Osir? Puolassa

HÄMÄLÄINEN MARKKU 20.11.2013 18:14

Mikä on tuo Osir johon törmää usein leirintäalueen kotisivua hakiesa. Tuolla http://www.pfcc.eu/fin/main.php?nazwa=start on kotisivu on linkitty olevaksi, mutta se johtaakin Osirin sivulle josta ei sitten leirintäalueesta löydykkään tietoa. Tuntuisi olevan jonkinlainen SVUL:in vastike.

Käyttäjän lisäys viestiin 20.11.2013 klo 18:17:12 Siis noita Osir paikkoja tuntuu olevan lähes joka kylässä. Tosin joiltakin leirintäalueilta löytyy oikea kotisivukin.

Melkoista salapoliisityötä saa tehdä kun haluaa varmistaa leirintäalueen olemassa olon ja sijainnin.

JANHONEN MATTI 21.11.2013 14:08

Nyt lienee hakijan selaimessa jotain häikkää?

Tein muutamia kymmeniä koehakuja (explorer) kohdassa leirialueet aakkosittain ja aluehaun perustella mm. merenrantakohteet ja sivut toimii erinomaisesti. Koordinaatit tulee esiin heti kun klikkaa ao. alueen nimeä ja kotisivut aukeaa klinkistä. Kokonaisuutena hyvät Puola-sivut ja sieltä löytyy myös tuo viatoll-ohjeetkin.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 21.11.2013 14:53

Tuskin selaimessa on häikkää.

Kysymys siitä jos avaan tuolta sivustolta http://www.pfcc.eu/fin/main.php?nazwa=start Esim, sivun koskien leirintäaluetta BĄKÓW no. 23 niin sen kotisivuksi ilmoitetaan http://www.osir.kluczbork.pl/ eli paikallinen Osirin sivusto. Sama on monella muullakin alueella joissa kotisivuksi on annettu paikallinen Osirin sivu, jossa taas ei mainita leirintäalueesta mitään.

Em. syystä ihmettelen mikä se Osir oikein on?

Kun sijoittelen paikkoja Googlen kartalle, niin koetan löytää myös alueen "oikean" kotisivun.

Sinänsä tuo PFCC: n sivu on hyvä siinä vaan ei ole kuin osa Puolan alueista

Käyttäjän lisäys viestiin 21.11.2013 klo 14:57:09 Tuossa vielä PFCC:n BĄKÓW no 23:n sivu, http://www.pfcc.eu/ang/main.php?nazwa=23 jossa on kotisivu linkkinä http://www.osir.kluczbork.pl/

AHOLA JARI 21.11.2013 15:36

Osir tulee sanoista; Ośrodek Sportu i Rekreacji (w Kluczborku) eli Urheilu ja vapaa-aika keskus (Kluczbork'ssa).

Liekö heillä useita toimipaikkoja..

http://www.osir.kluczbork.pl/node/9

Kuukelikääntäjällä; "Matkailu-ja lomakeskus Bąków (AUKI Bąków) rakennettiin yhteisöllinen ja avattiin vuonna 1974. Se sijaitsee Lounais-osa Puolan Sleesian alajuoksun Stobrawa - oikea sivujoki joen pohjoisosassa läänin Kluczbork Opole. Se sijaitsee pois Route 11 Bytom-Kolobrzeg jäljillä ns monumentteja. "Puinen rakennus", jossa erityistä huomiota puukirkko kuudennentoista vuosisadan - yksi mielenkiintoisimmista puurakennukset Puolassa, jonka sisäosa on koristeltu Gothic triptyykki 1370. Alkaen Opole Camp on 45 km päässä Wroclaw 105 km, 210 km päässä Poznan, Katowice 115 km. Centre tarjoaa tilat 5 kilometrin päässä Kluczbork kaupunki, se on houkuttelevin kesän lomakohde paitsi asukkaille kaupunkien ja kylien Kluczbork, mutta Myös monet ympäröiviin kaupunkeihin. Se on avoinna viiden kuukauden aikana (01-05 - 30-09), koko alue on aidattu, valaistu ja vartioitu. matkailu-ja Holiday Resort on jäsenenä Puolan liitto Camping ja Carawaningu. Hän on moninkertainen voittaja "Mister Camping" . Hänen saavutuksia on myös toinen paikka "Tehokkaimmat Camping Resort" vuonna 1992. sijaitsee Centerin metsät ja viheralueet tarjoavat rauhaa ja hiljaisuutta. Erinomainen vaihtoehto pyöräilijöille ovat luonnonkaunis Pyörän polkuja metsän läpi yhdistää keinona min. kaupungin Kluczbork. Camping on: - 52 paikkaa kiinteissä majoitus tukikohtaan muuraus Domky 3 tai 4 henkilöä - leirintäalueen 100 ihmistä - 29 virkaa asuntovaunuja verkkoyhteyksien ja TV - keittiö matkailu - wc lavuaarit ja suihkut kylmä ja lämmin vesi ympäri vuorokauden -Konferenssitiloissa "EKOTUR" toteutuu projekti "ekologinen tuote kluczborski" osarahoitusta EU: n ja valtion talousarvio on virkistys-ja urheilu monimutkainen keskuksen on: - Uima-allas mitat: 50m x 20m ja syvyys 140-190m - altaan koko: 20m x 10m - pitch: lentopallo, beach volley, koripallo, savi tenniskenttä - luotu tulvavesien joen Stobrawa alueen. 3 hehtaaria vesiurheilu laitteet (kajakkeja, polkuveneitä) - Lasten leikkikenttä - köysi - paintball alalla on myös baari käynnissä ympäri vuoden toimintaa tilalla 30 paikkaa kuluttajille. In Center on suuri pysäköintialue, jossa saniteettitilat alueella. 1 ha 100 autolle. suojelijana Centre of Tourism - Virkistys Bąków urheilu-ja virkistyskeskus Kluczbork (Mickiewicz Street 10, 46-200 Kluczbork)."

