Varokaa Ruotsin Varkaita 2014 ja Korsikaa

PARVIAINEN JORMA 08.07.2014 05:53

Tiellä E4 - ennen Brahehusia on paikka 58.22630/1467200- missä tultiin repsikan puolelta ... ammattimaisesti auton lukkoon klo 5 aamulla.

Olin silmin-näkijä ..... tilanne kesti noin 2-minuuttia. Saalis hansikaslokerosta noin 70 euron GoPron tarvikepussi.

Paikalla oli muitakin as-autoja 5kpl. Kyseinen paikka on saanut 5-tähteä useana vuotena parhaana levähdyspaikkana.

Paluumatkalla Suomeen oli myös Brahehusin P-llä puolalaista vastaavaa hämäräliikehdintää.

Aikaisemmin pidin noita "höpö-höpö" juttuina - mutta nyt en. Koskaan Minulle ei ole tapahtunut sellaista - vaikka olen käyttänyt "puskaparkkeja" jo 25-vuotta.

Nyt 2014 kävin Korsikalla asti - ei ollut "puskaparkki-ystävällinen" Mesta - vaikka oletin niin. Kakki oli KIELLETTYÄ - tuulilasin rikkoivat kaverilta (670euroa).

Minulta hajos rengas - siellä .....missä ajetaan rallia (Henri Toivonen-memorial). Paska reissu - mutta tulipahan tehtyä - kyllä jäi harmitus päälle - pahansuopaisuudesta camper-autoja kohtaan.

terv. jp

HAAPANEN TIMO 08.07.2014 07:07

Harmillista se on. Tuolla Grännan lähellä motarin levähdyspaikalla on näitä tapauksia ollut ennenkin. Motari on täydellinen pakotie varkaille.

Aloittajaa syyllistämättä, muille matkaajille tiedoksi. Grännan kämppärin P-paikalla on täyden palvelun Stellplatz, uimaranta ym. vieressä. Matkaa tapahtumapaikalta muutama kilometri. Uskoisin ettei siellä alhaalla tälläistä tapahdu.

Ovien lisälukituksistakin on ollut puhetta, pikamurrot jäävät niiden avulla pois.

Eikä tällä ole tarkoitus viisastella Jormalle, vaan fundeerata miten näitä voisi välttää.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 8.7.2014 klo 08:54:27 Kiitokset Jormalle asian julkituonnista!

VALLIUS MARTTI 08.07.2014 08:17

No ei voi muuta sanoa kuin täytyis vähän aatella mihin jää yöksi.Nyt herää kysymys miksi ei käytä stelplatsia kun niitä Ruotsin maalakin on pilvin pimein ainkin lähemäs 600 kpl josta osa löytyy myös luoteloista,myös sisämaasa on paljon turvalisia paikkoja pilvin pimein niin ja ne leirintä aluuet.Kaikijalla maailmassa motoriteiten levähdys alueet on niitä turvatompia paikkoja niisä on rosvojen helppo kierellä.Tuollainen varoitus teksti täytyis kirjoitaa," Varokaa kaikkija varkaita maailmalla" niitä nimitäin on joka maailman kolkassa!!!! Kyllä se on ihan itsestä kiini jos sinut ryöstetään järki käteen mihin nukahdat.TV Kulkuri

Käyttäjän lisäys viestiin 8.7.2014 klo 08:20:31 En minäkään tahdo viisastella enkä ketään sylistää tällä komentilla."Vaan opiksi ja ojenukseksi"

ALAKULJU AULI 08.07.2014 08:56

Aina ei tietystikään voi olla omaa syytä ja vaikuttaa siihen, että varkaat vierailevat.

Eikö nyt ole jo muutama juttu tullut esiin aivan viimeaikoina, että rosvot ovat vierailleet, kun ne lisälukot on jäänyt laittamatta kiinni tai ne ovat puuttuneet kokonaan?

Kovasti ihmettelen miksi niitä ”puskaparkkeja” tunnutaan niin suosivan? Ihan sama missä puskissa Suomessa tai jokainen kotimaassaan yöpyy, mutta matkailijana ulkomailla jokainen on vieras toisen maalla ja minusta tuo pitää huomioida.

