Punkkivaara Puolassa ja muualla Baltiassa!

PEHKONEN ANTTI 14.04.2014 16:52

Punkkikausi koittaa kohta meilläkin, mutta tuntuu, että Suomen eteläpuolella asustavat ötökät ovat todella vaarallisia. Esimerkkinä karvaturrimme Roin kohtalo: Kotimatka etelän talvireissultamme joutui hieman etuajassa joten päätimme viipyä pari päivää Pohjois-Puolassa Szczecinin leirintäalueella. Toisena päivänä jokapäiväisessä harjauksessa koirasta löytyi punkki ja vähän myöhemmin vielä kaksi. Perusteellisen tutkimisen jälkeen ei löytynyt enempää. Päätimme kuitenkin poistua pikimmiten paikasta. Kotona 9 päivää tapahtuneesta hyväkuntoinen koiramme romahti täysin: Ei syönyt, ei juonut, kuume 40,5 ja virtsa veristä. Nopea diagnoosi eläinlääkäriltä ja laboratoriolta oli Babesia-tartunta. Se on punkin aiheuttama virustartunta johon ei ole rokotetta eikä varmasti tepsivää lääkettä. Virus pesiytyy punasoluihin ja tuhoaa ne. Kaksi päivää oireiden alkamisesta mitään ei ollut enää tehtävissä vaan koira päästettiin tuskistaan. Lääkitys oli annettu matkan aikana sydänmato- ja punkkitartuntojen varalta, mutta reissun loppuosalla jo ehkä vähän heikentynyt teholtaan. Haluan vielä kerran varoittaa, ettei Roin kohtalo toistuisi: Pitäkää huolta koiristanne, niin ja toisistanne.

Antti

MERIKALLIO VELI-PEKKA 14.04.2014 17:11

Osanottoni Roin poismenon johdosta, tiedän miltä tuntuu luopua rakkaasta perheenjäsenestä, tyhjä aukko on kotona pitkään.

Terveisin kolme isoa turrea hautaan saattanut ja ikuisesti niitä ikävöivä.

HELLSTEN KARI 15.04.2014 22:10

Kyllähän tämä pelästytti. Ihan samoja nurkkia ollaan kierretty ja tarkoitus oli tulevanakin kesänä kiertää. Osanottoni Roin kohtalon johdosta. Meilläkin tuosta nelijalkaisesta on taas kerran tullut se päivien kohonohta ja keskipiste, vaikka joskus aikanaan olen vedet silmissä vannonut että ei ikinä enää...

HERRALA JUHANI 16.04.2014 08:47

Osanottomme Roin kohtalon johdosta meiltäkin. Huomenna startataan Ruotsin kautta kohti Saksaa, Hollantia, Belgiaa ja niin edelleen. Hovawart narttu Roosa, 7v mukana. Eläinlääkäri varoitteli sanoen että punkkivaara on otettava todesta Euroopassa koiran kanssa matkustettaessa ja suositteli mukaan Bayvantic vet paikallisvaleluliuosta jota saa apteekista. Jostain on Eurooppaan levinnyt punkkikanta joka on hyvin vaarallinen.
Hyviä reissuja lemmikkien kanssa matkustaville ja tietysti kaikille muillekin.

t. Jussi & Eija

SIREN MARKKU 01.05.2014 22:57

Ensimmäinen pullea punkki koirassamme 4.4. !!! Edellisenä viikonloppuna olimme Ruissalossa, mutta se punkki on voinut tulla muualtakin... Pääsiäiseksi sitten laitoimme koiralle valeluliuosta punkkeja ja muita ötököitä vastaan. Taitaa tulla paha punkkikesä!

HÄNNINEN JUKKA 02.05.2014 14:07

Meillä on nyt viides kissa (nyt mukana Algarvessa).

Jokainen on omalta osaltaan harventanut punkkikantoja Tammisaaren Torsössä vsta 1990 muutaman punkin päivässä sisään tuomalla.

Olis mielenkiintoista tietää miten tämä uusin tappava punkkikanta vaikuttaa muihin eläimiin. Ja koska se ehtinee Suomeen ?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.