maaliskuussa saksan kautta espanjaan

TOLVANEN ARI 13.01.2014 06:08

olemme lähdössä maaliskuussa matkailu autolla eka kertaa eurooppaan.helsinkistä olikose joku finjes lautta tai sinne päin kannattaako mennä Rostock.kiin vai johonkin muuhun satamaanja minne?saksasta jatkamme ranskaan,saksan satamasta meinasimme ajaa hampuriin sieltä amsterdamiin jasieltä pariisiin. onko järkevää lähteä 6m pitkälläautolla tälläiselle reitille?pariisista menemme bordeauxeen jasieltä irun kaupunkiin.ja espanjasta porttugaliin.lähdemme maaliskuun lopulla ,onko järkevää lähteä Itä-Suomesta kesä vai talvi renkailla,riippuu tietysti talvesta.vai ostanko kitkat alle niin saa ajaa kaikissa maissa samoilla renkailla .riittävätkö nämä kortit mukaan ,visa+pankkik-camping key europe-eurooppalanen kela kortti-kansainvälinen hostellikortti, vai tarvitaanko muita kortteja esim.vihreä kortti. olisin kiitollinen hyvistä vinkeistä ja neuvoista.KIITOS

SUOMI SEPPO 13.01.2014 11:01

Onnea uudelle autolle . "7m pitkä asunto auto defhleffs advantage" ei sitten ollutkaan sopiva ? @seppo

JANHONEN MATTI 13.01.2014 11:19

Olen joskus tehnyt tänne tuon reitin Rostock/Trave - Espanja ja Portugali. Palannut olen aina Itäpäästä Pyreneitä. Siihen reittiin voi tuon Amsterdamin lisätä helposti.

KATEISTO EERO 13.01.2014 11:30

Ota tietysti vakuutusyhtiöstäsi green card. Lisäksi kannattaa ostaa Acsi-leirintäalueluettelo kortteineen. Kortilla voi yöpyä edullisesti hienoilla leirintäalueilla. Sitten vielä Adacin Stellplatzführer, joka sisältää camping key-kortin. Stellplatzführer-kirjan saa Autoliitosta ja Acsi-kortin halvimmillaan netistä ostettuna. Vapaa-ajan tarviketalo myy myös Acsi-korttia, mutta toimituskulut ovat aika korkeat. Voit vielä katsoa netistä Top-platz.de yöpymispaikkoja ja ekalta paikalta saat ilmaiseksi luettelon karttoineen mukaan. Kitkat olisi tietysti varmin vaihtoehto. Me lähdimme samantapaiselle reissulle viime vuonna ihan maaliskuun lopulla Helsingistä Travemündeen ja sieltä Saksan ja Ranskan läpi Espanjaan. Moselilla ja pohjois-Ranskassa oli vielä öisin pakkasta ja vähän luntakin. Mutta talvirenkaita ei kyllä tarvittu. Autossani on keski-eurooppalaiset M+S-renkaat. Ranskan Välimerelläkin oli vielä koleaa ja vasta Barcelonan jälkeen tuli kesä vastaan. Jollet halua Ruotsin läpi ajaa tuo Helsinki-Travemünde on luontevin vaihtoehto. Rostockiin menee laiva ainakin tämänhetkisen aikataulun mukaan vain kerran viikossa ja on kallis. Olemme menneet Helsingistä Traveen useamman kerran. ja tuo laiva on perillä yhdekän aikaan illalla ja olemme yöpyneet aivan sataman viereisessä Stellplatzissa nimeltään Fischereihafen. Ja vielä yksi juttu. Jos olet eläkeiässä, haepa Kelalta eläkeläistodistus espanjaksi.Suomalainen eläkekortti ei oikein kelpaa siellä. Kelan espanjankielisellä kortilla saa monissa paikoissa 50% alennusta, esim. museoissa, kulkuneuvoissa jne.

TOLVANEN ARI 14.01.2014 06:14

terve SEPPO kyllä munä ostin fiat 3l defhleffs advantage auto ,t ari tolvanen.

TUPPURAINEN PETRI 16.01.2014 16:14

Ari, ota yksityisviestit käyttöön. Vasen yläkulma-> Omat tiedot ja sieltä täppä päälle niin saat postia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.