Käyttäkää runsasta stellplätze verkostoa. Täältä muutama löytyy.

http://www.promobil.de/stellplatz-145.html http://www.campercontact.com/ http://www.top-platz.de/Anwendungen/topplatz.php

AHJOS TIMO 08.07.2014 09:33

Mitä sitten tehdään, jos on lukinnut autonsa lisälukoilla ja avaimet katoavat syystä tai toisesta?

TOIVONEN MARTTI 08.07.2014 09:39

Käytetään vara-avainta joka on sopivassa jemmassa. mot

ALAKULJU AULI 08.07.2014 09:59

Aivan samalla lailla, kuin toimit koti avaimienkin kanssa. Jos kuljet kaksin kummallakin avaimet mukana, lisänä omat jutut,..

Kopio aiemmasta kirjoituksestani: ”Minusta nykyaikainen hidaste ja helppoa laitaa ovi tupla lukkoon, ovat nämä.

http://www.fritz-berger.de/fbonline/__shop__/product/fritzberger_katalog/HE...

http://www.fritz-berger.de/fbonline/__shop__/product/fritzberger_katalog/Sa...

Ja mikä parasta, ei näiden lukko-koodeja voida ohittaa ja purkaa nykytekniikalla. Tietysti ovi väkivallalla vääntämällä auki, nämäkin ohitetaan.”

Löytyy myös pakettiauton mallisiin retkipusseihin.

Sellainenkin Fiamma-lisälukko vai olikohan joku muu merkki, en nyt kuvaa äkkiä löytänyt, että on ulkoapäin samanlainen kuin tuo yllä oleva Fiamma, mutta lukko menee oven läpi ja sisäpuolella on käännettävä ”salpa”, jonka saa äkkiä auki. Näin messuilla.

AHJOS TIMO 08.07.2014 10:21

Kotiavaimen kadotessa soittaisin ulko-oven tarrassa olevaan huoltoyhtiön numeroon ja kutsuisin huoltomiehen avaamaan oven heidän avaimillaan. Siitä peritään 50 euron palkkio, mutta kotoa löytyy lisää avaimia.

Nuo edellä olevat saksalaiset linkit avaavat sivun, jolla on vain ilmoitus "Die angeforderte Seite wurde nicht gefunden!".

Entä jos menee suihkuun, saunaan tai uimaan ja sillä välin vaatteet, kassit ja niiden mukana kaikki avaimet varastetaan?

Tietotekniikassa olen oppinut sen, että runsailla salauksilla ja lukituksilla käyttäjä aiheuttaa lähinnä vain ylimääräistä vaivaa itselleen ja voi menettää tiedostojensa sisällön, kun ei enää muista, kuinka ne avataan. Tältä osin puhun omasta kokemuksesta.

ALAKULJU AULI 08.07.2014 10:51

Minulle aukesi, kyllä entisestä kirjoituksesta mutta tässä uudestaan noista aukaistuista sivuista linkit. Näyttävät eriltä.

http://www.fritz-berger.de/fbonline/__shop__/product/fritzberger_katalog/HEOsafeTuersicherungfuerFahrzeugtueren203670/detail.jsf

http://www.fritz-berger.de/fbonline/__shop__/product/fritzberger_katalog/Safedoor-Frame196320/detail.jsf

http://www.fritz-berger.de/fbonline/__shop__/category/fritzberger_katalog/Alarm-Diebstahl/detail.jsf;jsessionid=0390A3568FCD76AD4A0E126FB18B97AD

Toiletti laukussa avaimet mukaan, lukolliseen kaappiin jos olet kylpylässä tai vedenkestävässä pusukassa mukana. Tai siltä varalta, että sinulta plussukatkin varastetaan, niin säilytät jossain hyvässä jemmassa autossa vara-avaimet. Autoon kyllä taitaa ne avaimet hakemaan päästä ikkunoista helpommin kuin ovien lukot särkemällä. No, joku ammattimies(poliisi) se mökkiautonkin lukot saa auki, jos noin kävisi, että avaimet aivan häviää.

