Laivalla Saksaan ja Alppien yli ITALIAAN

KILPINEN TEUVO 04.01.2014 20:32

Että mistä mennä 7-metrisellä uudella asuntoautolla.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.1.2014 klo 16:37:06 Vaihtoehtoina ilmaiset alppisolareitit ja

myös nopeammat moottoritie- ja tunneliratkaisut.

Käyttäjän lisäys viestiin 10.1.2014 klo 20:08:57 Entäpä Sveitsin läpi Zürichistä soraan etelään?

Verbania,Lugano,Como - Seuduille

VÄNNI MATTI 04.01.2014 21:02

Brennerin sola nopein ja helpoin, jos tarkoituksesi on YLiTTÄä, joku muu osaa kertoa paremmin :)

JANHONEN MATTI 04.01.2014 22:24

Kaima kertoi sen jo Brennerin solatie ei ole mikään kiemurteleva ränni vaan nelikaistainen moottoritie. Tiestä peritään oma n. 8 euron solatiemaksu/suunta heti Innsbruckin jälkeen Schönbergin tietulliasemalla. Muutoin Itävallan moottoriteitä ajattaessa tarvitaan < 3,5 autoille vignette ja >3,5 tonnin autoille G-box´n. Huoltamoilta saa jo Saksan puolelta. Ja jos sinulla on > 3,5 tonnin auto ja siinä 5 ryhmän moottori niin ota vain suosiolla 4 ryhmän maksut. Näin ei tarvitse mitään todistella määräajassa.

Yksi reitti on ajaa Lyypekistä Hampuriin, josta 7-tietä niin pitkään kun sitä piisaa eli Fusseniin (Satulinna) ja siitä Fehrnbas´n yli Innsbruckiin josta Brennerin solatie alkaa. Brennerin solatielle mennään lähes tämän päiväisen mäkihyppypaikan alitse Opasteet on hyvät.

KÄMÄ JUHA 04.01.2014 22:58

Brennerin solan voi ajaa myös solan pohjalla kulkevaa vanhaa tietä pitkin, joka minusta oli hienompi kokemus kuin ylempänä kulkeva motari. Me ajettiin mennessä solatietä kun ei ollut kiire ja takaisin tullessa motaria.

JANHONEN MATTI 05.01.2014 10:28

Juha on ihan oikeassa. Vanhakin Brennerin solatie on matkailuautolla helppo ajaa ja tien vaikeusaste on varsin pieni. Tie on hyväpintainen ja aina vähintään 6 metriä leveä. Siellä voi pysähdellä ja ihailla maisemia kun taas moottoritiellä painetaan betonikaukalossa tuhatta ja sataa.

TOIVONEN MARTTI 05.01.2014 16:08

On varmaan hyvä ajatus mennä vanhaa tietä jos on aikaa, maisemia näkee ihan erilailla kuin motarilta.

Joskus nuorena menin junalla Roomaan. Rata kiemurteli alhaalla solassa ja moottoritien pylväät näytti valtavan korkeilta. Silloin ajattelin että tuolta ylhäältä on varmaan upeat näkymät laaksoon, tuolta minä vielä kerran ajan autolla.

Sitten kun se aika tuli jouduin toteamaan että korkeimmilla paikoilla (Europabrucke) oli niin korkeat kaiteet ettei sieltä nähnyt juuri mitään eikä siinä juuri olisi ollut aikaa katsellakaan. Turhaan olin sitä elämystä odottanut. mot

KILPINEN TEUVO 10.01.2014 20:08

Entäpä Sveitsin läpi Zürichistä soraan etelään?

Verbania,Lugano,Como - Seuduille

JANHONEN MATTI 10.01.2014 23:10

Onnistuu ihan hyvin esim. reittiä Basel - Luzer - S.Gotthadin tunneli (16,9 km) - Bellinzona - Lucano ja siinä se on edessä Pohjois-Italian kaunein järvi Lago Maggiore. Toki voi myös valita Como-järven tai molemmat. Sveitsissä tarvitaan myös vignet 40 CHF = jotain 32,30 euroa/vuosivignette Tunnelimaksu sisältyy vignetiin, kuin myös Bernandino tunnelin.

Hyvät campingit ainakin Luzernissa aivan järven rannalla ja samoin Lucanossa. Lago Maggioren pohjoispää on Sveitsiä ja eteläpää Italiaa. Lucanosta voi ajaa järven länsirantaa (maisematie) Milanoon ja siitä autostradaa ties minne.

TOIVANEN JARMO 15.01.2014 11:12

Jos menee Innsbruckista etelään Europabruckeä myöten niin kannattaa pysähyä heti sillan jälkeen parkkikselle ja käydä kävelemässä sillalla. Ihan kelvot maisemat eikä sovi ihan heikkohermosille kun rekat paahtaa olkapäätä hipoen ja heiluttaa siltaa mukavasti mennessään... itsekin sitä saanut tehdä kun rekkaa ajoin ympäri eurooppaa 9 vuoden ajan ja ko. siltaa tuli työkseen käytettyä. Maisemakuva sillalta luoteeseen, alla kiemurtelee vanha tie.

JANHONEN MATTI 15.01.2014 11:30

Ja heti Innsbruckista Brennerin solatielle lähdettäessä on heti sen pitkän sillaan jälkeen on huoltoasema ja ravintola. Ennen Schönbergin tietulliasemaa Hinta ja laatu kohdallaan eikä maisemissakaan ole valittamista.

SILMUNEN HANNU 17.01.2014 12:02

Jos haluaa ajaa ilmaista reittiä, ja nauttia upeista maisemista , voi harkita piirun verran länteen Brennerosta siirtymista, ja ajaa ensin Fernpassista yli (kohta solan eteläpuolella upeat turkoosit järvet kävellä ympäri ja ravontola, kuin myös leirintäalue ja vaellusreittejä) ...täältä laskeudutaa Insbruckin länispuolelta alas laaksoon, jatketaan piiru itään ja jatketaan nousua Reschenpaasin kautta, mistä päädytään hienoon laaksoon missä mm uponnut kirkko, mistä näkyy torni (tekojärvi minkä padon yhteyteen suunnitellulla voimalalla piti hoitaa sotien aikainen energiapula, mutta sähköä ei koskaan alettu ottaa talteen ja kokokylä upotettiin turhaan). Tuolla myös leirintäalue ja hienoja kävely/fillarointireittejä. Lopulta päädytään Meranon kautta Brenneron solaan, Bolzanoon, missä taas Messnerin vuoristomuseo hienolla paikalla vanhassa linnassa.

Minusta muuten tämän reitin ajamalla voi välttää Itävallan moottoritiemaksun, jos se on tärkeää:) Solat siismyös ilmaisia.

Mutta pointti on upea reitti, mielenkiintoiset solat ja aivan ok 7m autolle.

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.