Fugen feria-alueella papat taas sössineet

AHONEN KAI 21.01.2014 23:39

Käyttäjän lisäys viestiin 22.1.2014 klo 00:06:06 Feria-alueella on saanut yöpyä vuosikaudet, edellisen kerran sössiminen aiheutti sen että vesihana alueen yläkulmassa tulpattiin kun papat pesivät autojaan ja mummut pyykkejään.

Silloin alueen reuna oli hiekkää ja epämääräisiä puskia, suunnilleen kerran viikossa porukka pistettiin liikkeelle, seuraavana päivänä väki taas palasi omille sijoilleen.

Pari vuotta sitten alueen reuna asvaltoitiin, ja aidan viereen löytyi luukut kemssan tyhjennykseen. Ketään ei hätyytelty kuin viimeksi vissiin alkusyksystä kun feria-alueella järjestettiin kansainväliset päivät.

Kulkijat pitivät pöydät, tuolit markiisit parkkiasennossa, ja saivat yöpyä esim. pari suomalaisyksikköäkin yli kolme kuukautta samoilla sijoillaan.

Tämän kuun alkupuolella kuulemma alueen suosio oli saavuttanut sellaiset mittasuhteet, ettei alueelle enää mahtunut kuin kävellen, linja-auton kokoisia autoja useita erkkerit auki kumpaankin suuntaan, markiisit auki, pöydät aurinkotuolit, mopot, skootterit kaikki kuin Plaza Finlandialla jossain päin Iberian niemimaata.

Policia Local oli eräänä aamuna tullut kirjaamaan rekisterinumeroita, ja pyytänyt matkalaisia poistumaan, jota olivatkin noudattaneet, suuri osa seuraavaan päivään asti, jolloin väki oli palannut.

Seuraavana aamuna kuulopuheen perusteella Policia Local oli tullut taas paikalle ja kertonut, että tästä päivästä lähtien Fuengirolassa ei yövy yksikään matkailuauto kuin kämppärillä.

Jää nähtäväksi.

JANHONEN MATTI 22.01.2014 10:12

Tuo on se kehityssuunta johon saamme tottua. Jos elää kun hunnilauma niin vastatoimia voi odottaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 22.1.2014 klo 11:49:05 Kun Espanjan taloustilanne on mikä on niin varmaan kaikki rahavirrat on tervetulleita taloutta piristämään, myös karavaanarien rahat. Kun maan työttömyysaste huitelee 25-26 % tasolla ja nuorista jopa 60 % on työttömänä niin varman kaikki raha kelpaa mutta vain tiettyyn rajaan saakka.

Mutta jos leirialueiden ulkopuolella majailevat/talvehtivat karavaanarit kuvittelevat olevansa joku merkittävä tekijä Espanjan matkailubisneksessä niin se on kyllä pelkää erehdystä.

He ovat kuitenkin niin marginaalinen ryhmä koko Espanjan lähes 60 miljoonan vuotuisessa turistivirrassa, että puskaparkkilaisia voi ihan huoletta ja ilman seurauksia hätistellä viranomaisvoimin paikasta toiseen. Asiassa voi olla myös se puoli, että puskaparkkilaisten leirit lähellä kaupunkien keskustoja eivät ole omiaan parantamaan kuvaa Espanjasta matkailumaana ja silloin on vaara, että karavaanarien leirit joutuu muun matkailubisneksen silmätikuksi. Siinä ei silloin ole kahta sanaa kenen sana viranomaisessa painaa ja kuka ja "kyytiä".

Matkailija- ja yleensä ulkomaalaisranking lienee jotain tällaista -Asutaan hotellissa (turistien rahankäyttö / työllistävä vaikutus -Espanjasta oman asunnon ostaneet (auttaa asuntokuplan ongelmiin) -Asutaan vuokralla asunto/apartamentos (auttaa asuntokuplan ongelmiin) -Asutaan leirialueella matkailuajoneuvossa -Asutaan leirialueiden ulkopuolella matkailuajoneuvossa vaeltelevaa elämää viettäen -asunnoton.

NYYSSÖNEN KAJ 22.01.2014 13:55

Noinhan se menee kuten Matti sanoo Suomessa, sää vain vähän ankarampi.

Kaikki asiat joiden suosio ylittää käytettävän tilan kohtuullisen osuuden kokee saman. Hämeenlinna karkoittaa ilman maksua parkkeeraavat henkilöautoilijan kaupungin rajojen ulkopuolelle.

JANSSON JUHANI 28.01.2014 16:27

Papat on näköjään saaneet anteeksi. Ainakin tällä hetkellä karavaanikommuuni näyttäisi olevan täysilukuisena paikalla ja voivan hyvin.

Toinen kommuuni on näköjään syntynyt Mijas Costan (La Calan) feria-alueen hiekkakentälle.

HÄMÄLÄINEN VEIJO 29.01.2014 16:28

Ihan oikein, että matkailuautot ajetaan pois. Olin vuoden vaihteessa sillä suunnalla ja kyllä harmitti kun ei päässyt tuttuun parkkiin kaupoilla käynnin ajaksi. Ruotsin kilvissä näytti olevan aika paljon. Seurasin tilannetta n. 2 kk ajan ja suurin osa oli samoja autoja koko ajan. Eihän siellä pakallinen markkinaväkikään saa parkkipaikkoja kun isoja autoja on joka paikka täynnä. Jos on vara ostaa auto,pitää olla varaa maksaa myös leirintämaksut !.

AHONEN KAI 30.01.2014 00:10

Se on hyvä ettei papparaisia sen enempää kurmootettu, siinä on hyvä paikka elellä, ja lyhyt matka joka suuntaan.

Kerran kahteen viikkoon olisi sellainen kohtuullinen paikkojen uusjako, pysyy renkaatkin pyöreänä, kun vähän liikahtaisi.

KEMPPAINEN OLAVI 30.01.2014 16:55

Kuvailin täppärilläni alueen asukkeja joulukuussa, mutten osaa lähettää kuvia muiden ihmeteltäväksi. Ei minkäänlaisia turvavälejä, parhaimmillaan taisivat olla metrin päässä toisistaan, sankoja jäteputken alla, kaipa ne jonnekin tyhjennettiin. Vieläkö mahtaa olla se saarivaltakunnan amerikkalaistyylinen auto peräkärryineen sekä rohjon näköinen ruotsalaisvaunuväki koirineen sinä nurmikon vieressä? Hyvinkin näytti olevan tilaa Fuengirolan leirialueella, mutta sieltähän onkin sitten matkaa rantakuppiloihin mutta onpahan toriasujilla viikottaiset markkinat ja kirpputori sekä suomalaisille omat ravintolat sekä CentroFinlandia ja Mercadona lähellä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.