Shoppailua Euroopassa

KARIMÄKI MARKO 19.05.2014 16:08

Olemme lähdössä Euroopan turneelle ja erilaiset shoppailupaikat kiinnostaisi. Voisitteko antaa vinkkejä esim. hyvistä (edullisista) karavaanikaupoista, vaate-outleteista (Mezingenin Boss on jo suunnitelmissa), ym.? Reitti kulkee Lübeckistä Mulhausin kautta Barcelonaan ja Bilbao-Pariisi- Hollanti- Lübeck takaisin. Onko Saksassa jotain mitä pitäisi chekata? Minkälaisia ketjuja Espanjassa kannattaisi käyttää?

JANHONEN MATTI 19.05.2014 16:28

Mezingenissä on muistaakseni 62 outlet myymälää aivan pienen kaupungin keskustassa. Monenlaisii rätei ja lumpui on hengarissa?

Taitaa muuten tuo Mezingen olla Boss´ in koripaikka, tehtaita ainakin on aivan keskustassa. Stellplatz on noin 400 m päässä Bossin tehtaanmyymälästä. Parkkipaikkoja lähellä keskustaa on runsaasti.

Armanin pukua sieltä etsin, mutta ei oikein ollut sopivaa kokoa.

Käyttäjän lisäys viestiin 19.5.2014 klo 16:34:30 Kun tuon Hollannin ja karavantarvikaupan mainitsit niin niihin ostoksiin varatut rahat voi kuluttaa vaikka täällä

Varsinainen kyläkauppa tämä

http://www.obelink.de/

Käyttäjän lisäys viestiin 19.5.2014 klo 16:40:10 Tässä on paljon pintatietoa Saksasta sen eri osa-alueilta

http://www.germany.travel/fi/index.html

Käyttäjän lisäys viestiin 19.5.2014 klo 18:41:11 Barcelonassa yksi hyvä shoppailupaikka on aivan Ramblan alapäässä meren rannalla sijaitseva suuri muotipaikka. Nimeä en kyllä muista... jotain Mare se oli.

Sensijaan vähemmän tunnettu on aivan A7 tien varrella n. 20-25 km ennen Barcelonaa sijaitseva La Roca Village http://www.larocavillage.com/

Meren rannalla on vastaavalla kohdalla Mataron kaupunki. Paikan koordinaatit on N 41.610694 E 2.343342 Sieltä löytyy vähän vaativampaankin makuun.

SEILISTÖ RAMI 19.05.2014 18:38

Primark ketjua on useissa maissa ja hinnat todella huokeita. Niiden nettisivuilta voi tutkailla kauppojen sijainnit.

https://www.primark.com/en/our-stores

ALAKULJU AULI 19.05.2014 18:54

Täältäpäin, Saksasta ja naapurimaista kyllä nähtävää löytyy. Yli kolmessa vuodessa on vain hyvin pieni osa vasta nähty vaikka 90 yötä viime vuonna mökkiautossa vieteltiin ja siihen lisänä sitten reissut henkilöautolla.

Tässä joitakin ajatuksiani. Joka suuremassa kylässä on jotakin nähtävää. Museoita ja kylpylöitä on joka lähtöön.

Moosel-laakso on upea paikka ja pienissä kylissä ja kaupungeissa saa kyllä ajan kulumaan hyvin. Tuolla on hyvät pyöräily- ja vaellusreitit, niin kuin täällä kaikkialla. Kiireellä tuota laaksoa ei kannata ajaa, mikä on Saksan suosituinta matkailualuetta.

http://www.mosel-ferienland.de/

http://soleilblogi.blogspot.de/2014/05/304-452014-mosel-laakso.html

Siitä on hyvä jatkaa Saksan viinitietä. http://www.deutsche-weinstrasse.de/

Jos ajelet A6-tietä niin Sinsheimissa on tällainen, http://sinsheim.technik-museum.de/en

Stuttgart on suurkaupungiksi ihan mukava kaupunki ja reittisi varrella. Eläintarha siellä on ihan mukava paikka puistoineen käydä päiväkävelyllä, vaikkei ole ollenkaan niin mukava kuin Münchenin eläintarha. Porschen ja Mersun automuseot ovat käymisen arvoisia paikkoja myös.

