Jos stellplatzit tulee yöpymispaikkaan kysymykseen

JANHONEN MATTI 29.01.2014 21:35

Euroopassa reissatessa niin alla olevasta Promobilin linkistä niitä löytyy yhteystietoineen yli 5900 kpl.

http://www.promobil.de/stellplatz-145.html

AHONEN KAI 30.01.2014 00:22

Itse Pirkka-matkaajana olen näistä kirjoista löytänyt sopivia yöpaikkoja:

http://www.bordatlas.de/

Toki mikään ei voita hautausmaan parkkipaikkaa, lampun alla ;)

REINIKAINEN MARTTI 30.01.2014 08:41

Täältä löytyy videoita stellplatzeilta http://www.womoclick.de/stellplaetze.php

Tässä myös hyvät sivustot http://www.top-platz.de/Anwendungen/index.php

Ja vielä Itävallan stellplatzeja http://www.womoclick.de/stellplaetze.php

REINIKAINEN MARTTI 30.01.2014 08:48

Itävallan linkki meni pieleen, tässä oikea: http://www.camper-55plus.info/index.html

YLINIEMI SEPPO 30.01.2014 10:29

Jälleen erittäin mielenkiintoista tietoa. Ei muutakuin muistiin.

JANHONEN MATTI 30.01.2014 11:07

Tämä se onkin Seppo tätä tämän porukan parasta antia.

Yhdellä on yhtä ja toisella toista ja niitä sopivasti omiin tarpeisiin yhdistelemällä löytyy kyllä se mitä itse tarvitsee. Ja mikä parasta täällä ei ole sitä "Esson baarin" henkeä johon kuuluu se, että vain juuri hänellä on sitä oikeaa tietoa, muut puhuu paskaa.

YLINIEMI SEPPO 30.01.2014 11:16

Täältä ulkomaan "palstalta"löytyy usein hyvää tietoa ja nimeenomaa tietoa.

SILMUNEN HANNU 30.01.2014 14:29

Tervehdys Italiasta, Toscanan etelä-osista. Pitiglianosta! Olemme kierrelleet Toscanan-Lazion aluetta nyt kolme viikkoa, ja viettäneet kaikki yömme puskissa tai Stellpatzeilla, emmekä yöpaikoista ole päässeet senttiäkään maksamaan:)

Bordatlasta ja Adacin Stellplatzfuhreriä olemme elämämme aikana käyttäneet paljon, varsinkin Saksassa, mihin nuo molemmat kirjat painottuvat, mutta näillä seuduin "annamme vain palaa" ja yövymme missä vain, missä uni tulee silmään, eli emme ole kenenkään tiellä emmekä tunne olevamme "vaarassa". Mm. retkireittien lähtöpaikoilla, kylien laitamilla, kuumien lähteiden liepeillä, nähtävyyksien pa-paikoilla....

Talvimatkailu on tietty siinä mielessä hiukan kesästä poikkeavaa, sillä kun karavaanareita on liikkeellä vähemmän, ovat kesää useammat paikat sallittuja. Toisaalta ja kuitenkin, kesälläkin olemme tehneet sen havainnon, että mitä enemmän maaseudulla/korvessa liikkuu, sitä helpompi on löytää yöpaikka mistä vain. Ja vaikka Toscanassa ollaannkin, on tämä alue melko suuresti "korpea".

En tiedä löytyvätkö löytämämme ja käyttämämme "area sosta" ja "area atretzatta"t kirjoista, mutta täällä on yllättävissä paikoissa pienissä kylissä selkeä virallinen liikennemerkki minkä kuva kertoo asuntoauton tyhjennysmahdollisuudesta (as.auto minkä alta nuoli puolipyöreään syteemiin), ja niistä saa myös juomavettä. Paikat ovat monesti urheilukentän (area sportivo) tai paikallis-bussien pysäköintipaikan yhteydessä, eikä niissä aina ole viehättävä yöpyä. Toisinaan on, muttamonesti kylän toiselta laidalta löytyy yöpymiseen viihtyisämpi p-paikka. Korotuspalokoita saa varautua käyttämään käytännössä aina, sillä nämä ovat mäkisiä seutuja ja kylät yleensä kukkuloiden huipuilla.

Maan keskellä kulkeva moottoritie A1 viljelee nykyisin myös hyvin kiitettävästä liikennemerkkejä, mitkä kertovat taukopaikoilta löytyvistä tyhjennys-ja täyttömahdollisuuksista, samoin länisrantaa kulkeva Via Aurelia.

Vuosien varrella meille on vahvistunut käsitys tai tunne siitä, että loppupeleissä jollei tarvitse tyhjennystä7täyttöpalveluita juuri sinä yönä, tai Stellplatz ei niitä tarjoa, on se monessa maassa, Saksassakin, ihan sama minne sitten menee nukkumaan. Stellplatzit sielläkin ovat monesti myös kylän keskustan yleisen p-paikan jokin osa, mutta ihan vastaavan paikan löytää todennäköisesti myös "naapurikylän" p-paikalta, vaikkei sinne virallista Stellplatz-merkkiä ollakaan laitettu. Eli on alkanut tuntumaan siltä, että kun fiksusti elää eikä tavaroitaan levittele (ei siis leiriydy) voipi yöpyä yhden yön lähes missä vain, kunhan ko paikassa on pysäköinti sallittu eikä asuntoautoja kielletty. Enkä tällä vastusta yhtään kirjaa enkä kartaa enkä listaa, kunhan vain pohdin ääneen:)

Löytämiämme tyhjennys/täyttömahdollisuuksia näiltä seuduin: -Castiglione di Orcia -Castel del Piano -Parco Faunastico Monta Amiata e Monte Labro(Monte Labro vuoren pohjoispuolisella huipulla eläinpuiston yhteydessä aivan korvessa hyvin jyrkän mäen takana) -Saturnia -Vitorchiano -Monte Fiascone(ivinitetaan pihalla) --Oriolo Romana -Acquapendente -Orvieto(ihan pieni poikkeama moottoritieltä, helppo saavuttaa, tasamaata) -Viterbo (ei niin helppo löytää, laitan koordinaatiti myöhemmin, ainoa paikka isinä kaupungissa)

Rankkasateeseen retkelle nyt, etruskien kallioon kaivamia kätäviä "vai Cava" tutkimaan, ciao!

t.Kaarina

BERG LEIF 30.01.2014 15:53

Kaarina, mistä saatte sähköä autoon.kun ette käy leirintäalueilla ?

tv Leif

SILMUNEN HANNU 30.01.2014 17:29

Leif, meillä on Efoy-polttokenno, mikä polttaa meille viinasta sähköä sen verran, että saamme kameran, tietsikan ja puhelimien akut ladattua sekä riittävän tehokkaan sisävalaistuksen. Eli se lataa kahta "hupiakkuamme"! Ja muuta sähkö vaativaa meillä ei autossa olekaan.

Maksoihan se pari tonnia, mutta on meille melkein kultaakin kalliimpi vapauden mahdollistaja:)

t.Kaarina

SUOMI SEPPO 30.01.2014 18:03

Kaarina, voi että kun Sinulla olisi ne koordinaatit hallussa. terv. @seppo

ESKOLA PENTTI 30.01.2014 18:05

Pitäiskö meidän panna keräys pystyyn, jotta saatais Kaarinalle paikannin? Se kyllä maksais meille itsensä takaisin jo parin jutun tietoina?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.