... Ehkä oli aikakin, näin monen muun "ei mitään käynny" reissuvuoden jälkeen!!

Terveisiä Itävallasta!! Matka jatkuu ja mieli sekä fiilis erittäin hyvä!!!

HYTTILÄ ESKO 30.07.2014 08:26

Osa meistä tuntuu vastailevan ihan muualla kuin campingeilla tapahtuneisiin juttuihin. Ei ole campingeilla tapahtunut mitään -80 luvusta lähtien. Ja olemme aika monta yötä niillä viettäneet , vuosittain 40-50 . Taas tuossa kotikadulla Hesassa on vaunuun murtauduttu kyllä.

SILMUNEN HANNU 30.07.2014 12:55

Esko,mun mielestä on tosi tärkeää koota ylös ne paikat, missä niitä ryöstöjä oikeasti sattuu.

Tietenkin jos halutaan vain provosoida, niin ei mikään ole tärkeää vaan koko ketju täysin merkityksetön, - mutta ollaan kuitenkin ulkomaanosioissa, joten asian käsittely olisi aika mielekästä. Tästähän jos tähän malliin ketjua jatkettaiisin, pääsisi ihan kohtuu hyvin näkemään kokonaisuuden, eli missä ryöstöjä todella sattuu, missä niitä turvavälineitä todella tarvitaan.

Meillä v88 alkaneen leirintämatkailuhistorina aikan ryöstetyt tavarat on tällä hetkellä siis fify-fifty leirintäalueella ja kaupan pihalla, ei puskassa yöpyessä kertaakaan. Ja "puskissa" ollaan yövytty paljon useammin kuin leirintäalueilla.

t.Kaarina

MERIKALLIO VELI-PEKKA 30.07.2014 15:08

Mission impossible, on nämä maailman rosvot sen verta liikkuvaista väkeä, että minkäänlaiset listat rosvoalueista ei poista rosvoilua.

Ehkäpä kannattaisi nyt ihan ensi alkuun selvittää itselle, mikä ero on ryöstöllä, varkaudella ja näpistyksellä, asettuisi mittaluokka suunnilleen kohdilleen.

Mielenkiintoista olisi löytää jostakin lähes uskottava tutkimus tästä enemmän mutu-aiheesta.

Kaarinaa ei tämä kannanotto velvoita vastaamaan, koska tämä repliikki on tällainen yleisluonteinen, universaali suorastaan.

SILMUNEN HANNU 30.07.2014 15:19

V-P, en tarkoita alueita siinä mielesä mitä sinä, vaan siinä mielessä, että ovatko matkaparkit, leirintäalueet, kaupan pihat, huoltoasemat, nähtävyyksien p-paikat jne. missä järjestyksessä potentiaalisia kohteita tulla ryöstetyksi!

t.Kaarina

MERIKALLIO VELI-PEKKA 30.07.2014 15:35

Asia selvä!

Löytäisiköhän joku jonkinlaista laajempaa selvitystä asiasta, kaikkeahan nykyisin tutkitaan?

SILMUNEN HANNU 30.07.2014 15:36

Tutkimustahan täsät ei voi tehdä muuta kuin haastattelemalla karavaanareita, ja kirjaamalla ylös heidän kertomansa.

Ihan samaan päästään tälläkin palstalla. Otannan laajuus on sitten toinen juttu, mutta tulos yhtä luotettava. Suuntaa antava varmasti kuitenkin.

t.Kaarina

MERIKALLIO VELI-PEKKA 30.07.2014 15:38

Mulla tuli mieleen poliisin tilastot eri eu-maissa ja niiden pohjalta tehty selvitys, en jaksa googletella.

JANHONEN MATTI 30.07.2014 18:01

Tuhoatte vain tuolla "tutkimuksella" Jukan bisnekset.

SILMUNEN HANNU 30.07.2014 19:26

Ei vain päinvastoin!

