Nettiyhteydet Euroopassa

TAINI MATTI 01.02.2014 20:35

Vaikka itsekin olen liikkunut "paljonkin" Euroopassa, niin allekirjoittaneella on ollut mahdollisuus käyttää kanssaystävieni verkkoa, jolloin yhteys ei ole ollut ongelma. Mites te ammattilaismatkaajat yhteyskanavanne olette järjestäneet, ette kait ole yksistään leirintäalueiden yhteyksien varassa. Onko ostettavia kortteja tmv:a yhteydenpitoon. Kertokaahan.....

SILMUNEN HANNU 01.02.2014 20:44

Tällä kertaa kun tiedettiin tarvitsevamme paljon nettiä, ja tiedettiin olevamme pitkään samassa maassa, eli Italiassa, ostettiin prepaid-liittymä paikalliselta firmalta, I Windiltä, maksoi 15 euroa ja voimassa kuukauden, mutta ei riittänyt kuin vajaa kolmeksi viikoksi käyttöömme.

Muuten haluan käyttää matkoilla nettiä mahdollisimman vähän, ja maksamme sen, mitä suomalainen nettitiku käytöstä veloittaa tai sitten käytämme mm ostoskeksten ilmaisia liittymiä.

t.Kaarina

HÄNNINEN JUKKA 02.02.2014 01:28

Meillä on osapäivätyönä postimyyntifirman ylläpito. Yrityksen tulee olla mieluiten joka päivä yhteydessä ainakin sen ajan, että tilaukset saa ylöskirjatuksi, ja kiireellisille jotain vastatuksi. Euroopassa on aina takuuvarma missätähansa abroadband nettitikku, jonka ehdoton etu on juuri tarvittava koskavaan missätahansa. Senkun auto parkkiin ja yhteys päälle Andenesista Gibraltarille ja aina pelaa. Ei se ole kovin nopea, 3G keskimäärin tai alle, eikä ihan vitihalpakaan. Vaan kun ei paljoa kuvia tarvitse availla, ja oppii niksit millä niiltä jokapaikkaan tyrkyllä olevia kuvia ja painavaa dataa välttää latautumisilta, niin eipä voi kalliiksikaan sanoa.

Nyt on jokin kumma buumi päällä, sillä telkkarista (RTL - Prosiebeniltä) pukkaa joka 10 minuutin mainoskatkoon toistakymmentä prepaid-simkortin tarjoajaa, suurin osa vuosi sitten "ikinä kuullutkaan" merkkisiä. Liikuttavan herttaista on näiden keskinäinen kilpailu; vitosella saat suunnilleen prepaidina 500 MB dataa, jolla kyllä pärjäilee liki kuukauden, jahka tosiaan lukee ja vastailee vain tekstiä.

Tikuilla on aikalaila eroja. Meillä on omansa abroadbandille (joka ei ole prepaid, vaan heittää laskua muutaman kympin kulutuksen jälkeen, ja joka voi käyttämättömänäkin lojua ties ainakin puoli vuotta) se on näitä Huawei sormenmittaisia lätyköitä.

Ylivoimaisesti paras yhteys - ja nopein, syntyy eniten käyttämällämme Vodafonen prepaid-simillä ja Dnan Mokkula Sierra Wireless 4G, Malporoaskin kokoinen. Tämä ei ole Suomesta ostettuna liittymäsidonnainen, ja kympillä saa rapiat 700Megaa , mikä on se kuukauden keskikulutus. Hyvin saa Vodafonen simkortteja liki joka kylästä Espanjassa ja Portugalissa. Vodafonessa vielä se hyvä puoli, että henkilökunta on ystävällistä, asiallista, tietäväistä ja ennenkaikkea hyvin engantia taitavaa nuorta maidensa tulevaisuuden turvaajajoukkoa. Niitä on useita tiskin takana, ja jos jotain näpyttelevät hiljasina hetkinä, niin tekevät sen käet tiskin alla jemmassa, pyrstösulat välillä näkyville vilahtelevat.