Stuttgartista Karlsruheen päin oleva A8-tie on etelä-Saksan ruuhkaisempia paikkoja.

Minusta yksi hieno linna upealla paikalla on Burg Hohenzollern.

http://www.burg-hohenzollern.com/startpage.html

Metzingenin shoppailuparatiisista sanoisin, siellä monesti käyneenä ja täälläpäin asuvana. Paikassa on mukava käydä oleskelemassa ja katselemassa, mutta kun ei ole merkkivaatteita arvostava niin eipä sieltä tule juuri mitään koskaan kuitenkaan ostettua. Aina siellä on kuitenkin paljon ulkomaalaisia ostoksilla. http://www.outletcity.com/en/metzingen/

Olen sitä mieltä, että hyviä vaatteita saa vaikkapa näistä kahdesta kaupasta ja paljon halvemmalla. http://www.c-and-a.com/de/de/shop/start.html http://www.adlermode.com/

Merkki kosmetiikka tuotteet taitaa saada halvemmalla ja paljon muutakin täältä: https://www.mueller.de/startseite.html

Jos ajelee Mettlach-kylän ohi niin sieltä löytyy astiakauppoja ja niihin liittyvä museo.

http://www.villeroy-boch.com/the-company/villeroy-boch-erleben/erlebniszentrum/keramikmuseum.html

http://www.urlaub-in-rheinland-pfalz.de/urlaub-15242-Keramikmuseum%20Mettlach%20%20Erlebniszentrum%20%20Villeroy%20&%20Boch%20*%20Museen%20*%20Merzig%20Wadern.htm

Tässä yksi huvipuisto, http://www.europapark.de/lang-de/Startseite/c1174.html

Tuosta Saksan ja Espanjan hintatasosta sanoisin, että edullisempaa on Saksassa. Kysyä saa tarkemmin.

Käyttäjän lisäys viestiin 19.5.2014 klo 19:11:07 Huom! Metzingenin kaupat eivät ole sunnuntaisin auki niin kuin ei muutkaan kaupat yleensä Saksassa.

ALAKULJU AULI 19.05.2014 19:59

Unohdin ihan tämän Zweibrückenissa olevan, jossa on jotain 120 kauppaa.

http://zweibrucken.thestyleoutlets.de/en

Wertheimissä olisi myös,

http://www.wertheimvillage.com/de/home/home

KARIMÄKI MARKO 24.05.2014 13:19

Kiitos kaikille vastauksista. Monta mahdollista paikkaa on nyt talletettu. Varmimmilta käyntikohteilta näyttää tällä hetkellä Metzingen ja Europa-Park. Sieltä jatkamme matkaa Barcelona- Bilbao- Pariisi. Karavaanarihan ei voi etukäteen tietää mihin menee ja missä pysähtyy :)

Osaisitteko vielä neuvoa löytyisikö Saksasta jotain karavaanarin tarvikeliikettä? Entä sitten jotain Motonetin tapaista joka pojan unelmaa?

Onko teillä ko. maissa jotain lemppari kauppaketjua, jota käytätte? Esim. Lidl, Carrefour...

Tiedättekö Espanjasta jotain mukavaa vesipuistoa Barcelonan läheltä? Tai siitä etelään päin.

Mikä olisi Pariisissa hyvä leirintäalue, josta pääsee helposti keskustaan julkisilla. Tarkoitus olisi käydä Eiffel-tornissa ja nähdä Verailles.

Kiitos vielä kerran vastauksistanne :) Terv. Marko K.