On muuten huomattu sellainen että mökkiauton oven ripa voi kulkiessa kääntyä lukko asentoon ja tuuli paukauttaa oven kiinni ja ovi on sitten lukossa. Entäs jos tuossa tilanteessa avaimia säilyttikin auton sisällä ja ikkunat kiinni? Olet sitten todennäköisesti ammattimiehen avun tarpeessa.

No, jospa ne avaimet eivät häviä ja jospa ne rosvot eivät myöskään kenenkään kohdalle sattuisi mutta mutta,.. kaikkea on hyvä joskus ajatella ja terveesti varautua. Ei pelätä. :)

Aika usein näen leirintäalueella ja stellplätzeillakin, että pariskunta lähtee pyöräilemään ja ikkuna jätetään puolittain auki, ainoastaan hyttysverkko edessä. Voiko silloin tämä maailma kovin turvaton paikka olla? :)

JANHONEN MATTI 08.07.2014 12:24

Se Brahehusin seutu molempien paikkojen osalta on ollut kartettavaa aluetta yöpymisen osalta jo pitkään. Jopa m-auton jättäminen Brahehusin kohdalla olevalle parkkipaikalle on riski, jos itse kävelee tien ali Brahehusia katsomaan. Jos sillä seudulla pitää yöpyä niin sitten sinne Gännan rantaan joko stellplatzille tai campingille

Tässä yksi paikka joka on vartioitu Hyletena, hieman Jönköpingin eteläpuolella lähes Gigantin keskusvarastoa vastapäätä. http://www.turistmal.se/?index=item&id=4061 Stellplatz on maksullisen rekkaparkin yhteydessä ja vartija asuu alueella.

Ei ole kansankotikaan kuten ennen. Hyltenassa yöpyy arvolastissa olevat rekat häkissä jatkuvassa valvonnassa. Tarvetta ilmeisesti on koska aluetta laajennettiin toukokuussa, kun siinä viimeksi olin. Ja niitä poliisin jakamia varoituslappuja siellä tosiaan on. Surullista!

Käyttäjän lisäys viestiin 8.7.2014 klo 13:20:10 Vastaisen varalle Vastaavat tapaukset jossa ollaan autossa sisällä voi estää laittamalla 300 kg kestävät ja pikalukolla olevat kuormaliinat vaikka ovenhavasta rattiin, sivuoven kahvasta pöydän jalkaan tai vastaavaan Maksaa 4 eur/kpl ja liinojen viritys vie aikaa min/liina. Niiden vaikutus on siinä, että autoon ei voi tulla, etteikö sitä heti huomata. Se antaa aikaa "auttamaan" sisääntulijaa pyrkimyksissään.

Toinen halpa tapa on ostaa henkilökohtaisia suojaimia vaikka R DX 100 joka kustantaa jotain 15 e/kpl. Naisilla on näitä käsilaukkukäytössä, jotka sopivat vaikka pieneen laskuun tai hälyttimen voi virittää ranteen ja käsilaukun väliin.

Sen kun virittää oven ja vaikka ratin väliin niin, että oven avausyrityskin vetää sokan pois laitteesta jolloin siitä heti tulee 100 dB:n voimakkuudella hälytys. Sivulasia rikkomatta tai auton ovea avaamatta laitetta ei voi tehdä toimintakyvyttömäksi vaikka rosmo sen näkee.

HÄNNINEN JUKKA 08.07.2014 23:20

Näitä kertomuksia vaan lisää, vaikkei soisi kellekään tapahtuva. Ihan niinkuin aloittajakin kertoi, asenteissa turvlukkoihin, ketjuihin ja liinoihin on vielä paljon kohentamisen varaa.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 09.07.2014 09:39

Älkää nyt helvetissä aloittako enää tätä paskanjauhantaa, sehän tältä vuodelta käsiteltiin jo pari kuukautta sitten, murtoparanoidit saavat orkkunsa viestihaulla.

Tuo mitä JanhosMatti tuossa yläpuolella kirjoitti, riittää normaaliälyiselle kulkijalle. Nuo helppoheikkirimpulat sen jälkeen on sitä huuhaata, josta jo riittävästi väännetty.

Eivät pidättele sen enempää ammattilaisia kuin minuakaan. Olen tuossa aiemmassa ketjussa ollut valmis lyömään tonnin vedon, vaan eipä ole pojulla ollut kanttia vastaanottaa vetoa. Uudistan sen.