Ei mitään pystyynnykästäviä veltturoita jotka äkeltää vaan sitä omaa murrettaan, jos nyt kerkeää asiakasta palvelemaan (mitens tulee toi naapurimaa mieleen..?)

Kokonaisuutena noi prepaidit on niin halvoiksi käyneet, ettei oikein viitti lähteä noita ilmais-wifi-wlan paikkoja ettiskelemään. Usein ne vielä on senverran suojattuja yhteyksiä, että kassoilta täytyy käydä se tunnusluku hakemassa, jolloin ne jo alkaa sitä kahvea valuttamaan, eikä oikein kehtaa kysyä paljonkos se sumppi maksaa? Saattaa muuten keskieuroopan markettikuppiloissa maksaa muutamankin eurosen.

VÄNNI MATTI 02.02.2014 08:40

http://www.digitoday.fi/mobiili/2013/05/29/kilpailu-voi-romauttaa-matkustajan-roaming-maksut/20137565/66 Heinäkuusta lähtien ei välttämättä tarvitse sen kummempaa järjestelyä, vaikuttanee myös leirintäalueiden wifi hinnoitteluun

HAAPANEN TIMO 02.02.2014 09:24

Abroadband loppuu huhtikuussa: https://www.abroadband.com/en/FI/whatisabroadband

@timppa

TOIVONEN MARTTI 02.02.2014 10:41

Mikäs ihme tuo, se on jo nykyään kalliimpi käyttää kuin oma suomalainen operaattori ulkomailla. mot

AHONEN KAI 02.02.2014 12:15

http://fi.wikipedia.org/wiki/FON

https://corp.fon.com/en

Liittyminen maksaa 39€+matkat, tukiasemia 12,5 miljoonaa, käyttökulut muutaman sentin vuodessa, Voit luupata vaikka telkkaria läppäriltäsi, joka kuluttaa rapiat gigan tunnissa.

Alemman linkin "Find a Fon Spot"-sivulta näet tukiasemien osoitteet, kuljin parkkiin ikkunan alle tai suunta-antennilla vaikka puolen kilometrin päästä.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 02.02.2014 12:20

"Voit luupata vaikka telkkaria läppäriltäsi, joka kuluttaa rapiat gigan tunnissa."

Jos olisin Fonin jäsen ja jotkut alkaisivat käyttää tosiaan yhteyttä telkkarin katsomiseen lopettasin homman aika äkkiä, tai sittan oma kaista pitää asettaa ensisijaiseksi.

AHJOS TIMO 02.02.2014 14:32

Haapasen linkkaamalla sivulla on ilmoitus, että Abroadbandin yhteistyö A1 Telekom Austria AG:n kanssa loppuu aprillipäivänä. Onko sillä vaikutusta Itävallan ulkopuolella?

HAAPANEN TIMO 02.02.2014 15:55

Eikös koko sydeemi ole Telekom Austrian kehittämä ja ylläpitämä. Ei sille ole enää heinäkuun jälkeen tarvetta.

@timppa

VEIJOLA ESA 02.02.2014 20:20

Yle myönsi netti TV:n näkyvyysongelmista Ulkomailla Pohjois-Suomalaisessa sanomalehti Kalevassa. Karavaanareista ei mainittu mitään. On varmaan niin pieni viiteryhmä Ylen asiakaskentässä etti kannate noteerata. Ohessa valokuva jutusta kun ei sähköisenä löytynyt. Edelleen yle sieltä ......stä.

PATOJA PEKKA 03.02.2014 00:20

PSstä on, on. Ylen areena on käyttökelvoton karavaanareille. Tarjolla ei ole tuota Silvon väittämää 40 %:a ohjelmistosta vaan olennaisesti vähemmän. Karavaanarilla ei ole juuri koskaan käytettävissä tuota artikkelin kiinteää nopeaa yhteyttä. Mokkulalla ei riitä nopeus ja jos vaikka riittäisi, tulee datasiirron yläraja täyteen hetkessä. Tyhjänpäiväistä kaunopuheisuutta, että TV-Finland jäi tarpeettomaksi nettitarjonnan vuoksi. Siitä satelliittipalvelusta sentään maksettiin oma palvelumaksu.