Tässä jo esitetyssä valossa näkyy selkeästi se, että turvavarusteluja kaivataan vaikka leirintäalueilla yövyttäisiinkiin. Autoihin tehdyt murrot ovat tapahtuneet nimenomaan päiväsaikaan, nähtävyyksien ja kauppojen pihoilla.

Toki tiedän niitä Etelä-Ranskassa ja Espanjassa kuin Ruotsissakin "kielletyilla alueilla" yöpymisten yhteydessä tehtyjä, mutta ne voi jokainen välttää, välttämällä yleisesti vaarallisiksi tiedettyjä paikkoja, mutta nähtävyyksiä, kauppoja jne ei oikein voi välttää...

t.Kaarina

ALAKULJU AULI 30.07.2014 20:58

Me toimitaan aina samalla lailla turvavarustelun suhteen, jos karvaiset karavaanarit ovat mukana, kun mökkiautolta pois lähdemme. Siis aivan joka paikassa ja leirintäalueillakin. Emme ajattele onko tämä turvallinen vaiko turvaton paikka.

Miehelläni oli eilen niin kiire kotiin, että henkilöauto oli parkkipaikalla yön yli ovet lukitsematta ja kukkarokin aivan näkösällä. Eikä ketään rosvoja käynyt vaikka näkyvällä paikalla oli. :)

KAASINEN PERTTU 30.07.2014 21:50

On meilläkin joskus unohtunut 550 auton parkkihallissa ovet lukitsematta vaikka sieltä on viety jopa autoja ja viime talvena mersun konepelti ikkunan rikkomalla. Tuntuu nämä rosvoukset olevan huonoa tuuria.

EEROLA TEEMU 31.07.2014 23:52

Onhan huvittavaa, että jonkun mielestä pitäisi ensin tilastollisesti pystyä määrittelemän onko kyseessä "ryöstö, varkaus, näpistys vai joku muu rikollinen omaisuuden luvaton vienti". Vasta sitten muka pystyttäisiin paremmin paneutumaan ongelmaan. Voi fitti mitä skeidaa!

Tällä palstallahan kirjoitetaan OMISTA KOKEMUKSISTA eikä mihinkään tutkimuksiin perustuvista prosenttiluvuista (koska sellaisia tutkimuksia ei edes tehdä). Jokaisen kokemukset ja selostukset tapahtumien kulusta voivat auttaa muita parantamaan omaa turvallisuuttaan.

Satunnaisesti matkamökin ovet voivat olla levällään vaikka viikon , eikä kukaan käy viemässä mitään. Pahimmillaan rosvot seuraavat, koska asukkaat lähtevät "kylille" ja murtavat ovet/ikkunat ja vievät kaiken arvokkaan viidessä minuutissa. Niin stellplazilla, kämppärillä, tai kadunvieressa olevasta m- ajoneuvosta.Tässä, jos missä tuurilla on enemmän arvoa kuin millään "tutkimuksella".

HÄNNINEN JUKKA 01.08.2014 10:56

JANHONEN MATTI Lähetä yksityisviesti Tuhoatte vain tuolla "tutkimuksella" Jukan bisnekset.

Mitä enemmän näistä puhutaan sen parempi.

Kun mulla näitä bisnestuotteita on vain noin kymmenen aktiivitarjonnassa, niin sen paremmin tiedän kuviot kustakin. Missäänhän en mainosta tuotteitani, paitsi ebayssa ja kämppäreillä ollessani kuvilla ja mainosplätyillä auton kylessä.

Sen sadat stoorit olen kuunnellut vuosien aikana eri kämppäreillä. Pääosin niiltä, jotka ovat esim. turvalukon ostaneet. Semmoista kokemusta ei ihan heti löydy monelta koko juoroopassa.

Faktahan on, että parhaat asiakkaat ovat juuri ryöstetyiksi tulleet. Eivät tingi hinnasta ...

JANHONEN MATTI 01.08.2014 12:17

Meinaakko Jukka, että mitä enemmän turvattomuutta puheiden tasolla asiasta luodaan sen parempi?

