Kesällä Barcelonaan, vinkkejä kaivataan!

SARASTE MARKKU 20.01.2014 20:14

Hei, Olemme ensi kesänä menossa asunto-autolla Barcelonaan. Onko jollain suositella mukavaa camppariä siinä lähellä? Ollaan katseltu paikkaa Matarossa, joka on noin 30 km päässä keskustasta. Onko lähempänä mukavia paikkoja ja onko jollain kokemusta tosta Mataron alueesta? Entäs siinä matkalla sinne, ajetaan Saksa alas, siitä Ranska ja sitten Espanjaan. Lähinnä tuolla Ranskan puolella kiinnostaisi kivat paikat, viinitilat, leirintäalueet ym. Kiitos etukäteen vinkeistä=) T: Markku Saraste

JANHONEN MATTI 20.01.2014 20:52

Voit yhdistää kaksikin viinialuetta luontevasti suunnitelmaasi matkaan. Mosel-joen laakson ja Reinin länsirannalla olevan Alsacen alueen.

http://www.mosellandtouristik.de/

http://www.vinsalsace.com/en/#SlideFrame_1

Tässä kuvasatoa yhdestä vinalsacen viinitien kylästä Eguisheim

https://www.google.com/search?q=eguisheim&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=PG_dUu3vIejv4gSAtIGQCg&ved=0CDgQsAQ&biw=1680&bih=891

Tilaviinikauppoja löytyy niin Moselin varrelta kun vinalsacen varrelta

PATOJA PEKKA 20.01.2014 22:21

Barcelonan vaikutuspiirissä camping Santa Susanna "Bon Repos" noin 60 km Barcelonasta pohjoiseen. Juna kulkee kävelymatkan päästä tiheällä aikataululla ja halvalla noin tunnissa B:n keskustaan. Camping on iso ja ok palvelut. Ihan hiekkarannassa kiinni. Jos on tilaa, niin auton saa rantaan ja upeat näkymät hiekkabiitsin yli merelle. Muistikuvani mukaan siinä vieressä on tuo "Mataro", mutta jos se on sinusta 30km päässä, niin en sitten tiedä, koska tältä campingilta on matkaa tuo 60km eikä 30km.

Barcelona on ihan rosvojen pesä, hyvä tietää osatakseen varoa. Autolla ei ole mitään asiaa yrittää lähestyä keskustaa ja julkisilla onkin jo sitten aika yhden tekevää, onko junamatkaa 30 vai 60 km tai onko kaupungin kurjalla stellplazilla, josta bussimatka vie käytännössä yhtä kauan keskustaan kuin kauempaakin.

JANHONEN MATTI 20.01.2014 22:47

Itse olen yöpynyt aika kaukana Barcelonan pohjoispuolella Blanesissa jota pääsee sähköjunalla suoraan Ramblan yläpäässä olevan aukion alla olevalle rautatieasemalle. http://www.sabanell.com/weberia/angles_1.htm Alue on aivan meren rannassa noin kilometri Blanesin keskustasta. Varmaan lähempääkin löytyy mutta tämä oli minun valintani.

Sanotaan, että Ramblalla on kaikki ja Ramblalla on kaikkea. Eikä ole pahitteeksi jos sinulla Ramblalla kävellessä on jalassa on housut joiden taskussa on vetoketjullinen tasku. Mutta kokemisen arvoinen paikka muuten. On elämää. Ramblan varrella ylhäältä satamaan päin mentäessä oikealla puolella on yksi Euroopan mielenkiintoisimmista ruokahalleista. Kannattaa poiketa.

.

PATOJA PEKKA 20.01.2014 22:56

Matti

Blanes! Juu! Eiköhän se ole kuvauksesi mukaan juuri tuo Santa Susannan camping, mitä äsken meinasin? Missä sinusta on "Mataro", kun minusta sekin on siinä jossain ihan vieressä?

MERIKALLIO VELI-PEKKA 21.01.2014 08:48

Mataro on Blanesin ja Barcelonan puolessa välissä.

Viime lokakuussa oltiin tuolla Matin mainitsemalla kämppärillä, hyvin toimi ja lyhyt matka fillareilla kylille. Barcelonan juna-aikataulut respassa.

TOIVONEN MARTTI 21.01.2014 09:10

El Masnou on aika vaatimaton kämppäri lähimpänä Barcelonaa sen pohjoispuolella. Eteläpuolella on iso Vilanova Park joka on kyllä enempi lomakylä.

