Varoitustaulu auton taakse

SAARI RISTO 15.04.2014 17:06

Onko todella niin, että matkailuauton taakse pyörätelineeseen kiinnitettävä varoitustaulu on erilainen Italiaan ja Espanjaan? Ainakin nettikaupassa niitä myydään erikseen. Minulla on Italian rajalta muutama vuosi sitten ostettu punavalkoinen vinoraitainen 50x50cm taulu. Onko kokemusta, käykö se myös Espanjassa? Olisi tarkoitus piipahtaa toukokuussa Bilbaossa.

HAAPANEN TIMO 15.04.2014 19:56

En ole kuullut ettei Italiaano kelpaisi Espanjassa. Raidat ovat hieman erilailla, mutta eikös asia selviä kummastakin.

Se pitää olla siellä takana pyörätelineessä vaikka ei olisi pyöriäkään. Aina jos ajoneuvon rekisteriotteeseen merkitty pituus ylitetään, se on kyltitettävä.

Mulla on pyörille laatikko auton takana, ja laatikossa EU hyväksytyt valot villkkuineen, ei riitä valot, kyltti pitää olla lisäksi.

@timppa

VIITANEN JORMA 11.05.2014 00:11

Ainakin Italiassa ja Espanjassa tulee tuo varoitustaulu olla.

Raitojen leveys on määritelty täsmälisesti, kuten meillä pysäköintikiekko värin, koon yms osalta. Italiassa varoitustaulun tulisi olla jäykästä materiaalista (peltiä), mutta olen käyttänyt pahvista, jossa muovipäällyste, niin ei hajoa sateessakaan. Yksikään poliisi ei ole puuttunut siihen, että varoitustaulu on vääränlainen (kulmissa olevat kiinitystä varten tarkoitetut reijätkin ovat hakaisijaltaan hieman liian pienet). Pääasia näyttää olevan, että tuo varoitusmerkkitaulu on fillareiden tai tyhjän telineen päälle kiinnitettynä.

No, toisaalta ei minulta ole missään myöskään kysytty, onko varoitus/turvaliivejä 2 kpl tai autossa mukana varalla ajovalopolttimo. Jälkimmäistä ei ole, liivit on.

ANTIKAINEN ESKO 11.05.2014 09:37

Käyttäjän lisäys viestiin 11.5.2014 klo 09:40:14 Tässä linkki: http://reflexfolie.de/info/Warntafeln-Spanien-Italien.html

Sen perusteella pitää olla kaksi eri kilpeä. Kiinnitysohjeet ovat samat, mutta määräykset perustuvat eri asetuksiin. Siihen, saako sakkoja, jos ei ole oikea kilpi, tällainen "virallinen" teksti ei luonnollisesti ota kantaa.

ANTIKAINEN ESKO 11.05.2014 10:00

Luin toisen keskustelun. Joku oli saanut sakon heit rajan ylitettyään, toinen kertoi, että oli ajellut italialaisella kilvellä ilman seuraamuksia. Oli jopa poliisiauto ajanut pitkään perässä, mutta ei ollut puuttunut asiaan. Joku arveli, että on kiinni poliisin "virkainnosta".

JANHONEN MATTI 11.05.2014 10:37

Itse olen ajellut tuolla Espanjan kilvellä. Nytkin Italian matkalla ajeli montakin kertaa poliisiauto perässä. Varmaan huomasivat, että ei ole Italian kilpi perässä, mutta eivät reagoineen asiaan millään tavalla. Ja nipottamistahan se olikin. Molemmat kilvet kun ajaa ihan saman asian.

Jos tuo kilpivaatimis alkaa yleistyä, se pitäisi standardisoida kuten muutkin liikennemerkit.

VEIJOLA ESA 11.05.2014 10:42

Jos tarkkana ollaan pitäisikö kyltti olla myös peräkoukun takia? Ylittäähän se auton rekisteröintipituuden jälkiasennettuna.

JANHONEN MATTI 11.05.2014 10:49

En usko poliisien olevan noin pikkusieluisia, eikä heitä pidä sellaisiksi opettaa merkkejä virittelemällä.

KATEISTO EERO 11.05.2014 10:55

Ajelin Espanjassa Italian varoituskilvellä, ja kysyin poliisilta, että käykö tällainen kilpi. Vastaus oli että kyllä käy, mutta ei ole ihan Espanjan vaatimusten mukainen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.