Vinkkejä Unkarin Thermal-kylpylöistä?

YLISUUTARI JOUNI 05.07.2014 10:32

Terveisiä Krakovasta Puolasta. Ajeltiin tänne alkuviikosta Tallinnasta Via Baltican kautta Varsovaa sivuten ja suuntana on muutaman päivän sisällä Unkari, missä meinataan käydä kylpemässä joissain Thermal-kylpylöissä. Sääennusteet lupaavat Unkariin noin kolmenkympin kelejä, joten vihdoinkin saa tälle kesälle heittää pitkät housut kaappiin ja alkaa liikkumaan shortseissa.

Jos jollain on hyviä vinkkejä tasokkaista ja viihtyisistä kylpylöistä Unkarissa, niin neuvot otetaan kiitollisina vastaan. Saapa nähdä kasvaako matkustajamäärä autossamme paluumatkalle yhdellä, sillä tarkoitus on myös käydä katsomassa koiranpentuja parissa Kennelissä Tsekeissä ja Slovakiassa.

Matkapäiväkirja löytyy entiseen malliin osoitteesta: http://kaikkienkaveri.blogspot.com

Mukavaa kesää kaikille kulkureille!

MANNINEN JUHA 05.07.2014 11:12

hei.tiszakecske on yksi hyvä paikka. ollaan nyt puolassa .käytiin siellä ja papa kaupunki myös käytiin ,sieltä löytyy altaita.ihan kohtalaisia paikkoja molemmat.elkissä ollaan nyt ja on hiphop vestarit porukkaa on paljon täällä.tiszakecken koordinaatit.N46ast.56'4" E20ast.6'52" ei vie ihan pihaan mutta kyllä löytyy. papa-N47ast.20'17" E17ast.28'26" paikat löytyy myös netistä.en löytänyt koneelta asteen merkkiä joten kai tosta selvän saa.hyvää matkaa.

KUJANPÄÄ MARKKU 05.07.2014 13:15

Papa on kliffa mesta. Pieni pittoreski kaupunki kämppärin ja kylpylän vieressä.

HALINEN HARRI 05.07.2014 13:43

Jos haluatte asua kylpyläalueella niin mm. Bogach on paikallisten suosima laaja kylpyläalue. Kymmenkunta eri kokoista/lämpöistä allasta. Kylässä on pari elintarvikeliikettä, leirialueella kymmenkunta ravitsemuspaikkaa ja aivan ympäristössä viinikellareita ja ravintoloita. Kansainvälisiin marketteihin matkaa noin 10 km. Hyvä lähteä sieltä joka suuntaan. Ei paljoa länsimaisia, mutta suurina pyhinä/loma-aikana tulee puolalaisia. Jos etsit kartasta tutki Egeristä itään 15 km. Nimikirjoitustavat vaihtelevat.

KUNTSI KAARLO 06.07.2014 18:12

Paluumatkalla ollaan, Tsekin Bojkovicessä, thermaaleja testattiin tällä retkellä urakalla, tässä vain lyhyesti muutama kommentti parhaista. Eger on oma legendaarinen lukunsa monista syistä, niistä muista rankkasimme parhaaksi Lipotin leirintäalueineen, Bratislavasta tulon jälkeen Mosonmagyarovarista hieman Tonavanrantoja kaakkoon. Lähes samanveroinen on eteläinen uusi Zalaegerszekin Thermal ja sen yhteydessä Aquacity, hieno leirintäalue pienen kävelymatkan päässä. Papa ja itäinen Hajduszoboszlo jätettiin tällä kertaa väliin, molemmat takuuvarmoja paikkoja. Matkan kauhuskenaario oli Buk saksalaisella yyllä lähellä Itävallan rajaa, ainoa varsinainen turistirysä, ehkä sielläkin joku viihtyy. Nagyatadin thermaalivierailun pilasi sadesää, Castrumcamping vieressä käy laatuun.

YLISUUTARI JOUNI 09.07.2014 08:12

Kiitoksia vinkeistä. Nyt ollaan pari yötä vietetty Papassa ja mietitään vielä vietetäänkö täällä pidempään vai jatketaanko johonkin muuhun Thermal-paikkaan.

Löytyykö muuten Unkarista muualta kunnolla rikinkatkuisia Thermal-kylpylöitä kuin Komaromista? Siellä ainakin muutama vuosi sitten tiesi istuneensa "terveellisessä" kylpylässä, kun ympärillä leijui vahva pilaantuneen kananmunan tuoksu. Vai oliko jollain vieressä kylpevällä reumaattisella saksalaismuorilla vaan päässyt isommat asiat plörähtämään uikkaireihin ;)

Näissä Papan kaltaisissa paikoissa kun on jo kohta liiankin "hygieeninen" meininki.

KUNTSI KAARLO 09.07.2014 22:02

Tätä juuri tarkoitin kun mainitsin Bukin. Rikinlöyhkä lähes salpasi hengen ja kun lisäksi juuri siinä altaassa seistiin kuin sillit suolassa, väkeä riitti niin meille riitti kymmenminuuttinen sitä nautitoa. Altaitahan tässä hehtaarikylpylässä toki on varsin moneen makuun.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.