Miellyttävä autoparkki Albufeiran lähellä Portugalissa

AHTOLA-SUTINEN JUTTA 19.03.2014 12:51

Löysimme viehättävän autoparkin 10 km Albufeirasta pohjoiseen Paderne kylän lähellä. Paikka tarkoitettu asuntoautoille, ei asuntovaunuille (tila kysymys) Yö maksaa 7,5 € sähköllä ja 4,5 € ilman sähköä. Kun portista ajetaan sisään, ensin on isäntäperheen talo (portugalilais-hollantilainen pari) ja "takapihalla" 16 paikkaa sopivin välein. Tontilla on myös kasvimaa josta voi ottaa parsakaalia, salaattia, yrttejä, mansikoita ilmaiseksi ja saa tehdä puutarha hommia jos tykkää. Talon isossa olohuoneessa voi viettää iltaa, katsella televisiota, isäntä Pedro on hyvin puhelias. Suosittelen paikkaa, avattu marraskuussa 2013. www.motorhomefriends.com varaus täytyy tehdä soittamalla tai s-postilla

POHTO MARTTI 19.03.2014 13:17

Voi vitsi että piti mennä klikkaamaan tuota linkkiä,tältä lumisateen ja rännän keskeltä. En ole kateellinen mutta kumminkin... Hienoa hienoa..

NIEMINEN RAIMO 19.03.2014 13:46

Kiva kun jaoit tiedon. Koordinaattien mukaan tämä paikka on kysymyksessä. http://goo.gl/maps/0hav9

@rami

LAINE RAIMO 19.03.2014 16:56

Tuosta moottoritien alta kilometri pohjoiseen on myös miellyttävä vapaaparkki Paderne, jossa on monta pyykkäyspaikkaa. Vesi on erittäin hyvää ja miellyttävää esim hiusten pesuun. Viereisestä rakennuksesta voi ostaa vihanneksia. Paikka ei maksa mitään.

HAAPANEN TIMO 19.03.2014 17:14

On se mukava kun näitä paikkoja jaetaan. Eikä yhtään haittaa vaikka tulisi kertaustakin.

Mikähän tämä on. Mulla lukee: suihku, pesukone, netti. Kartassa ei näy kuin tyhjä tontti. http://goo.gl/maps/li9KJ

@timppa

NIEMINEN RAIMO 19.03.2014 18:09

Mistäs Timppa tuon nappasit? Taitaa tarkoittaa Susana.G pesukonetta.

@rami

HAAPANEN TIMO 19.03.2014 18:20

Olen sen joskus laittanut ylös, mutta toivoin että joku kertoisi mitä siellä on, kun en yhtään muista. Ei sitä hatusta vedetty ole.

@timppa

LAINE RAIMO 20.03.2014 09:03

Timppa, siellä on camping alue, joka on hiekkakenttä ilman ainuttakaan puuta.

TOIVONEN MARTTI 20.03.2014 11:53

Eikös tuossa uudessa mapsiversiossa ole tuosta kohteesta valokuvia ja yksi esittää "wohnmobilstellplatz Albufeiraa" nimellä Parque de Palmeira. Rua da Palmeiran toisella puolella tuosta sun merkistä. Tuossa Streetview-kuvassa sitä ei näy. Kumpi mahtaa olla aiempi kuva eli onko ollut ja loppunut vai perustettu jälkeenpäin?

Joku käy varmaan paikalla ja tarkistaa... mot

NIEMINEN RAIMO 20.03.2014 13:08

Näyttää tuo kuva olevan ladattu Panoramioon 18.04.2013.Voitasiin uskoa että tämä on tuorein tieto. Paikan sijainti muuttuu kadun toiselle puolelle,niinkuin Martti totesi,siis Susanan olohuoneesta poispäin. Uusi paikka mapsissa http://goo.gl/maps/Zj6X6 Linkki valokuvaan Panoramiossa. http://www.panoramio.com/photo/89000801

@rami

NIEMINEN RAIMO 20.03.2014 13:25

Tuossa on paikan tiedot.Avattu syyskuussa 2012. http://www.parquedapalmeira.com/welcome.en.htm

@rami

HAAPANEN TIMO 20.03.2014 15:14

No selvihän se nopsaan. Entinen jalkapallokenttä, tuotto menee 5-18 vuotiaiden jalkapallojoukkueiden ( 13 juokkuetta ) matka- ja huoltokuluihin.