JANHONEN MATTI 24.05.2014 16:46

Mm. tältä n. 4 km päässä Riemukaarta olevalta alueelta pääsee portilta bussilla keskustaan. Paluupysäkki n. 500 m päässä portilta Liput saa respasta (Kannatta osta Pariisin päivälippi jos liikkuu myös metrolla jne.)

http://www.camping-indigo.com/fr/camping-indigo-paris

Tässä taas Fritz Berger-ketjun sivut. Jotain yli 75 liikettä joten varmaan joku osuus matkanne varrella. Liikkeiden yhteystiedot löytyy sivuilta

http://www.fritz-berger.de/fbonline/__shop__/page/home_page/detail.jsf

Käyttäjän lisäys viestiin 24.5.2014 klo 16:51:26 Tuo Obelink jonka mainitsin taisi teiltä edellä mainitsin jäädä huomamatta. Sijaitsee aivan Saksan ja Hollannin rajalla. Yhteystiedot sivuilla.

Kun kirjoitin, että "kyläkauppa" niin tosiasiassa tämä caravan-kauppa on pinta-altaan 65.000 m2 ja oman alansa jättiläinen.

ALAKULJU AULI 24.05.2014 20:28

Kylläpä se tuo Obelink-kauppa taitaa olla ihan vertaansa vailla oleva caravan-tarvikeliike koko Euroopassa.

Paljon juuri tuolla Stuttgartin ympäristössä asuntoauto kaupoissa kuljimme kolme vuotta sitten ja siellä oli pieniä tarvikeliikkeitä . Yleensä caravan-tarvikeet tilamme nettikaupasta Bergiltä ja Campingplusasta. http://www.campingplus24.de/

Täällä koti Baijerissa käymme vain näissä kahdessa tarvikeliikkeessä Sulzemoosissa . Der Freistaat on isohko kauppa. Siellä on myös satoja asuntoautoja ja vaunuja myytävänä. Sekä sieltä myös niitä vuokrataan. http://www.derfreistaat.de/home/

Sekä Möttingenissä on Mw-Caravaning pieni liike. http://www.mw-caravaning.de/

Tässä Reimo-ketjun liikeet. http://www.reimo.com/de/megastores/reimo_standorte.html

Saksalaisista ruokakaupoista, jotka nimeltään vähän vaihtelevat eri osavaltioiden välillä mutta tässä nämä perus kaupat.

Edulliset pienet kaupat: Aldi, Lidl, Netto ja Norma. Minä tykkään enempi Aldin valikoimasta kuin Lidlin. Taitaa olla myös Aldi täällä suositumpi kauppa.

Edullinen ja valikoimaltaan laaja kauppa sekä taitaa olla Saksan suurimpia ruokakauppoja on Kaufland. http://www.kaufland.de/Home/index.jsp

Sitten selvästi kalliimpia hintatasoltaan olevia ruokakauppoja ovat Edeka ja Rewe.

Iso ja monipuolinen elektroniikka kauppa on Media Markt. http://www.mediamarkt.de/

Parasta Metzingenissä on Lindt- ja Milka-suklaakaupat. ;)

Tämmöinen käynti kohde tuli mieleen jos matkassa on lapsia tai lapsenmielisiä, niin kannattaa kyllä pysähtyä nauttimaan ja tutkimaan paikkaa.

http://www.serengeti-park.de/home.html

Lähellä myös Cellen mukava vanhakaupunki. https://www.celle.de/

JANHONEN MATTI 24.05.2014 21:43

Kun tuolta kautta Barcelonan olette menossa niin sinne voi mennä näinkin.

Ajaa Saksasta Baseliin, siitä Berniin, Lousanneen, Geneveen. Grenobleen ja Valenceen josta edelleen vaikkapa aivan Avignonin vanhan kaupungin vieressä Rhonen varrella olevalle campingille yöksi. Välille jää heti Geneven jälkeen sellainen mielenkiintoinen kaupunki kun Annecy jossa on hyvä leirialue.

