Prepaid-kortteja surffailuun eri maissa

AHJOS TIMO 05.05.2014 19:03

Oletteko samaa mieltä, että täältä kannattaisi tilata jo ennen Suomesta lähtöä edullinen prepaid-SIM-kortti, jolla voisi pitää kohtuullisen nopeata nettiyhteyttä auki rajattomasti kuukauden ajan. Laitan tähän sen kortin linkin, josta itse olen eniten kiinnostunut, mutta sivulla on linkit myös muihin maihin ja muun tyyppisiin SIM-kortteihin: http://www.prepaid-global.de/deutschland-prepaid-daten-flat-sim-karte-angebot.html

HAAPANEN TIMO 05.05.2014 20:03

Kannattaisiko kuitenkin odotella mitä tapahtuu heinäkuun alussa, muistaakseni nettihinta on silloin n. 0,2€/ mega

''Jo aiemmin on päätettyä, että 1. heinäkuuta 2014 operaattoreiden toisilleen maksamat roaming-tukkumaksut alenevat 67 prosentilla.''

http://mobiili.fi/2013/09/11/eu-komissio-ehdottaa-roaming-maksuja-pois-ulkomaanpuheluille-halpahinta/

@timppa

TOIVONEN MARTTI 05.05.2014 21:00

Timppa on oikeassa: http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/money-charges/mobile-roaming-costs/index_en.htm

Taulukko lienee selvä lontoon murretta taitamattomillekin. mot

Käyttäjän lisäys viestiin 5.5.2014 klo 21:02:13 Siis vastaus Timo A:n kysymykseen on että ei taida noilla hinnoilla kukaan ostaa prepaidkortteja.

AHJOS TIMO 05.05.2014 21:10

Roaming-maksun aleneminen saa aikaan ehkä sen, että suomalaista puhelinta voi käyttää ulkomailla ilman kustannusongelmia, siis puheluihin.

Mutta tuohon edelle linkkaamani sivusto tarjoaa "prepaid flat rate" -tietoliikennekortteja, joita voisi käyttää esim. Googlen karttaohjelman ja navigaattorin käyttöön ajon aikana, erilaisten paljon grafiikkaa sisältävien infosivujen tutkimiseen ja iltaisin televisio-ohjelmien katseluun netin kautta tai itse kuvattujen kuvien ja videoiden lataamiseen nettiin. Sellaisessa käytössä dataa siirtyy monta gigatavua joka päivä eikä siinä tarvita roamingia, koska siinä ollaan yhteydessä vain internetiin. Puheluita voi ottaa Skypen kautta.

Esim. tuon linkkaamani Saksassa toimivan kortin kustannus olisi karkeasti vain 1 euro/päivä. Sillä siis siirtyisi tarvittaessa monta gigaa dataa. Ei olisi mitään tarvetta etsiä tai käyttää maksuttomia WiFi-verkkoja, joissa on omat kuuluvuusongelmansa ja tietoturvariskinsä.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.5.2014 klo 21:13:47 Sillä siis siirtyisi tarvittaessa monta gigaa dataa JOKA PÄIVÄ.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.5.2014 klo 21:16:55 PS: Olen aiemmin tutkinut erilaisia vertailuja saksalaisista prepaid-korteista, mutta mitään näin edullista en ole aiemmin löytänyt. Yleensä niihin sisältyy tietty määrä puheluja ja tekstiviestejä ja vain hyvin rajoitetusti datan siirtoa.

TOIVONEN MARTTI 05.05.2014 22:14

Juu, tuo nimenomaan Saksassa toimiva kortti on tosi edullinen mutta minä ajattelin lähinnä semmoisen kannalta joka vain lähinnä ajaa Saksan läpi ja tarvitsee seuraavissa maissa taas niiden operaattoreiden omia kortteja. Silloin on todennäköisesti edullisinta käyttää oman operaattorin korttia noilla datasiirtohinnoilla.

Mutta jos aiot oleskella muutaman viikon Saksassa silloin kannattaa toki hankkia tuollainen. mot

ALAKULJU AULI 05.05.2014 22:44

Kallishan tuo euro päivässä hinnaltaan ei ole mutta nopeus on tuossa 14,4 Mbit/s. Itsellä on vähän kalliimpi kuukausimaksu ja rajoitus 3.6 GB, minulla on nopeus 21,6 Mbit/s. Käytän tuota yhteyttä ipadissa.

Niin, yksi asia on Suomessa paremmin kuin täällä Saksassa. Suomessa on kattava 3G verkot, kun täällä se ei niin ole. On kyllä parantunut kolmen vuoden aikana. Valittavat samaa myös ne joilla nettiyhteys on kännykässä.

Viikonloppunakin tuskailin monet kerrat, kun ei 3G yhteyttä ollut tai se pätki pahasti vaikka oli paikallaan Moselin laaksossa. Kaupungeissa toimii paremmin mutta syrjäseudulla ja baanalla aika usein ei nopeaa yhteyttä ole tai se pätkii.

Eli kokemuksen mukaan en ala latailemaan tuolla yhteydellä juuri mitään vai onko yhteysvika sitten ipadissäni.

