Barcelonan maantierosvot

RAUTELIN ARTO 04.03.2014 18:01

Ajelin viime viikon perjantaina henkilöautolla Barcelonan ohi moottoritietä A7 etelään päin. Ajelin keskikaistan liikennejonossa ja odottelin nopealta kaistalta tulevan auton ohittavan jotta voisin siirtyä itse nopeammalle kaistalle. Se kuitenkin hidasteli nopeuttaan niin, että se oli vierelläni jonkin aikaa ennenkuin lähti taas menemään. Tuntui vähän oudolta ja kiinnitin siihen huomiota. Vähän ajan päästä sama auto tuli taas perä edellä vastaan ja jouduin ohittamaan sen.

Meni sitten jonkin aikaa ja sama auto ilmestyi taas viereeni vasemmalle, avasivat ikkunan ja alkoivat kovasti huitoa osoittaen alas renkaitani kohti ikäänkuin niissä olisi jokin paha ongelma. En uskonut autossani olevan mitään vikaa ja arvasin mistä oli kysymys, enkä reagoinut mitenkään heidän huitomiseensa. Ajoivat sitten lopulta ohitseni ja siirtyivät eteeni ja väistyivät oikealle ikäänkuin minun olisi pitänyt seurata heitä ja pysähtyä. Näin sitten peilistä että he jonkin aikaa olivat takana seuraten olinko pysähtymässä. Autossa oli 3 tai 4 nuorta miestä.

Olen lukenut näistä auttajista, jotka sitten ryöstävät sinut jos erehdyt pysähtymään. Tuntuu kuitenkin aika hurjalta vilkkaalla moottoritiellä kun se kohdalle sattuu. Kaverit huomasivat turistiauton jossa pari eläkeläistä ja arvelivat, että siinä helppo nakki. Konstit on monet. Skarppina pitää olla.

Hyvää ja turvallista kevättä.

HAUTANIEMI ERKKI 04.03.2014 19:00

Tuli mieleeni, jos hommaa koiran koiran näköisen maskotin. Tätä voisi kokeilla tällaisessa tilanteesa, kaveri nostaa pään sopivalle korkeudelle jotta ulkoiset pellet näkevät tämän otuksen, saattaa auttaa. Kokeilkaa ja kertokaa kokemuksista. Tämä voi pelastaa turhilta harmeilta.

AHONEN KAI 05.03.2014 17:16

"jos hommaa koiran koiran näköisen maskotin. Tätä voisi kokeilla tällaisessa tilanteesa, kaveri nostaa pään sopivalle korkeudelle jotta ulkoiset pellet näkevät tämän otuksen"

Meillä toimii, kun nostan halinallen nallen tuulilasille, ei ole ulkoiset pellet yllättäneet.

Paljon ei kannata pysähdellä kenenkään toiveesta tai viittoiluista, kuvan voi tietty napsaista, kun kamera on melkein jokaisen taskussa.

LAINE SEPPO 05.03.2014 19:20

Yksi hyvä konsti on alkaa ottaa valokuvaa kavereiden autosta, ottavat usei N ns. Ritolat kun alat kuvailemaan. Takavuosina Espanjan poliisi toivoi näitten syöpäläisten kuvia ja muita tietoja, en tiedä miten on nykyisin?

HÄNNINEN JUKKA 06.03.2014 12:33

Hyvä idea tuo näkyvästi kameralla tähtäily. Homman saisi vielä tehokkaamman, jos kirjottaisi isolle pahville näkyvästi Polizia, ja mallaisi vielä kännykällä, että kuvattu on ja lähetetty lärvit ja rekisterinumerot polliisille.

Näitäkin sattuu jatkuvasti, useimmille tuttu tilanne.

Taidanpa pusata ja lavastaa ja kuvata tilanteen kokeeksi , miltä se näyttää siitä bandiittiauton vinkkelistä.

Kameraahan nuo rosvot kammoksuu, yleistyisi vaan tästäkin aiheesta keskustelun ylläpito ja infoaminen eteäranskaan ja Espanjaan menijöille.

POHJANTÄHTI JORMA 08.03.2014 17:09

Sonreir a LA ca'mara, hymyile olet kamerassa

TUPPURAINEN PETRI 08.03.2014 18:10

Jep, toi kännykän kamera on hyvä näissä hommissa. Oon pari kertaa kokeillut ihan täällä kotimaassa kun on ollut tien päällä vähän tylsää. Muutaman kerran olen pysähtynyt näiden ulkomaan pellejen pyynnöstä bussipysäkille. Ovet tietty lukossa ja ikkuna pari senttiä raollaan. Sit kun on sitä tarinaa aikansa kuunneltu niin ei tarvitse sanoa englanninksi kuin että, odota heti niin soitan poliisille ja samalla otan kännykällä kuvan. Kylläpä siinä vaiheessa siinä autossa onkin kummasti bensaa jäljellä ja jää vain asfalttiin mustat jäljet kun lähtevät karkuun. Ei mene kuin hetki kun auton perävaloja ei enää näe :) :) :)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.