Kilometrejä on Sveitsin kautta kulkien n. 40 km enemmän, Ranskan tiemaksuja vähemmän. Sveitsissä täytyy ostaa vignette (alle 3,5 t) jonka hinta on 33 euroa ja niitä saa raja-asemilta Visalla. Reittien hintaero sekä polttoaineen että tiemaksujen osalta käytännössä merkityksetön Sveitsin kautta ajaen koko matka on moottoritietä ja komiat on Sveitsin maisemat ajella.

Aivan Saksan ja Sveitsin rajalla on hyvä yöpymispaikka. Sopii valitsipa sitten reitin Mulhousen tai Baselin kautta. http://www.camping-gugel.de/en/campingpark/areal.html Lähellä moottoritietä ja helppo löytää,

HAARAKANGAS ALLAN 25.05.2014 08:27

Barcelonasta etelään, Tarragonan kaupungin lähellä on Salou, ja siellä on Port Aventura -niminen elämyspuisto. Suosittelen.

Allu vaari

ALAKULJU AULI 25.05.2014 11:17

Pakko mainita tähän vaikka shoppailupaikkoja tässä aiheessa kysyttiinkin.

Stuttgartin pohjoispuolella, eikä tarvitse päätieltä paljoa poiketa, on Saksan suurin barokkilinna Ludwigsburgissa, Ludwigsburgin linna.

http://www.schloss-ludwigsburg.de/en/home/

IPATTI VEIKKO 26.05.2014 15:48

Caravan kauppoja

IPATTI VEIKKO 27.05.2014 14:15

Caravan kauppa luettelossa on kaikkien paikkojen koordinaatit tarkistettu postinumeron - osoitteen - kadun mukaan ja ovat kolmessa eri muodossa ja voi hakea suoraan AR ohjelmaan

ALAKULJU AULI 27.05.2014 14:49

Listastasi en löytänyt tätä etelä-Saksan suurinta asuntoauto ja – vaunuliikettä jossa on myös suurin caravantarvikeliike ja lisäksi on retkeily ja vapaa-ajan vaatteita ja jalkineita.

http://www.derfreistaat.de/en/home/

PAANANEN PAULI 27.05.2014 14:49

Nyt ollaan lempiaiheessani ! Koska olette Espanjaan menossa, niin Inditexin, eli Industrias de Diseno Textil S: A , ketjumyymälät. Näin karavaanari voi pitää omalta osaltaan Espanjan rikkaimman miehen, Inditexin perustajan Amancio Ortegan leivän syrjässä kiinni.

Kun laitat googleen Inditex niin sieltä löytyy vaatemerkit. Kirppiksellä minulta viedään espanjalaiset Punt Roman vaatteet käsistä, nuoriso myy kavereilleen Pull & Bearin releet, ja mies suostuu pukeutumaan, ainakin joskus, Massimo Duttin pukuun ja pikkutakkeihin.

Varteenotettavia muita espanjalaisia ovat tietenkin , meillä Suomessa melko tuore Desigual, ja Springfield, jälkimmäistä ei myydä Suomessa.

Minusta Keski - Euroopan merkkivaatteiden outletit ovat aika hintavia. Usein koot ovat mallikokoja, sanan varsinaisessa merkityksessä. Vaatemallit, kuosit ja värit edellisen, tai sitä edellisen kauden muotia. Minä ainakin olen tehnyt eniten virheostoksia merkkivaatteiden outleteissa. Muutamia vakipaikkoja käymme jos osuu kohdalla. Saksassa Ingolstadtvillage on yksi hyvä, ei kylläkään osu nyt tuolle teidän reitille ( tykkään Baslerin vaatteista )

Mutta kun tositoimiin lähdetään , silloin ostan lentolipun meno-paluu 224 eur Turkish Airlinesilta Istanbuliin ja aah !!! olen shopholicin paratiisissa !

Mukavaa reissua teille !

T: Arja ( ei todellakaan Pauli )

JANHONEN MATTI 27.05.2014 18:14

Veikolle Liikkeen pihassa on myös stellplatz jossa asiakkaat voi yöpyä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.