Ruotsiin matkailuautolla

SALMI TAPIO 09.07.2014 18:49

Olemme lähdössä ens viikon perjantaina Finnlinesilla kapellskäriin ja mennään Upsalaan ja sieltä rannikkoa pitkin Haaparantaan. Kysyisin missä olis hyvä campin alue Upsalassa sekä Söderhamnissa ja Gävlessä. Seuraava paikka ehkä Umeåssa. Olisin kiitollinen neuvoista. Terv. Sirkka Salmi Hyvinkäältä

NEVALAINEN SIPPO 09.07.2014 21:13

Pari viikkoa taaksepäin heitettiin reissu, Rovaniemi - Nortelje - Rovaniemi. Alaspäin mentiin rannikkoa pitkin ja takaisin tultiin sisämaan kautta. Menomatkalla yötä tuttavien mökin pihassa högakustenilla, todella hienot maisemat. Rannikon pikku kylien satamissa oli myös leirintä alueet. Kannattaa tutustua jos aika riittää. Paluu matkalla olimme yötä esim. Bolnäsissä jossa on erittäin viihtyisä leirintä alue lähes kaupungin keskustassa. Tekee hieman mutkaa mutta, paikka oli ainakin meidän mielestä reissun paras. Toinen sisämaan yöpyminen oli Dorotea:ssa, siisti ja rauhallinen alue kylän laidassa. Niin sillä Norteljessä oltiin jälleen tuttavien mökin pihassa joten sen pään alueista ei ole kokemusta. Viimeinen yö vietettiin Älvsbyn lähellä olevalla Storforstenilla jossa on Euroopan suurin vapaana virtaava koski, maisemat mahtavat ja hyvin järjestelty koski tutustumisen arvoinen. Hotellissa ihan ok buffetti. Leirintäalue hieman karun oloinen jos vertaa hotellin mainostettuun tasoon. Niin ja tällä tarvitaan sitten se vihreä leirintäkortti, möivät sen 160 kr:lla joten yöpymisen hinnaksi tuli 415 kr.

Sippo

Käyttäjän lisäys viestiin 9.7.2014 klo 22:04:52 Senverran kokemuksista että Bollnäsissä oli respan ovi kiinni ja siinä lappu jossa puh no jos jollakin olisi asiaa, vieressä huoltorakennuksen ovikoodi!. Kello oli vasta n puoli 7 , aukiolo piti olla 21:n. No alueelta tuli pari ystävällismielistä Ruotsalaista karavaanaria jotka kertoivat että "Stig är full", elikkä Stgu oli ottanut kuppia ja häipynyt, ja on parempi ettei soittele siihen numeroon :) "Tuolta löytyy jokunen vapaa paikka valitse niistä ja maksa poslähtiessä jos joku on paikalla. Jos ei ole ketään, niin se oli sitten ilmainen yöpyminen" . Paikka löytyi, asfaltoidut kulkuväylät paikat tasaisella nurmella. Aamulla oli respassa kaksi neitokaista jotka totesivat että koska respa oli ollut kiinni illalla niin se on sitten 50kr:n alennus yöpymisestä, maksoi sitten 250 kr. Storforstenilla huoltorakennuksen vessat lainattu varmaankin päiväkodista ei menaan meinannut meikäläisen 192 cm:m mitalla sopia koppiin,pöntöt ihmeellisen matalat, vaimoväen puolella sama mitoitus. Että tämmöistä, kaiken kaikkiaan ihan kiva reissu.

Sippo

SATTA LIISA 09.07.2014 21:45

Hei, Samana päivänä Kappelskäriin :-) Onko teillä päivä vai yö laiva?

SALMI TAPIO 09.07.2014 22:56

meillä on 9.30 lähtö aamulla. Ootteko tulossa samaan laivaan

SATTA LIISA 10.07.2014 17:19

Kyllä vain, sama laiva. Me suuntaamme Kapellskäristä sitten etelään.

SALMI TAPIO 10.07.2014 18:41

Okei. Me taas lähdemme ensin Upsalaan ja sieltä sitten jostain rannikkoa pitkin Gävleen ja Umeåån ja kohti Haaparantaa. Saa nyt nähdä mihin suunnataan ei ole mitään tarkkaa suunnitelmaa.

SATTA LIISA 10.07.2014 20:58

Okay. Mukavaa reissua. Moikataan jos tavataan. Olemme "hullunkurinen perhe" ja seilaamme Hobby-merkin alla...

SALMI TAPIO 11.07.2014 14:57

Samoin. Hyvää matkaa. Me ollaan tämmöisiä jo vähän nuoruusvuodet jo nähteet,eläkeläisiä. Meillä on tämmöinen iso Argos millä olemme liikkeellä..Voidaan pian nähdäkin laivalla.. Terv. Sirkka

SATTA LIISA 04.08.2014 16:16

Reissusta on kotiuduttu ja hyvin meni.

Emme bonganneet teitä laivalta. Mutta toivottavasti teilläkin reissu sujui mukavasti.

Naantali - Kapellskär reitti oli positiivinen kokemus. Lapsille oli leikkihuone, hytti oli ok, laiva ihan ok siisti ja ruoka oli yllättävän hyvää. Menimme toisen laivamatkan samalla yhtiöllä eli Malmö - Travemunde ja se oli sellainen "rekkamies" tyyppinen merimatka eli ruoka oli huomattavasti huonompaa ja tarjonta yksipuolisempaa kuin Suomen ja Ruotsin välillä, laivassa oli melkein pelkästään rekkamiehiä, vain muutama turisti ja yleisfiilis oli ankeampi. Hyvääkin oli esim. hytti yhtä iso kuin hotellihuoneet neljälle (tosin maksoimmekin hieman enemmän), pikkuinen leikkinurkkaus ja sitten uima osasto. Lapsille oma pikku allas ja poreallas. Meidän aikuiset eivät uineet, mutta lapsilla oli hauskaa.

Tämän kokemuksen perusteella menisin uudelleen samoille laivoille. Ruotsin läpi Eurooppaan tylsin osuus on se Ruotsin läpi junnaaminen. Tylsää ja tylsää, yksi kohokohta ja kaunis osuus siinä järveä sivuutettaessa, muutoin vain toivoi olevansa jo perillä..

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.