Kokemuksia leirintämatkailusta Italiaan?

TUHKANEN JARI 22.06.2014 14:00

Onko kellään vinkkejä leirintämatkailusta Italiassa? Viime kesänä saimme kokemuksia jo Saksasta ja Itävallasta, mutta nyt suunnittelemme matkaa edemmäksi. Millaisista leirintäalueista ja paikoista on hyviä kokemuksia? Mikä reitti on ollut hyvä? Mitä pitäisi huomioida Italian puolella liikuttaessa?

Jari

YLINIEMI SEPPO 22.06.2014 15:16

http://www.google.fi/search?q=gardaj%C3%A4rvi+riva&client=tablet-android-fujitsu&hl=fi&source=android-search-app&v=141278776&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=fMimU8ztBqWGywOsq4CYBg&sqi=2&ved=0CD0Q7Ak&biw=1280&bih=800

Riva on käymisen arvoinen paikka meidän mielestä

Käyttäjän lisäys viestiin 22.6.2014 klo 15:19:18 http://www.google.fi/search?q=bibione+italien&client=tablet-android-fujitsu&hl=fi&source=android-search-app&v=141278776&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=N8mmU7yHLsfb7Aap4IGgDw&ved=0CDMQsAQ&biw=1280&bih=800

Bione on loistopaikka jos tykkää auringon otosta.

Käyttäjän lisäys viestiin 22.6.2014 klo 16:04:22 Bibione on tuo paikannimi suurinpiirtein oikein kirjoitettuna.

JANHONEN MATTI 22.06.2014 15:41

Ensimmäinen vinkki on oikeastaan se, että älkää menkö kesällä eikä ainakaan 1.7-30.8 välisenä aikana. Miksikö -joka paikka ihmisiä täynnä, erityisesti saksalaisia, mutta myös itävaltalaisia, hollantilaisia ja tietenkin italialaisia. -kallista (voimakas korkeasesonki-hinnoittelu käytössä, joskin rajautuu hyvin usein vain hot-kohteiden ympärille) -voi olla kuumaa tai tosi kuumaa -tehkää kotiläksyt kunnolla jo kotona - ts. tutustukaan kohteisiin netin kautta jo ennakkoon. niin saa matkasta enemmään irti. -älkää "ahnehtiko" Italiaa. Siellä on liian paljon mielenkiintoista yhdelle reissulle Monista tai oikeastaan kaikista Pohjois-Italian hienoista järvistä tulee "Saksan suurimpia järviä" sesonkina. (Keski-Euroopan lomakausi)

Mutta minkäs teet jos on töissä ja loma-aika sattuu juuri sesonkiin. Muutamia yleisiä huomioita asioista, joihin saatatte törmätä, mutta ei välttämättä.

Kun olette jos Itävallassa ja Saksassa käyneet niin liikenne on Italiassa jotakuinkin samanlaista. Ei kannata uskoa sitä, että Italialaiset on liikenteessä ihan sekopäitä. Ei ole ja äänimerkkinsäkin he ovat jo myyneet. Italiaan "mitoitus" on historiallisista syistä johtuen pienempi kun Saksaan tai Itävallan ja ihan joka paikaan ei kannata m-auton nokkaa työntää ja m-auton parkkeeraus on laillisesti vaikeaa joskus mahdotonta keskustoissa. Mieluummin m-auto suosiolla leirialueelle ja siitä joko pyörillä tai julkisilla kohteeseen/kohteisiin

Moottoriteiden tiemaksut maksetaan maksuasemilla vaikka Visalla (alkajaisiksi hyvä käyttää manual-kassoja (ihminen kopissa) Innsbruckista lähtee Brennerin solatie (moottoritie) Pohjois-Italiaan ja se on hyvä reitti meni Pohjois-Italiaan tai etelämmäs. (Solatiemaksu 8 euroa) Polttoaine aika kallista (keväällä kovin hinta dieselillä oli 1,81 e/ltr ja erityisen kallista polttoaine on moottoriteiden varsilla olevilla huoltamoilla. Leirialueet aika täynnä (monet vaatii korkean sesongin aikaan ennakkovarauksen ja jopa niin että alle viikon varauksia ei noteerata) Mutta aika usein silti majoitus kuitenkin järjestyy kun majoitu ajoissa päivällä Leirialueiden hinnoittelu voi olla jopa kaksinkertainen matalan sesongin hintoihin verrattuna. Jotkut turistirysät kuten Venetsia, Garda järvi ja muut Como ja Lago-Maggiore , Firenze, Siena ja Rooma on todella em. aikaan täynnä. Siellä kuluu vaatteet päältäkin päin pahimmissa ruuhkissa.