Tässä turvallisuusasiassa näyttää olevan kaksi ääripäitä, joista toinen pää on sitä mieltä, että paskapuhetta koko asia ja toinen pää taas on sitä mieltä, että teknisin välinen asia on hoidettu. Kumpikin ajatussuunta on väärä, koska karavaanarit ei liikkuessaan koskaan ole irti siitä todellisuudesta joka liikkumisalueella kunakin aikana mm. rikollisuuden suhteen vallitsee.

Siihen väliin jää sellainen osa-alue kun terve järki, jolla kysymykseen pitää suhtautua.

HÄNNINEN JUKKA 01.08.2014 12:45

No enhän minä nyt sellaista Matti, vaan infoahan pääasiassa tarjoan, en suinkaan tuotteitani.

Nuo toisen ääripään jutut ovat onneksi suuri vähemmistö. Vaan juuri näitä vähemmistön edustajia minä valitettavan usein tapaan, vaikka se pienehkö myyntini on melkoisen passiivista. Turvatuotteet pystyn silti kauppaamaan huokeammalla, kuin useimmat tarvikeliikkeet. Ja multa saapi tavaran heti, ja vielä ilmaisen asennuksenkin.

Terveellä järjellä varustettu ihminen hankkii alta satasen investoinnilla riittävät turvavehkeet, niin että rosvot valitsevat sitten sen vähemmistöääripään edustajan uhrikseen.

Usko pois.

SILMUNEN HANNU 01.08.2014 13:33

Siihen järjen käyttöön liittyy kyllä juurikin turvavarustelu (esim oven ulkopuolinen lisälukko, ketju etuovien väliin ja hälytys) sekä paikan valinta pysäköintiin.

Paikan valintaa pitäisi ihmisille neuvoa, sillä onhan joitain ihan yksinkertaisia perussääntöjä asian tiimoilla, kuten se, että markettien pihoilla EI sinne viimeiseen peränurkkaan (niin kuin EI huoltiksillakaan) vaan mahdollisuuksien mukaan lähelle etuovea, näkyville kulkureittien varrelle, siten, ettei autoa pysty saartamaan varkaiden pakettiautoilla, eivätkä varkaat saa työrauhaa autojen välissä touhutessaan.

t.Kaarina

LAIHO HANNU-PEKKA 01.08.2014 13:57

Reissussa pärjää aika hyvin, kun tietyt perusrutiinit, jotka aina miettii läpi. Konsultit myyvät tuota prosessia isoilla rahoilla firmoille ja vipeille ja kutsuvat tuota ajattelua turvallisuusanalyysiksi. Sen voit jokainen luoda myös itselleen. Mihin asettuu, mitä/ keitä on ympärilä, miten tavarat ovat autossa, onko turvakaappeja/piiloja, mitä ottaa kaupungille lähtiessä mukaansa, jne Kun lisäksi on sopivat lukot ja hälyttimet, voi reissusta nauttia. Ja silti voi rosmo vierailla. Löysin muuten hyvän ja siistin sisäpuolisen lukituksen Ducaton oviin. Ei tarvitse miettiä vaijeri- yms. virityksiä. Saksasta DHL toi HEOSafe-lukot molempiin oviin. Firman tj:n Oskar Kubeschin vaimo Dianan kanssa sähköpostilla asia hoitui joutuisasti. Saattaa noita saada jonkin kaupan kautta Suomestakin.

SILMUNEN HANNU 01.08.2014 15:23

Olen muuten Hannu-Pekan kanssa ihan samoilla linjoilla, mutta minusta tuo etuoven sisäpuolinen lisälukko poistaa suurimman osan ketjun tuomasta hyödystä; ketjun ollessa etuovien välissä rosvo näkee heti auton lähelle tullessaan, että kas, siinäpä ketju, valitaan toinen auto.

