Kokemattomien Eurooppakierros

TAINI MATTI 28.01.2014 19:52

Kaksi ikääntynyttä paappaa, suunnittelevat LMC/MB alkovi-7metrisellä asuntoautolla kiertomatkaa Euroopaan seuraavaa reittiä: Helsinki, Tallinna, Pärnu, paatilla Ventspils-Travemunde, Berliini, Praha, Wien, Munchen, Leipzig, Puttgarden-Rödby, Kööpenhamina, Helsingör-Helsinfors, Tukholma, Turku-matkaa. Matkan teoreettinen maamatka on Google Maps:n mukaan n. 3700km. Matkan kestoksi suunnitteemme mukaan olemme ajatelleet n.14 vrk. Matka alkaisi huhtikuun alkupäivinä tänä vuonna. Pienetkin vinkit otamme kiitollisuudella vastaan, Mm. tuon suunniteajan riittävyys, parhaat kokemuksenne, myös kielteisyydet, kokemus Ventspils-Travemunde paattimatkasta, näyttäisi olevan edullinen Puolan ohittamiseksi. Navi/puhelimet pelaa, mutta miten nettiyhteydet hoituu, Löytyykö leirintäpaikoilla? Luulisin, että meitä "keltanokkia" on taas suunnittelemassa kokemisen laajentamista vielä silloin kun on siihen mahdollisuus. Vaikkei nyt haluttaiskaan maakuntamme sanonnanmukaisuutta kokea:"Kaikkehen tottuu, paitti puukkohon seljäs ja siihenki tottuu, jos makaa vattallansa", joten kiitoksia etukäteen neuvoistanne

JANHONEN MATTI 28.01.2014 20:40

Mitähän papparainen sanoisi kahdelle papparaiselle. Reitti on ihan toteutettavissa oleva ja mielenkiintoinen. Jopa niin mielenkiintoinen, että sille voi rakentaa mieltymystensä mukaisesti hyvin monipuolisen tutustumisohjelman (siis ohjeellisen sellaisen ). Tämän jälkeen nouse esiin ajateltu matkan kesto 14 päivää. Matkan hintaa ei juurikaan lisää se jos jatkatte suunniteltua aikaa kolmeen viikkoon muuta matkan laatu ja sisältö paranee tai ainakin sitä on mahdollisuus parantaa huomattavasti. Eikä mene autoiluksi. Olette varmaan huomioineen, että reitin varrelle jää sellaisia mielenkiintoisa paikkoja kun Tallinna, Pärnu, Dresden, Salzburg ja tietenkin Lyypekki monista muista paikoista puhumattakaan. Itse pidän esim. Salzburgia parempana tutustumiskohteena kun Wieniä. Mutta maksaja valitsee kohteet. Navit ja puhelimet pelaa, WLAN lisääntyvässä määrin, tiet reitillä on hyviä kunhan ette poistu Prahasta Bronon suuntaan moottoritietä ( vai joko on korjatttu). Leirialueita on reitin varrella vaikka kuinka paljon mutta ajankohta huomioiden kaikki ei vielä tuohon aikaan ole auki. Auki olevia on kuitenkin ihan riittävästi. Ajankohta on sikäli hyvä, että ruuhkia ei turistipaikoissa vielä ole ja on matalan sesongin aika eli hinnat on hieman halvemmat kesällä. Ensimietteet tässä.

Käyttäjän lisäys viestiin 28.1.2014 klo 21:33:26 Sen verran tuohon täydentäisin matkan suunnitteluun vaikuttaa aina käytettävissä oleva aika ja tietenkin miten paljon matkaan haluaa käyttää rahaa. Matkan kulut kannattaa jakaa ajatuksellisesti kahteen osaan, kiinteisiin ja muuttuviin kuluihin. Suunnittelemanne reitin läpiajo ja laivamatkat maksaa käytännössä saman verran teitte sen nopeasti tai hitaammin.

Tästä seuraa, että jos jatkatte oleskeluaikaa vaikka Prahassa Wienissä, Salzburgissa tai muissa teitä kiinnostavissa kohteissa niin näiden jatkopäivien aiheuttama lisäkulu (leirialuemaksu ja ruokailut) on vain murto-osa koko matkan kiinteistä kuluista. Asianahan tämä on itsestään selvyys, mutta tuppaa monelta unohtumaan siinä autoilun tuoksinassa. Sitten vasta kotona mietitään, että kyllä olisi pitänyt olla siellä Prahassa vähän pidemmän aikaa.

RUOTSALAINEN JUKKA 28.01.2014 21:24

Hyvä, että maailmaa kierretään!

Yksi huomio, jonka voi noteerata tai olla noteeramatta. Jos reissu kestää 14 vrk ja matkaa 3700 km, niin se hiukan alle 300 km ajoa joka päivä tasaisella jaolla.

Jos aikataulu sallii, niin olkaa pidempää reissussa. Silloin ei tule hoppu ja ehtii katsella paikkoja tai vaikka olla 2-3 päivää siellä missä viihtyy. Esitetty aikataulu on "kiireen" oloinen.

Toisin sanoen: naatitaan:)

HAAPANEN TIMO 28.01.2014 21:34

Laivamatkat huomioiden tulee mun mielestäni turhan kiire. Matti ehdotti matka-ajan lisäämistä, minä reitin lyhentämistä. Katsottavaa on kahdeksi viikoksi vaikka ette Itämeren rantoja jättäisi lainkaan.

