Vinkkejä tai varoituksia rengasmatkalle Haaparanta - Mo i Rana - Umeå

LAITILA MARKO 17.07.2014 16:55

Onko joku sattunut vastikään tekemään reissua näissä maisemissa? Meillä parin vaunukunnan reissua suunnitellaan, ja reitti kulkis alustavasti: Haaparanta-Luleå-Arvidsjaur-Arjeplog-Mo i Rana-Mosjoen-Storuman-Umeå.

Te, joilla on kokemusta näiltä seuduilta, antaisitteko vinkkejä hyvistä paikoista leiriytyä, näkemisen arvoisista paikoista, hyvistä uimarannoista jne.

Lapset haluavat kalastaa tietenkin. Onko se rannalta heittäminen Norjassa edelleen "jokamiehen oikeus"? Miten Ruotsin puolella olevat järvet ja joet?

Myös huonoista kokemuksista ja pahoista tietöistä otan mielelläni vinkkejä vastaan!

Kiitos paljon!

SYRJÄNEN MATTI 17.07.2014 20:13

Terve Ainakin viikko ennen juhannusta tuo Haaparanta-Arjeplog väli oikein hyvää tietä. Ruotsissa tarvit kuntakohtaisen kalastuskortin yli 16 vuotiaalle. Lupien hinnat on tosi halpoja suhteutettuna kalavesien määrään/Suomen hintoihin. Tuossa linkki esim arjeplogiin. http://www.lansstyrelsen.se/norrbotten/SiteCollectionDocuments/Sv/publikationer/djur%20och%20natur/Fiske/Arjeplog%20%20Fiskebilaga2014.pdf

LAITILA MARKO 21.07.2014 12:10

Kiitos Matti vastauksesta! Täällä on varmasti porukkaa paljon, jotka olette reissanneet tuolla Mo i Ranan seudulla. Mitä siellä kannattaa käydä katsomassa? Missä olette vaunun kanssa yöpyneet?

Kiitos jo etukäteen, jos joku viitsii vastata!

PASANEN MIKKO 21.07.2014 12:31

Terve Sellaisen 'kokemuksen' haluan tuoda, että tuo Mo i Ranan camping alue on viikonloppuisin niin levoton paikka, että jos ei halua osallistua norjalaisten juhlintaan joka jatkuu meluisasti koko yön, niin nukkumisesta ei tule mitään.

Arkisin toki paikka 'säädyllisempi' ja muutenkin laadukas. Eli tuon seudun ainakin itse välttäisin viikonloppu yöpymisen. Kerran olemme sattuneet alueelle viikonloppuna. Henkilökunnalle reklamointi ei auttanut hiljentämään juhlintaa.

LAITILA MARKO 21.07.2014 13:00

Kiitos vinkistä, Mikko!

Ei todellakaan ole halua maksaa siitä, että "pääsee" seuraamaan juopottelua. Kai tuolta alueelta löytyy ihan luonnostakin joku hyvä yöpaikka, jos ei palveluita satu tarvimaan? Ja edelleen, jos on vinkkiä heittää hyvästä kalastuspaikasta (lapset haluaa heitellä rannasta), niin otetaan mielellään vastaan.

Kiitos!

NIEMINEN RAIMO 21.07.2014 13:29

Tuossa on yksi Mo i Ranan liepeillä.Oikein kyltillä osoitettu paikka,jossa mm kalastusmahdollisuus.Makean maiseman saa ihan kun viitsii ajaa paikalle.Ilmainen näyttää olevan. http://goo.gl/maps/HWVYE

rami

LAITILA MARKO 21.07.2014 15:56

Kiitos Rami!

Hienolta näyttää! Tuo pitää laittaa muistiin.

Yks reissuporukkamme osallistuja oli kuullut kehuja myös Bodöstä, siellä kuulemma kannattais käydä.

Jos jollakin on siitäkin mielipide/kokemus, annahan tulla!

TUOMELA TAPIO 21.07.2014 17:14

Siinä Bodön lähellä on Saltstraumen, kannattaa pistäytyä. Suosittu kalastuspaikka ja merestä kalastukseenhan ei lupia tarvita. Pikkuseitiä ja turskaa saa aika helposti. Leirintäalue löytyy kummaltakin puolelta siltaa ja sillan alla parkkipaikallakin näytti aika moni yöpyvän. Se pienempi leirintäalue oli tosi rauhallinen ainakin kesäkuun lopulla kun siellä pari yötä vietettiin.

LAITILA MARKO 21.07.2014 17:47

Kiitos Tapio!

Tämä Saltstraumen menee ilman muuta muistilistalle! Lisää vihjeitä otetaan mielellään vastaan...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.