Mutta, kun ketjua ei näy, eikä sisäpuolista lisälukkoa, rosvo rikkoo lukkopesän vaikkei pääsekään auoton sisälle...eli vahonkoa ehti tapahtua aivan turhan vuoksi!

t.Kaarina

HAAPANEN TIMO 01.08.2014 16:41

Kyllä näin taitaa olla. Mulla on vastaava kuin Hannu-Pekalla, ilman avainta toimiva, mutta laitan ketjun lisäksi jotta se näkyisi.

@timppa

MERIKALLIO VELI-PEKKA 01.08.2014 16:41

Omituista käytöstä tältä herra Eerolalta, sanon minä mitä vain, aina on kimpussani.

Voidaan kyllä sopia aika ja paikka, voit sitten purkaa turhautumisia face-to-face, käykö näin?

En millään muotoa liittänyt käsitteen määrittelyä tilastoihin. Olin vain sitä mieltä, mitä kirjoitin, jotta ryöstö ja näpistys ovat aivan eri tason käsitteitä rikosoikeudellisesti ja toivoin sen ymmärtämistä.

Oma mielenkiintoni kohdistui jonkinlaisiin tilastoihin, tutkimukseen (esim. poliisin tilastoihin), koska mutu-tietoa olen lukenut aivan riittävästi, vaan en oikeaa tietoa.

Tämä kiinnostukseni on tämän Eerolan mukaan skeidaa. Tottahan Eerola saa olla mitä mieltä haluaa, sillä jatkossakaan en tule tarvitsemaan hänen lupaansa kirjoitteluuni. Ihmetyttää vain tuollainen silmitön purkaus, mikä sua äijä vtuttaa?

SILMUNEN HANNU 01.08.2014 16:49

Mikä tässä on mutu-tietoa? Ihmisethän ovat kertoneet itselleen sattuneista tapahtumista.

Siitä, murtaudutaanko ketju etuoven välissä-autoihin vaiko ei, en jaksa uskoa yhdenkään poliisipiirin tehneen tutkimusta.

Enkä mä kyllä ymmärrä miksi mun pitäisi ymmärtää jotain rikosoikeudellisia termejä ennen kuin voin jakaa kokemuksia muiden kanssa siitä, millaisissa paikoissa autoon on murtauduttu.

t.Kaarina

MERIKALLIO VELI-PEKKA 01.08.2014 17:05

Tossa mun edellisessä tekstissä ei ollut sulle Kaarina sanakaan tarkoitettuna, koko juttu oli Eerolalle.

Mutta jos nyt välttämättä haluat tietää. Ei sun tarvitse, jollet halua ymmärtää, mikä ero on puhua/kirjoittaa ryöstöstä tai näpistyksestä saman tapauksen yhteydessä. Kirjoittele mitä haluat, ei vaikuta maailmanpolitiikkaan, eikä sen puoleen muhunkaan, vaan toivon, ettet joka risaukseen reagoi.

Etkö ole milloinkaan tehnyt tutkintapyyntöä poliisille. Normaalisti tekevät hyvinkin pikkutarkkaa työtä ja kaikesta tehdään raportti. Näiden raporttien tutkimisesta olisi mulle enemmän hyötyä kuin muista jutuista. Tämä siis mun mielenkiintoni kohde, jos suinkin voit sallia sen.

SILMUNEN HANNU 01.08.2014 17:14

Kyllä sä V-P tuolla paljon ennen Eerolan kommenttia kirjoitata, ymmärtääkseni meille ketjuun jo osallistuneille, että "Ehkäpä kannattaisi nyt ihan ensi alkuun selvittää itselle, mikä ero on ryöstöllä, varkaudella ja näpistyksellä, asettuisi mittaluokka suunnilleen kohdilleen."

Näinpä olisi mielenkiintoista että avaisit hiukan tuota lausettasi, tuskin olen ainoa, joka en ymmärrä että mihin tuolla pyrit!

Joo, ollaan me esim vuonna 1987 tehty Bordeauxin poliisille ilmoitus autoomme murtautumisesta ja vuonna 1990 Arlesin poliisille niin ikään autoomme murtautumisesta sekä sieltä kameran varastamisesta.