Enkä missään nimessä sano, että ei kannata mennä. Italia on hyvin mielenkiintoinen maa jossa kannattaa käydä jopa useamminkin.

YLINIEMI SEPPO 24.06.2014 08:18

Egeanmeren itä ja länsipuolen maissa on käyty,ja länsipuolelle

jos mahollista niin menään tulevaisuudessakin länsipuolelle.

Italia kallis maa ,hintataso suunilleen sama kuin Suomessa.

Liikenteessä käyttäytymisessä ei valittamista,kämppärit siistejä ja palvelu ystävällistä.

VALORANTA JUHA 24.06.2014 11:23

Matilta hyvä ja valaiseva kirjoitus. Pienissä kaupungeissa ja kylissä kannattaa käydä, niissä kohtaa sen aidon Italian ja hintataso matalampi jonkun verran kuin isoissa kaupungeissa.( esim. Roomassa espanjalaistenportaiden juurella 2 kaputsinoa ja tiramisut 53 e, Calabriassa Sibartissa 5e) Matalalla kaudella camppien henkilökunta ystävällisempää koska kiire ja häslinki vähentynyt eipä tietenkään ole töykeää kiirus aikanakaan. Liikenne on valitettavasti eurooppalaistunut ja tylsistynyt ja ajamisen ilo on kadonnut.

ALAKULJU AULI 24.06.2014 11:28

Muutama viikko sitten, reissullamme Como-järvellä neuvoi leirintäalueen nainen, että kapeaa mutkaa ennen pitää töötäten varoittaa sieltä vastaan tulevaa, että täältä tullaan. Muistan kuinka joskus 90-luvulla tuota tööttäystä kuuli paljon enemmän kuin nykyään. :)

Liikenne Italiassa moottoriteillä on samanlaista kuin muuallakin. Autoja on liikkeellä paljon, vähän niikuin Saksassa mutta Italiassa niissä pienikokoisissakin autoissa on paljon naarmuja ja lommoja, kun he ahtaissa paikoissa ajelevat. Liikenne muualla Italiassa on vähän nopeatempoisempaa. Ystävällisiä ja toiset huomioon ottavia sielläkin liikenteessäkin ollaan. Ainostaan minua naisena aina säikäyttää ne skootterit joita tulee sieltä sun täältä ja ovat aika nopeita. Niitä kannattaa seurata ja varoa mutta ei tuo taida miehille ongelma olla. Pohjois-Italiassa ihmiset ovat rauhallisempia, kuin etelämpänä.

Se on Italiassa vähän tympeää, kun mökkiautolla ei joka paikaan pääse ja niitä parkkipaikkoja on harvassa, mihin edes pysähtyä. Italiassa olisi hyvä olla trailerilla henkilöauto.

Pohjois-Italia Alppi-seutu ja järvet ovat hienoa aluetta. Como-järvi on enempi italialaisten loman vietto paikka ja näin ollen ehkä loma-aikaan vähän rauhallisempi mutta siellä on sitten ne kapeat rantatiet. Garda-järvi on enempi turisti paikka mutta sinne on helppo ajaa.

Kyllä täällä on heti pääsiäiseltä ihmisiä ja lomalaisia enempi liikkeellä kuin normaalisti ja sen kyllä huomaa. Viikonloppuna 7km ja yksi tunti aikaa meni Alppitiellä. Hollantilaisilla oli lomat alkanut. Koululaisilla on pääsiäisen jälkeen viikon loma, pääsiäisen jälkeen viime viikonloppuun on neljä pitkää viikonloppua, kesäkuun alussa on taas koululaisilla viikon ja kahden lomia. Täällä kesä kun on pitkä ja joka toinen kuukausi koululaisilla lomia, niin vanhemmatkin sitten pitää lomia pätkissä, ei niin kuin Suomessa kuukautta kerrallaan.

Kyllä sitten heinä- ja elokuu ovat sitä vilkkasta lomalaisten aikaa, kun koko Eurooppa on liikkeellä. Onneksi vähän eri aikaan kuitenkin. Vaikka viime kesänä monesti totesin, että täällä on rauhallista. Moottoritiellä sen näki usein vain. Syyskuussa on sitten tilaa enempi kuin keväällä.

