Rantatie Rijekasta Senjin nyt erinomainen

VIITANEN JORMA 18.06.2014 16:26

Vuosi sitten (keskuun lopulla 2013) kehotin välttämään Kroatiassa otskossa mainittua osuutta. Nyt kesäkuussa 2014 tie on mainiossa kunnossa. Osa kaiteista on vahvistettu. Asfalttia uusittu ja reuna- sekä keskiviivoja maalattu. Tietöitä ei ole.

Mutta nopeimmin matka esim. RIjekasta Dubrovnikiin etenee erinomaista (maksullista)mttotoritietä. Liikenettä ei ole paljon. Pohjoisesta tullessa ennen Si enikiä on KRKAn luonnonsuojeljalueelta tulevan joen ja suuren rotkon ylittävä mahtava kaarisilta, maailman neljänneksi suurin. Parempi P-alue on kuitenkin moottoritien pohjoispuoleinen, sillä sieltä näköalat sillalle ja alas joelle! Merenlahteen ja kanjoniin ovat näkemisen arvoiset.

Jos on jaksanut ajella Dubrovnikiin saakka, kannattaa jatkaa aivan Kroatian eteläkärkeen. Sieltä menee pieni hyväkuntoinen tie vuorenrinteen kautta Monte Negroon. Ainakin yhden päivän ja yön vieailu siellä kannattaa. Tosin hollantilaiset opastivat jatkaman vieläkin etelämmäksi Albaniaan. Palkintona ovat edelleen hienot maisemat, ystävälliset ihmiset ja Albanian 50 % alempi hintataso kuin Kroatiassa. - No jotakin pitää jättää ensi kesääkin varten.

Ja yllätys lopuksi. Monte Negrossa käytetään maksuvälineenä euroja.

JANHONEN MATTI 18.06.2014 17:05

Jos joku tuonne Kroatiaan palastaa niin Sibenikissä (siinä KRKA:n luonnopuiston ja putousten kohdalla) on tällainen hyvä camping.

Siellä on (tietysti) sesongin mukaan porrastettu hinnoittelu, mutta on se hyvä käydä joskus maistamassa hyvääkin camping-aluetta.

http://en.campingsolaris.com/

Käyttäjän lisäys viestiin 18.6.2014 klo 18:16:48 Tässä toinen noteerattava, mutta ihan eri syistä kun tuo edellinen.

http://www.zoover.co.uk/croatia/kvarner/klenovica/sibinj/campsite/information#tabs

Alue sijainti 5 km Senjistä pohjoiseen aivan rantatien varrella. Jos oikein hyvä tuuri käy niin saa etupyörät lähes Adrian mereen. Koordinaatit N 45 02 24.0 E 14 52 37.5

Alue itse ei ole lux´susta mutta alueella oleva pieni kalaravintola on. Saa taivallisen hyvää kalaruokaa. Voi syödä ravintolassa tai viedä/tuodaan annokset autolle. Hyvää ruokaa ja viiniä, lämmintä ja ilta-aurinko joka laskee KRK-saaren taakse värjäten taivaan ja meren aivan uskomattomin värein. Sitä sanotaan elämykseksi.

HAKULINEN JOUKO 19.06.2014 08:08

Solarikseen kannattaa varata paikka etukäteen, jos aika suinkin on tiedossa. Me olimme siellä reilu viikko sitten kaksi yötä ja kun ei ollut varausta, jouduimme etsimään paikan ns. vapaalta alueelta. Kyllähän sieltäkin löytyi, mutta ensin tuli pientä suukopua sakemannin kanssa, kun ei antanut ajaa koloon, joka olisi täyttänyt suomalaiset turvallisuusohjeet, vaan vetosi siihen, että tarvitsevat tilaa. No, Lebensraumiahan saksalaiset hakivat idästä jo 1940-luvullakin!

NIKOLA HEIKKI 20.06.2014 01:56

Kannattaa ajaa sinne montnegroon,hintataso alhainen,esim nafta1.29.tupakka1.3.konjakki paukku terassilla 1.5. Ja euroina. Tultiin vasta sieltä. Kannattaa kävellä katsoon leirintäalueet isommalta tieltä ennen kun menee. Meilläkin auto raapi pohjasta kun mentiin yhdelle alueelle. Jollain alueilla vessat reikä lattiassa.

JANHONEN MATTI 20.06.2014 09:27

Vieläkö Montenegron rajalla keräävät sitä eco-maksua.

VIITANEN JORMA 20.06.2014 11:47

Eipä rajalla kukaan kysellyt mitään. Pienellä leirialueella maksu oli 10 euroa yö, päätien varrella, noin 50 km Kroatian rajalta etelään. Oli sähköä, vettä, suihkut, wc ja vaatimattomat tiskin ja vaatteidenpesupaikat. Kuittia ei kirjoitettu, mutta enpä sitä ryhtynyt vaatimaan. Luulen, että pientä turistiveroa/nuppi/vrk peritään, mutta se on suuruusluokkaa 20 -50 s/ vrk. Asian voit varmistaa erilaisilta matkaulu- ja turismisaiteilta.

JANHONEN MATTI 20.06.2014 12:29

Muistuupa sieltä Montenegrosta yksi juttu mieleen. Oltiin ruokaa laittamassa ruokaa siinä Kotorin lahden rannalla, kun m-auton taakse ajoi Italian kilvissä oleva h-auto. Autosta nousi mies joka oitis tokaisi, että mitä helvettiä te täällä teette, ystävällisesti tosin. Minä vastasin, että sitä samaa minä kysyn sinulta.

Olivat ostaneet lahden rannalta vuoren syrjästä talon, kunnostaneet sen ja elelivät siellä puoli-ilmaiseksi herroiksi ja ihailivat omalta parvekkeeltaan riippuvan viinitarhan alta hienoja Kotorin lahden maisemia.

Tuli ehdoton vaatimus muuttaa ohjelmaa ja lähteä heille kylään. Vuorelle pääsi vain maasturilla ja sanoin, että tänne en kyllä m-autoani vartioimatta jätä. Oitis mies järjesti autoillemme vartioinnin ja eikun maasturilla vuorensyrjää kivuten kylään. Mukavia oli ihmiset, hyvät oli tarjoamiset ja hienot oli maisemat. Harvoin Kulta-Mokka paketti on saanut niin hyvää vastaanottoa kun siellä sai. Sellainenkin muisto Montenegrosta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.