VOP ja RUTU

LINDBLOM ALF 20.05.2014 19:10

Miksi nämä kerhot pitävät matkailutreffinsä aina samana viikonloppuna?

HAAPANEN TIMO 20.05.2014 20:06

Älä muuta sano, me menemme VOPiin. Syksyllä sitte rutuillaan.

@timppa

NYYSSÖNEN KAJ 21.05.2014 10:09

Huomenna Hartolaan.

JORVA OLLI 21.05.2014 13:39

Perjantaina VOPpiin !

LAINE RAIMO 21.05.2014 16:54

Perjantaina Hartolaan

SILMUNEN HANNU 21.05.2014 17:27

Ihan samaa olen minäkin jo vuosia ihmetellyt. Eikä niitä ulkomaanmatkailijoita vissiin Suomessa kuitenkaan liikaa ole.

t.Kaarina

HÄMÄLÄINEN MARKKU 21.05.2014 18:22

Perjantaina muualle, valitettavasti. (kehukaa minunkin)

Olisin tosin taas tuputtanut tuota minun sivuani, jos olisin päässyt paikalle, kun sieltä löytyy Baltian ja Puolan majoittautumispaikkoja. http://www.saunalahti.fi/hamal0

NYYSSÖNEN KAJ 23.05.2014 12:07

Vielä on tilaa, perjantai aamulla otettu kuva

HAAPANEN TIMO 23.05.2014 12:53

Kyllä minä Markku, vopparissa ilmineeraan sun karttasi. Siellä on jotain ohjelmassakin näistä maista. Balttian puhuja Elina Aro-Ojapelto ei ole palstalla tuttu nimi, sen kummemmin kuin Puolan Timo Punkarikaan.

@timppa

NYYSSÖNEN KAJ 24.05.2014 12:27

Niitty on nytten aivan eri näköinen

HAAPANEN TIMO 26.05.2014 09:47

Hyvät puhujat oli voppitreffeillä. Autoliiton Susanna Saukonautio-Hynninen otti itse Markun Balttian ja Puolan kartat esille. Yritin sinne selitellä mistä ne parhaiten löytää, eli täältä.

Portugalin asioista puhuneiden Kaija ja Unho Juvakan asiantuntemusta ei tarvinnut kenenkään epäillä

Jotenkin kovin vähäiseltä tuntui osanottajien kiinnostus näitä sivuja kohtaan, ja selkeästi paikalla oli sellaisia jotka eivät ole täällä koskaan vierailleet, sen huomasi heti heidän esittämistään kysymyksistä joita ei palstan lukijoiden todellakaan tarvitse esittää.

Ainoana miinuksena Harri Vesannon disinformaatio CKE-kortista. Piti sitä pelkästään entisenä pohjoismaisena korttina, eikä selvästikkään tuntenut asiaa.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 26.5.2014 klo 09:51:38 Ehkä turhan jyrkästi kirjoitin Vesannosta, eihän hänen CKE juttunsa olleet tarkoituksellisia, vaan johtuivat tietämättömydestä.

AHJOS TIMO 26.05.2014 14:02

Jos menee tilaisuuteen alustajaksi, niin kyllä silloin pitää hankkia ajantasaiset tiedot puhumastaan aiheesta! Esim. ADAC markkinoi CKE-korttia aktiivisesti omille jäsenilleen koko Euroopassa hyvänä korttina, jonka vakuutus on voimassa myös Turkissa ja Marokossa: http://campingfuehrer.adac.de/produkte-angebote/camping-key-europe.php

HAAPANEN TIMO 26.05.2014 15:01

Ja tämä: ''Helsinki - Travemünde ja Helsinki – Rostock -reiteillämme 25 % alennus ajoneuvon hinnasta sesonkiaikana (20.6. -31.8.) ja 50 %: n alennus muina päivinä. Travemünde - Malmö -linjallamme 25 % alennus aamulähdöillä ja 10 % alennus muista lähdöistä matkalippu- ja ajoneuvohinnoista. 10 % alennus Kapellskär - Naantali linjamme aamulähdöllä.''