Tuo edellä mainittu Mon Repos on hieno paikka meren rannalla, auton saa halutessaan ihan veden ääreen mutta paikka on kyllä aika hintava.

Paikallisjuna menee Barcelonasta Blanesiin asti ja sillä pääsee kyllä aika mukavasti kaikille matkan varrella oleville kämppäreille. Monilta (mm. Mataro) on lisäksi ilmainen bussikuljetus Barcelonaan. mot

KUJANPÄÄ MARKKU 21.01.2014 09:22

http://www.camping3estrellas.com/ingles/

Tossa oon kerran ollu. Aika lähellä barsista, jonne hyvä bussiyhteys. Alueena ei hääppönen, mutta jos Barcelona on kohde niin mikä ettei.

YLITALO ASTA 21.01.2014 10:19

Tässä muutama paikka kaupungissa itsessään jos ei halua viettää aikaasa junamatkailussa vaan tutustua itse Barcelonaan.

http://www.campercontact.nl/campersite/detail/id/25080

http://www.campercontact.nl/campersite/detail/id/20365

http://www.campercontact.nl/campersite/detail/id/6504

Kaikissa vartioiti ja todella helppo mennä minne päin kaupunkia haluaa.

T : Masi

JANHONEN MATTI 21.01.2014 10:57

Barcelona on paljon muutakin nähtävää kun vain Gaudin arkkitehtuuri.

Kannattaa tehdä kotiläksyt kunnolla kun sinne menee ja hyvää kotilukemista on vaikka WSOY:n Kaupunkikirjat sarjaan kuuluva Barcelona & Katalonia. Ja sekin kannattaa huomioida, että keskikesällä Barcelona on aika lämmin, päivisin jopa kuuma paikka.

Ja sekin kannatta huomata, että kun olet Barcelonassa et ole Espanjassa vaan Kataloniassa. Ihan eri asia paikallisten mielestä, lippuineen omine kielineen päivineen. Katalonialaisten näkemys on, että heidät on pakotettu vetämään muuta Espanjaa perässään. Eikä Real Madridia juuri kannata kehua, jos aikoo hyvää palvelua saada.

SIHVOLA MARKUS 22.01.2014 12:06

Vilanova Park mainittiin jo ketjussa.Ihan varteenotettava vaihtoehto.Linjurilla pääsee portilta suoraan Ramblan lähistölle.Asuin paikassa pari kuukautta viime talvena ja tykkäsin paikasta.Ainoa miinus on paikan sijainti korkealla mäellä,josta matka alas kaukunkiin vei pyörällä melkoista kyytiä ja takaisin sai ponnistella melkoisesti.Hyvä kuntoilu reitti.Linja-autolla pääsee myöskin edestakaisin puolen tunnin välein.

PAANANEN PAULI 22.01.2014 14:49

jää Calella niminen tosi kiva rantakaupunki , jonka läheisyydessä, ihan kävely,- tai fillarimatkan päässä on monta hyvää hyvin vartioitua kämppäriä ! Löytyy netistä helposti. Ollaan oltu monta kertaa tuolla alueella Calellan takia, ja tietysti käyty myös Barcelonassa junalla.

Olemme olleet El Masnoussa kaksi kertaa, aika vaatimaton alue niin kuin täällä jo todettiinkin, ja lisäksi suuria muurahaisia ( tosin muurahaisilta ei voi välttyä tuolla alueella , mutta Masnoussa olivat tosi isoja ! )

Mataron kohdalla voi kopeloida jarrua, jos on tarve shopata, Matarossa on iso ostari. Ruokaa, vaatteita, kenkiä, retkeilyvälineitä, ym. ( paljon vaatemerkkejä joita ei löydy Suomesta, espanjalaismuotia ja lisäksi edullisesti esim. huippusuosittu Pull & Bear nuorille, naisille ihana Punt Roma, miehille kalsareista bisnespukeutumiseen Springfieldt jne. )

Leirintäalue Tre Estrellas on myös lähellä Barcelonaa, ja lentokenttää, olemme olleet myös siellä, hieno hiekkaranta, rannalla wakeboarding porukkaa. Miinuksena Tre Estrellasissa oli mielestäni se, että kämppärille pääsee rannalta ihan kuka tahansa, kun olimme alueella portti oli auki myös yöllä ja lukko rikki.