Saksalaiset ei maksa mitään kymmenistä ilmaisista kotimaisista kanavistaan, joilla kyllä saa tekijänoikeuksista huolimatta pyöriä satelliitissa ulkomaisia sarjoja ja urheilua formuloista lätkään ja kaikkea siltä väliltä.

Tunnen Ismo Silvon. Mukava fiksu mies. Mutta minkäs teet; sen virsiä veisaat, joka perheellesi aamupalapöytään kaurapuuron lapsille ja emännälle kustantaa. Yle on (ainakin tässä asiassa) todellakin sieltä pstä! Sanokoon Simo aamupuurollaan ihan mitä tahansa :-)

Suomalaisille ulkomaan karavaanareille saa luvan riittää kunnia maksaa pakollinen ylevero saamatta käytännössä mitään vastinetta rahalleen.

Se tästä vitutuksen vuodatusaiheesta.

Otsikkoasiaan. Netti ulkomailla. joka maasta oma prepaid sim-kortti. Tarjolla on operaattorista ja maasta riippuen aikaa tai siirtomäärää. Isommilla operaattoreilla - esim Vodafone - on kokemusteni mukaan kattavampi verkkopeitto ja luotettavampi toimivuus kuin pienemmillä narikoilla. Mutta miltei aina toisin kuin Suomessa liittymissä on siirtomäärän enimmäismääriä. Mitään nettitelkkareita niillä ei siis latailla, mutta postin ja nettilehtien juorut ja pankki- yms. jutut kyllä saa useimmiten hoidettua ihan ok.

WIFIkin on nykyään hyvin yleisesti tarjolla, mutta niiden perässä pitää sitten erikseen juosta ja juoda ne jonkun edellä jo mainitsemat pakolliset kahvit tai kaljat eli ei minusta riitä mukavuuden haluiselle matkaajalle, joka surffaa asiansa mieluummin kotoisasti autossa.

Tai kuten Kaarina sanoi: ei mitään nettiä mielellään.... Valinta se on sekin, mutta toimii ehkä helpommin muutaman viikon tai jopa kuukauden kesälomareissulla, mutta on jo paljon haastavampi valinta niille, jotka "asuvat" etelässä koko talven.

Prepaid simmin operaattoria etsiessäsi mukaan passi, koska sen vaativat liittymää tehtäessä.

HARJULAMPI JUKKA 03.02.2014 00:24

Portimaossa Fonia käytetty 52 päivää / 95 GT. Hyvin pelannut Tv-kaistakin. Antennin hinta saatu moninkertaisesti.

HÄNNINEN JUKKA 04.02.2014 12:28

Linkitä tai kerrohan kaima minkälaista suunta-antennia käytät ? Jos vaikka löytyis täältäkin, vai pitäneekö tilata netin kautta.

Multa on muutama kysellyt mitä maksaa se Portimaon euron parkki nykyään. Viime vuonna se tais olla 2 tai 2,50 euroa. Mikä on tämänpäivän taksa ?

Ite siellä piipahdellessa on korruptoinut itselleni 1 vrk vapaan vierailun.

ps. tarpeeton lisäys; Vodafonen prepaid simiä ostettaessa raha tai luottokortti riittää ainakin Portugalissa, passia ei tarvittu ainakaan viimeksi yhden englantia taitamattoman kanssa hälle nettitikkua ja prepaidia ostaessa Olhaossa.

Käyttäjän lisäys viestiin 4.2.2014 klo 12:31:42 Riashopping päätien N125 varrella keskellä Olhaota.

LEHTINEN VÄINÖ 04.02.2014 19:59

Vodafonen prepaid simin ostin Portimaosta joka maksoi 14.90€ joka riittää minulla hyvin noin kuukaudeksi sähköpostin ja netin selailuun,

Lisää voi käydä ostamassa Vodafonen kaupasta, eikä tosiaan mitään muuta kysytä kuin rahaa.

AHONEN KAI 04.02.2014 21:22

V.R.S. Antoniossa ei yrmyn oloinen täti suostunut myymään edelliskeväänä Vodafonen liittymään kuin Gigan, oma tarpeeni kuitenkin oli arviolta 4gigaa/ viikonloppu.