Italia ja keski- ja etelä-Eurooppa on täynnä mielenkiintoista nähtävää ja leirintäalueita on joka paikassa. Se on nyt tästä lähtien meilläkin otettava huomioon, että leirintäalueet on hyvä varata etukäteen kaksi kuukautta eteenpäin. Voi riskilläkin mennä ja siellä missä on stellplatzeja niin sitten niitä käyttää.

Olemme monta reissua nyt kolmen vuoden aikana Italiaan tehneet. 2012 syksyinen kolmen viikon reissu on vieläkin vaiheessa ja taitaa jäädäkin. Silloin kävimme vajaan sadan kilometrin päässä Roomasta. Jos kehtaa minun positiivisia höpötyksiä lukea ja kuvia katsella, niin Italiasta täältä blogista kolmesta reissusta löytyy jotakin. Kysyäkin tuolla saa. Myös Itävallasta ja Sveitsistä, järvi seuduilta sekä Saksasta puhumattakaan muutama paikka, jos viitsii katsella. Syyslomassa viime syksyltä on 8-osaa.

http://soleilblogi.blogspot.de/2014/06/285-162014-italiassa-como-jarvella-ja.html

http://soleilblogi.blogspot.de/2013/11/1osa-syyslomamme-2311-1122013.html

http://soleilblogi.blogspot.de/2012/06/16.html

Minä en voi suositella mitään erityistä, kun sitä nähtävää ja ihmeteltävää löytyy joka paikasta, kun minulta kysytään mitä suosittelen. Alppi seudustakin sanon aina, että kaikkialla on kaunista mutta erityisen kaunista on siellä missä on vuorten välissä järvi. :)

Oikeastaan ainut neuvo on se, että ei kannata pitää kiirettä. Viettämällä samassa paikassa muutama päivä saa lomasta paljon enemmän iloa ja mukavia muistoja. Reissujen ja lomien parasta antia on se, kun lähtee kauemmas leirintäalueelta ja istahtaa kuuntelemaan, paikallisten elämää. Ihan sinne pellonreunallekin. :)

Mukavaa reissu sinulle Italiaan!

JANHONEN MATTI 24.06.2014 16:33

Tämän olen sanonut aiemminkin ja tuskin tuota Aulia ja hänen uutta kotimaataan kovin loukkaan jos sanon. että tehkää heti camping-alueen respassa selväksi. että olette suomalaisia. Vaikka sanomalla terveisiä Suomesta.

Minä joka olen enempi vaaleatukkaisen saksalaisen perunakauppiaan näköinen kun suomalaisen olen pannut merkille, että suomalaisuudesta on etua. Palvelu paranee.

En edes yritä analysoida mistä se johtuu, mutta niin vain käy.

ALAKULJU AULI 24.06.2014 20:13

Kyllä tietysti kannattaa kertoa mistä on ja tulee. :) Meillä se tulee reissulla puheeksi hyvin usein, lähes aina respassa, kun puhumme keskenämme Suomea, ajamme saksalaisella autolla ja osoite on Saksassa mutta henkilökortti suomalainen. Kyllähän se meistä näkyy, että emme ole saksalaisia. Kyllä siitä iloisia ollaan, kun kuulevat, että olemme suomalaisia mutta iloisia ollaan siitäkin, että asutaan Saksassa.

Reilu pari viikkoa sitten, kun emme olleet varanneet paikkaa leirintäalueelta. Leirintäalue oli jo tupaten täynnä ja vapaita paikkoja oli vain pellolla. Leirintäalueen nuori isäntä kävi meille näyttämässä missä on paikkoja ja mistä voi sähkön vetää. Hänellä oli kiire, kun porukkaa tuli portista. Me jäimme valitsemaan paikkaa mihin sähköjohdot riittää. Menimme sitten ilmoittautumaan. Paikalla oli sitten vanha isäntä ja kun kuuli, että olemme suomalaisia. Hänellä oli siinä lähellä yksi vapaa paikka, jossa oli varattu lappu ja saimme sen sitten.

Olen ylpeä ulkosuomalainen mutta hyvin ylpeä olen myös uudesta kotimaastani. Tämä maa on antanut niin paljon elämän rikkautta sekä täällä on niin hyvä elää ja asua. Aina vaan olen enempi tyytyväisempi tästä kaikesta.