Jos kortilla saa Helsinki-Saksa väliltä alennuksen on turha puhua pohjoismaisesta kortista.

@timppa

JANHONEN MATTI 26.05.2014 17:51

Toivottavasti CKE-kortille käy kalpaten. Silkaa karavaanarien rahastusta.

Palvelun tuottajan ja ostajan välillä ei tarvita kun rahaa ja/tai luottokortti.

Mitä noihin alennuksiin tulee niin nehän on tänä päivänä huorausta. Annetaan kelle tahansa, millaisia alennuksia tahansa, millä alennusnimellä tahansa. Niillä vain rikotaan asiakkaan hintakuva, jotta asiakkaalta saadaan keksimääräisesti enemmän.

HAAPANEN TIMO 26.05.2014 18:27

Parempihan se että se säilyisi kun kerran korttipelissä ollaan, eikä mitään sille voida. Olen monta kertaa sanonut että jos Ruotsissakin ajelee, selviää CKE kortilla eikä tarvitse muita kortteja muuallakaan euroopassa.

Tuolla tilaisuudessa annettiin ymmärtää euroopassa tarvittavan CCI:n ja lisäksi Ruotsissa CKE:n Ja näinhän asia ei ole.

Tiedän hyvin ettei mitään kortteja välttämättä tarvita, itse hankin ekan korttini silloin kun CKE tuli, ja se pelaa vuosi vuodelta aina paremmin. Reissaaminen ei kaadu 16 euron vuosimaksuun.

@timppa

AHJOS TIMO 27.05.2014 13:47

Saakohan CKE-kortilla myönnettävät alennukset myös tähän linkatulla sivulla kuvatulla keltaisella ADAC CampCardilla, jonka oikeassa yläkulmassa lukee "Camping Key Europe" ihan samalla tavalla kirjoitettuna kuin erikseen myytävällä CKE-kortilla? http://campingfuehrer.adac.de/produkte-angebote/camping-key-europe.php

ADAC CampCard tulee maksutta ADAC:in kirjojen ja mobiilisovellusten mukana. Kirjojen mukana tulevassa kortissa ei ole haltijan nimeä eikä kortilla ole numeroa. Mobiilisovelluksen mukana tulevaan on pakko kirjoittaa nimi, mutta kortti on vain mobiililaitteen näytöllä. Siten niitä ei varmaankaan voi käyttää leirintäalueen respassa panttina eikä näiden korttien mukana ei tule mitään tapaturmavakuutusta, kuten erikseen myytävän maksullisen CKE-kortin mukana tulee.

ALAKULJU AULI 27.05.2014 14:24

Ilman kortteja kyllä pärjää mutta väärää tietoa on se jos väitetään, ettei niillä alennuksia saa eikä niistä mitään hyötyä ole.

Ei varmasti muutaman viikon lomareissulla paljoa hyötyä olekaan mutta, kun satut leirintäalueelle jossa edelläsi oleva kortin haltia saa vuorokausi hinnasta 10e vuorokaudelta alennusta niin se on sitten varmasti harmitus sinulla, kun kuulet tuon jos sinulla tuota korttia ei ole. Toisaaltahan jos viikon paikassa olet ja sinulta jää tuo 70e alennus saamatta niin eihän se paljoa ole?

Taas meillä, kun ympäri vuode kuljemme ja käytämme leirintäalueita. Olemme aika paljon voiton puolella, kun meillä on CLLn-, ADACin-, ja ACSIn kortit. Kyllä lähes aina jollakin kortilla jotakin alennusta saa. Pääsiäislomalla oli 20 % ale leirintähinnasta ilman korttia, mutta kansainvälisellä leirintäkortilla sai henkilöhinnasta 10 % lisä alennuksen ja tuo teki muutamia euroja yhdeksän yön ajalta eli jotakin oli tuokin.