Vaan jokainenhan tulee autuaaksi omalla uskollaan, pankaa nyt aluksi niihin kuttaperkka-aukkoihin panssarilasit, rosvo kun osaa vilahtaa siitäkin, ehe ehe.

Ja nyt tukkaputkella Tangomarkkinoille, siellä on kuulkaa kliffa tunnelma, eikä kukaan pelkää rosvoja tai haali autoonsa helppoheikkikamaa. Eikä kelissäkään moittimista ole.

HAAPANEN TIMO 09.07.2014 10:06

Mun mielestäni tässä ketjussa ei ole muuta paskanjauhantaa kuin sun kommentisi.

Ellei sun autoosi varkaat iske niin olkoon sitten niin, meille muille voi tullakkin ja siksi varotoimenpiteistä keskustellaan.

@timppa

HÄNNINEN JUKKA 09.07.2014 14:31

Samaa mieltä kuin Timppa.

Jokohan se alkaa tauti taas nostaa päätään ? Sanavalinnat ovat V-P:llä sen suuntaisia, että pian taas alkaa sonta lentää. Ei kauaa kestänyt tuo seesteinen vaihe tälläkään kertaa...

Eerolan Teemu jo hiukka ounasteli.

KUJANPÄÄ MARKKU 09.07.2014 16:26

Ihan uteliaisuuttani kysäsen, jotta kuinka toi koiruusmurina käytännössä toimii. Kuinka se aktivoituu ja missä laitteessa.

HAAPANEN TIMO 09.07.2014 19:00

Mulla on tuollainen, ollut jo hyvän aikaa. http://www.clifford-james.co.uk/buy.cfm/security/barking-dog-alarm/68/yes/57295

En ole siitä kommentoinut kun pelkäsin VP:n verenpaineen puolesta silloin kun sitä tilailin ja juttua oli. Ahosen Kaitsu ja VP kävivät silloin niin kuumana että pelkäsin vanhojen äijien tikahtuvan ja annoin olla.

Hauska pönttö se on, alkaa haukkua kun tulen puolen metrin päähän ovesta. lopettaa kun vähän peräydyn. Ensin yksi pieni haukku ja sitten koko sarja perään ellei peruuta.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 9.7.2014 klo 19:02:24 Watch video linkistä

ARO PERTTI 09.07.2014 19:10

Timo varmin tapa saada maantierosvot kimppuunsa on tuollainen koira Cd .Ruotsin poliisin mukaan se levy opetetaan jo 5-vuotiaille pikkurosvoille koska levy kertoo 100 % varmuudella että ajoneuvo on tyhjä . :-)

Käyttäjän lisäys viestiin 9.7.2014 klo 22:20:16 Olkoon sitten mikä vaan mutta koiran haukunta on varmin tapa saada rosvot toimimaan elävä koira esim joku Doberman on eri asia . En ole koskaan myöskään tavannut kauppiasta joka kertoisi myyvänsä roskaa mutta aivan täyttä roskaa on kaikki muut koiran matkijat paisi elävä koira . Ei tarvise olla erityisen älykäs tämän toteamaan :-)

HAAPANEN TIMO 09.07.2014 20:01

Ei mulla ole mitään CD-levyä. Haukkupönttökin piti salaa ostaa kun pojat oli niin raivona:)

@timppa

HÄNNINEN JUKKA 09.07.2014 21:18

Timpalla on viisas pönttö. Erittäin hyvä suoja.

Näitä murtojuttuja tutkittaessa on Interpol todennut varmimmaksi juuri koiran haukun ja murinan kuuluminen ajoneuvon sisältä.

Pertti Aro tietää ja ymmärtää näistä yhtä paljon kuin sika vaahtosammuttimesta.

Mun kehittelemä ( alunperin tämän saitin kysynnän perusteella ) Haukku CD on jo kautta maailman ykköshitti ebayn listoilla. Kohta menee timanttiraja rikki...

Se vaan tökätään CD-soittimeen sopivalle volyymille esim. kaupassakäynnin ajaksi.

Möykkää tunnin, ja aloittaa taas alusta.