Jalkapallohulluilla liehuu Saksan lippu parvekkeella. Saa nähdä pitääkö se torstaina pois ottaa.

Niin vielä tuosta leirintämatkailusta. Minä koen Itävallan, Sveitsin ja Saksan turvallisimpina maina kuin synnyinmaatani, kun tiedän miten täällä ollaan ja eletään ja myös tiedän miten Suomessa on asiat. Italiassa ja muualla sitten olen vähän varovaisempi.

TUHKANEN JARI 25.06.2014 22:34

Kiitos paljon kommenteista ja hienoista kuvista! Nehän kertovat jo enemmän kuin sanat. Suurin haaste on siis ihmispaljous heinäkuussa Euroopassa yleensä ja varsinkin Alppien tuolla puolen. Miten sähkön saanti? Kolminapaisella CEE -liittimellä ilmeisesti pärjää myös Italian puolella? jari

ALAKULJU AULI 26.06.2014 09:55

Kiitos! :)

Kyllä tuo kolminapainen CEE-liitin käy monin paikoin mutta usein myös tarvitsee adapterikaapelia eli tuo kannattaa kulkea mukana. http://www.vapaa-aika.com/sahko/sahkotarvikkeita-230-ja-12-v/230v-sahko/adapterikaapeli-cee-pistokkeella-ja-maadoitetulla-pistokkeella-pituus-1-5-m.html

Sveitsissähän nuo kumpikaan taas ei käy yleensä vaan heillä on omanlainen liitin. Siellä kyllä sitten saa leirintäalueilta niitä adaptereita asuntoauton sähköliitäntään.

Emme ole heinä- ja elokuussa olleet Italiassa mutta luulen, että siellä kuitenkin pärjää hyvin. Pitää varata vain aikaa ja rahaa enemmän. Esim. joku ekstra paikka leirintäalueella maksaa äkkiä tuona aikana 90e kun taas muulloin noin 30e.

Jos tykkää luonnossa liikkua ja vuoria katsella, niin yksi hyvä alue ja rauhallisempi paikka voisi olla tämä. Me emme ole kerineet kuin syyslomallamme käydä vähän kurkkaamassa miltä talvisena näyttävät Dolomiitit. http://soleilblogi.blogspot.de/2013/11/7osa-syyslomamme-2311-1122013.html

Dieselin hinnasta. Tällä hetkellä se on Saksassa 1.33e-1.40e välillä. Moottoriteiden varsilla noin 15-20s kalliimpaa. Itävallassa suunnilleen samanhintaista, kuin Saksassa, joskus vähän halvempaa. Viime viikonlopun hinta oli 1.36e. Italiassa tuo hinta on lähempänä 1.70e. Muutenkin, kun vertaan hintatasoa vaikkapa näiden kolmen maan välillä niin Saksa on halvin ja Italia kallein.

Jos ei varaa etukäteen paikkaa loma-aikaan leirintäalueelta niin kannattaa sinne pyrkiä jo hyvin varhain ilta päivällä. Yksi vinkki on myös tämä, että on pitempään leirissä yhdessä paikassa ja vuokraa henkilöauton jolla tekee päiväretkiä. Asuntoautolla ei kannata lähteä ajelemaan niihin mukavan näköisiin kyliin kukkuloilla, joiden näkeminen toisi lisää kokemuksia.

Täällä, kun ihmiset ovat erilaisia kuin Suomessa. Ihmiset iloitsevat toisen asioista ja niiden kuulemisesta aivan erililalailla kuin Suomessa. Tuo on niin aitoa ja tulee kasvatuksesta. Se on ja tuntuu mukavalle kun pitkin päivää toivotellaan aidosti ihanaa ja mukavaa päivän jatkoa. Ollaan iloisia, kun toinen nähdään, jopa työpaikoilla. Pyydetään heti anteeksi, jos vähänkin vaikkapa kaupassa hipaisee toiseen.

Suuri ero on myös nyt puhutun maiden välillä. Itävallassa ja Saksassa saa erittäin ystävällistä palvelua kun taas vaikkapa Italiassa ja Sveitsissä saa vaan ystävällistä. Tämmöisiä eroja en aiemmin lomamatkoilla niin huomannutkaan.

Jos sinulle lomamatkoilla on tullut joku saksalainen jotakin asiasta huomauttamaan tai sanomaan, niin älä ota sitä loukkauksena vaan iloitse siitä. Hän ei sitä sano sinulle, että se tarkoitas mitään huonoa niin kuin se ajateltaisi Suomessa tarkoittavan.

