euroopan kiertue

TOLVANEN ARI 13.05.2014 06:19

teimme ensimmäisen reissun eurooppaan ,läksimme maaliskuun puolessa välissä ja palasimme pääsiäis viikolla.olisi pitänyt lähteä 2viikkoa myöhemmin niin ei olisi tarvinnut etsiä auki olevia gämppäreitä.yksi yö nukuttiin lidlin parkki paikalla muuten aina löytyi gämping tai leirintä alue.halvi yöpyminen sähköineen oli 2euroa ja kallein 24euroa.ajoimme 6600km ja pyöräillimme yhteensä 890km.kävimme9eri maassa ,pahimpia oli suuret kaupunkit kun 7m asunto autoa ei sanut oikein missään parkkiin .matka sujui ihan mukavasti ,ei ollut mitään hankaluuksia ,rosvoista ja ryöstäjistä ei ollut riesaa pyörät oli ilman lukkoja välillä unohtui ovetkin lukitsematta .olemme reissanneet kymmenissä loma kohteissa2-3viikon reissuja mutta ei edes taimaan matkat vedä vertoja tälle auto matkalle koimme janäimme niin paljon eri kultuuria ja nähtävyyksiä.suosittelen rohkeasti lähtemään euroopan kiertueelle ,ja huit,hait,välittämästä kaikista kauhu juttuloista mitä näilläkin sivuilla kirjoitetaan. mutta ei kannata lähteä ennen huhtikuun alkua .

Käyttäjän lisäys viestiin 13.5.2014 klo 06:21:13 hyvää kesää ja mielyttäviä matkoja kaikille.

Käyttäjän lisäys viestiin 13.5.2014 klo 06:38:53 rohkeasti eurooppaan

JANHONEN MATTI 13.05.2014 09:14

Onnistumisen kokemus rohkaisee uusiin onnistumisiin!

KUJANPÄÄ MARKKU 13.05.2014 09:47

Omalta osaltamme rundi menossa parast'aikaa. Viimeksi seikkailtu ja eksyilty Toscanan vuorilla. Eilen alppien yli Sveitsiin.

Tää on kliffaa hei!

SILMUNEN HANNU 13.05.2014 14:18

Olette pyöräilleet Ari paljon! Missä kaikkialla ja millaisia retkiä? Kyselee yks, joka itsekin pyöräilee paljon.

Minusta myös lähteä kannattaa, piittaamatta siitä, että joskus reissussa sattuu jotain, mitä ei toivoisi sattuvan.

Mutta en sanoisi hui hai niille "kauhujutuille", joista itsekin pari viikkoa sitten erään täälläk erroin. Sen sijaan neuvoisin miettimään miten niistä voi ottaa oppia, ja lähteä sen opin kera reissuun. Sillä siksi niitä kerrotaan, että ei välttis tarviseis kaikille muille käydä samoin.

Ei niitä "kauhujuttuja" tänne kukaan toisia pelotellakseen kerro!

Missä tarkalleen ottaen olette Kuijis siellä eksyilleet?

t.Kaarina

KUJANPÄÄ MARKKU 15.05.2014 17:27

La Spezian kohdilla suoraan ylöspäin. Tomppa näytti ihme reittiä, oli kun kinttupolku ja lopuksi tuli vastaan kivisilta jonka ali ei mahtunu. Sanoin Ulpulle, että olispa Kaarina nyt karttoineen sun paikalla. Aika vaivalla sain uukkarin tehtyä.

Nyt jo Saksassa Trierissä. Hirvee hinta wlanille 4,50/h.

Kuis teillä?

TOLVANEN ARI 15.05.2014 17:53

ei ihan aina kannata uskoa naviin ,italiassa näytti pienelle kivi aita kujalle molemmat peilit karahti aitaan ,sitten kuja kapeni niin että 2,15m leveä auto ei mahtunut sille ollenkaan ,siinäpä oli peruuttaminen takaisin.pää kadulle ei voinut peruuttaa oli niin hirveä liikenne ,parkissa oli sitikka5 oikealla puolella ja vasemmalla puolella vanha renu ,rotesin että väliin mahtuu mutta pois lähtiissä perä oikaisee renuun,paikallinen mies näytti että aja vain eteen päin ja niinhän se meidän auton perä raapasi renun loka suojaan ja lohkasi palan puskurista ,renun lokari meni kasaan ,paikallinen näytti vain kättä ja sanoi että kaikki on ok.ja jatkoimme matkaa.näitä hankaliin paikkoja ajoja oli useita varsinkin isojen kaupunkien keskuksissa.