Liiat kilometrit ovat vakiovirhe, yrittäkää niitä välttää.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 28.1.2014 klo 21:35:01 Jukka ehti väliin kun hiljalleen kirjoitin. Sama asia oli hänellä.

ANTIKAINEN ESKO 28.01.2014 23:04

Kovin varovasti ovat edellä kirjoittaneet suositelleet joko matkan lyhentämistä tai ajan pidentämistä. Minä en tekisi tuollaista matkaa. Kova ajo Berliiniin vie jo 2-3 päivää. Berliinistä ei saa juuri mitään käsitystä, ellei siellä ole vähintään kolme päivää. Itse olemme olleet aina viikon kerrallaan. Osta kirjakaupasta Berliini Top 10 -kirja, niin Berliini alkaa avautua. Berliinistä on tullut yksi Euroopan mielenkiintoisimmista kohteista.

Praha vaatii ainakin kolme päivää. Joku varoitti jo moottoritiestä Prahasta Bronoon. ellei ole korjattu, älkää menkö sille tielle. Prahasta en lähtisi kahden viikon matkalla etelämmäksi ollenkaan. Saksan puolella on paljon nähtävää joka korkeudella.

300 km ajoa joka päivä on kahdeksi viikoksi paljon. Missä ovat ne päivät, joina aiotte katsella kohteita? Jos lyhennät matkaa radikaalisti, saat varmaan vihjeitä lyhyemmälle, nautittavammalle matkalle. Noille kohteille kolme viikkoa on minimi, mieluummin 4 viikkoa. Olemme olleet Wienissäkin kerrallaan aina 5 päivää.

HALINEN HARRI 29.01.2014 11:41

En ota kantaa matkan pituuteen, mutta kun tuossa edellä mainittiin Berliini niin suosittelen bussiajelututustumista kaksikerroksisella bussilla joka kiertää keskustan merkittävimmät nähtävyydet (siis kaupallinen yritys). Bussissa on kuulokkeet ja niistä tulee samalla monella itse valittavalla kielellä selostus kohteista (ei suomeksi). Hinta ei ole kaksinen. En tiedä toimiiko tuo kierros jo huhtikuun alussa mutta parissa tunnissa erinomainen katsaus Berliiniin.
Toinen hyvä kohde on lähistöllä oleva Sansoussi -linna (meniköhän nimi oikein-kenties Sansoucci). Kun sota tuhosi Berliinin tuo linna maalausaarteineen jätettiin tuhoamatta.

Käyttäjän lisäys viestiin 30.1.2014 klo 21:49:57 Tätä tarkoitin, näyttää toimivan jo huhtikuussa.

Discover Berlin's most famous sights with our hop-on/hop-off sightseeing tour! You can join the tour at any of our 18 stops along the route - and step off and rejoin as you wish - exploring world-renowned places such as Museum Island, taking a boat tour, or shopping on Kurfurstendamm or Friedrichstrasse in between. Of course, you can also simply sit back, relax and enjoy our 2.5 hour tour non-stop.

The headset guides are in 13 languages and ensure that you can sit back and relax without missing any of the important sights.

The duration is a minimum of 2,5 hours. For a whole day tour you can get-on and off the buses at anytime at one of the 18 bus stops listed under the "itinerary" tab.

This tour is also available as a private car tour for up to 8 people starting at 189EUR or a private bus tour for groups of any size starting at 450EUR!

Additional Information

Duration: Full circle takes approx. 2,5hours. The ticket is valid for either 1 or 2 days.

Departure times:

From April till October every 10 minutes from 10:00 am till 6:00 pm (last departure for a full circle: 4:00 pm)

From November till March every 10 minutes from 10:00 am till 5:00 pm (last departure for a full circle: 3:00 pm)

Departure point:

East Berlin: Alexanderplatz directly in front of the entrance to the Park Inn Hotel.

West Berlin: Kurfurstendamm/corner Rankestrasse opposite Kaiser-Wilhelm Gedachtniskirche

Or any of the 18 points listed under "Itinerary".

Price:

Adults: 1-day ticket: 20EUR, 2-day ticket: 24EUR

Children up to 14 years old: 1-day ticket: 10EUR, 2-day ticket: 12EUR

Children up to 7 years old: free of charge

Family ticket: 2 adults + max. 3 children: 1-day ticket: 45EUR, 2-day ticket: 55EUR

Please note:

Tour is operated in 13 languages via earphones: English, German, French, Italian, Spanish, Russian, Swedish, Portuguese, Hebrew, Polish, Dutch, Chinese, Japanese.

TAINI MATTI 30.01.2014 18:37

Kiitos tiedoistanne. Tarkastelemme aikataulutusta. Nyt kysymys vaihtoehdosta laivalla Latviasta (Ventspils) Travemundeen tai autoillen Puolan läpi. Varsinkin Ventspilsistä hinta tosi edullinen ja matka taittuu vuorokaudessa. Puolan läpi ajo lisää ajomatkaa suunnitteessamme n 1000km ja vaatii vähintään yhden lisäpäivän. Mitä mielestämme menetämme jos Puola jää kokematta. Laivamatka maksaa alle 200ekua asuntoautolta ja kahdelta papalta. Kokemuksenne kummastakin. Tuossa huomioin "timpan" laivavaihtoehdon kokemisen arvoiseksi.....kertokaahan paapoille...

HAAPANEN TIMO 30.01.2014 19:14

Minä kun laivoissa maleksimisesta en tykkää, menisin ajamalla .Laivalla maisema koko ajan sama. Tosin eipä siellä Puolassa huhtikuussa vielä paljon vihreää ole, ja kylmääkin riittää.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.