Ihanaa päivän jatkoa kaikille sekä mukavaa reissu suunnittelua ja ikimuistoisia reissuja! :)

MÄKELÄ TIMO 27.06.2014 14:38

Lämpimät (+23 astetta) terveiset Italian Garda-järven rannalta La Quercia-Campingiltä. Alueella on hyvin tilaa tällä hetkellä. Tyhjiä auto-/vaunupaikkoja on runsaasti. Alue on siisti ja hyvin hoidettu ja päätie kulkee riittävän etäällä alueelta, jottei ajoneuvoliikenne kuulu ainakaan lähelle rantaa. Lazice-kylä on kävelymatkan päässä, jonne rantaa pitkin kävelee n. 20-30 minuuttia. Tosin alueella on kauppa ja ravintola, jotta täältä ei tarvitse ainakaan ruokailun takia lähteä minnekään. Ranta on siis suojassa maantien vilskeeltä. Sähköä varten sinipäinen adapteri, jossa on vähintään puolen metrin johto pistokkeiden välissä ja sellaisen voi ostaa järkihintaan Motonetista tai Biltemasta.

La Quercialla on tänä kesänä suomalainen nainen liikunnanohjaajana, joten jumppavarusteet matkaan ja suonikohjuille kyytiä.

Italiassa auton perässä pitää olla pyörätelineen jatkeena neliön mallinen taulu, jossa on punaisia ja valkoisia raitoja. Niitä kait saa ostettua Suomestakin mutta ainakin Italiasta. Ilman sitä taulua, saattaa sakko napsahtaa.

Netti toimii La Querciassa kohtuullisesti, ja kustantaa 2,5 € vuorokaudessa ja toimii WiFillä klo 7-23 aikana. Netti on muutoinkin hyvä uusia kohteita etsiessä. Suositan varaamaan euroja käteisenä, koska useasti suomalaiselle Visakortille naureskellaan keski-Euroopan kaupoissa. Automaatista nostaessa Visa on toiminut hyvin, jopa liian hyvin…laskut on tullut perille.

Autoillessa täällä ei kannata aikatauluttaa liian tarkkaan ajoaan. Lomaillessa lyhyet ajomatkat ovat kohtuullisia.

Gardalle suositan saapua Sveitsin Alppien kautta reittiä siten, että moottoritietä Interlakeniin, jossa Lauterbrunnenin maisemat ovat katsomisen arvoisia. Sen jälkeen punaista tietä Alpeille reittiä Guttanen-Airola ja maisemat ovat parhainta Alppimaisemaa, jota autoilevana voi nähdä. Tosin säävarauksella, sadepilven sisällä näkyvyys on huono. 7 metrin autolla reittiä oli hyvin ajettavissa. Aikaa kannattaa varata, sillä alastulot ajetaan hiljaa moottorijarrutuksilla. Jarrupalat/-levyt/-satulat kannattaa vaihtaa/huoltaa ennen Alppien serpentiiniteille menoa.

JANHONEN MATTI 27.06.2014 15:37

Hyvä on teillä leirialue.

TUHKANEN JARI 30.06.2014 10:09

Mielenkiinnolla luen näitä matkakokemuksia, kun ei ol avielä itse päästy liikkeelle. Menittekö, Timo, Sveitsin Luganosta etelään ja sieltä kautta Gardalle? En osaa hahmottaa noita Alppeja kokemattomana Italian matkaajana.

Eikös se " vähintään puolen metrin sininen adapteri" ole se, jolla kolminapainen euroliitin yhdistetään perinteiseen kaksinapaiseen?

Onko La Quercian ympäristössä pyöräily mahdollista?

JANHONEN MATTI 30.06.2014 11:08

Gardalle suorin tie Hampurista kulkee 7-tietä alaa Fusseniin (aivan Saksan ja Itävallan rajalla) saakka josta Fernpass`n yli Innsbruckiin josta edelleen Brennerin solatien (4-kaistainen moottoritie) kautta Italiaan. Sitten voi mieltymystensä mukaan ajaa joko aivan Garda-järven pohjoispäässä olevaan Rivaan ja jatkaa siitä alas joko itä- tai länsirantaa. Länsiranta on vuoristoista ja paljon tunneleita, osa aika ahtaitakin jos korkea turistibussi tulee vastaan, joka kattokorkeutensa vuoksi ei voi väistää aivan laitaan