KUJANPÄÄ MARKKU 15.05.2014 18:02

Jep. Just silloin kun navia tarttis tommosilla riivanteilla, niin siihen ei voi luottaa. Tai no, pikkuautolla olis ajettavissa. Naveissa pitäis olla mahdollisuus esiasettaa korkeus-leveys tiedot.

KASTARINEN HANNU 15.05.2014 18:09

Mekin olemme parhaillaan Euroopan kierroksella. Takana on yli 2000 km. Tänään tarjoan hääpäiväillallisen vaimolle. Ehkä pyydän tarjoilijaa virittämään kynttilät. Karavaanarialueilla on hiljaista vielä tähän aikaan. Rekkaliikenne on vilkasta Saksan teillä

TOLVANEN ARI 16.05.2014 16:44

.maaliskuun puolen välin jälkeen oli gämping alueet suurelta osin suljettu mutta 3viikon matkalla tarvitsi yöpyä vain kerran lidlin parkki paikalla ,toisinaan ajatti useita kymmeniä km eri suuntiin ennen kuin tärppäs.yö paikan löydettyä tarkastimme aina ensin sosiaalliset tilat ,sitten läksimme pyörillä ajamaan,hienoja paikkoja oli todella paljon .ajoimme ensin kohti kesselin kaupunkia rekka liikenne oli aivan älytöntä kymmeniä meni peräkkäin onneks on itellä 3l turbo koneella auto että pysty ohittelemaan.ajoimme keselissä pyörillä 2-3tuntia sitten suuntasimmekohtilausanne nimistä kaupunkia ja ceneven järven rannalle oli muuten älyttömän hieno gämping alue .pyöräilimme ranta teitä varmaan yli 2h.ta.matkalla poikkesimme bermissä siisti pieni kaupunkikahta puolta kanjonia.lämmintä 25 astetta.sitten ajoimme sisteronen kaupunkiintaas yksi hieno kaupunki mäkiset maastot ajaa pyörillä .matka cannesiin tehtiin pikku teitä pitkin ja kyllä kannatti maisemat oli jylhät ja kauniit etenkin grand canjoni ,voin suositella kaikille tätä reittiä.pysähdyttiin pyöräilemään castillionin kaupunkissa.kello 16,00 olimme Cannesissa JA GAMPING ALUE LÖYTYI PIENEN ETSINNÄN JÄLKEEN .JA EIKUN PYÖRIEN PÄÄLLE JA TUTUSTUMAAN kaupunkiin muutaman tunnin ajaksi.ja aamulla junalla nizzaan ja monakoon.gartajärvelle ajoimme moottori teitä oli helppo pätkä ,suosittelenjärven pohjois pään kaupunkia oli muuten hieno paikka pyöräillä.ajoimme sitten insbrukkiin ,muutengarta järvellä yövyttiin 2yötä ja pyöräiltiin todella paljon .sitten itävaltaan sardiinin kaupunkiin pientä purtavaa ja taas pyörille ja tutustumaan kaupunkiin.seuraava paikka olisekin rajallaaltenbusg johan oli paljon pieniä kyliä jakukkivia rypsi peltoja lämmintä mittari näytti 26 astetta,talojen pihat täynnä kukkia johan passas pyörräillä.välillä oli yöpymis paikkoja useita,mutta yksi oli yli muitten koldingin kylä meren lahdelmassa vuoren rinteessä ,josta näkyi koko kylä ,ajoimme pyöräily reittiä ylemmäks vuorelle ja laskeutuimme joen vartta pois joka virtasi kylän halki .seuraavana päivänä ajelimme pyörillä kylässä ristiin rastii nätti paikka.tässä vain muutamia paikkoja ,olihan sillä paljon hienoja pyöräily kohteita mutta kun ei kaikkia jaksa muistaa.

HERRALA JUHANI 16.05.2014 18:02

Kaikki pohjoismaat, mukaan lukien Islanti, ja Eurooppaa pitkin poikin. Ensin farkulla ja teltalla. Sitten retkeilyautolla (Twin) ja nyt matkailuautolla. Loppua harrastukselle ei todellakaan ole näkyvissä. Hieno tapa viettää ainakin osa lomasta uusiin paikkoihin tutustumiseen. Järki päässä ja avoimin mielin liikenteeseen. Kujanpään Markulle tiedoksi että sellainen navigaattori, johon voi ohjelmoida auton mitat, on olemassa. Merkkiä en muista mutta pirun kallis on.

AHONEN MIKAEL 16.05.2014 19:46

esim.TomTom Go Live 1005E Camper & caravan on navigaattori mihin voi laittaa auton mitat. ja garminiltakin löytyy. itsekkin tahtoisin jommankumman kun vaan hennoisi ostaa hinnat 350-400 euroa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.