hupiakun vaihto uuteen ruotsissa/tanskassa?

HELENIUS MIKA 31.05.2014 22:23

Lautta lähtee aamulla kohti käpelskääriä, hupiakku on kaput, vaihto tehtävä reissunpäällä välillä ruotsi-tanska. Ideoita kellään vaihtopaikasta? Taitaa jäädä tanskan puolelle maanantaiksi... Vielä ku löytäisi kyseisen patterin tästä vuokravehkeestä... Noh onhan tässä 4 viikkoa aikaa, lomalla ku on :)

TERVO JARI 31.05.2014 22:38

Noilla vihjeillä mitkä annoit on himpan vaikee auttaa . . .

Lähimpään autovarasosaliikkeeseen, yleensä löytyy akkuja hyllystä.

Samanlainen tilalle joka on nyt paikoillaan, jos nyt ei sitte ole juuri sen takia akku kaput että se on juuri VÄÄRÄNLAINEN käyttötarkoitukseensa kyseisessä kulkineessa . . .

Mutta ota yhteyttä vuokraajaan, HÄN on kulkineen omistaja, HÄN sanoo/määrää minkälainen "patteri" vanhan tilalle laitetaan ja missä se laitetaan . . .

Sinulla ollee oikeus vuokrahinnan alennukseen tuon vuokrakulkineessa olleen "virheen" takia . . .

EEROLA TEEMU 31.05.2014 23:58

Eihän se nyt voi vaikeaa olla. Ellet itse löydä hupiakun paikkaa, niin kyllä jonkun akkuliikkeen tai muun autotarvikeliikkeen kundit sen löytää ja myy siihen tilalle sopivan uuden akun. Ei ole lainkaan varmaa, että se akku olisi sippi ja loppu. Joku katkaisija saattaa olla jäänyt auki tai sulake palanut, ym syy.

Kyllä 4 viikkoa riittää yhden hupiakun löytämiseen toisesta EU- maasta ja vaihtamiseen, joten asenne on aivan oikea. Pieni skarppaaminen ei tekisi haittaa? Vai?

HELENIUS MIKA 01.06.2014 06:37

Pienenä lisänä, vuokraajalle soitin ensimmäisenä, hänkään ei akuksi osannut la-su välisenä yönä muuttua, joten reissunpäälle jää huoltotoimenpide, jota en suinkaan itse aio suorittaa. Siksi kysyinkin, jos joku tietää paikan ko maista, jossa tämä onnistuu helposti/nopeasti. Vian syy ei sinällään kiinnosta, enkä kaipaa akkujen toiminnasta luentoa. -09 ducato 130 multijet joint4 ja käyttöohjeessa (Italiaa) ei ainuttakaan kuvaa hupiakun sijainnista.

Mutta älkää ressatko, en aio minäkään.

ARO PERTTI 01.06.2014 08:10

Biltema, Mekonomen , Auto Experess , Swedol , Jula jne näitä löytyy matkan varrelta melkein jokaisesta suuremmasta ostokeskuksesta E 4 ja E 20 varsilta :-)

VÄLIMÄKI AHTI 01.06.2014 09:13

Kurkkaa asuintilan penkin istuinosan alle.

JANHONEN MATTI 01.06.2014 10:00

Sitä vähän ihmettelen, että akun kaput-tila huomataan vasta nyt ja auto silti annetaan pokkana vuokralle. On äärettömän harvinaista, että nykyakku menee laakista vainaaksi.

Tosin on sekin mahdollisuus, että kyseessä ei ole akkuvika lainkaan. Mutta silti se auton lähtötarkastus?

Mitä itse akunvaihtoon tulee niin Ruotsissa on aivan nelostien varrella vaikka kuinka monta paikkaa jossa maanantaiaamuna saa akun vaihdettua tai vaihdatettua.

Itsekin joskus vaihtanut akun tuontiautoon Jönköpingin Bilteman pihassa. (Aivan 4-tien varella)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.