Reissu heitetty.

KERÄNEN KAUKO 30.05.2014 16:34

Joku pyysi, että kerron mitä mieltä olen VIA-baltikasta ja itä Puolan teistä. Sepä on hieman vaikea sanoa että on hyviä tai huonoja. Mihin itse kukin on tottunut. Mutta jos vaakakuppiin laitetaan Hki-Trawe(jota harrastin monta vuotta) ja tämä VIA."tolorosa". Niin kyllä ajan ens kesänäkin Tallinnan kautta. Ensinnäkin sama kilometri määrä itäiseen Unkariin on Tallinnasta kuin Trawesta. Toisekseen tiet on ylipäätään ihan hyviä. Onhan siellä tietty välillä pätkiä, joissa pitää huulet laittaa visusti kiinni ettei hampaat putoa. Myös poltto-aine hinnat on edullisemmat kuin lännessä(ei suuria eroja) Samalla tulee ajettua hiljempaa, josta johtuu pienempi kulutus. Puhumattakaan laivojenlippu hinnoista. Olimme joka yö leirintä-alueilla ja niiden hinnat ovat 12-20 €, joten ei kannata puskiin mennä. Siistit oli sos.tilat. Neljätoista vuotta sitten ajoin eka kerran tuon reitin ja sanoin, etten ikinä lähe tuonne. Mutta nyt Puolassa on liikenne parempaa kuin Suomessa. Yks kusipää oli ja sekin suomalainen. Volvo kuski lähti ohittamaan kaarteessa sulkuviivan kohdalla. Kaarteen takana näin kun bussi työntyy myös tielle. Painoin tööttiä, että varoitan häntä. Tämä taulapää ajoi eteeni ja liinat kiinni, hyvä etten ajanut perään. Siinä se mieltään osoitti, että hyvin ehdin kuvata auton kuskineen. Muuten hyvin käyttäytyvää autoilijaa. Kiitosvilkku välähtää takas kun annat merkin. Menimme Debrecenin kautta Romaniaa viistäen Serbiaan. Oli tarkoitus mennä etelä Serbiaan, mutta onneksemme vaihdoimme reittiä. Olisimme joutuneet tulva-alueelle. Bosnian kautta Kroatiaan Pag-saarelle ja sitten Zadarin etelä puolella oltiin jonkin aikaa. Sieltä Balatonin, Budapestin kautta Tatran juurelle ja takas taas itä Puolan kautta Tallinnaan. Täytyy vielä kiittää Timoa ja Markkua noista tiedoista mitä olette meille laittaneet! Tuolla on muutamia kuvia: https://picasaweb.google.com/102230806674581921339/Kesaloma2014VIABalticaUnkariRomaniaSerbiaBosniaKroatia#

KATEISTO EERO 30.05.2014 17:21

Kyllä on hienoja kuvia. Etenkin kuvat ihmisistä olivat jopa taiteellisia. Kysyitkö ennen kuvan ottamista kuvauslupaa kohteelta.

KERÄNEN KAUKO 30.05.2014 17:30

Joiltakin kysyin tai viimeistään kuvan otton yhteydessä "kysyin" elekielellä kameralla, että otan kuvan. Lisäksi useimmille annoin galleria osoitteeni... ja joillekin jopa olen lähettänyt kuvat. He antoi e-mailinsa.

Käyttäjän lisäys viestiin 30.5.2014 klo 17:30:31 Kiitos! jäi sanomatta :D

AHJOS TIMO 30.05.2014 20:49

Tosi hienoja kuvia! Katsojan kannalta olisi kyllä mukava, kun jokaisessa kuvassa olisi edes muutaman sanan teksti, joka auttaisi ymmärtämään, missä kuva on otettu tai mitä se esittää.

KERÄNEN KAUKO 30.05.2014 21:05

Kyllä siellä jotain tekstin tynkää aika useassa kuvassa on. Oikealla ylhäällä

KUJANPÄÄ MARKKU 30.05.2014 21:17

Varmaan upee reissu teillä. Mielenkiinnolla kuvia katselin ja odottelin, josko tuttuja paikkoja olis näkösälle tullut.

Kuvat tosi hienoja, ehkä liiankin steriileja ja sensuroituja. Matkalla näkee yleensä monen moista, ei aina niin kukkaista ja kiiltoa. Niistä myös itsellesi jääneitä otoksia varmaankin.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 31.05.2014 10:38

Kake onkin ammattilainen, eikös hää ollukkin juuri valokuvakilpailun palkinnonhakumatkalla, muistelen?

En ehtinyt vielä kelata kuvia, niihin tulee paneutua ajan kanssa, onkohan pokaali näkyvillä?

KERÄNEN KAUKO 31.05.2014 11:34

Nooo, en ole ammattilainen, tosin hyvin aktiivi harrastaja. Tuli hieman matkalla muutoksi. Vaikka ajettiinkin Novo Sadin läpi, niin kyllä se mitali sinne jäi postiin kuljetettavaksi. Tosin olihan se mukava tuumata vaimolle: Onkohan moni suomalainen karavaanari ajanut kaupungin läpi ja miettinyt: Täällä se olis mulle mitalli. :D

Tuossa kuva minkä näköinen se on, mutta ei ole tullut vielä.

NYYSSÖNEN KAJ 31.05.2014 12:00

Sinulla on hyvä kuvasilmä ja osaat teknisesti käyttää kameraa taiteellisen vaikutelman synnyttämiseen.

Hieno kuvasarja.

PS! minkälainen suhdeluku on otetut kuvat / Picasaan valitut tuvat

KERÄNEN KAUKO 31.05.2014 12:14

Nöyrä kiitos :)

Nyt tuli harvinaisen vähän otettua kuvia. Tuhatkunta kuvaa otin ja tietty suoraan kamerasta poistin ehkä satakunta, kun näin heti että ei ole sinnepäinkään kuin halusin Yleensä tuommoisella reissulla tuplaantuu kuva määrä. Ehkä kuvausintoani reissussa heikensi se, että olin muutama päivä aiemmin kuvannut isot häät Turussa. 12 tuntia tuli heiluttua kameran kanssa :)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.