Kahdeksan ekua yö (-13 ) sähkö, netti, pyyknipesutilat nyrkkipyykille, pesukone erikseen. Kiitokset vastaajille!

@timppa

AHONEN KAI 20.03.2014 16:44

Alkaa nuo jäljelläolevat vapaaparkit näyttämään fiksuilta paikoilta merinäköaloineen verrattuna näihin rahastuspaikkoihin.

AHTOLA-SUTINEN JUTTA 21.03.2014 13:53

Joo käveltiin paikan ohi, siellä oli 7 asuntoautoa ja naapurista sai ostaa hedelmiä , wc löytyy vierestä, toimii mutta ei nyt kaikkein siistein. Padernen kylä 1 km päässä, söpö kylä ravintoiloineen + pankkiautomaatti

AHTOLA-SUTINEN JUTTA 21.03.2014 13:55

Tää oli vastaus Raimo Laineen kommenttiin

HÄNNINEN JUKKA 21.03.2014 18:06

Tämänkaliaisia paikkoja alkaa olla yhä enemmän. sillä valtio tukee toimintaa varsin tukevin verohelpotuksin.

"puolipuskamajoitus" on aika idaali ratkaisu, sillä kapea organisaatiokuvio Hemmmetti mikä sanahirviö) antaa mahdollisuuden valita just haluamansa, ja vielä joustavasti.

Voit sopia isännän kanssa esim sähkön ottamisesta akkulatuuseen jne, jolloin maksut ovat realistiset ilman hintoja nostavia henkilöstö- ym kuluja.

Mainittakoon nyt Camping Olhao ihan vertailun vuoksi, joka hyvin kä viiden tähden paikasta. Palkollisia paikallisia pörrää alueella n. 30 kpl, ja se näkyy myös.Kaikki toimii ja on viimeisen päälle siistiä. Slti yö/2hlö/sähkö/palvelut saa alle 9.00 euron /vrk

Niinpäs sitten on vain kukonaskel valita paikkansa. Portimaon 2,50 euron parkki on lyömätön, kuka tykkää olla laumassa.

Nämä pikkupaikat tarjoavat öpauttia samaa väljyyden oloa, ja aika pienellä rahalla. Silti palveluita voi tarpeen tullen ostaa, toisin kuin puskaparkeissa, josta pakolliset huoltokäynnit lähimmällä kämppärillä aiheuttavat masentavan paljon hommia laiskalle.

Kuitenkin puhutaan reilusti alle 150 euroa/kk. Oliskos edellä mainittu sitä positiivista pirkkamatkailua ?

Aika monella on rajattu budjetti, mikä on ok. Jollain 5 tähden alueella jossain Algarvessa maksat yli 20 euroa/vrk ja silti on halpaa, eikä Ahosen tapaan tarvi luuhata puskissa.

Raimon ja Sinikan tuntien on rikkautta (ei rahallista) väleen puskastella, väleen herrastella kylpylöiden liepeillä. Sehän juuri on sitä karavaanarielämän rikkauta. Elämää saa kokea milloin missäkin lustattaa. Kukkaron keston puitteissa.

Tietty juttu on aika pitkälti asennekysymys. Pikkurahoillakin nauttien pärjää, mutta herroiksi voi elellä vain aika vähän enemmän tyytyväisyyteensä satsaamisella. Edes luxus ei ole kallista, jahka vähän selvittelee asioita googlen ja meidän lyömättömän loistavan jäsenosiota jatkuvasti täydentävää tietoa jakaville jäsenille korvansa kallistamalla Etsivä kyllä löytää, siitä pitävät Timppa Haapasen kaltaiset "kullanmurut" huolen..

