Matkalla näkee ja kokee - Italia

KUNNOLA AIMO 30.05.2014 18:56

Travemunden kautta mennen tullen. Brennerin solan kautta etelään ja San Gothardtin tunnelista ylös. Matkaa tuli viidessä viikossa vajaat 4000 km.

Pääkohteina oli Garda ja Lago di Maggiore. Erityisesti Isola Bella, pieni saari Maggiorella. Käytyä tuli myös Garmish Partenkirchenissä, Meranossa ja Toscanan kummuilla. Paluumatkalla Alsacen kautta Moselille ja Reinin vartta ylöspäin. Erityisesti on mainittava Eguisheim ja Bernkastel Kues - hienoja kohteita. Myös Nancy ja Metz olivat vaikuttavia kohteita.

Kovaa ei ajettu, keskikulutus 9,0 litraa. Kuvia kertyi - jos jotain kiinnostaa ohessa otos.

https://plus.google.com/photos/108798146416763501410/albums/6019239814507947745

KUJANPÄÄ MARKKU 30.05.2014 19:58

Melkein samoilla riivanteilla oltiin. Uukkari tehtiin Italian Sienassa. Kilsoja meillä melkein 6000 kuudessa viikossa.

Kivoja kuvia, kiitos.

SALO JYRKI 30.05.2014 20:16

Kiitos hienoista kuvista,oli kiva katsella kun itsekin turistina Gardalla ollut.

AHJOS TIMO 30.05.2014 21:03

Kiitos hienoista kuvista! Voisitko kertoa, millä tavalla olet lisännyt tuon "Copyright"-merkinnän jokaisen kuvan alareunaan? Saako sen siihen jotenkin vaivattomasti?

KUNNOLA AIMO 30.05.2014 21:44

Copyright teksti on lisatty Picasan vakio ominaisuudella eli tulee kuvioihin siirrettaessa albumi nettiin. Voit maaritella minka tekstin haluat. Teksti tulee sitten automaattisesti kaikkiin kuviin

HALME MARTTI 30.05.2014 23:59

Todella hienoja kuvia! Rupesin ahnehtimaan ja katsoin heti perään vuoden 2009 kuvat. Oli mukava huomata, että olimme lähes metrilleen samassa kohdassa Treis-Kardenissa saaressa olevalla leirintäalueella vuosina 2006 ja 2011, kuin te. Hoitajatäti oli melko tiukkailmeinen, kun viimeksi menimme alueelle tunnin sulkemisajan jälkeen. Fazerin iso sininen suklaalevy sai hänet pian leppymään. Syyskuussa 2011 kilpailtiin toisten matkustavaisten kanssa saksanpähkinöiden keräämisestä leirintäalueella. Olitte käyneet myös linnaretkellä Loiren laaksossa. Kerroit siellä olevan hyviä pyöräreittejä. Toivottavasti joskus päästään sinne paremmalla ajalla. Takavuosina matkalla Espanjaan pysähdyttiin vain pariksi yöksi ja tutustuttiin yhteen linnaan. Henkilöautolla oltiin liikkeellä ja yövyttiin sinunkin matkakuvissasi esiintyvässä Vovrayn pikkukylässä. Pienenä vinkkinä Anneli Tulkin pitämä majatalo kylän kirkon vieressä. Häneltä saatiin myös vinkki yhdestä alueen kymmenistä viinitiloista, joka myi luomuviinejä.

http://www.la-rocheliere.com/suomi.htm

HIETAVUORI JUHA 31.05.2014 07:29

Hienoja kuvia ! Kiitos ..

YLITALO PERTTI 08.06.2014 12:15

Hei. Saanko vielä vinkkejä Maggiaro järven leiripaikoista ja kohteista joihin kannattaa tutustua. Leiriytymisen hinta noin pääpiirteittäin. T. Marja

JANHONEN MATTI 08.06.2014 14:25

Tämä alue sijaitsee Sveitsin puolella Locarnon lähellä aivan Maggiore-järven pohjospäässä. Ihan ok. alue. http://www.campingdelta.com/a_Eng/home/home.html

Tässä camping-alueita järven eteläpäästä eli Italian alueelta http://www.campinglagomaggiore.com/en/campsite_map_lake_maggiore.asp

Tässä taas alue tai paremminkin saari johon kannattaa ehdottomasti tutustua Isola Bella on näyte siitä mitä rahalla saa kun toisten kateelliseksi tekeminen on kannustimena.Ottakaa hyvä kamera mukaan Saarelle on jatkuva laivaliikenne. https://www.google.com/search?q=isola+bella+stresa&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=xkOUU4bSCe344QSKq4FY&ved=0CB8QsAQ&biw=1680&bih=891

Ja tässä vielä visit Stresa -sivut http://www.visitstresa.com/Plan_Your_Trip.htm

Hintatietojen antaminen on vähän vaikeaa sen vuoksi, että niin Garda, Como-, ja Maggiore-järvien camping-alueiden hinnat riippuu hyvin paljolti siitä mihin aikaan on liikkeellä. Korkeasesongin aikaan hinnat voi ihan hyvin olla kaksinkertaiset matalan sesongin hintoihin verrattuna, koska kysyntä ylittää tarjonnan. Nämä järvet on yli sata-miljoonaisen ihmismäärän välissä joten muitakin on liikkeellä.

SILMUNEN HANNU 08.06.2014 14:39

Aimolle kiitos kuvista, paljon oli tuttuja paikkoja!

Me ollaan Maggiorejärvellä tehty semmoinen "tempaus", että jätettiin asuntoauto rannalle ruikuttamaan, ja mentiin venheellä isola Pescatorelle, saareen hotelliin kahdeksi yöksi. Oli hyvin hauska ja hyvä kokemus!

Prscatore on noista saarista pikkuisin, vailla isoja puutarhoja ja linnoja, mutta siellä on myös oikeita asukkaita, ja iltapäivän lopulla, turistien kaikottua mantereelle, saaren saa ikään kuin itselleen. Nautimme kokemuksesta siinä määrin, että luulen meidän uusivan sen joskus :)

t.Kaarina

KUNNOLA AIMO 08.06.2014 23:35

Maggiore järven länsi/pohjoisranta on varsin täynnä campingalueita. Kannattaa toki sijoittautua siten että laivasatama on lähellä mikäli ajattelee käväistä Isola Bellalla, jota toki lämpimästi suosittelen. Meille sattui Baveno, joka sijoittuu varsin lähelle Isola Bellaa ja siellä Camping Pescatore. Mainio paikka, Isäntä myi kotitekoista grappaa ja hyvältähän se maistui. Totta on että hinta riippuu täysin ajankohdasta. Toukokuussa se oli senioripariskunnalta 20 euroa per yö sisältäen sähkön, suihkun ja vapaan netin. Uima-allaskin löytyi mutta ajankohta ei ollut suotuisa. Länsi/pohjoisrantaa ajettaessa pitää todeta että kaunis on tie mutta kapea - saimme tiellä kaksi peilikosketusta vaikka kovasti varoen ajeltiin. Eli niin kapea että 2,4 metrinen auto peileineen oli ongelmissa jos vastaantulija ei ollut myös tarkkana. Kannattaa kuitenkin ajaa länsirantaa, jos sinnepäin ajelee, kuin myös Gardan itärantaa Riva del Gardasta etelään. Molemmat kauniita reittejä.

Ja kiitokset kuvia kiitelleille - mukavaa että olivat kelvollisia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.