Help, lattialämmitys vuotaa

VAHTOLA HEIKKI 12.07.2014 13:13

Täältä reissun päältä kirjoittelen. Lattialämmitys elementti elikkäs matto vuotaa. Sitä on ilmeisesti joskus paikattu. Parina iltana ollut päällä ja huomasin että kokolattiamatto oli kastunut.

Nyt kun yritin paikata vuotokohtaa pattexilla, se matkan aikana vuosi oikein kunnolla.

Itselle koko matkailuauton lämmityssysteemi on vielä tuntematon. Onkohan lämmityskierto siis jotenkin päällä kun auto käynnissä? Kun tuota nestettä tuli lyhyellä matkalla nyt reippaasti...? Millähän saisin paikattua vuotokohdan? Kumi paikka? Millä kannattaisi liimata? Mitä tuo (sininen) neste mikä tuolla kiertää? Glykoolia?

Auto Fiat Solifer -89. Vesikiertolämmitys, Primus.

Apua kovasti kaipaisin.

HAKALA JYRI 12.07.2014 15:30

Tässä jotain tietoutta.

Oletan että lattalämmitys on jälkiasennettu (auton iän perusteella) mutta toimintaperiaate kuten tehdastekoisissa.== Auton moottorissa oma jäähd nestejärjestelmä ja lämmönvaihtimella otetaan asunto-osan erilliseen jäjestelmään ajossa lämpöä ts kaksi nestejärjestelmää.

Lattialämmityksessä kiertää sama neste kuin asunto-osan patteri- verkostossa , siis "glygooli seos" jos nestekeskuslämmitys....

Vuodon voi estää poistamalla lattiakierron nesteen tulo:

yleensä syöttöputkissa tai letkuissa on sulkuhanat 2kpl niin voi estää kokojärjestelmän tyhjenemisen, lattaelementissä oleva neste toki vuotaa edelleen. 2 irroittamalla syöttöputkien letkut ja tulppaamalla ne, ensin pitäis lattaosan putkisto tyhjentää esim pienellä paineella paineilmalla tai "puhaltamalla" tyhjäksi.

"Näillä vaihtoehdoilla matkan vois jatkaa ongelmitta ilman lattalämmitystä"

Lopuksi järjestelmään pitää lisätä nestettä jos asunto-osan lämmitysjärjestelmää käytetään.adle tai vastaava.

terv jyrih

VAHTOLA HEIKKI 13.07.2014 00:37

On selkeesti jälkiasennus....

Juu, oma jäähd.järjestelmä. Säiliö "vaatehuoneen" seinässä (on jo tyhjä). Pannun kyljessä oli sulku, laitoin kiinni. Ei ole nyt vuotanut muuta kuin jotain jämää, kun vuotavaa paikkaa painaa. Teippasin koko touhun ilmastointiteipillä, josko tämä koko maailman korjaava ihmeteippi pitäisi vuodon kurissa loppukesän....!? Lämmitystä en tarvii tod näk koko kesänä. Vien sitten syksyn tullen jollekkin asiantuntijalle ihmeteltäväks.......

Kiitoksia kovasti vastauksesta!! Ei oikein tiedä mitä tehdä, kun ei siis mitään hajua matka-ajoneuvon tekniikasta......

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.