Koiran kanssa Brittein saarille?

SILMUNEN HANNU 22.03.2014 16:02

Mahtaako ollaan jotain erityistä, mitä koiran kanssa Skotlantiin/Englantiin matkustavan on syytä tietää?

Lähinnä ajan takaa tuon saariryhmän asenne-ilmapiiriä koiria kohtaan, pääsevätkö mihin ihmisen mukana, vai etupäässä eivät pääse minnekään?

Meillä kun tod.näk. valtaosa ajasta tuolla tapahtuisi pyöräretkenä, niin on hyvä tietää mitä voi kuvitella tekevänänsä, kun ei ole autoa/vaunua mihin koiran jättää mennäkseen itse tutustumaan linnaan, kävelylle puistoon tai ravintolaan lounaalle.

Entäs leirintäalueet ja hotellit tms. sisämajoitukset, onko kokemuksia niiden suhtautumsesta koiriin? Entäs junat? No, siitä soitan veeärrälle, mutta jos joku tietää, niin kuulen mielellään jo heti

Kiitos jo etukäteen!

t.Kaarina

AMINOFF BERNDT 22.03.2014 16:27

Pitkä teksti, sorry Koiran ja kissan vienti Iso-Britanniaan ja Irlantiin

Nämä vaatimukset koskevat vain matkustajan mukana kulkevia lemmikkieläimiä, joita ei ole tarkoitettu myytäväksi tai luovutettavaksi uudelle omistajalle

Jos eläin lähetetään ilman mukana seuraavaa matkustajaa tai on viennin jälkeen tarkoitettu edelleen myytäväksi tai luovutettavaksi uudelle omistajalle, on eläimen viennissä noudatettava kaupallisen viennin ehtoja. Kaupallisen viennin ehtoja noudatetaan myös mikäli kuljetettavien eläinten yhteismäärä on kuusi tai enemmän.

Vientiin hyväksytyt maat Koiran ja kissan vienti ilman karanteenia Iso-Britanniaan tai Irlantiin on mahdollista vain seuraavista maista:

Alankomaat, Alankomaiden Antillit, Andorra, Antiqua ja Barbuda, Argentiina, Aruba, Ascensionsaari, Australia, Bahrain, Barbados, Belgia, Bermuda, Caymansaaret, Chile, Espanja, Falklandinsaaret, Fidzi, Gibraltar, Hongkong, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Jamaika, Japani, Kanada, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Mauritius, Mayotte, Monaco, Montserrat, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Ranskan Polynesia, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, St. Helena, St. Kitts ja Nevis, St. Pierre ja Miquelon, St. Vincent ja Grenadiinit, San Marino, Singapore, Suomi, Sveitsi, Taiwan, Tanska, Tsekki, Unkari, Uusi-Kaledonia, Uusi-Seelanti, Vanuatu, Vatikaanivaltio, Venäjä, Wallis ja Futuna, Viro, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Yhdysvallat

Tämän ohjeen kohtien 4 ja 6 mukaiset toimenpiteet on tehtävä jossakin edellä luetellussa maassa. Eläin ei myöskään saa käydä edellä lueteltujen maiden ulkopuolella vientiä edeltävän kuuden kuukauden aikana.

Hyväksytyt reitit ja kuljetusyhtiöt Koiria ja kissoja saa viedä Iso-Britanniaan ja Irlantiin vain käyttäen tiettyjä reittejä ja kuljetusyhtiöitä. Lisätietoa hyväksytyistä reiteistä ja kuljetusyhtiöistä saa suoraan kyseisten maiden viranomaisilta. Iso-Britannia: http://www.defra.gov.uk/ Irlanti: http://www.agriculture.gov.ie/ .

Tunnistusmerkintä Eläimen on oltava tunnistusmerkitty mikrosirulla.

Mikrosirun tulee olla ISO 11784-standardin mukainen ja se käyttää HDX- tai FDX-B-tekniikkaa. Mikrosiru voidaan lukea ISO 11785-standardin mukaisella lukulaitteella. Jos mikrosiru ei ole säädettyjen vaatimusten mukainen, tulee eläimen tuojalla olla mikrosirun lukemiseen tarvittava laite mukanaan.

Eläimen tulee olla tunnistusmerkitty ennen raivotautirokotuksen antamista. Mikrosirunumero on merkittävä rokotustodistuksiin ja laboratoriovastaukseen.

Raivotautirokotus Eläimen on oltava rokotettu raivotautia vastaan kansainvälisen standardin (WHO) mukaisella inaktivoidulla rokotteella, joka sisältää vähintään yhden antigeeniyksikön annosta kohti. Myös rekombinanttirokotteet hyväksytään.

Eläin voidaan rokottaa aikaisintaan kolmen kuukauden iässä. Raivotautirokotus on annettava vientiin hyväksytyssä maassa. Raivotautirokotus tulee uusia rokotteen valmistaneen laboratorion suositusten mukaisesti. Eläimen tulee olla tunnistusmerkitty ennen raivotautirokotuksen antamista. Rokotus on annettava vähintään 21 vrk ennen vientiä. Uusintarokotuksessa ei vaadita 21 vrk:n varoaikaa, jos rokotus on annettu ennen edellisen rokotuksen voimassaolon päättymistä. Edellisestä rokotuksesta on oltava merkintä lemmikkieläinpassissa tai muussa rokotustodistuksessa. Eläinlääkäri merkitsee rokotuksen viimeisen voimassaolopäivän lemmikkieläimen todistukseen (ns. lemmikkieläinpassiin).