KASTARINEN HANNU 09.07.2014 21:31

Kyllä minusta se kuormaliinasysteemi on ainakin hidastava este. Sen lisäksi jää aikaa ottaa laatikosta paistinpannu ja eikun leipomaan. A vot, eiköhän tavalliselta murtovarkaalta suuremmat halut vähene.

KUJANPÄÄ MARKKU 09.07.2014 21:47

Kun se diski tökätään soittimeen, niin lukeeko soittimen näytöllä Hau-Hau !

RUOTSALAINEN JUKKA 09.07.2014 21:55

Hei, Timppa toimiiko haukkupönttö myös matkailuauton oven "läpi". Esittelyvideossa oli talon ulko-oven "läpi". Talon ovi puuta ja auton/vaunun ovi metallia.

HAAPANEN TIMO 09.07.2014 22:15

Viime vuoden keväällä kuvasin yhden testin:

https://picasaweb.google.com/113500476871095750357/Haukkupontto?authkey=Gv1sRgCJHnsdH6nqz-qgE#5867492910358451186

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 9.7.2014 klo 22:20:01 Pönttöä ei voi käyttää jos itse liikkuu autossa. Jos käyt yöllä vessassa se haukkuu sut pystyyn.

RUOTSALAINEN JUKKA 09.07.2014 22:32

Hei, kiitos videoklipistä. Tuon perusteella näytti toimivan ihan hyvin. Tuo firma, jonka linkki oli viestissäsi, sanoo, että ei toimita Suomeen. Ostitko pöntön mainitsemastasi firmasta vai jostain muualta?

HÄNNINEN JUKKA 09.07.2014 22:36

Hyvä video. Luulis menevän rosmolle jakeluun, että autossa pikkuhauvaa isompi vahti valpas. Tossa CD-versiossa on murinatkin melkoiset. Rottweilerin ja Dobermannin murinat haukkujen väliiin miksattuina.

JANHONEN MATTI 09.07.2014 23:13

Pankaa autoon omistajan koira, joka kokee tehtäväkseen vartioida autoa. Autossa oleva koira tunnistaa jo askelista onko auton ulkopuolella liikkuva talon väkeä vai vieras, vaikkei sillä ole näköhavaintoa henkilöstä. Pyytäkään tuntematonta henkilöä kiertämään autoa ja nykimään ovenkahvoja tai raplaamaan ikkunoita. Ihan sama onko niissä verhot vai ei. Mitä tapahtuu? Koiran on aina sillä puolella autoa mistä se kuulee vieraan äänen ja/tai tekee näköhavainnon - ja haukkuu.

CD-koira ei tätä tee ja samalla se "kertoo" olevansa CD-koira.

YLINIEMI SEPPO 10.07.2014 08:25

Kjon,pitää olla kovapäinen rosvo joka tohtii paljainkäsin mennä sisälle jos vastassa on oikea vahtikoira.

HAAPANEN TIMO 10.07.2014 09:25

Jukka R. Kyllä minä sen tuolta Clifford Jamesilta ostin, 77€ näkyy nyt tulevan rahteineen.

Vehje toimii pattereilla, mutta mulla on useampi noita Vansonin virtalähteitä: http://www.huuto.net/kohteet/auto-dc-power-vanson-esim-tietokoneelle-ym/320511916 joissa on tähän tarvittavva 9 V valittavissa. (linkissä olevassa ei ole, mutta en muuta nyt löytänyt )

Pöntön herkyyssäätö toimii hyvin, herkimmillään hälyttää muutaman metrin päästä. Autokäytössä on turhaa 360° liiketunnistin, parempi olisi 180° jolloin autossa voisi olla sisällä vehkeen ollessa aktiivinen

@timppa

HÄNNINEN JUKKA 10.07.2014 14:21

Matti, luuletkos varkaita noin fiksuiksi ? Että ihan varmistavat, että siellä ei ole CD-koiraa sisällä vaan oikea ... Tai pönttökoira.

Et sitten lukenut tuota Interpolin tietoa vahtikoiran äänen tehokkuudesta.

Enivei, täytyyhän keskustelua olla, faktoista aina viis.

Kun kerran studiossa dubataan, niin dubataan se ääni + liikkeet niin, että ne sekä lähenevät, että hiljenevät, annetaan kuulomielikuva rosvolle.