JANHONEN MATTI 21.11.2013 16:31

Taitaa olla niin, että alueesta eu muuta tietoa löydy. kun mitä tuosta etusivulta on luettavissa. Alla on Puolaa koskeva linkki ja siitä ao. camping kyllä löytyy n:o 23. Yksi tähti näyttää olevan

http://www.campingo.com/campsite.html

HAAPANEN TIMO 21.11.2013 16:52

Suwalkin keskustan kämppäri on myös Osir-nimen alla: http://osir.suwalki.pl/index.php/menu-obiektow-osiru/eurocamping/

Logo on pikkuisen erilainen Kluczborgiin verraten. Mun mielestäni nämä on melkoisen varmoja paikkoja. Niitä tarvitaan, eivätkä välttämättä toimi täysin kaupallisten periaatteiden mukaan.

Suuresti ihmettelen puolalaisten heikkoa nettisivujen tekohalua/-taitoa.

Jos mulla olisi kämppäri, sen nettisivut olisivat aina päivitetyt ja osoitteet, aukioloajat, koordit, kaikki pilkulleen oikein. Ja vastaisin sähköpostiin heti.

@timppa

HÄMÄLÄINEN MARKKU 22.11.2013 12:03

Jarille kiitos tiedosta: "Osir tulee sanoista; Ośrodek Sportu i Rekreacji (w Kluczborku) eli Urheilu ja vapaa-aika keskus"

Tuo selittää paljon, mutta kaikilta Osir sivuilta ei löydy tietoa camping alueesta. Puolassa, samoin kuin Baltiassa on camping alueeksi määritelty myös mökkikyliä. Kun pistän niitä paikkoja googlen kartalle haluan varmistua, että siellä voi myös karavaanari majoittua. Ei ole kiva jos illalla, kun haluaa yöpymään onkin lähin camping alue vain mökkikylä, tai tarkoitettu vain telttailijoille.

Tuolla Suwalkin Osirin sivulla on sentään mainita kämppäristä ja valokuvia, joista näkyy sen sopivan karavaanareille. Suwalkin Osir alueella olen itsekin yöpynyt ja voin suositella paikkaa.

KUNTSI KAARLO 22.11.2013 15:51

Parhaiten tuon OSIR-järjestelmän ehkä ymmärtää, jos sen ajattelee eräänlaiseksi kuntayhtymien verkostoksi, joka ylläpitää liikunta- ja virkistyskeskuksia eri puolilla Puolaa. Niiden palvelut sitten vaihtelevat paljonkin, on urheiluhalleja moneen lähtöön, uintikeskuksia, ratsastuskeskuksia, ulkoilualueita, kalastusta, majoitusta ja ravintoloita, mitä nyt vain mielikuvitus tuottaa. Campingalueitakin siis on. Ne valitettavasti ovat joskus sellaisia vasemmalla kädellä hoidettuja, tyypillinen esimerkki Zielona Gorassa. Lähes mahdoton löytää ison alueen sokkeloista ratsastushallien takaa ja jos virka-ajan ulkopuolella saapuu, alueen vahtimestarin etsintä on sitä ihtiään salapoliisityötä, palvelut alueella ovat pesutilat, ihan kunnolliset kyllä ja sitten sähkötolpat. Pari aivan vastaavaa hevoshenkistä paikkaa olemme aiemmin löytäneet jostakin Keski-Puolasta, paikkakunnat ovat jo unohtuneet. Niissä kaikissa on ollut meidän lisäksemme liikkeellä tasan yksi muu karavaanari, joten rauha on ollut rikkumaton, liikumme Puolassa aina ennen lomasesonkia. Niin ja tietoja kyllä löytyy nettisivuilta kuvagallerioineen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.