Suomessa tällä hetkellä käytössä olevat raivotautirokotteet ovat voimassa rokotteesta riippuen kaksi tai kolme vuotta, jos rokotus on annettu yli vuoden ikäiselle eläimelle.

Raivotautivasta-aineiden määritys 1.1.2012 alkaen Iso-Britanniaan ja Irlantiin vietäviltä lemmikeiltä ei vaadita raivotautivasta-ainemääritystä.

Käsittely ekinokokkoosia ja punkkeja vastaan 1.1.2012 alkaen heisimatolääkitystä ekinokokkoosia vastaan ei vaadita, jos koiran vie suoraan Suomesta Iso-Britanniaan tai Irlantiin. UK ja todennäköisesti Irlanti eivät vaadi myöskään enää punkkilääkitystä.

Lemmikkieläinpassi Eläimen mukana on oltava lemmikkieläimen todistus (ns. lemmikkieläinpassi), josta käyvät ilmi eläimen tunnistusta, raivotautirokotusta, raivotautivasta-aineiden määritystä sekä punkki- ja ekinokokkoosilääkitystä koskevat tiedot (osat I-VII). Lemmikkieläinpassin saa eläinlääkäriltä.

Kielletyt koirarodut Tiettyjen vaarallisina pidettävien koirarotujen vienti Iso-Britanniaan on kokonaan kielletty. Näitä ovat mm. pitbullterrieri, dogo argentino, fila brasileiro ja japanese tosa

Iso-Britannian ja Irlannin tuontivaatimukset perustuvat edelleen suurelta osin ko. maiden kansalliseen lainsäädäntöön. Evira ei voi antaa tulkintaohjeita epäselvissä tilanteissa eikä erivapauksia määräyksistä. Myös tieto muutoksista voi tulla Eviraan myöhään.

Yhteystiedot Iso-Britannian viranomaisiin: Lisätietoja Iso-Britannian tuontivaatimuksista on saatavissa Iso-Britannian viranomaisilta: Internet: http://www.defra.gov.uk/ Helpline: +44 870 241 1710 E-mail: pettravel ahvla.gsi.gov.uk

Yhteystiedot Irlannin viranomaisiin: Lisätietoja Irlannin tuontivaatimuksista on saatavissa Irlannin viranomaisilta: Internet: http://www.agriculture.gov.ie/pets Helpline: +353 1 607 2827 E-mail: pets agriculture.gov.ie

PÄIVITETTY 21.11.2013 Olet tässä: Etusivu Eläimet Tuonti ja vienti EU-jäsenmaat, Norja ja Sveitsi Koirat, kissat ja fretit Vienti muihin EU-maihin ja Norjaan Iso-Britannia ja Irlanti

VIRTANEN JUKKA 24.03.2014 16:55

No Kaarinalle tästäkin meidän kokemuksia. Englantiin tarvitaan ekinokokkoosilääke, mutta aikarajat olivat vielä tiukemmat kuin meillä eli enemmän kuin 24 h mutta vähemmän kuin 48 h. Rabies tietenkin sirun kanssa. Laivalippua ei myydä ennen kuin koirapassi on kunnossa, mutta sitten pitää odottaa tuo 24 h jossakin. Valvonnasta huolehtivat satamassa laivayhtiön työntekijät ja ovat kyllä tarkkoja. Koirat pitää pitää autossa matkan ajan.

Muuten Englannissa pidetään paljon koirista. Me kun harrastetaan ulkona syömistä ja oluen juomista, niin en muista kuin yhden paikan, jonne eivät koirat päässeet. Sielläkin pyysivät kovasti anteeksi.

Stone Hengelle eivät koirat päässeet. Leirintäalueilla ei ollut missään ongelmia. Irlannissa oli sitten jotain muuta, mutta sitähän et kysynytkään. Skotlantiin asti ei olla vielä päästy.

SILMUNEN HANNU 25.03.2014 19:22

Kiitos vastauksista!

Tarkoitatko Jukka, että reissulla, mikä suuntautuu Brittein saarille, pitää koiralle syöttää kahdesti ekinokokkoosilääkitys? Kun mennään noille saarille ja sitten kun tullaan Suomeen? Eikö isinä ole joku suositusaika, mitä useammin ei sitä lääkettä olisi hyvä koiralle antaa?

Eli jos lääkkeen ja leiman hoitaa matkan varrella 1,5 vuorokautta ennen kanaalin rannalle tuloa, pääsee suoraan laivaan tai junaan?

Vai?

t.hämmästynyt Kaarina

YLITALO ASTA 26.03.2014 10:42

http://www.defra.gov.uk/

Tuolta linkistä saat tämän päivän tietoa. Tosin niin brittein saaret, norja kuin suomikin ovat saman säännön alla tuossa ekinokokki lääkityksessä. Muutama vuosi takaperin nämä matkustus säädökset yhtenäistettiin EU avulla samanlaisiksi ympäri EU:ta. Ainut poikkeus matkustavien koirien osalta on tuo ekinokokki lääkitys joka on sitten samanlainen kaikkissa maissa joissa se tarvitaan. Ja jos palaa suomeen ennenkuin tuo kuukausi on täynnä, tarvitsee koira kuukausi lääkityksen. Ja se asia selviää parhaiten varmaankin Eviran sivuilta.

T: Masi

Käyttäjän lisäys viestiin 26.3.2014 klo 10:50:57 https://www.gov.uk/take-pet-abroad/tapeworm-treatment-dogs

Tuossa linki tapeworm lääkitykseen ja sen sääntöön.

Ja tuosta kaikki koiran olevat lääkitys ja passi säännöt.

https://www.gov.uk/take-pet-abroad

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.