Mitä Kataloniaan tulee, niin seuraavan olemme kuulleet syntyperäisen katalonialaisen suusta Calellassa päivällispöydässä : " Katalonialaiset ovat oikeita espanjalaisia , loput espanjalaiset tulevat Afrikasta ! " jätimme kohteliaasti kommentoimatta tämän mielipiteen.

Terveisin : Arja ( ei Pauli )

PS: Jaahas, saas nähdä mihin sitä itse päätyy tulevana kesänä ? oikeastaan Espanja voisi olla taas vaihteeksi ihan kiva, mutta meillä tekee " kiusaa " kesäloman rajallisuus ja lisäksi niin monta hyvää paikkaa mihin tekisi mieli ajella !

MERIKALLIO VELI-PEKKA 22.01.2014 14:55

Hyviä vinkkejä, Arja. Maaliskuussa ajellaan taas Espanjan itärannikkoa alas etelään kesää vastaanottamaan. Pankaa vain lisää vinkkejä, Torre La Sal on taas käytävä kurkkaamassa ainakin.

Käyttäjän lisäys viestiin 22.1.2014 klo 14:58:20 Ehkäpä nyt kokeillaan välillä toista leirintämatkailumuotoa eli nopea henkilöauto ja mökkimajoitus kämppäreillä, mukaan vain hammasharja ja rahapussi.

KYLMÄNEN PAAVO 24.01.2014 07:46

Muistelen että Masnou oli pieni kotoinen paikka, josta oli todella lyhyt ja halpa junakyyti Bramlan juna-asemalle maan alla. Siellä on monenlaista keinottelijaa, joista yhdelle fiksulle "Irlantilais kaverille" erehdyin antamaan bussimaksun lentokentälle kun oli "ryöstetty lompakko" mutta lentoliput säästyneet. Huijaus selvisi seuraavana päivänä kun hän oli samalla asialla samoin syin. Masnoun vieressä on rata, jonka takana vasta on meri huvivenesatamineen.

Barceloonan eteläpuolella on lentokentän veressä ainakin kolme hienoa leirntäaluetta joissa on beach ja meri aivan vieressä. Sieltä on hyvät tiheät bussivuorot torille. En vaan muista niiden nimeä, mutta sieltä ne löytyvät. t. Boxstar

SARASTE MARKKU 25.02.2014 20:00

Kiitos kaikille tiedoista. Taas saimme hyviä tippejä missä täytyy käydä. Varmasti jäisi käymättä muuten. Kiitos! Cämppäriksi Barcelonassa valittiin Mataron cämppäri. T: Markku

HAARAKANGAS ALLAN 26.02.2014 09:00

Veli-Pekalle kysymys: Tunnetko Formule 1 majoitusmahdollisuuden? Liittyy nopeaan henkilöauto, hammasharja ja rahat menetelmään.

Allu vaari

MERIKALLIO VELI-PEKKA 26.02.2014 13:21

Kiitos vinkistä, Allu vaari.

Näyttivät sijaitsevan vaan vähän syrjässä, Australia. Intia, Englanti ja Belgia. Ei osu oikein reitille, jollei ota ikäänkuin koukaten.

SILMUNEN HANNU 26.02.2014 15:39

F 1-hotelleja on kyllä Ranskassa vaikka kuinka, mutta niiden rinnalla on noussut lukuisa joukko muitakin luottokortilla sisään vaikka keskellä yötä-halpishotelleja, joiden huoneisiin ainakin vanhoista F1-hotelleista poiketen kuuluu omat vessat ja suihkut.

Just nyt pätkii pää, enkä osaakaan sanoa noitten ketjujen nimiä, mutta hiukankaan suurempiin kaupunkeihin vievien teiden risteyksistä, useimmiten siellä, missä ovat myös ketjuravontolat, löytyy rypäs noita eri ketjujen hotelleja.

Eli käännyt motarilta kaupunkiin ja et voi olla törmäämättä noiden halpis helppo majoittua koska vain-hotelleihin, mitkä ovat konseptiltaan aivan mainioita!

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 26.2.2014 klo 15:57:17 Campanile ja Premiere Classe tuli jo mieleen....:)

Käyttäjän lisäys viestiin 26.2.2014 klo 16:00:04 tuossa lisää http://www.accor.com/en/brands/brand-portfolio/etap-formule1-ibis-budget.html

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.