Loulèn Vodafonella raha kelpasi, neito näpytteli saldot kohdilleen ihmeempiä ihmettelemättä.

Keväällä tarvitse kuin tähdätä oikeasta ikkunasta sisään, ja netti pelittää, siinä määrin on Fonerot lisääntyneet.

SUOMI SEPPO 04.02.2014 21:26

Vodafone Portugalissa tarjouksena 15€ (14,90€?) 1000Mb ja jatkossa 10€ 750 Mb/20 päivää.(huom ! 750 Mb = 93,75MB Portimao 2,50€/yö + 110L H2O/2€ @seppo

SUOMI SEPPO 04.02.2014 21:34

Loulen hiekkaparkkikentällä olen löytänyt ainoan paikan missä Fon on toiminut loistavasti. Fon ollut käytössä noin 10 v. Tietysti nytkin minulla oli Vodafonen prepayssa käyttämätöntä niin paljon että jäi kun poistuimme Espanjaan (ei muuten toiminut Espanjassa Portugalissa ostetut vaikka moni niin väittikin). @seppo

HARJULAMPI JUKKA 04.02.2014 21:55

Antenni merkiltään Wimo ja Saksasta niitä, tosin itse hankin H:kistä Nemotekin kautta. Valikoimaa riittää kaikkine lisätarvikkeineen.

AHONEN KAI 04.02.2014 22:38

Seppo,

Tuon Fonin täysipäiväinen käyttö edellyttää kunnollista suunta-antennia ja siihen vielä vahvistinta, homma ei pelitä pelkällä läppärillä. Maksaa maksaa ;)

HÄNNINEN JUKKA 05.02.2014 08:38

" Portimaossa Fonia käytetty 52 päivää / 95 GT. Hyvin pelannut Tv-kaistakin. Antennin hinta saatu moninkertaisesti "

Saakin maksaa ( syödään ens viikolla munuaista) jos telkkuakin tuolla noin sopivasti saa hyödyntää.

Maksohan se edesmänny TV-Finland lupakin yli 150 vuosi, ja käyttöä oli uutisten ja aamuteeveen lisäksi jokseenkin sadepäivän vanhat kotimaiset leffat.

Mistä Ahonen hankit nuo maksatarvikkeet kaikkine tokkeineen ja paljonko kirpasi. Vertailun vuoksi olis kiva tietää, sillä minä ainakin kernaasti investoin jos vaan sitä nopeutta tulisi rahnojen vastikkeeksi.

On siitä vissiin piankkoin kolme vuotta, kun Portugalista ostattu Vodan prepaid pelitti Ranskaan asti, kunnes bitit loppui. Vaan ei viime, eikä toissasyksynä just kun rajajoen toispuolelle nippanappa Ayamonteen.

KEMPPAINEN OLAVI 05.02.2014 11:32

Fuengirolassa ostin täppäriin Hitsin prepaidkortin parillakympillä kuukaudeksi kerrallaan ja se riitti, kun kävin aamuisin lataamassa päivän aamulehden naapurikuppilan wifillä ja saamallani salasanalla. Nämä wifit alkavat olemaan suuressa osassa kuppiloita ja kauppakeskuksia, onpa kaupungin verkkokin käytettävissä sinne kirjautumisen jälkeen muutamissa paikoissa.

LAINE RAIMO 05.02.2014 11:52

Kyllä mun Portugalin Vodafone kortti pelitti hyvin reilu viikko sitten Ranskassa Casteljalouxissa. Viime marraskuussa toimi myös FON siellä Casteljalouxin vapaaparkissa, mutta nyt ei, koska kotona oli Fon-reititin mennyt offline tilaan useiden sähkökatkosten vuoksi. Saksassa ja Virossa en saanut enää Vodafone P :tä pelittämään.