Kannattaahan tuo yhteys matkakaverina olla sillä saa ainakin jonkinlaisen yhteyden aina nettiin. :)

SUOMI SEPPO 06.05.2014 09:06

Noista surffailukustannuksista sen verran että talvella kului minulla kuukaudessa noin 1 GB. Surffailu oli rajoitettu melko pieneksi. Mitään elävää kuvaa ei katsottu eikä radiotakaana kuuneltu kun hieman. Kustannukset oli prepaidilla vähän yli 10€/kk (Portugal/Espanja) Jos olen oikein ymmärtänyt niin giga on 1000 megaa. Tästähän tulisi 0.20€ /mega* 1000 megaa = 200€/kk. uusilla puhelinhinnoilla. Minun rahapussi ei kestäisi moista. Nyt tilasin Soneran liittymän (halvimman) joka pitäisi toimia pohjoismaissa ja baltiassa kuukausihinnalla 9,90€ (nopeus 1Mbit/s). rajaton bittimäärä. Katsotaan kuins pelaa ja pystyisikö sillä kuuntelemaan maakuntaratiota. @seppo

Käyttäjän lisäys viestiin 6.5.2014 klo 22:22:34 Kun oikein etsi niin löytyi tieto paketin bittimäärästä: Maksiminopeus on käytettävissä nettipaketin mukaiseen käyttömäärään saakka (1 Gt), jonka jälkeen nettikäyttöä voi jatkaa hitaammalla nopeudella (128 kbit/s) tai ostaa lisäpaketin ja jatkaa käyttöä paketin alkuperäisellä nopeudella.

Ensiviikolla testataan Eestissä kuinka toimii

TUPPURAINEN PETRI 06.05.2014 09:11

Oletteko mitanneet noita nopeuksia ulkomailla? Siis todellisia nettiyhteyksia esim. puhelimella tai mokkulalla? Tein kotimaassa pääsiäisen aikaan pienen testin puhelimella ja Soneran liittymällä missä on 21 Megan nopeus. Huonoin yhteys pääkaupunki seurulla huimat 0,2 Megaa, eli mentiin EDGE-verkossa ja paras oli vain 2,1 Megaa !!!! Eli oltiin aika kaukana luvatusta 21 Megan nopeudesta. Tiedän, ettei tuohon max. nopeuteen pääse koskaan mutta 10-15 Megaa olisi jo ihan siedettävä. No, huomenna tulee toisen operaattorin SIM-kortit ja katsotaan olisiko ne edes hieman nopeammat. Tämä vain sen takia, että monet ostavat noita ns. nopeita liittymiä mutta harva tutkiin miten nopeita ne todellisuudessa sitten ovat. "Ostetaan Ferrari mutta ajetaan Ladalla" ;) ;) ;)

HAAPANEN TIMO 06.05.2014 09:25

Jos pysyttelee yhden operaattorin alueella on prepaid todennäköisesti edullisin vaihtoehto. Mutta mitäs teet kun ajelet halki kymmenen maan. Kyllä se oma on heinäkuun jälkeen kätevin.

Mulla on Seppo tuo Soneran 9,9€:n 4G mokkula. Toimii täällä meillä erittäin hyvin vaikken ole 4G verkossa.

http://www.speedtest.net/my-result/3483387420

@timppa

HÄNNINEN JUKKA 06.05.2014 10:22

DNA:n 4G mokkula toimii huomattavasti paremmin kuin Vodafonen uusin nettitikku, samalla sim-kortilla. Suomessa ja Portugalissa.

AHJOS TIMO 06.05.2014 10:43

Kiitän kannanotoista! Arvostan niitä erilaisten vaihtoehtojen ja näkökohtien esittelynä.

Minulla on vastaavassa kotimaan käytössä kodin kiinteän laajakaistan (DNA/Welho) kylkiäisenä tullut data-SIM-kortti. Koko paketista peritään kiinteä kuukausimaksu, joka ei siis riipu käytöstä. Mitkään roaming-maksut eivät tule kysymykseen ja SIM-kortin sanotaankin toimivan vain Suomessa. Kortti on Android-älypuhelimessa, jolla voi luoda sen läheisyyteen WiFi-verkon ja käyttää kannettavalla tietokoneella internetiä sen kautta. Sillä kortilla ei voi soittaa puheluja (paitsi Skypen kautta) eikä lähettää tekstiviestejä

Puheluja ja tekstiviestejä varten minulla on kaksi noin 50 euroa maksanutta peruspuhelinta, joilla ei voi käyttää internetiä. Järjestelyn tarkoituksena on turvata tavoitettavuus ja mahdollisuus soittaa puheluja kaikissa tilanteissa. Molemmissa niistä on ongelmatilanteiden varalta myös FM-radio ja taskulamppu. Android-älypuhelimen akun joudun lataamaan käytännössä 2 kertaa vuorokaudessa, kun käytän niin paljon erilaisia Android-sovelluksia. Aktiivikäytössä olevan peruspuhelimen akku tarvitsee ladata vain suunnilleen kerran viikossa ja varapuhelimen ehkä kahden viikon välein. Peruspuhelimia on kaksi eräiden toteutuneiden tapahtumien vuoksi, jotka osoittivat varapuhelimen tarpeellisuuden. Toinen niistä onkin vain varalla, mutta kuitenkin aina auki.

AHJOS TIMO 06.05.2014 11:04

Seppo Suomi kirjoitti: "Nyt tilasin Soneran liittymän (halvimman) joka pitäisi toimia pohjoismaissa ja baltiassa kuukausihinnalla 9,90€ (nopeus 1Mbit/s). rajaton bittimäärä."

Timo Haapanen kirjoitti: "Mulla on Seppo tuo Soneran 9,9€:n 4G mokkula. Toimii täällä meillä erittäin hyvin vaikken ole 4G verkossa." Liitteenä nopeustestin tulos, joka osoitti yli 17 Mb/s.

Siis mikä sen Soneran 9,90 euron liittymän luvattu teoreettine nopeus on? Arvaan 21 mb/s.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.