Kokemuksia Latviasta

KUIVAS JYRKI 11.07.2014 21:49

Moi! Kertokaapa kokeneet, onko Latviassa missään turvallista vaunun kanssa. Tähän saakka kuultu paljon juttuja ryöstöistä ja varkauksista. Tarkoitus olisi suunnata Riikaan ja Jurmalaan. Onko leirintäalueet Jurmalassa turvallisia ja lapsiystävällisiä? Onko Riikassa vartioituja parkkipaikkoja vanhan kaupungin lähistöllä jos teemme kaupunkiin päivämatkan henkilöautolla? Kaikista neuvoista suuri kiitos!

LAHTI JUKKA-PEKKA 12.07.2014 00:00

Viime kesänä v.2013 oltiin Jurmalassa viikko, ei ongelmia. Huomioitava Jurmalan tietullit. Asia ilmaistaan liikennemerkein (kielletty ajosuunta +muut merkit). Ovat ennen tietullia, molemmin puolin kylää. Jurmalasta suht nopea ja edullinen junayhteys Riikaan. Vaunun kanssa liikkuessa kannattaa ajaa Riikan kehätietä Jurmallaan, eikä kesktan läpi t:jpl

JÄNTTI KARI 12.07.2014 00:32

Riika City-Camping on ainakin meille tuttu paikka. Ollaan oltu siellä monet kerrat ja on aidattu ja turvallinen paikka. Lähellä on myös ostari josta saa ruokaa ym. tarpeelllista. Vanhaan kaupunkiin on kohtalaisen lyhyt matka. Me on menty pyörillä, mutta kyllä sen käveleekin. Riika on todella kaunis kaupunki, joten tutustumiseen kannattaa varata aikaa. Ja täältähän se löytyy Ķīpsalas iela 8, Rīga, LV-1048, Latvia. Ja nettisivut http://www.rigacamping.lv/ Kannattaa mennä hyvissä ajoin sillä paikka on todella suosittu. Jurmalassa olimme viime kesänä lähellä keskustaa olevalla kämppärillä ( ei Nemo-Camping, joka on kauempana keskustasta). Alueella oli vanha ilmeisesti neuvostoaikainen ränsistynyt "hotelli." Suihkut ja vessat oli mutta kehumaan ei päässyt. Jurmalan keskustaan oli kuitenkin lyhyt matka, jonka taitoimme pitkin rantaa pyörillä. Mukavia reissuja ja rohkeasti matkaan.

HAAPANEN TIMO 12.07.2014 09:31

Oheiseen karttaan olen koonnut vinkkejä Jumalasta.

http://goo.gl/maps/cdKmi

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 12.7.2014 klo 09:33:48 Niin, ja kämppärit ovat turvallisia.

VEHNILÄ JUHANI 12.07.2014 11:29

Rigan city camping on hyvällä paikalla, keskustaan taas ei kannata mennä omalla autolla parkkipaikkoja kun on rajoitetusti ja jos menet pysäköi parkkihalleihin. Käytössä on näet rengaslukot myös ulkolaisille autoille. Jurmalaan mennessä maksetaan ympäristömaksu ja kaupungin läpi ajo säästää aikaa ja matkaa runsaasti. Paikalliset suhtautuvat varovasti yhdistelmään keskustan kaduilla. Ensi kerran mentiin läpi kaupungin Jurmalaan vuonna 94 ongelmitta.

KÄRKKÄINEN ESKO 12.07.2014 11:40

Riga City Camping on ok, suomalaistenkin suosima.

KUIVAS JYRKI 12.07.2014 17:11

Hei! Kiitos kaikille vastauksista. Nyt on mukavampi jatkaa matkaa kohti Latviaa kun tietää jotain jo etukäteen. Vielä kysyisimme näistä Jurmalan leirintäalueista, mikä on paras lapsiperheille ja ennenkaikkea siistein? T. Kuivakset

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.