Taas sitten se sesonkiaika on hyvin liikkuva käsite. Suurin sesonki on heinä- ja elokuu, jolloin ei alennuksia taida tulla millään kortilla, kerron jos saamme. Taas sitten pääsiäisen jälkeen täällä on neljä pitkää viikonloppua Suomen juhannukseen mennessä ja koululaisilla on joka toinen kuukausi lomia. Huomenna taas alkaa pitkä viikonloppu ja on kaksi peräkkäin. Eli sesonkia/loma aikaa on usein. Joka saattaa olla myös syy, että te täällä matkailevat olette saaneet väärän kuvan asiasta, ettei millään kortilla mitään alennusta saa.

Ps. Timo, kyllä noilla kirjojen mukana tulevilla korteilla saa alennuksen. Sitäpä muuten en tiedä kumpi on antanut ADAC CampCardilla alennuksen itse tuo kortti vai siinä oleva Camping Key Europe. Kyllä Adacista ovat puhuneet alennuksen antaessa. Tuo kortti oikeutaa kummankin kortin alennuksiin mutta sitä vakuutusta siinä ei ole. Ainoastaan Adacin jäsenenä voi heidän sivuiltaan ostaa yhdistelmäkortin jossa se sitten on.

Pantiksi nuo kortit eivät käy(joskus on jompikumpi otettu, vaikka on käsin kirjoitettu) mutta eipä niitä pantteja minusta usein edes pyydetä. Italiassa joskus. Kansainvälinenleirintäkortti kyllä käy pantiksi mutta joskus ei ole sekään. CLL-kortissa on myös vakuutus.
Nykyään on useimmin käytäntö leirintäalueella, että laskun saa jo ilmoittautumisen yhteydessä mutta se maksetaan kyllä vasta lähtiessä. Joillakin leirintäalueella kysytään seuralaisenkin henkilötiedot passista tai henkilökortista mutta ei kaikissa.

Käyttäjän lisäys viestiin 27.5.2014 klo 14:29:11 Me aina näytämme kaikki korttimme ja kysymme, saako näillä jollakin alennuksia. ;)

ARO PERTTI 27.05.2014 15:59

Nämä alueet Rutsissa eivät kysele mittään CKE kortteja S,FC;n jäsenkortti ,Kelankortti tai Luottokortti käyvät yhtä hyvin. ;-)

Käyttäjän lisäys viestiin 27.5.2014 klo 16:00:13 http://www.husvagnochcamping.se/resa/

AHJOS TIMO 27.05.2014 19:41

Kysymys siitä, minne voi mennä ilman CKE-korttia, on merkityksetön, jos CKE-korttina kelpaa se ADAC CampCardin kuva, joka latautuu pyytämättä ja ilman eri maksua älypuhelimeen tai tablettiin, kun siihen ostaa alle 9 euroa maksavan, valtavan tietomäärän sisältävän sovelluksen "ADAC Camping- und Stellplatzführer 2014" (iPad, iPhone tai Android).

Käyttäjän lisäys viestiin 27.5.2014 klo 19:42:23 Kiitos Auli täsmällisestä infosta!

ALAKULJU AULI 27.05.2014 21:14

Timo minä en ollut huomannut tuota sähköistä korttia ennen kuin sinä sen kerroit. :) Eli emme ole tuota ipadin korttia käyttäneet. Tuolla lukee, että sähköisellä myös saa edut.

Aloitusvalikosta, Tipps und Hilfe ja sitten Inhaltliche Hilfe, lukee tuo ja tietoa Saksan kielitaitoisille.

Kirjojen mukana tuleva kortti on voimassa tammikuun loppuun 2015 ja tuo sähköinen kortti on maaliskuun loppuun 2015.

NYYSSÖNEN KAJ 28.05.2014 10:36

Talvimatkaaja ei tarvitse muuta korttia kuin luottokortin. Silloin ei tipu alennuksia kortilla koska kämppärit ovat valmiiksi alentaneet hintojaan. Ainoa kämpingkortti mikä minulla on on CCI joka on pakollinen että saisi osallistua FICC ralliin. Nyt Porissa SFC jäsen ei sitä tarvitse koska liitto on ottanut erillisen vakuutuksen kaikille jäsenilleen. tämä onkin hyvä asia koska minun kortti menee vanhaksi pari päivää rallin alettua enkä uutta osta.

näinkaj

JANHONEN MATTI 28.05.2014 11:12

Olen Kaj:n kanssa samoilla linjoilla.

