Onko kukaan käynyt Bulgariassa?

POHTO MARTTI 05.03.2014 13:42

Saimme kutsun eräälle viinitilalle jonka omistaja miettii kohteesta matkailu kohdetta,elämys kohteena syksyllä rypäleiden poimintaa valmistusta ym.

Lähinnä reitti valintaa..leiritymistä..viranomais suhtautumista..ym. kivaa.matkan varrelta, mielelläni kuuntelisin kommenttejanne, ihan kaikesta.

Kannattaako edes ajatella ensi kesän retkeä tuonne suuntaan, onko kokemuksia?

SILMUNEN HANNU 05.03.2014 14:24

Moi, me ollaan kerran käyty, kotimatkalla Albania-Istanbul-reissusta, joten aikaa oli valitettavan vähän, mutta ihastuttiin siihen mitä nähtiin ja siihen, mitä luimme siellä olevan, joten Bulgaria odottaa nyt vuoroaan pitkää, kunnollista tutustumista varten!

Meillä tuolloin oli Rila-vuoristo luostareineen Se seutu, minkä näkemistä olimme odottaneet, ja sitä pari päivää kolusimme, johonkin Caravan-lehteenkin ole siitä kirjoittanut.

Eksoottista, monessa mielessä, mutta ihmiset ystävällisiä, luonto ja historia kiehtovaa.

Eli jos mielipidettä kaipaat, se on kyllä! Mutta vain mikäli itse kaipaat elämääsi jotain muutakin, kuin selkeää ja perushelppoa Keski-Eurooppaa!

t.Kaarina

HYTTILÄ ESKO 06.03.2014 12:13

Mukava paikkahan se on. Ajelimme vaununkanssa ensin Romanian Muramarekseen, sieltä Constantzan kautta Bulgariaan. Lähellä Sozopolia olimme muutaman päivän. Kazanlakin kautta vuoriston yli Veliko Tarnovoon. Josta retkeilimme lähiseudulla. Velikossa on englantilaisten pitämä camping. http://www.campingvelikotarnovo.com/ . Lähellä Sozopolia oli vanha paikallinen lomakeskus merenrannalla jota saneerattiin parasta aikaa. Mukava maa ja iloisia ihmisiä paljon. Edullinen oleskella ja kaunista maisemaa. Suosittelen

Käyttäjän lisäys viestiin 6.3.2014 klo 13:51:26 Pari camping linkkiä http://camping.bg/en/? http://www.magbaztravels.com/content/view/770/30/ Tuollakin olimme yötä, turistirysän lähellä http://camping.bg/en/?page=campings&ext=view&id=188

Eikä niitä kyyrillisiä tartte pelätä. Kesällä menemme taas ympäriämpäri tuonne .

MERIKALLIO VELI-PEKKA 06.03.2014 13:15

On houkuttanut useasti ohi ajellessa, vaan kun on nuo kyrilliset kirjaimet kaikessa opastuksessa ja muutoinkin, ei jaksa enää opiskella, kielestä nyt puhumattakaan.

VIRTANEN JUKKA 11.03.2014 19:14

Me ollaan kaksi kertaa oltu Hymerillä Bulgariassa. Kiva paikka löydettiin Pomoriesta kaupungin etelälaidalta, Mustanmeren rannasta. Paikka on nyt täynnä mafian rakentamia uusia hotelleja, mutta pieni leirintäalue on edelleen niiden välissä. Camping Diana on paikan nimi. Eihän sinne montaa autoa mahdu, mutta omistajapariskunta on tosi mukava. Rouva osaa hyvin englantia ja tekee hyvää ruokaa. Sofiasta löytyi varmaan huonoin leirintäalue ikinä, mutta kaupunki on hieno. Leirintäalueella oli sattumalta parinkymmenen italialaisen auton ryhmä samaan aikaan. Pyysivät mukaan yhteiseen illanviettoon. Vain yksi osasi jotenkuten englantia, mutta oli todella hauskaa. Tiet pääosin hyviä, mutta Tomppa ohjasi kyllä aivan vikaan. Eli hyvät kartat mukaan.

KILPINEN TEUVO 30.03.2014 20:29

Bulgaria ON todellakin muuta, kuin tunnetut rantakohteet. Pari kertaa ollaan 'halkaistu' maa pohjois-etelä ja itä-länsi suunnassa koppiautolla. *väärät' kirjaimet ei haitanneet, tekee vain lisäexotiikkaa. Kiva maa ja h a l p a a on . Mennään taas kohta uudestaan. Kaikki manner euroopan maat nähty, mutta itään vain sielu vetää uudestaan. Kaukaisimmat käydyt paikat Georgian Tbilisi ja Armenian Jerevan .

MÄKELÄ EERO 30.03.2014 21:58

1990- luvun alkupuolella kaksi Bulgarian läpiajoa matkalla Pireukseen, Kreikkaan. Lisäksi yksi lomareissu Burgosissa omalla autolla ( silloin mersu 207 paku jota käytimme myös matkailuautona). Poltimme itsemme pahasti Mustan meren rannalla ja parantelimme vammoja maissipellon reunalla vettä juoden, ruoka ei maittanut. Rannalla oli silloin kallionjyrkänteellä kuppila johon kertyi iltaisin kylän väkeä. Ystävällisiä olivat meille, ei mitään huijaus tms yrityksiä. Tunsimme olomme turvalliseksi. Viime kesänä samassa kylässä moottoripyöräillen. Asuimme hotellissa. Edelleen ihmiset ystävällisiä ja auttavaisia kun avun tarvetta on, eikä vieläkään mitään huijausyrityksiä tai turvattomuuden tuntua. Eikä niitä kyrillisiä kirjaimia kannata pelätä. Pianhan ne ovat täällä meilläkin virallisessa käytössä. Eli ei muutakuin opettelemaan. Eivät ne vaikeita ole. Suosittelen karavaanareille sinne menemistä omien kokemusteni perusteella. Sitten vielä: edulliset hinnat läntiseen Eurooppaan verrattuna.

pikkueero

EEROLA TEEMU 30.03.2014 22:52

Bulgariaa ei voi välttää, jos menee autolla vaikka Turkkiin. Viime vuosisadan puolella siellä poikettiin jokunen kerta sekä lentomatkoilla, että m- autolla. Parhaiten jäi mieleen matka Istanbulista Bulgarian rannikkoa pitkin Varnan kautta Romaniaan ja edelleen Mustalle merelle Odessaan jne...Suomeen.

Suuria kaupunkeja kuten Bukarestia pyrittiin välttämään. Rannikon lisäksi parasta Bulgariaa oli mielestämme rauhallinen maaseutu, missä ihmisten ystävällisyys ja avuliaisuus on parhaimmillaan.

Kun tuonne asti aikoo mennä, niin kannattaa varata aikaa muutama viikko. Netistä löytyy paljon tietoa niin nähtävyyksistä kuin maasta yleensäkin. Lähetystöistä saa matkailu informaatiota, kunhan tilaa hyvissä ajoin.

HAARAKANGAS ALLAN 31.03.2014 17:11

On siellä parikin kertaa piipahdettu. Kansalaiset ystävällisiä. Enemmän ystävällisiä, kuin esimerkiksi pohjoisessa naapurimaassaan. Bulgarian rajaviranomaisista ei voi samaa sanoa. Huvittavia tyyppejä kerrassaan. Yrittävät turisteilta lypsää euroja jos jonkinlaisilla keinoilla.....

Allu vaari

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.