HÄNNINEN JUKKA 05.02.2014 12:29

Metka homma Raimo, vielä viime keväällä ostin Vila Real do Santo Antoniasta koemielessä koko kympillä bittejä sen jotain päältä 700, vaan eipä Espanjassa toiminut enää. Siinähän on sitten muutaman kymmenen kilsan päässä Carrefour, josta on saanut sillointällöin Espanjan Vodan simkortin, muttei aina ole. Muuten hyvä puoti, La Palman ja Bollullos-El Rocio risteyksessä heti pohjoispuolella , Aldikin löytyy ja joskus halapaa menovettä. Eihän Sulla mahdollisesti ollut käyttöaikaa bittien sijasta kortissasi jäljellä. ? Muistelen Kajtsulla olleen samanlaiset kokemukset kuin mullakin. v. 2011 yhteys toimi Ranskaan hänelläkin ja sama juttu kun mullakin, bitit finitoituivat.

SUOMI SEPPO 05.02.2014 13:54

Metka homma mutta minulla FON taas toimii vaikka kotona purkki kaatui jo vuosi sitten viimeisen kerran ja on nyt romulaatikossani. FONilta tuli puolisen vuotta sitten kysely miksei FONi ole päällä. Vastasin siihen että se kuoli. Tunnus on kumminkin vielä toiminnassa. @seppo

AHONEN KAI 05.02.2014 14:03

Nykyään jos kotona yhteys katkeaa, loppuu se ulkomaillakin samaan aikaan, ennenvanhaan se sai olla tosiaan pois käytöstä pitkiäkin aikoja ennen kuin oma ulkomaan käyttö katkaistiin.

HÄNNINEN JUKKA 05.02.2014 22:09

" Mistä Ahonen hankit nuo maksatarvikkeet kaikkine tokkeineen ja paljonko kirpasi. Vertailun vuoksi olis kiva tietää, sillä minä ainakin kernaasti investoin jos vaan sitä nopeutta tulisi rahnojen vastikkeeksi. "

Eiksse Ahonen ollut niin, että rutut sitä tietoa panttaavat, eikä muille edes kysyttäessä kerro ? Sun kaverihan (vai oliko kaverin kaveri) jotain tuonkaltaista oli kaverilta kuulopuheena kuullut jonkun rutuista kertoneen.

Olet näköjään ottanut esimerkkiä tiedon hannaamisesta. Kerrotko niille vain, jotka ei meidän molempien tapaan ole Rutuja ...? Ja pitääkö kahvit tarjota ?

Ei ole vielä löytynyt Suomen Seppoa lukuunottamatta yhtään halukasta asiasta edes hiukan enempi kertomaan, siis suunta-antenneista ja vahvistimista ja hinnoista. Kaima Harjulampi sentään yhden merkin tiesi, ja kertoipa muillekin, siitä hälle kiitos.

Vaan jos kellä lisävinkkejä tuohon muuhun kuin toisten ikkunoista sisään sihtaamisees, niin tiedosta on mulla puutetta, kuten vissiin aika monella muullakin. Pidä tunkkis.

AHONEN KAI 05.02.2014 22:21

Sinulla Hänninen näyttää taas mopo alkamaan keulia, ellet hakutoimintoa halua käyttää tai etsimään KVN:stä, en aio nenääsi enkä peppuasi pyyhkiä,ainakaan paperilla.

AHJOS TIMO 06.02.2014 11:42

DNA lähetti tällaisen mainoksen uudesta "Matkadata"-palvelustaan. En osaa arvioida sen edullisuutta.

https://www.dna.fi/matkadata-?utm_source=newsletter_vk06&utm_medium=email&utm_campaign=dna_etu_uutiset

LAINE RAIMO 06.02.2014 12:57

Jukka, mulla oli ostettuna bittejä ei aikaa. Espanjassa en edes kokeillut, mutta Ranskassa käytin kaksikin kertaa. Lähetin mm 5-6 kuvaa picasawebiin. Yritin tarkastaa paljonko bittejä oli jäljellä, mutta se toiminto ei onnistunut Ranskassa.

Käyttäjän lisäys viestiin 6.2.2014 klo 13:32:34 FON yhteydet olen hoidellut katolla olevalla ympärisäteilevällä antennilla, josta kuva esim täällä: https://picasaweb.google.com/laineet/MuuLi20132014#5952085261100260658

Antenni on koko ajan katolla ja se on liitetty tietokoneeseen vahvistinadapterilla, jossa kolminkertainen vahvistus lailliseen verrattuna. Se riittää oikein hyvin ja olen kuullut, että suurempi laittomuus jopa huonontaa tilannetta.

