Kela ja paluuilmoitus

LEHTINIEMI HANNELE 02.05.2014 14:09

Kun lähdimme marraskuussa 5 kk matkalle Espanjaan laitoin Kelalle ilmoitukseen paluupäiväksi 30.4. Palasimme tosin jo viime perjantaina. En ollut vielä laittanut paluuilmoitusta kun oli kaikenlaista muutakin tekemistä. Tänään sitten hain meille lääkkeitä. Farmaseutti ei sanonut mitään että ei tullut Kela-korvauksia. Kuitista huomasin että diabeteslääkekin maksatettiin kokonaan. Kela oli heti 1.5. laittanut meidät selvittämättömäksi ja korvaukset poistuneet kokonaan. Kannattaa siis huolehtia että paluuilmoitus tulee tehdyksi heti.

NYYSSÖNEN KAJ 03.05.2014 09:46

On kai parempi kun ei ilmoita kelalle mitään jos on alle 6 kuukautta matkassa.

tai sitten minä ilmoitan heille koska käyn Lidl:ssä ostoksilla

AHJOS TIMO 03.05.2014 10:52

Mikä pakottaa ilmoittamaan Kelalle, jos lähtee muutaman kuukauden matkalle? (Minulle ei olisi tullut mieleenkään.)

KARJALAINEN ALPO 03.05.2014 11:25

Kyllähän se on niin, että jos on yli 3 kk:ta ulkomailla, täytyy ilmoittaa Kelalle ja sitten samoin täytyy ilmoittaa, kun palaa kotimaahan.

http://www.kela.fi/kun-elamantilanne-muuttuu_oleskelu-tai-tyoskentely-ulkomailla-

PATOJA PEKKA 04.05.2014 23:21

Minäkin ilmoitan mieluummin vaikka lidlissä käynnistä kuin mistään muista kulkemisistani millekään viranomaiselle jolle ne eivät kuulu pätkän vertaa vapaan liikkuvuuden lupaamassa EU:ssa

AHJOS TIMO 05.05.2014 11:18

Olisipa kiva kuulla jonkun yleistä sairausvakuutusta vastustavan amerikkalaisen kommentti siihen, että täällä ihmiset ilmoittavat sosiaaliviranomaisille yli 3 kk oleskeluistaan ulkomailla.

PS: Aika usein Kelaa kuulee moitittavan erilaisista syistä. Itselläni ei ole ollut muuta moittimisen aihetta, mutta kaksi kertaa Kela on antanut hylkäävän päätöksen sellaisesta asiasta, jota en ole ollenkaan hakenut. Ensimmäisellä kerralla aiheeton päätös poistettiin siten, että sitä ei enää näy missään. Toisella kerralla Kela vei valitukseni sosiaaliturvan muutoksenhakulautakuntaan, joka sekin päätti hylätä valitukseni. (Olin toimittanut Kelalle pari omavastuuseen kuuluvaa kuittia osoittaakseni vain, että omavastuu tuli niillä täyteen. Kirjeeni ei ollut korvaushakemus eikä siinä ollut tilinnumeroanikaan. Ilmeisesti virkailijat olettavat, että jokainen heille lähetetty kuitti on samalla korvaushakemus ja jokainen valittaja odottaa saavansa korvausta jostakin syystä.)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.