Itärantaa alas ajaessa tulee Bardolinon alueelle jossa mm. Garda, Bardolino ja Lazise sijaitsee. Jos taas haluaa ajaa tälle alueella suoraan niin silloin kannattaa poistua moottoritieltä Affin liittymästä, jossa sitten voi valita mihin menee. Gardan itärannan pohjoisemman vuoriston ja tasaisemman Bardolinon alueen raja kulkee Gardan kaupungin kohdilla. Gardan itärannalla aurinko paistaa koko päivän

La Quercian camping on tosi tasokas mutta sesongissa myös aika hinnakas. Bardolinossa on lähes vierekkäin neljä camping-aluetta joista camping Serenella on paikka johon ei saa tuoda koiria.

Pyöräilymestat alueella erinomaiset.

ALAKULJU AULI 30.06.2014 11:22

Kirjanmerkeistäni löytyi muutama linkki pohjoisemman Italian ja -Gardan vaellus- ja pyöräilyreiteistä. ;)

http://www.visitdolomites.com/en/sports/trekkingandnordicwalking/trekking http://www.mtb-dolomites.com/eng/index.html http://www.alpedisiusi.info/en/summer-active.html http://www.suedtirol-it.com/en/sports.html http://www.visittrentino.it/en http://www.bergfex.com/sommer/italien/ http://www.gardatrentino.it/en/mountain-biking-holidays-lake-garda/ http://www.gardatrentino.it/en/lake-garda/

MÄKELÄ TIMO 30.06.2014 13:47

Käyttäjän lisäys viestiin 30.6.2014 klo 13:53:43 Tällä reissullamme tulimme Sveitsiin Bodensee-järven yli reittiä Friedrichafshefen-Romanshorn ja Sveitsiin tultaessa pikkuteitä TomTomin johdattamana Liechtensteinin edustalle, josta moottoritietä alas Chur-kylän edustalle. Sieltä ”piti” mennä tietä nro 3 Bivion ja St Moritzin kautta tielle nro 29. Jossakin vaiheessa TomTom heitti lyhyemmälle AlbulaPass-reitille, joka oli paikoin ”kapea” eli kuskin peili piti kääntää sisään pakettiauton vastaan tullessa. AlbulaPass-reitti laskeutui La Punt-kylään, josta tietä nro 29 Tirano-kylään ja sieltä teitä nro 38, 39, 42 Dimaro-kylästä alas Riva Del Garda-kaupunkiin.

AlbulaPass on maisemallisesti kyllä hieno reitti mutta tien pinta huonokuntoinen ja muutamin paikoin oikeinkin kapea. Ainuttakaan matkailuautoa tai turistibussia ei tullut vastaan, joten ei se ole turistien suosiossa.

Tuo aiemmin mainitsemani reitti Sveitsissä Guttannen-Airolo ajettiin 2009 ja se oli mielestäni mielenkiintoisempi näyttävyytensä puolesta. Ko. reitillä laskeuduttiin Luganon kautta moottoriteille, joita pitkin pääsee liukkaasti Gardan rantaan. Tosin, moottoriteillä ei ole maisemia katseltavana.

Italian moottoritielle saavuttaessa on ajettava puomille, joka nousee vasta, kun ottaa lipukkeen automaatista. Moottoritiet vetävät hyvin, ja maksupisteet toimivat nopeasti. Niissä ei kauaa tarvitse jonotella. Jos aikoo säästää maksuissa ja ajaa pikkuteitä, on syytä varata runsaasti aikaa etenemiseen.

Adapteri on juuri se kolminapainen-/tappinen Euroliitin, jolla kotimaisen perinteisen sähkötöpselin saa liitettyä leirintäalueen pistorasiaan. Kannattaa hankkia tosiaan sellainen malli, jossa on n. puolen metrin johto pistokkeiden välissä. Sellainen sovitin, jossa samassa paketissa on molemmat päät kiinteänä pakettina on niin pitkä, ettei sitä saa pituutensa puolesta mahtumaan välttämättä jokaisen leirintäalueen sähkörasiaan.

2009 reissulla pyöräiltiin La Querciassa leirintäalueen ulkopuolella yhden kerran mutta paikallisten ajotyyli ei rohkaissut minua ottamaan pyöriä enää tällä kertaa mukaan, vaikkakin nuorin meistä on jo 10 vuotias. Aikuinen pärjää kyllä hyvin pyörällä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.