Näitä sanakirjojen kanssa laadittuja raportteja on varmaan mielenkiintoista lukea:) Mutta oikeastiko ne on julkista tietoa?

t.Kaarina

NIEMINEN RAIMO 01.08.2014 19:13

Non niin pidetäänpä pieni humanitäärinen tulitauko.Minusta V-P on tässä asiassa yksiselitteisen oikeassa. Kaarina kirjoitti tuolla ylempänä((Esko,mun mielestä on tosi tärkeää koota ylös ne paikat, missä niitä ryöstöjä oikeasti sattuu.)) Johon V-P vastasi ((Ehkäpä kannattaisi nyt ihan ensi alkuun selvittää itselle, mikä ero on ryöstöllä, varkaudella ja näpistyksellä, asettuisi mittaluokka suunnilleen kohdilleen.)) ja näinhän asia juurikin on. Ryöstöllä ja näpistyksellä on jonkinmoinen ero ja kukaan täällä ei ole kertonut tulleensa ryöstetyksi.Näiden ko tekotapojen tunnusmerkistö selviää riitttävän hyvin tuosta http://ahj-law.fi/index.php?page=omaisuusrikokset.

Ja sitten itse kysymykseen.Koskaan eikä missään ei ole kulkuvälineeseen tunkeuduttu luvattomin keinoin eikä sieltä näpistetty mitään.Mitään ns lisäturvavarusteita ei ole.Dobermannikin kuoli jokunen vuosi sitten.Käytän pääosin stellplatzeja tai muita mukavia paikkoja.

rami

SILMUNEN HANNU 01.08.2014 19:31

Tuota tuota, tuossa linkissä kerrottiin että on kyseessä törkeä varkaus kun rikoksentekijä murtauutu asuttuun asuntoon.

Asuntoautot ja vaunut kuuluvat kotirauhan piiriin joten ne katsotaan asutuiksi asunnoiksi, ja sitähän ne ovat. Joten ei ole kysymys näpistyksestä, jos joku murtautuu toisen asuntokulkineeseen.

Ja sitä paitsi, mitä helkuttia niillä nimikkeillä tässä asiassa on merkitystä!??

Tässähän käyädän läpi sitä, onko asuntokulkineissin murtauduttu ja niistä viety omistajan omaisuutta, ja jos niin missä.

Lisäksi muuten törkeän ryöstön tuntomerkkinä pidettiin sitäkin, että "anastamisella aiheutetaan rikoksen uhrille tämän olot huomioon ottaen erityisen tuntuvaa vahinkoa,"

Ja näinhän tapahtuu matkalla olevalle ihmiselle kun hänen matkatavaroitaan varastetaan, ja päälle vielä aiheutetaan sotkua, ja esim asuntokulkineen oven lukko rikotaan tai ikkunat säretään.

t.Kaarina

HÄNNINEN JUKKA 01.08.2014 19:46

Tässä video, joka ei selittelyjä kaipaa, ymmärtää ihan kuvaa katsomalla.

http://www.puls4.com/videokatalog/Kriminalit%C3%A4t/video-Diebstahl-und-Einbruch-Die-dreisten-Tricks-WIFF-%C3%96sterreich-auf-puls4-com-484039.html

Älkää missään nimessä ottako tosissanne, että tällaista todella sattuisi !

NYYSSÖNEN KAJ 02.08.2014 10:30

Paitsi tuo kaasutus osa, ilman ruumiita.

HÄNNINEN JUKKA 02.08.2014 11:14

Oikke Kajtsu. Venäjän poijjaat kaasutti yhden isomman tilan, jossa oli kaappaajia ja panttivangeja - suurin osa kuoli.

Narkoosikaasut ovat sitkeästi elävä urbaanilegenda.

Pikkupätkä videossa kuitenkin näyttää, kuinka helposti oven lukko aukeaa ravallisella ruuvimeisselillä, muu onkin sitten huuta ja haata.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.