Finnlines Kapeskär-Naantali

VAINIO RISTO 16.05.2014 20:16

Kannattaako muuttaa varauksen matkustajien tietoja etukäteen vai vasta lähtöselvityksessä? Nuorin poika ei sitten lähde mukaan Helsingistä Traveen ja paluussa tulee parit tutut lentämällä loppumatkalle mukaan. Nyt meno on sellainen paketti, että matkustajia saa 1-4 samaan hyttiin ja hintaan eli poika vaan poistetaan matkustajaluettelosta. Paluussa on pojasta maksettu jo "lisämatka", mutta paluussa tulisi yksi matkustaja lisää ja nimet pitäisi muuttaa. Sekä menossa ja paluussa on valmiiksi neljän henkilön hytit, joten homma on lähinnä yhden matkustajan lipun osto ja nimien muutos. Ainakin Naantalin linjalle olen ostanut liput kopista suoraan ja se kyllä onnistuu, mutta alkaako Finnlines urputtaa ja veloittamaan lisää niin kuin nettisivuilla on, jos muutoksen tekee ennen lähtöä tietyn päivämäärän jälkeen. Lähinnä kyselen, josko joku on jo tehnyt samanlaisen homman.

ARO PERTTI 17.05.2014 08:40

Ajattele jos tämä peruutus olisi tullut vaikka juuri ennen kotoa lähtöäsi ,olisitko ajatellut ottaa yhteyttä Finnlinesin vai olisitko kertonut satamassa vai olisitko ylipäätään välittänyt ilmoittaa ? Se mitä tällä haluan kertoa on että jäitä hattuun ! :-))

JANHONEN MATTI 17.05.2014 12:12

Karavaanarin on halvinta matkustaa Finnlinesillä Lyypekin suuntaan ja takaisin niin, että yksi uhrautuu laivaan auton kanssa ja muut matkustaa lentämällä.

Mitä noihin muutoksiin tulee niin ne tulee tehdä jos mahdollista aina ennakkoon. Ja nimenomaan niin, että soittaa ulkomailla ollessaan Suomessa olevaan varaamoon. Kyllä muutos sitten välittyy sinne lähtöselvitykseen. Sillä ei ole mitään väliä saako muutoksesta vahvistusta sähköpostilla. Riittää kun virkailija vahvistaa muutoksen olevan ok.

Traven päässä vasta sisään tsekkauksessa tehtävät muutoksen on hankalia ja joskus ihan mahdottomia.

ESKOLA PENTTI 17.05.2014 12:33

Miksi ei voisi hoitaa asioita kuntoon ajoissa ja ohjeiden mukaisesti? Mielestäni se ei ole "urputtamista" tavaran-/palvelun toimittajan taholta, jos asiakas ei ole hoitanut omaa osuuttaan kuntoon. Jos liput on jo tilattu, niin silloin on hyväksynyt kuljetusehdot. Ei se asia siitä mihinkään muutu? Voivat veloittaa hyvällä omallatunnolla lisähenkilöt/muutokset viimeisen päälle?

Eli, minun ohjeeni on, että hoidat asiat ajoissa kuntoon. Ei tarvitse sitten siellä "kopilla" sählätä ja muut hermostuvat jonossa!

ARO PERTTI 17.05.2014 13:52

Minä taas en ole aivan varma laivayhtiöiden rutineista, kuten luukeeko kukaan ruuhka aikana lehettettyjä muutoksia , tai tarkastaako kukaan niitä .Oma arveluni on kymmensien vuosien laivamatkailun kokemuksella että ei niitä lueta sen paremmin kuin että satamassa jotain sanotaan.Koska ovat viimeeksi teidät komentaneet ulos lukumäärän laskentaa varten tai kyselleet passeja. Minä en muista että olisi kertaakaan tällaiata tapahtunut ja vielä nykyäänkin parikertaa vuodessa käytän Ruotsin ja Suomen välisiä yhteyksiä tosin melkein poikkeuksetta Viking linjaaa ja jos se ei käy niin Ålandstrafiken . :-)

HALINEN HARRI 17.05.2014 14:13

Eikös laivayhtiön ole pidettävä kirjaa matkustajista vai huvikseenko ne kyselevät matkustajien nimiä ja muita tietoja? Onnettomuustapauksissa tiedetään ketä laivalla oli.

ARO PERTTI 17.05.2014 15:39

Oli pidettävä tai ei kirjaa matkustajista niin minunkohdalta on niinkuin kerroin .Tilaan ja maksan aina liput nettisivuilta,olen tehnyt sitä jo ainakin 15-vuotta .Tilatessa täytetään aina henkilö määrä ja jos on lisämatkustajia niin niittenkin tiedot mutta satamassa kun ajaa laivaan ei luukulla ole koskaan tarkastettu onko ilmoitettu matkustaja määrä autossa ,eikä edes kysytty missä mahdolliset puuttuvat henkilöt ovat. Finnlinesiltä en mene vannomaan kun en sitä enää paljoakaan käytä. Nyt vielä vähemmän kun alkoivat matkaa hidastamaan käymällä Långnesissa

.Saaristolautoilla kulkee nykyään melkein yhtä nopeasti kuin Viikingillä tai Finnlinessillä .Täytyy vain ajoittaa lähtönsä oikeaan aikaa ja kulkea oikealla reitillä .Siellä ei piitata mitään mistään henkilömääristä ja onko ne mukana tai ei ..Tietenkin jokainen tekee aivan niin kuin itse hyväksi katsoo ja minä en tietenkään millään tavalla puutu siihen .Kerroinpahan vain omia kokemuksiani ja ei niitä tarvitsen kenenkään noudattaa..:-))

ARO PERTTI 18.05.2014 07:55

" Eikös laivayhtiön ole pidettävä kirjaa matkustajista vai huvikseenko ne kyselevät matkustajien nimiä ja muita tietoja? Onnettomuustapauksissa tiedetään ketä laivalla oli."

Mikäli laivayhtiöt haluaisivat olla varmoja siitä että kaikki lipun ostaneet matkustajat ovat myös laivassa, niin eräillä lentyhtiöillä on jo tänään käytösä sellainen järjestelmä että eivät enää kysele in check;issä lippuja vaan passia .tällä tavalla lentoyhtiö lyö monta kärpästä samalla iskulla .ja heillä on todelliset tiedot myös siitä kuka on mukana .Tietenkin pitää matkustajilla olla myös lippu mutta sitä tarvitsee vain matkustaja jos kone sattuu olemaan ylibookattu.mitä joskus sattuu kun lentää vuorolennoilla., tilauslennoista en tiedä niitä en ole käyttänyt enää vuosikymmeniin. :-)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.