Itselläkin on tuo ACSI:n kortti. Hyvin monilla camping-alueilla kun sitä näyttää niin niin sanotaan, että pistä pussiisi, saat halvemmalla ilman korttia.

ACSI kortin esittelyssä ei tarpeeksi selvästi sanota, että kortin alennusta ei saa monilla camping-alueilla kun matalan sesongin aikana ja silloinkin vain camping-alueen "kehitysaluepaikoilla". Leirialueen pitäjien mielestä silloin kun ne ei niitä itse myy, alennuskortteja pidetään katevarkaina. Sama shekeissä.

Muutaman kymmenen sentin muoviläpyskän myynti pakkomyyntinä kovaan hintaan on kusetusta, jolla haetaan vain lisää asiakaskohtaista katetta, ei muuta.

ALAKULJU AULI 28.05.2014 12:11

Me kuljemme täällä keski-ja etelä-Euroopassa ympäri vuoden ja tämä on meidän kokemusta. Enkä ollenkaan pidä tätä arvottomana ja haluankin muuttaa vähän siellä synnyinmaassani ajatuksia ja uusille antaa tietoa. Varmasti mitään alennuskortteja ei kannata alle kuukauden reissulle hankkia mutta taas toisaltaan, tiedä. Ei me minkään korttien mukaan täällä kuljeta, se vaan on aina välillä mukavaa, kun alennusta saa ja talvellakin.

Harvemmin Acsin kortilla saakaa mitään alennuksia, kun emme niitä alennusalueita kierrä, kuitenkin saa aina välillä. Voi olla, että alennuksia saa enemmän juuri paremmilta leirintäalueilta. Eli monesti sanon miehelleni, että katso taas saamme olla laadukkaammalla alueella, kun olemme Adacin kortilla alennuksen saaneet melkeinpä siihen Acsin alennuspaikkojen hinnalla. Olen myös nähnyt, että eläkeläisille on omat ale hintansa. Oletteko kysyneet niitä?

Nuo Acsin alennuspaikat (12e, 14e,16e ja 18e) ovat niiden ”huonompien” leirintäalueiden markkinointia minusta. Minusta on vähän huono asia kun jostakin luin, että Acsi paikalla oli vain suihkut ulkona ja vettäkin tuli huonosti suihkusta. Miksi niiden suosimista ja hyvyyttä sitten niin kehutaan?

Joku ensi kertaa tänne matkaava menee tuollaiselle alueille ja saa ihan väärän kuvan ja huonon kokemuksen, kun Eurooppa on täynnä upeita leirintäalueita joista löytyy kuntosalit ja uima-altaat,.. Joku niitä ei kaipaa mutta jollekin ne ovat lomaelämyksiä ja varsinkin, kun sellaisia paikkoja ei Suomessa ole.

Myös kannustan ja kehotan, käyttämään Euroopan runsaslukuista stellplatzi/matkaparkki verkostoa, ne antavat suuren vapauden olla karavaanari.

Käyttäjän lisäys viestiin 28.5.2014 klo 12:16:37 Tässä Euroopan parhaat leirintäalueet, http://www.topcampings.com/en

ja tässä kotiosavaltioni Saksan parhaat, http://topcamping.by/en/

HAAPANEN TIMO 28.05.2014 12:14

Mitään korttia ei myydä pakkomyyntinä ellei CKE:n pohjoismaista käyttöä sinä pidä.

ACSI hämää nettisivuillaan termillä ''viitehinta'' Tarkastus kulloisenkin kämppärin omilta sivuilta antaa useimmiten alhaisemman hinnan.

Keskieuroopassa kämppärihinnat on sellaisia että lähes aina jotain saa.

