Ruotsissa liikkuville...

KORSIJÄRVI SEIJA 06.07.2014 00:42

Tänään lauantaina 5.7. Malugin Lidl:n paikoitusalueella kutsumattomia vieraita klo 16,30. EI murron jälkiä ja ihan siististi oli kerätty arvotavaraa auton asunto-osasta...

VALLIUS MARTTI 06.07.2014 08:46

No eipä tässä uutisessa paljon ole pointia myös Suomessa joka päivä tälläisiä tapauksia Suomessa, yleensä kaikijalla maalimalla satuu kyseisiä tapauksia mutta harvoin kohdalle sattuu tämä on sitä nykyaikaa, tähän on vaan tultu avoimin rajamuodolisuuksien myötä.Tietysti kaikesta täytyy ottaa opiksi.TV Kulkuri

YLINIEMI SEPPO 06.07.2014 10:08

Melko röyhkeitä nuo savun......eiku elintaso pakolaiset,eilen nähtiin kaksi kierti autoa parkkipaikalla ja kuikkivat sisälle koitivat ovia onko lukossa.

Seurasin noin 30 metrin päästä ja jos ois menneet sisälle en ois vain kahtonut.

Tapahtui Narvikin melkein keskustassa.

Oli ensimmäinen tuomoinen tapaus meidän kohdalla:-)

JANHONEN MATTI 06.07.2014 11:33

Meinaatteko, että varastelemista ei Suomessa ollut ennen maahanmuuttoa?

Tosiasia on, että aikasarjalla 1990-2013 omaisuusrikosten määrä Suomessa 1000 asukasta kohti on laskenut 75 tapauksesta 65 tapaukseen.

Sama kehitys jatkui viime vuonna, joskin eri rikosryhmien välisiä muutoksia oli. Moottoriajoneuvoihin kohdistuneet murrot väheni -10,6 % Asuntomurrot väheni -17 % Vapaa-ajanasuntojen murrot sen sijaan lisääntyi 21,2 %. Johtunee siitä, että kesämökeillä on lisääntyvässä määrin varastettavaa kamaa ja kiinnijäämisriski asuntomurtoja pienempi. Tähän vaikuttaa paljolti myös se miten Baltian maista tänne tulevia rikollisliigoja jää kiinni, koska he "tehtailevat" murtoja.

Omaisuusrikoksista kasvoi v.2013 -erilaiset petokset -maksuvälinepetokset -kirjanpitorikokset -velallisen rikokset -väärennökset Eli "valkoiset kaulassa" tehdyt rikokset kasvoi.

Vallitsevan taloustilanteen ja rikosten määrän yhteydestä en puhu - vaikka siitä on paljon sekä ulkomaista että kotimaista yhtäpitävää tutkimustietoa - koska se voitaisiin tulkita hallituksen arvosteluksi.

VALLIUS MARTTI 06.07.2014 13:02

Mutta se täytyy muistaa että ulkomaalaisten tekemät rikokset on kasvussa ollut jo jonkin aikaa,en väittä eteikö suomessa ole omiakin rosvoja niitä kyllä ritää.Ja toiseksi yleensä tilastot ei ole kovinkaan luotetavai ripuu missä lajudessa tilasto tukimus tehdään,kyllä tuossa matin kirjoituksessa tilasto tietoa jonka olen aijemin jostain lukenut,sen veran että henkilö-autoihin tehdyt murot on laskeneet koska nyky autojen elektroniika on hitampaa iroitella (orginalilaiteet tehdasasenetut).Matkakulkimissa on enemän sitä mitä voi viedä ja kääntää nopeasti rahaksi.Enempää en komentoi tätä asiaa.TV Kulkuri

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.