Koetas nyt vielä esittää, että rosvo katsoo tarkkaan liikkuuko auto (lievästi heilahdellen) koiran äänitason tahdissa.

Oikein yrittää mitätöidä kaikin tavoin suomalaisen yrittäjän innovaatiota ?

Nyt idean ovat jo monet kopsanneet.

Maailmaan mahtuu, ei aina järjen valoa pimeään riiheen.

Käyttäjän lisäys viestiin 10.7.2014 klo 14:29:44 Niinpäs niin Matti, oiskos pitänyt jättää kirjoittamatta, ettei kukaan provosoituisi.

KERÄNEN KAUKO 10.07.2014 14:43

Minulla ollut jo viimeiset viistoista vuotta cd jossa on musiikkia, puhetta, naurua ja välissä koira haukahtaa. Kestää reilun puolituntia. Poika teki mulle pyynnöstäni. Ikkunoissa koiran kuvat. Ikkunoissa päiväverhot, ettei nää sisälle onko siellä ketään...

YLITALO ASTA 10.07.2014 14:48

Koira yleensä näkyy ikkunasta kun se on autossa. Meillä on kaksi koiraa ja molemmat ovat välittömästi ylhäällä kun vieras lähestyy autoa, mutta eivät aloita mitään meteliä ennen kuin ruvetaan kurkistelemaan sisään tai koetetaan auton ovia onko lukossa. Ja jos verhot on kiinni , niin ne kyllä heiluvat siellä suunnalla missä autoa kopeloidaan. Ja sen verran noiden rosvojen fiksuudesta, että jos kaverit kykeneen lukittuun autoon tulemaan puolessa minuutissa sisään lukkoja rikkkomatta, niin eivät ne sieltä aivan toopemmasta päästä ole. Noista ruotsin rosvoistakin on jo vuosia varoitettu ja huonosti on poliisi heitä kiinni saanut eli typeryksiäkö ovat kun eivät osaa jäädä kiinni. Tyhmiä ne varmaa ovat mutta eivät typeryksiä.

Pitää olla ihminen joka ei mitään koirista tiedä jos ei erota oikeaa ja tekokoiraa toisistaan. Tuommoinen humpuuki menee läpi juuri semmoiselle ihmiselle, mutta ei ammattirosvolle. T : Masi.

KERÄNEN KAUKO 10.07.2014 14:57

Ompahan ainaki pois karsittu ne humpuukirosvot.

HÄNNINEN JUKKA 10.07.2014 15:08

Niinpäs Kauko. Ja Sinun kulkineeseesi ei liene kukaan tullut kun se cd-si on soimassa.

Eikä ole tullut ensimmäistäkään tietoa siitä, että sellaiseen autoon olisi murtauduttu, josta koiran ääni kuuluu.

Masinkaltaiset eivät yksinkertaisesti pysty ymmärtämään, että rosvo valitsee aina helpoimman ja vähäriskisemmän kohteen. Ei niiden tarvi alkaa miettiä yhtikäs mitään, ottavat sen varmimman nakin, ja niitä riittää. Ei mitään turvavarustelijoita jne jne.

KERÄNEN KAUKO 10.07.2014 15:13

Lukkojen ja avaimien parissa pyörineenä vuosikymmeniä tiedän, että lisälukko ovessa olipa se asunto tai auto. Ei estä murtomiestä, mutta murtomies etsii helpomman paikan. Samoin varmuuslukot auton sisällä, mutta ne kannattaa sijoittaa näkyväksi. Punainen ketju esim. se näkyy ja tod. näk auto pysyy suojassa. Toki, pitää myös pitää se auto keskellä parkkipaikka, eikä siellä syrjäkadulla. Samoin asunto asutun näköisenä.

HAAPANEN TIMO 10.07.2014 15:21

Just näin, ja on hyvä ettei kaikilla ole lisävarmistuksia. Kiva mennä sellaisen auton lähelle parkkiin.

