Terveisiä matkalta nimeltä Kirja-projekti juuri nyt!

SILMUNEN HANNU 17.01.2014 05:21

http://kaarinankaravaanikulkee.blogspot.it/2014/01/matka-nimelta-kirja-projekti-osa-1.html

Hannulta myös terveisiä, mutta hän käski sanoa, etten saa kirjoittaa teille enää niin pitkästi, enkä anakaan ladata miljoonaa kuvaa, sillä öisin pitää kuulema nukkuakin :)

t.Kaarina

ESKOLA PENTTI 17.01.2014 08:00

Pikainen selailu aiheutti tarpeen ottaa juttu lukulistalle viikonlopuksi!

Hieno kertomus!

JORVA OLLI 17.01.2014 11:10

Pentin ja Hannun kanssa samaa mieltä! :=)))

SILMUNEN HANNU 17.01.2014 13:47

Kiitos kannustuksesta! Tätä projektia tehdään kyllä aika lailla sydänverellä, nämä etruskijutut ovat olleet intohimoni monta vuotta, ja olen onnellinen, että vihdoin tajusin niiden antavan aiheen retkioppaaseen. Eka viikko kyllä meni melko epäuskoisissa merkeissä, aamuisin mieleni valtasi epäusko, en osaa,emme ehdi, ketä kiinnostaa, onko aihetta riittävästi, saanko tarpeeksi materiaalia, miten tehdään kiinnostava matka/retkiopas...apua ja klups. Iltaisin aina kohteen jälkeen uskoni palasi, ja nyt ekan ivikon jälkeen alan uskoa taas täysillä hommaan

Mutta toiveita ja ehdotuksia kuunnellaan, en kirjoita itselleni, minä jo löydän nämä paikat ja tiedän aiheesta jotain, eilen juuri googleäkääntäjällä sujuvasti luettiin pitkät pätkät italiankielistä tekstiä

Tarkoitukseni on laittaa sähköpostia näiden kuntien kulttuuri-ja matkailuvastaaville, ja pyytää heiltä vielä enkun kielistä lisä-infoa monesta asiasta.

Nyt blogin takia valvotun yön vuoksi liikkeelle vasta nyt, suunta kohti Civita di Bagnoreccion sillan päästä löytyvää kylää ja sen takaa aukeavaa kalkkikivimuodostelmalaaksoa! Pimeä tulee puoli kuusi, ilma tänään pilvinen ja kova tuuli, tähän mennessä olemme saaneetyllättävän lämpöisiä päiviä.

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 17.1.2014 klo 13:49:53 Oho, puuttuupa sieltä pisteitä sun muita :)

KUJANPÄÄ MARKKU 17.01.2014 14:13

Upee juttu Kaarina. Sitä ihmin, jotta kuinka aina löydät reissun päältä mielenkiintoisia kuvauksellisia ja kertomuksellisia kohteita. Kerronta on sulla hallinnassa.

Hannulle terveisiä.

KURVINEN ESKO 17.01.2014 16:51

Kiitokset Kaarinalle ja Hannulle upeasta kuvakertomuksesta. On se hyvä, että on ihmisiä, jotka tekevät näitä muidenkin luettavaksi ja kuvia katsottavaksi. Harva näitä teidän kulkemia paikkoja löytää. Terveisin Esko

Käyttäjän lisäys viestiin 17.1.2014 klo 16:54:51 PS. en vielä lukenut tekstiä, jätän viikonlopuksi, katsoin kuvat. Mutta joko teille selvisi, mihin ne etruskit katosivat?

POKKINEN TAPANI 17.01.2014 17:19

Roomalaiset ne listi, varastivat kultuurin helmet ja mm vesijohdon. Rakensivat esim Rooman vanhan kaupungin päälle.

SUOMI SEPPO 17.01.2014 18:26

Kaarina, antaisit edes sen verran periksi että hommaisit navigaattorin (joitakin vuosia sitten ehdotin kansalaiskeräystä tuloksetta). Meille uusavuttomille (pitäisiköhän jättää tuo uusi pois koska ehtoossa jo ollaan) voisit laittaa koordinaatit ja sen jälkeen sammuttaa navin ja jatkaa paperikartoilla. Moni meistä haluaisi käydä noissa paikoissasi, mutta kun emme löydä niitä niin monen kääntymisen ja muun ohjeen perusteellä. Olen ollut vuosia navien ja niiden esiasteiden käyttäjä. Näin hartaasti sanoen tunnen että on korkeamman kädessä mihin kuljen. Vihdoinkin saan taivaalta ohjeita maalliselle vaellukselleni. Kiitän jo etukäteen asiallisesta suhtautumisestasi tähän kainoon pyynteeni. terv: @seppo PS. Jos navi tuntuu ylipääsemäiiömältä niin melkein paperikartta Google Maps ja sieltä koordit meille.

HAATAJA LASSE 17.01.2014 19:06

Kiitoksia Kaarina mukavasta matkakertomuksesta,oli monia tuttuja paikkoja jossa mekin olimme käyneet.Näitä kertomuksia on mukava lukea.

GRÖNROOS MATTI 17.01.2014 20:13

Aivan tajuton juttu ja loistavat kuvat. Kiitos teille sekä hyvää matkaa. Ohessa kuva kataloniassa olevasta n.3000 vuotisesta kivikodista. Leena ja Matti

Käyttäjän lisäys viestiin 17.1.2014 klo 20:14:29 Ei vedä vertoja teidän löytämiin luoliin.

KUJANPÄÄ MARKKU 18.01.2014 12:16

Säestän Seppoa. Taitaa olla kuitenkin niin, että Kaarina saa näppylöitä jo pelkästä ajatuksesta.

SILMUNEN HANNU 28.01.2014 12:18

Kiitos kaikille kommenteista, ja anteeksi etten ole aiemmin vastannut, olemme vain olleet nettipimennossa, ja sitten jos joskus on kenttää hitunen ollut, liian väsyneitä tietsikan esiin kaivamiseen.

Toive koordinaateista on kuultu, ja olin sitä pohtinut jo ennen aiemmin, kai niitä kirjaan on laitettava, sillä sen on tarkoitus ihmisiä palvella. Kirjalliset ohjeet sitten rinnalla- Lähtöpisteiden koorfit pystyn saamaan jälkeenpäinkin googlemmapsista, kunhan joku hiukan auttaa:)

Roomalaiiin etruskit tosiaan sulautuivat, heillä, etruskeilla siis, ei ollut edes yhteistä lakia eikä hallitsijaa, vain erikokoisia kaupunkivaltioita , joten helposti siinä huonosti käy, jos joku haluaa sulauttaa....Olen kyllä ymmärtänyt roomalaisten kunnioittavan monia etruskien ominaisuuksia, ja Rooman ylimystösukuihin lainattiin etruskinimiäkin.

Vaan miten mahtoi käydä naisen aseman, mikä etruskeilla oli loistavan tasa-arvoinen, niin tasa-arvoinen, että kreikkalaisille he olivat kauhistus; nainen illallallispöydässä keskustelemassa miesten seassa, hui kauhistus:)

Kuulin myös uutisen, missä kerrottiin haudasta aseineen lödettyä etruskia pidetyn miehenä (aseiden vuoksi), kunnes dna.tutkimukset paljastivatkin hänet naiseksi!

Hannu kiittää terveisistä, ja matka jatkuu pari päivää vielä, blogissa uusi päivitys!

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.