Kaasua näinkin

TOIVONEN MARTTI 12.12.2013 21:59

Lämmitin rupesi aamulla napsahtelemaan omituisesti. Ilmeisesti kaasu oli loppumassa ja pian napsunta loppui ja punainen virhevalo syttyi. Eikun hakemaan kaasua. Ongelmana vaan se että tämä kämppäri pitää vaan Cepsan kaasuja ja meillä on Repsolin pullo. No, runsaan kilometrin päässä on huoltis joka myy Replsolin kaasua. Pullo kaljakärryyn ja kävelemään.

Kun olin kävellyt noin 50 metriä ajoi Repsolin pulloilla lastattu kuormuri ohi. Pysähdyin ja katsoin perään. Kuormuri pysähtyi, peruutti mun kohdalle kadun varteen, kuski pomppasi ulos, nakkasi pullon lavalle, nosti sieltä mulle täyden pullon, avasi vyöllä olevan rahastajanlaukkunsa ja sanoi englanniksi: 17,50. Kiitin ja annoin rahat.

Olisi varmaan tuonut kämppärille asti jos olisin soittanut Repsolin varastolle ja pyytänyt. Ei vain tullut mieleen. Kyllä täällä kaasutilanne on eri kuin kotomaassa. mot

PATOJA PEKKA 12.12.2013 22:32

"Kyllä TÄÄLLÄ kaasutilanne on eri kuin kotomaassa"

Siellä sun "täällä" - Google maps ei löytänyt paikkaa "täällä" - huono ohjelma koko koogglee...

AHONEN KAI 12.12.2013 22:41

Repsolin mies oli asiakaspalvelija

Käyttäjän lisäys viestiin 13.12.2013 klo 00:46:57 Pekka, Qooqlen käyttösi on ehkä hakusessa, Ranska tai ehkä vielä etelämpänä, ei kuitenkaan Marokko ;)

HÄNNINEN JUKKA 13.12.2013 13:45

Googlettamallakin löytyy sekä Repsol, että Cepsa - Espanjassa toimivat keskenään kilvoitellen. Myös Portugalissa ainakin Repsol.

PATOJA PEKKA 14.12.2013 00:14

Nyt sitten tiedetään, että "Täällä" on Ranska, Espanja ja Portugali. Sinne vie kaikki tiet kuin ennen vanhaa Roomaan. Helppoa on kuin heinänteko ilman kooogglemapsiakin tämä tarkka suunnistus määränpäähän seuraavaa kaasukuorkkia kyttäämään...

HÄNNINEN JUKKA 19.12.2013 14:23

Jorma R.....i lähetti Terveisiä Agadirista, mm. :

"

Hauska juttu tuli vielä mieleen, meillä Voikoskelta ostettu komposiittikaasupullo ja täytätimme sen täällä. Äijä otti mukaansa ja toi parin päivän päästä takaisin. Pulloon saisi pistää 8.6 kg propaania ja siellä oli 11.3 kg! Näin sen heti nestepinnasta ja sanoin ukolle, että pirusti liikaa, vaarallinen! Äijä suhautti siitä vähän aitapuskan juurelle ja tuumasi, että nyt on hyvä. Pinta ei siitä laskenut mihinkään, sanoin että ok, ei se tajunnut asiaa. Pinta oli melkein pullon yläreunassa, en ole sitä käyttänyt yhtään. Kaasua ei kulu yhtään kun olemme sähköjohdossa. Eikös se niin ole, että nesteenä se ei saa mennä pullosta ulos missään tapauksessa, niin olen ymmärtänyt. Täytyy käyttää joskus vapaaparkissa paikallaan ollen pintaa alemmaksi, eikös niin voi tehdä?

Semmoista tänne kuuluu, terveisiä lähetämme kovasti teille ja toivotamme hyvää jatkoa "

SUOMI SEPPO 19.12.2013 15:24

Eiköhän Jorma K:lle kannattaisi lähettää viestiä että sihauttaisi pellolle äkkiä ylimääräiset kaasut vaikka otsonikerrokset pilaantuisivat. Afrikan helteessä pullopaineet käsittääkseni voivat nousta vaaralliseksi. @seppo

HÄNNINEN JUKKA 19.12.2013 15:47

Jus näin tein, Seppo.

Aika himuista meininkiä, kun ajatellaan, ettei siellä monellakaan ole komposiittipuolloa, eikä vaan millään satu eikä ole sattunut edes umpitäysien kaasupullojen varoventtiilienkään kautta purkautumisia.

HAAPANEN TIMO 19.12.2013 18:56

Kyseessä on Passion pullo, oikea määrä on 8kg ja siitä pullosta näkee ylös asti esteettä kaasun nestepinnan.

Tavallisessa 10 kg:n kompossa oikea nestepinta on juuri muovisen kehyksen yläreunan alla piilossa. Pulloa hiukan kallistamalla pitää nesterajan näkyä.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.