Baltian ajaminen myöhään illalla.

LIIMATAINEN MANU 26.06.2014 08:03

Tuossa eilen illalla kyläpaikasta kotiin ajaessa muistin taas että meidän kannattaa ehdottomasti ajoittaa ajomatkat iltaan koska lapset nukkuu eli ovat suht. hiljaa. Ens viikolla on suuntana italia vis baltican kautta ja kysyisinkin että onnistuuko tuollainen ilta-ajaminen noissa maissa? Ja onko illalla ajamisessa noissa maissa nyt jotain erityistä mitä pitää ottaa huomioon? Lähinnä kai kyse on siitä löytääkö jostain huoltoaseman pihan tai vastaavan johon voi mennä myöhäänkin nukkumaan? Ja löytääkö tällaisen yöpaikan helposti vai tarviiko suunnitella tarkastikin?

KILPINEN TEUVO 27.06.2014 20:23

Olemme ajaneet Balttian läpi lukuisasti Itäiseen eurooppan matkoillamme, kaukaisin Georgian Tbilisi. Yövytty on 'villisti' yli 500 kertaa, kukaan ei ole tullut koputtelemaan, eikä ole pelottanut koskaan. Yöpymispaikkaa on alettava katsastella ainakin puoli tuntia pysähdystarvetta aikaisemmin, ei ensimmäinen huoltoasema tai rekkaparkki ole aina miellyttävin. Jos rekkaparkissa on lähellä äänekäs kylmäkuljetusrekka, kannattaa valita paikka kauempaa, niin ei kompressorin ääni kuulu.Viikonlopuilla saattaa olla täydempää myös vapaaparkeissa. Metsätien varteen ja asumattomille paikoille emme ole yöpyneet.

Turvallista matkaa

Käyttäjän lisäys viestiin 27.6.2014 klo 20:40:43 Pari hienoa paikkaa tuli alkumatkasta mieleen: Salacriva; Viro-Latvia rajalla , ennen jokea ylittävää siltaa OIKEALLE rannassa olevan majakan parkkiin, tai toisella puolella läpiajotietä on huoltoasema, jonka takana on yövytty pari kertaa. Kartta ja kuvat läytyy netistä.

Toinen on Bauska ; Latvian eteläpäässä. Pohjoisesta tullessa joen ylityksen jälkeen ensimmäinen risteys oikealle, aja 300 m niin olet joen rannassa pienellä parkkipaikalla jossa on oltu monesti. Alle kilometri eteenpäin on Bauskas pils muzejs- linnake. Kaupunkiin tullessa joen ylityksen jälkeen heti vasemmalla (50m) on mahtava ruokapaikka .

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.