AHONEN KAI 22.03.2014 01:58

"eikä Ahosen tapaan tarvi luuhata puskissa."

Mistäs Hänninen tiedät minun puskani tai luuhaamiseni, kun et ole edes koskaan minua tavannut?

Vapaa vetelehtimiseni etelässä aiheuttaa sinulle kovasti päänvaivaa, mutta ymmärrän kyllä.

JANHONEN MATTI 22.03.2014 09:40

"Mainittakoon nyt Camping Olhao ihan vertailun vuoksi, joka hyvin kä viiden tähden paikasta. Palkollisia paikallisia pörrää alueella n. 30 kpl, ja se näkyy myös.Kaikki toimii ja on viimeisen päälle siistiä. Slti yö/2hlö/sähkö/palvelut saa alle 9.00 euron /vrk"

Pientä omakohtaista kokemusta siitä paikasta. Korkeintaan kolmen tähden paikka.

HÄNNINEN JUKKA 22.03.2014 14:36

Sinä ja ymmärrys on sellainen yhdistelmä, mitä hyvin harva ymmärtää kun vittuilujasi lukee. Ite olet leimannut häkkilnnuiksi kämppreillä viihtyjät. Se on selkeästi kaikista muista tietämistäni karavaanareista ylivoimaisesti matalaotsainsinta paaskanvääntöä, varsinkin kun tapaat suoraan arvistella melkoisen ylivvertaisela tyylittömyydellä lyödä lokaan ja nimetä kusenpolttamien kämppäreiden käytäjät. Mauttomia vitsejäsi viljellen ja muita haukkua louskuttaen. Moni on rajatulla budjetilla liikkeellä, mikä toki on ymmärrettävää. Sinulla ei pitäisi olla mitään näitä lajikavereita vastaa, silti syydät ilkeyksiä ja mautonta, todella ma Ite kehut milloin mitkäkin puskaasi, viimeisin siivestyksen ylistyksesi oli löytösi ja siitä kertomasi lienee ollut rehvastelu venekerhon laiturilla muutaman sentin maksamistasi pikku eduista. Sinänsä hyvin toteutettua pirkkamatkailua, - pääosin muiden kustannuksella rakennettujen veden töyttö- ja tyhjennysmahdolisuuksia liki ilmaiseksi käyttämällä. Katsot vedensaannin ja tyhjennyspaikan olevan sitä ylellisyyttä, kun siivestät muiden tekemien palveluiden käytöstä jonkun näennäissentin maksamalla.

Melkoisen kaksinaamaista touhua tuo tasan on. Sinun kuuppaasi ei myös mahdu se, että moni maksaa mielellään käyttämistään palveluista sen mitä pyydetään. Vaikka sitten hyvinkin usein viihtyvät täysin ilmaisilla "vapaaparkeilla"

Silves on loistoesimerkki. Mistään ei tarvi maksaa, paitti uimahallin käytöstä. Vielä pari vuotta sitten tuli Silvesissäkin kohtelias polliisi ojentamaan allekirjoitettavaksi läpyskän, jossa lupaa sakon uhalla olemaan perustamatta leiriä. Kajtsuhan tuosta kirjoitti, ja Silvesin kaupunginhallitus oli kauppiaiden ja liikkeenharjoittajien vaatimuksen ottanut ja hyväksynyt siksi, että joka karavaanarituo aina tietyn summan fyffeä paikkakunnale. Ilmaisia ovat nämä ns. perustärkeät pslvelut, kuten roska- ja vesihuolto sekä sisään puhtaana ja ulos harmaana tai ruskeana. Köyhälle maaalle jokainen turistin jättäminen euro on arvokas.

