Matkailuautolla Espanjaan.

SALIN JAAKKO 15.07.2014 11:19

Syyskuun lopusta marraskuun lopulle Espanjassa, pärjääkö ko. välisenä aikana kesärenkailla, kun saavumme kotimaahan ihan marraskuu lopulla.

HALINEN HARRI 15.07.2014 11:29

Olen ollut Saksassa kesärenkailla marraskuussa jolloin liukas keli yllätti heti Fehmarnin jälkeen. Suomalainen osaa ajaa liukkaalla mutta saksalaiset ovat aivan onnettomia. Saavat auton pois tieltä yksin ajaessaan suoralla tiellä. Varoen pääsee.

HAAPANEN TIMO 15.07.2014 11:44

Joulukuusta 2010 on Saksassa voimassa uusi talvirengassääntö, jonka mukaan talvioloissa (jääpinta, loska, lumi) on kaikissa autoissa käytettävä talvirenkaita (M+S). Kulutuspintaa on oltava vähintään 1,6 mm.

@timppa

JANHONEN MATTI 15.07.2014 13:23

Kyllä pärjää jos varautuu siihen, että on varaa tarvittaessa "pitää keliä". Myös se vaikuttaa mitä kautta kulkee Espanjaan kulkee. Todennäköisin paikka törmätä lumeen on kulkea palatessa Luxemburgin kautta. Siellä on 1.10 alkaen talvirengaspakko jos lunta tai jäätä tiellä. Jos kulkee Saksaan lautalla ja takaisin niin todennäköisin paikka jossa jäätä tai lunta kohta on kuitenkin laivarannasta kotiin.

Tuo Saksan sääntö tuossa jo tulikin, joka ei niitä onnistuneimpia ole, vaikka jouduttiin kahteen kertaan Saksan parlamentissa päättämää,

Mutta ajoitpa millä renkailla tahansa niin minimi kulutuspintana Espanjan reissulle pidän 4 mm. En lumen vuoksi vaan vesisateiden vuoksi. Pitkään matkaan ei kannata Silectoneilla lähteä. Itse olen ratkaissut tämän ongelman niin, että autossani on koko ajan alla Keski-Euroopan olosuhteisiin tehdyt M+S renkaat.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.