@timppa

KERÄNEN KAUKO 10.07.2014 15:34

Eli, jatkakaamme panettelua lisälukoista ym. höpöhommista :)

YLITALO ASTA 10.07.2014 15:44

Sen minä tunnusta että lukoista en mitään tiedä muuta kuin että on hyvä olla avaimet jos haluaa kulkea ovesta joak on lukossa. Koirien ja vale koirien kohdalla koen että tiedä jotain asiasta, mutta kun tuntuu palstalla olevan sen verran viisas helppo heikki että kykenee toisen tiedot leimaamaan huonoiksi, niin minkäs minä sille mahdan. Siispä soitellaan CD ja ollaan uskossa onnellisia.

T : Masi

YLITALO ASTA 10.07.2014 15:47

P.s. Sitten kun sattuu kohdalle se tyhmä muttei typerä rosvo, niin se vähän miettii miksi tuossa on noin julmat lukitukset ja tuossa toisessa ei. Ja kohta se vaikka tyhmä onkin , ei typerä, älyää miksi.

JANHONEN MATTI 10.07.2014 15:56

Viikon vaihteessa oli 7 vuotiaat kaksoistytöt yökylässä ja esittelivät minulle Muuramen papalta saamaansa hienoa norsunkoituspilliä. Tytöt tosin olivat epäilleet papalle norsupillin tarvetta kun Muuramessa ei norsuja ole näkynyt.

Pappa oli vastannut tytöille, että siinäs näette miten hyvin pilli toimii.

Käyttäjän lisäys viestiin 10.7.2014 klo 15:57:20 Po. norsunkarkoituspilliä

HÄNNINEN JUKKA 10.07.2014 16:08

Pappa sekottanut asiat, kuten täälläkin on joillain tahallinen tapa.

Tietty kyseessä oli norujenkutsupilli.

Turvallisin paikka on kahden suojaamattoman kulkimen välissä.

HAAPANEN TIMO 10.07.2014 16:44

Ei mene Masi niin kuin vihjaat. Kaikissa vieraan maan rekisterissä olevissa matkakulkimissa on arvotavaraa. ilman ei pysty ulkomaille lähtemään.

Väitän että nämä tapaukset mitä tässä nyt on viisi- kuusi ollut olisi kaikki jääneet väliin ohjaamon ovien lisälukituksella. Ilman niitä ei se auto oikein lukossa ole.

Tämä mun haukkupönttöni on nyt vähän vitsikäs, mutta haittaa siitäkään ei ole.

Ja kaikenlainen ivailu jää multa näissä aivan omaan arvoonsa, mietin niistä sitten mitä mietin.

@timppa

NIEMINEN PENTTI 10.07.2014 17:00

Juupas, eipäs, juupas,eipäs jne jne jne

ALAKULJU AULI 10.07.2014 17:12

Käykäähän välillä katsoo, minun pitkä ja surkeasti kuvattu filmi, haukka spektaakkeli Hohen Neuffen-linassa. Filmi löytyy puolesta välistä kuvia. Upeita lintuja.

Saatte vähän muutakin ajateltavaa, kuin nämä lisälukkohommat. Vaikka tärkeä on tämä asia ja joskus hyvä ajatella mutta kun,.. ;)

http://soleilblogi.blogspot.de/2014/07/672014-haukka-spektaakkelia-katsomassa.html

KANTOLA TIMO 10.07.2014 17:49

Miksi laittaa lisälukkoja ja virityksiä, kun ikkunoista pääsee helposti sisälle? Ne muovihelat ei kestä meisseliä.

Mua harmittaa edelleen pysäköinti Tampereelle kadunvarteen.... On niitä roistoja Suomessakin.

KERÄNEN KAUKO 10.07.2014 18:02

Estääpähän paksun ukon menemisen, kun ei ikkunasta mahu :D

HAAPANEN TIMO 10.07.2014 18:13

Päätin jo tämän lopettaa mutta en maltakkaan.

Meinaatko Timo että varkaat tulevat asunto-osan ikkunasta kun autossa nukutaan.

Valtaosa näistä tapahtumista on ollut yöllä, ja sisään on tultu ohjaamon ovesta. Tiedän yhden tapauksen kämppäriltäkin Espanjassa viime syksynä. Silloinkin jäi lisälukitus laittamatta, nukkujat heräsivät kun rosvo lähti.