Kyllä minä muistan hyvinkin tapaamisemme Boca do Riosa, Sinä sen nyt näytät unohtaneen. Kuten myös sivistyneiden ihmisten tavan esittäytyä kun tulee juttumielessä liki. Niinpähän ei ollut isompi ylläri, kun ehdotuksesi pohjalta sovimme tapaamisesta. Kerroithan sitten hiukka myöhemmin, ettei Sulla ollut aikomustakaan tulla, vaan rehvastelit hienon jekkusi onnistumsella.

Hiukka pahempi törkeys oli väittää minun valehtelevan vaimoni saamasto Valkoisen Ristin Komentajarististä. No laitetaan pari linkkiä, niin näet kenenkä juttuihin voi luottaa. Väität olevasi katkera kun ajat sitten lopettamani nimittely herkkää mieltäsi loukkasi. No etpä enää itsekään minua helppheikiksi nimittele, sillä olethan lukenut ja nähnyt ebay-myyntini tilastotiedot. Älähän välitä, on leegio muitakin, jotka suoraan tulevat onnittelemaan menestyksestä, iloisina siitä että olen heille hjuvan tavaran toimittanut. Summat helppoheikkihommistani tuottavat viisinumeroisia lukuja, jokunen tuhat tuotettava vuodessa nyt vaan ei terveesti ajattelevalle ole muuta, kuin osoitus kyvykkyydestä. Kuitenkin harva julkituo kateutensa negatiivisella tavalla. Sinä oletkin taas nyt ainoa, joka pyrkii ivailemaan tekemisiäni. Laitetaan Sulle kuva, josta näkyy vähän faktaa.

Jos tulet Kajtsun luokse kahville, niin löydät häneltä kirjekuoren, jossa ovat ne lupaamani tarrat. Ei ole isompi vahinko, jos toistat vuodentakaisen oharisi, ja naureksit onnistuneelle pilalle, ja menet taas perse edellä puihin.

Sinun tekemisesi ylejään harvaa kiinnostaa, ja tapasi vastata kysyjille, että kato ite netistä herättää suurta huvittuneisuutta. Tässä starinassa kertomani on kaikki totta, oma asiasi miten tulkitset. Ja mitä mautonta sontaa suraavaksi saat aikaan.

HÄNNINEN JUKKA 22.03.2014 14:52

Pientä tosiaan, Olhaon kämppäri on pankkitoimihenkilöille tarkoitettu taloudellista voittoa tavoittelematon virkistysalue. Lätkimällä ne kaikki 5 myönnettyä tähteä framile, niin paikallinen verottaja sen noteeraa, mikä sitten taas johtaisi hintojen vähintäin 30 % nousuun. Tutustuin uuteen johtajaan, joka kertoi tenniskenttien, uima-altaan, hyvinvarustetun kaupan ja ravintolan ja pikkukahvion perusteella yhdistykselle tarjotus viiden tähden luokituksen täyttymisestä. Pitävät siis kaikille edullisimpana ratkaisuna olla vastaanottamatta niitä lisätähtiä.

JANHONEN MATTI 22.03.2014 15:21

Tuosta leirialueiden luokituksesta sen verta, että joka maalla lienee omat vaatimukset camping-alueiden tähdityksen suhteen. Siitä vaan niin päättelen kun samalla tähdityksellä olevien alueiden laatu eroaa on niin paljon eri maiden välillä.

Omasta mielestäni Suomessa ei ole yhtään aluetta, jotka ansaitsisivat oikeasti viisi tähteä. ei yhtään. Koko luokitus on niin ja näin. Niin kauan kun camping-alueen toiminnalliseen laatuun kuuluvaa siivouksen tasoa ei ole määritelty tähtiluokituksessa sen on yhtä tyhjän kanssa. Eikä ravintolaa synny sillä, että jäisen pizzapohjan voi sulattaa mikrossa. Viimeistään se viides tähti on aina Pohjan tähti.

AHONEN KAI 22.03.2014 15:54

Tarinat taas on pitenemään päin Hännisellä, ensi kuussa taas almanakassa punaisella merkittyjä arkipäiviä ;)

Aihetta enempään.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.