Talveksi Espanjaan
ÖGÅRD PÄRRE
14.07.2014 09:36
Kaksi eläkeläistä suunnittelee matkaa etelään talveksi, loka- maaliskuu eli 5 - 6 kk. Emme tällä kertaa lähde autolla vaan lentäen. Kysynkin mitä kaikkea pitää hoitaa Suomessa kuntoon. Vakutukset, terveydenhuolto, kela ym. ym.
Täältä varmaan löytyy rutkasti Rutuporukkaa jolla on kokemusta.
Olemme varaamassa huoneiston Torreviejasta Espanjassa.
Kaikki tiedot otamme ilolla vastaa. Mutta viellä on kesää Suomessa.
HÄNNINEN JUKKA
14.07.2014 12:32
Kelasta eurooppalainen sairaanhoitokortti molemmille.
Vakuutusyhtiöön yhteys ja matkavakuutuksen pidentäminen. Yli 3 kk ajalta veloittavat n. 1.50-2 euroa / päivä, riippuen korvausten ylärajoista.
Hyvin olette ajoissa. Mukavia valmisteluja teille.
TOIVONEN KAIJA
14.07.2014 21:50
Oletko sä Facebookissa? Sieltä löytyy mainio Torrevieja-ryhmä, jossa siellä asuvat suomalaiset keskustelevat muunmuassa just näistä jutuista.
Meilläkin suunnitelmissa syyskuussa 10 päivän lomanen Torreviejassa ja jouluna pari viikkoa. Tai itseasiassa Orihuela Costan puolella Villa Martinissa :)
ÖGÅRD PÄRRE
14.07.2014 22:30
ÖGÅRD PÄRRE
15.07.2014 09:35
En kyllä löydä facebokista ko. sivua. Millä nimellä se on.
TOIVONEN KAIJA
15.07.2014 10:32
NYYSSÖNEN KAJ
15.07.2014 18:04
Tässä sinulle ensimmäiselle matkalle lähtevän sivu Rutu-saitilta.
http://rutusakki.fi/index.php?p=1_28_Tietoa-ensimmaiselle-matkalle
Yritä muuttaa kaikki laskusi e-laskuiksi tai niin että ne lähetetään sinulle sähköpostilla. Tämä ei ole mahdollista terveyskeskuksen laskujen osalta ne kolahtavat postilaatikkoosi.
ALAKULJU AULI
26.08.2014 12:51
Tuskin tämän aiheen aloittajaa haittaa, kun tämän pohdinnan laitan tähän ja kysymykset?
Teille etelässä talvehtijoille, kun olen tätä asiaa mietiskellyt.
Yli kaksikymmentä vuotta siinä meni meillä ensimmäisen etelä-Euroopan reissun tekemisen jälkeen, kun vasta kerkesimme Espanaan. Nyt joulun ja uuden-vuoden vaihteen siellä vietimme. Me aina kuljemme auringon ja ilmojen mukaan. Seurasin vähän aikaa Espanjan rannikon ilmoja ja heti huomioni kiinnitti joulukuussa Olive - Altea - Alacant väliseen seutuun, että siellä oli lämpimämpää kuin etelä- Espanjassa ja –Portugalissa, sekä niin väitettiin netissäkin. Ja tuolla lisäksi sijaitsee Espanjan kaunein rannikkokaupunki, Altea. Yli 300 aurinkoista päivää vuodessa ja tuolla on yksi koko Espanjan terveellisimmistä mikroilmastoista. Halusinhan minä kokea tuo taiteilijoiden suosiman terveellisen ja virikkeitä antavan paikan. Benidorm-kaupunki pilvenpiirtäjineen vieressä kauhistutti mutta jäi mukavasti piiloon vuorien taakse. Tuolla matkalla nuo isommat rannikkokaupungit eivät näyttäneet viehättäviltä mutta Olivea ja Altea olivat sitä ja pieni pala sydäntäni jäi sinne. Tuonne on palattava pian lomalle uudestaan.
Säitä Espanjan rannikolla seurailin vielä reissuamme jälkeenkin. Muutaman asteen lämpimämpää tuolla näytti aina olevan, kuin aivan etelässä. Sitten, kun kuulimme vielä siellä talvehtijoilta(hollanti- ja saksalaisilta), että tämä on lämpimintä seutua Espanjassa aina talvella, kuin mitä tuuliset etelä - Espanja ja – Portugali ovat. Teitä suomalaisia talvehtijoita ei tuolla kyllä näkynyt. Oli norjalaisia, hollantilaisia, sveitsiläisiä ja saksalaisia kyllä.