Katselin esimerkiksi Sveitsiläistä kämppäriä jolle ACSI nettisivu antoi viitehinnaksi 29 euroa, ja kämppärin oma matalan sesongin hinta oli omilla sivuilla 21 € Kämppäri kuului ACSI kirjassa 18 euron luokaan, joten kolmeen euroon alennus kuihtui. Tietty, ei niitä kolme-euroisiakaan montaa tarvitse kun on voiton puolella.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 28.5.2014 klo 12:20:48 Auli ehtikin siihen väliin kun pitkään kirjoittelin.

Eikö CKE- kortilla saa samat alennukset kuin ADAC:n kotilla.

''Die Rabatte und Vorteile sind mit denen der ADAC CampCard identisch – und sind in ihrer Verbindlichkeit und Anerkennung durch die Campingplätze unübertroffen.'' Teksti linkin yläosasta http://campingfuehrer.adac.de/produkte-angebote/camping-key-europe.php

YLITALO ASTA 28.05.2014 12:41

Viimme joululomalla saksalaiset maksoivat Peniscolassa acsi kortilla viikon päivistä 14 euroa kpl ja me ilman mitään kortti sama viikko 10 euroa per vrk. Oli saksan poika vähän äkäinen mutta ymmärsi kun alueen pitäjä selitti syyn, että kortti firma vie osansa kortilla olijoiden rahoista eli hän saa saman rahan myös ilman korttia olijoista. Ja ruotsissa yleensä kun sanoo tuohon kortti tarjoikseen yleisillä alueilla NEJ, niin sanottaa jos sitten ilman olisitte. Sen mitä on aktiivisesti vuodesta 1996 kuljettu täältä belgiasta suomeen, emme ole tarvinneet vanhaa pohjoismaista eikä näitä nykyisiä tyrkkyjä. Ja ruotsin asuntovaunuilijoiden ja matkalu-autoilijoiden alueilla on ymmärretty mitä kruunu tarkoittaa. Eivät paljon kysele muuta kuin kruunut ja rekisterinumeron.

T : Masi

P:S: Saatko Timo jotain provikkaa kun niin kovasti aina mainosta tuota cke korttia ? D) :D)
HAAPANEN TIMO 28.05.2014 16:47

Espanjassa ja Portugalissa on kämppärit niin edullisia ettei siellä pidä umpimähkään mennä assilla.

Ei ole mullakaan ollut mitään korttia kolmeen vuosikymmeneen, nyt on CKE ollut pari vuotta. Enkä minä mainosta, vaan selvennän asioita, koska CKE- kortista on niin mahdottomasti epäselvyyksiä.

Viime kesänä satuin kämppärin respassa Zakopanessa näkemään asiakkaiden kortit kun omaamme sieltä joukosta haettiin, oli neitokaisen vaikea hakea kun kolmasosa korteista oli vihreitä CKE- kortteja, ja pino oli aikamoinen.

@timppa

SUOMI SEPPO 28.05.2014 21:33

Kun liikumme turistikauden ulkopuolella eteläisessä euroopassa niin olen huomannut itsellemme parhaaksi ACSI:n alennuskortin. Viivymme samassa paikassa yleensä vain muutaman päivän. Puutteellisella kielitaidolla tinkiminen on vaikeaa, varsinkin kun olemme vain muutaman päivän samalla alueella. Suuremmat alennukset alkavat yleensä vasta kahden viikon jälkeen. ACSI:lla tiedän hinnan etukäteen. Hyväksyn sen tai hylkään. Ei tarvitse tullessa klo 20 neuvottella hinnasta, varsinkin jos se ei johda mielyttävään tulokseen. Kukin tyylillään ja taidollaan. Tämä on vaan meidän tapamme. @seppo PS. Vieläkin Acsi:n kortti kirjoineen (englanti ei tanska)) myynnissä avaamattomassa pakkauksessa (kts. tavaratori) sattuneista syistä ;-). Meillä on ollut ACSI ja CCI käytössä pari vuosikymmentä ja toivottavasti saman verran lisään.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.