Olen liian laiska käyttämään suunta-antennia, koska se täytyy aina ensin suunnata ja sitä ennen on vielä selvitettävä mistä suunnasta pitää etsiä.

LEHTINEN VÄINÖ 06.02.2014 17:55

Tänään hain Vodafonen prepaid simin kortin Vodafone kaupasta Olhao ja maksoin edelleen 14.90€ ja komeesti pelittää.

AHONEN KAI 06.02.2014 18:07

"olen kuullut, että suurempi laittomuus jopa huonontaa tilannetta."

Olet Raimo kuullut ns. "rutujutun"

Jos 20db:n vahvistus antennissa ja boosterin 1W huonontaa vastaanottoa, kannattaa vaihtaa puheenaihetta.

Tukiaseman sijainnin selvittämiseen on esim. Fonin sivuilla tukiasemat nähtävillä talon tarkkuudella, ja Chanalyzer-ohjelmalla saa antennin suunnattua alle minuutissa, ja asema voi olla yli puolen kilometrin päässä.

Vertikaaliantennilla jää kantama muutamiin kymmeniin metreihin.

Käyttäjän lisäys viestiin 6.2.2014 klo 18:53:46 http://www.wimo.de/wifi-directional-outdoor-antennas_e.html

http://www.wimo.de/wifi-booster-amplifier_e.html

WiMo Antennen und Elektronik GmbH Am Gaexwald 14 D-76863 Herxheim

Paikan päältä saa halutessaan kaapelit määrämittaisina liittimineen, ellei sattunut mukaan asianmukaisia liitintonkeja.

LAINE RAIMO 06.02.2014 19:51

Kaitsu, ei se nettiyhteyden luonti ihan noin mustavalkoista ole. Fonin sivuilta näet vain FON tukiasemat, mutta maailmassa on myös muita hot spotteja ja ne näkee ympärisäteilevällä heti, kun avaat läppärin. Olin esim Puolassa Ostrow Matzowitz tai sinnepäin. Siellä ei ole lähimaillakaan FON asemia, mutta kun avasin läppärin niin heti pääsin tosi nopeaan WLAN hotspottiin, josta saattoi jopa katsoa Yle Areenan uutiset ilman lataustaukoja. Eikä tarvinut etsiä FON mapsista tukiasemia, eikä suuntailla antennia.

Se 1000 mW vahvistin vahvistaa kyllä sinun signaalisi, mutta jos vastapuoli lähettää vain 100 mWatilla niin et saa kunnon yhteyttä. Ja vaikka oma yhteysi toimisikin, niin naapuri on usein ilman yhteyttä. Sanoo usein 1W:n antennin vieressä ollut?!?!

Joka tapauksessa kunnon antenni helpottaa yleensä huomattavasti yhteyden saantia.

HAAPANEN TIMO 06.02.2014 20:11

Samaa mieltä Raimon kanssa, tosin en ole Fon-asemia metsästänyt, vaan mitä sattuu olemaan. Jos suunta-antennia pyöritteli huonoin tuloksin jäi epätietoisuuden valtaan mahdollisesta huonosta tähtäyksestä. Hankin n. 70cm:n ympärisäteilevän ja sillä sitten löytää tai ei, mutta homma on selvää.

Ensi kesänä ei varmaankaan mitään vehkeitä enää tarvita.