Kysyn, että miksi te suomalaiset talvehtijat sitten menette tuuliseen ja kylmempään etelään? Eihän se seitsemän talvea tuolla viettänyt hollantilais-Mies voinut palturia puhua ilmoista?
Vai onko siellä etelässä sitten jotakin erikoisempaa ja kauniimpaa?
Kertokaa, onko ja mitä?
Minä, tykkään kauniista paikoista ja haluan nähdä niitä lisää. Ovatko tietyn maalaisilla sitten omilla alueilla ja se johtuu siitä?
Kiitos paljon, jos joku viitsii minua tuossa asiassa vähän valaista. :)
Ps.Olen ymmärtänyt teidän jutuista, että suurin osa talvehtii juuri aivan etelä Espanjassa ja Portugalissa, miksi?
AHJOS TIMO
26.08.2014 13:45
Tuolle edellä linkatulle ohjesivulle olisi syytä lisätä Eurooppalaista lääkemääräystä koskevat tiedot, jotka tulivat voimaan vuoden 2014 alussa. Se on paperille kirjoitettu resepti, jolla saa ostaa reseptilääkkeitä ulkomailla Euroopassa. Tarkemmin:
http://www.kela.fi/eurooppalainen-laakemaarays
HALINEN HARRI
26.08.2014 13:48
Meitä suomalaisia on vähemmän kuin mainittuja muita kansalaisuuksia ja tulotaso verotuksen ja peruselinkustannusten jälkeen pienempi.
Hulluja me suomalaiset!
JANHONEN MATTI
26.08.2014 14:28
Sääsivuja on pilvin pimein.
Tässä yksi jossa on säähistoria niitä paikkoja koskin, joissa on mm. lentokenttä.
http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps?WEEK=08&MM=11&YY=2009&WMO=08360&LANG=en&ART=MAX&CONT=euro&R=0&NOREGION=1&LEVEL=150®ION=0005&LAND=SP
Helppo verrata alueiden säätä ja sen ylimpiä ja alimpia lämpötiloja päivän tarkkuudella eri vuosilta. Tuulisuus ja kosteus myös näkyy ja nehän on tekijöitä, jotka vaikuttaa siihen miltä sää kulloinkin tuntuu.
Erot on sittenkin aika marginaalisia oli sitten Portugalissa Algarven alueella, Fuengirolassa tai Espanjan itärannikolla.
Ja tämäkin kannattaa muistaa.
Sään suhteen vuodet ei ole veljeksiä.
Noista Portugalin ja Espanjan talvimyrskyistä ei juurikaan puhuta ja kuitenkin niitä on. Oma näkemykseni on, että ne on jopa lisääntymään päin.
JANSSON JUHANI
26.08.2014 16:21
Karavaanarit ovat pieni marginaaliryhmä Espanjassa talvehtivien joukossa. Fuengirola ympäristöineen on suomalaisten pääpesäke. Jotkut, kuka mistäkin syystä, arvioi siellä talvehtivan yli 20 000 suomalaista. Oikea luku voisi olla 10 000-15 000. Tästäpä johtuen täällä on suomikaupat, suomibaarit, suomilehdet ja oikeastaan kaikki palvelut mitä satunnainen matkailija tarvitsee suomeksi. Ja tietysti samanmielistä ja- kielistä seuraa sitä kaipaaville.Fugen campingalueellakin talvehtii ainakin kymmeniä suomalaisia.
Muille kuin karavaanareille on merkitystä hyvillä ja suht halvoilla lentoyhteyksillä.
Hintataso varmaan on täällä edullisempi kuin Alteassa. Juttu on sitten toisinpäin tavallisten ihmisten Torreviejassa ja sielläpäin. Sääasiat ovat henkimaailman juttuja. Se että täällä puhutaan paikallisista mikroilmastoista ei ole mikään vitsi. Sää vaihtelee paljon ihan muutaman kilometrin matkalla. Jopa niin , että jos aurinko talvella paistaa, niin tuulisella pihalla on kylmä/viileä, mutta kulman takana tuulensuojassa jopa kuuma.
Muuten kyllä täälläkin on ihan viralliset vuodenajat. Joulu-tammikuu ovat täällä talvikuukausia. Paikalliset rouvat kulkevat turkki päällä ja englantilaisturistit froteeshortseissa ja t-paidassa. Eli kyseessä on kaksi masentavinta kuukautta sään suhteen. Normaalisti täällä pitäisi sataa lokakuusta eteenpäin muutaman kuukauden ajan , mutta nyt monena vuonna vielä joulukuukin on ollut kuiva ja lämmin, mistä johtuneekaan.