Kaupan pihoillakin herättää huomiota jos kiivetään ikkunasta, ovesta tullaan niin ettei kukaan huomaa mitään.

@timppa

KANTOLA TIMO 10.07.2014 20:12

Onneksi ei ole kokemusta ja tietoa kuin yhdestä murtautumiskerrasta. Kuskin oven lukko ei ollut auennut yrityksestä huolimatta, niin sivuikkuna oli avattu ja siitä livahdettu sisälle. Tuskin sekään oli kauaa kestänyt.

Enempää en käy harmitukseltani arvioimaan. Jos murtomies haluaa mennä sisään, menee se myös sisään. Huonoa tuuria sanoi vakuutusyhtiö. Minä yritän pysäköidä jatkossa turvallisempiin paikkoihin, jos se auttaisi. Puskissa ollaan kuitenkin jatkossakin yötä...

EEROLA TEEMU 10.07.2014 20:14

Mielenkiintoista seurata "turvallisuuskeskustelua", missä pyritään tekemään jopa naurunalaiseksi pyrkimykset paremmasta ryöstöturallisuudesta. En voi kirjoittaa mistään suuresta kokemuksesta varkaiden estämisessä, mutta kaikkiaan n. 10 tapausta on sattunut, missä rosmot ovat käväisseet pääasiassa henkilöautoissamme luvatta. Niistä ei ole ollut paljonkaan varastettavaa, mutta m- autoissa yleensä on, varsinkin ulkomailla.

Ihmetyttää mm. miksi tuota "apinoitua" koiran haukuntaa kritisoidaan? Kuvitteleeko joku kirjoittajista hommissaan olevan varkaan erottavan "aidon Mustin äänen" ja levyltä tai jostain boksista tulevan? Kuvitteleeko joku varkautta yrittävän seuraavan. miten paljon auto liikkuu, kun koira on sisällä ja "haukkuu"? Tai, että "elävä koira ei käyttäydy siten". Tai jotain muuta soopaa. Jos ne rosvot olisivat noin fiksuja, niin kait ne olisivat jossain paremmassa ammatissa, esim. pankissa johtajina. Puhdasta uittuiluahan nuo ovat ja oman erinomaisen egon esiintuomista.

Olen aika kyyninen rosmojen estomahdollisuuksiin, mutta ellei mitään tee sen eteen, niin on joko ollut säkää tai sitten ei tajua estomahdollisuuksista hölkäsen pöläystä - ehkä kotimaan matkailija, joka pysyy aina aidan sisällä.

Murtoa ei voi millään keinolla täysin estää, koska röyhkeä rosmo on valmis vaikka ampumaan Mustin. Jos johonkin kohteeseen halutaan mennä, niin sitä on useimmiten seurattu jo jonkun aikaa ja sinne mennään. Kuitenkin , ellei mitään suojauksia tehdä ennakoivasti, niin jätetään sitten kaikki herran haltuun. Aika turhaa tulla tänne väittämään, "että kaikki varautuminen on turhaa". Se on pöljää tyhmyyttä eikä kuulu edes TÄHÄN aiheeseen. Valittakaa jossain muualla.

HONKANEN JAAKKO 10.07.2014 20:23

Kiitos Auli mahtavan hienosta kuvasarjasta,noille maille niin sielu kuin mielikin halajaa.Viime syksynä ensimmäinen pitkäreissu eurooppaan.Saksa meni vähän kuin hipaisemalla mut seuraavalla reissulla pitää antaa aikaa enemmän sinne.

Ja niinhän se on että tekevälle sattuu,tekemättömälle mittää.Sattunu kaikenlaista mutta on sitä tullu tehtyäkin.

HÄNNINEN JUKKA 10.07.2014 20:55

Täyttä asiaa Teemulta. Hyvä lukaista pariinkin kertaan. Kiitos.

Tämmöset yhä yleistyvät varoituskyltit parkkipaikoilla kertovat selvästi vaaran todellisuudesta.:

KUJANPÄÄ MARKKU 10.07.2014 21:25

Mun mielestä reipas ihmisten puheen sorina ceedeeltä olis aivan yhtä tehokas, ellei tehokkaampi.

Niin no, pitäiskö inehmoja näkyä. Pitäiskö koiraa ?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.