@timppa

SUOMI SEPPO 06.02.2014 22:09

Pieni kysymys : Miten sen FON kartan löytää kun ei ole vielä nettiyhteyttä jolla löytäisi sen FON kartan ? @seppo

Käyttäjän lisäys viestiin 6.2.2014 klo 22:13:02 PS. Fuengirolan cämppärillä kaapeliyhtys toimii listavasti. 19€/kk. Ota oma langaton reititin mukaan jos tarvit sitä langatonta. Itsellä vehje kotona pöytälaatikossa :-(

HÄNNINEN JUKKA 07.02.2014 02:25

Pieniä kysymyksiä. Ei voi olettaa että tavismatkaaja tosta noin vain hiffais mistä on kyse. Mitkä olis ne tärkeimmät konstit/ infolähteet , joilla tuo Fon aukeaisi vähän simppelimmässä ja helpommin sisäsistettävässä muodossa, ei nää hajatiedot oikein kanna. Kun ei tuota älynpuolta ole tuolle sektorille siunaantunu. Yrittäny oon. Ei ollut hääppöstä se info mikä löytyi. ja minkä ymmärsin.Meitsin tasonen nippanappa huterasti koko nettimaailmaa ymmärtävänä jää suosiolla pois , kun helposti omaksuttavaa tietoa joutuu penkomaan tuntitolkulla, vaikka joku ehkä sen osaisi kiteyttää, esim. tee näin muotoon 1<2<3 jne. No onneksi on sentään noi prepaid simkortit, satelliitti katolla, jolla sentään kuulee formulakisojen äänet (selostustahan ei kuule missään, eikä tarvikkaan)

Aber schon wissen ist oft schweigen, wer weiss, schweigt. Sanos jo Goethe aikoinaan. Niin ja ken tietoa hannaa hän imelät housuunsa laskee.

Ich hab mir erzählen lassen, grösste Trottel ist wie Forze, riecht, graubt, bruft, srauzt,lurzt, frümmelt und grutzelt, ganz wie Ahonen. Frag ihn nie gar nichts, shcmeisse nochmals Grüsse aus wie Ferkeleineisscheisse gefüllos ins Schnauze wenn einmal die Möglihckeit kriegst ! Lass uns geniessen.

Kiva ylläri, Simo R Lampinen lähetti FIA:lta meille taas VIP-Liput Portugalin ralliin. Pääsen taas 00 autoon 3. pikikselle. Eiks oo kivaa, Ahonen ? Ihanaa keulia !

AHONEN KAI 07.02.2014 16:49

"Se 1000 mW vahvistin vahvistaa kyllä sinun signaalisi, mutta jos vastapuoli lähettää vain 100 mWatilla niin et saa kunnon yhteyttä. "

Kyllä nuo Wimon vermeet vahvistaa signaalia mennen tullen, ja myöskään vasta-asemien löytäminen aiemmin mainitsemallani ohjelmalla ei ole rakettitiedettä.

650 metriä on ollut itsellä pisin mitattu matka asemien välillä, ja kotimaista televisio-ohjelmaa sai luuppailla kataloniassa.

Tämä talvi mennään mokkulalla 10GB/29,90+IVA/kk

AHONEN KAI 07.02.2014 20:37

"Kiva ylläri, Simo R Lampinen lähetti FIA:lta meille taas VIP-Liput Portugalin ralliin. Pääsen taas 00 autoon 3. pikikselle. Eiks oo kivaa, Ahonen ? Ihanaa keulia ! "

Kun nyt kysyit, laittaisin tuon sinne samojen harhojen joukkoon kuin sen itsenäisyyspäivän biletyksen Salen kämpillä, tai Kimpsun kanssa kaveeraamisen, ja myöskin tuon ritarituuban

Kivaa varmaan elää oman päänsä kanssa noin lennokasta elämää, tuo Simo är ei myöskään ole mitenkään lähettämässä FIA:lta mtään minnekkään, kuin tuo taas 00 autoon, jos olisit kerrankin ollut jossain kyydissä, olisit varmaan siitä aiemmin kertonut.

Edelleen olen sitä mieltä, että rallin seuraaminen kera ralliradion ek:n varrella on mielekkäämpää kuin kärkkyä simon näkemistä jossain taukotuvan kulmalla pikkuista suomen lippua heilutellen.

Tuosta keulimisestasi, että varmaan kivaa kun on oman päänsä kanssa sinut, usein noin lennokkaasti ajattelevat rakentavat kottaraisen pönttöjä valvotuissa olosuhteissa.

Fonista viitsinyt kirjoittaa mitään, kun kerroit ettei älynpuolta ole siunaantunut.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.