Yksi reitti reittien joukossa Espanjaan ja takaisin.

JANHONEN MATTI 18.11.2013 21:22

Nopein reitti Espanjan itäosiin Etelä-Saksasta kulkee reittiä Mulhouse-Dijon-Lion-Monttpellier-Perpignan. Reittihän on selvä ja helppo ajaa mutta mieli teki kulkea hieman muutakin kautta kotiin kun tuota perinteistä.

Niinpä kokeilin tulomatkalla reittiä Saksaan Sveitsin kautta ajaen, Lähdin aamulla Avignonin campingilta ja seuraana yö yövyin Bad Krozingenissa Hotelli Fallerhofin pihassa (ilmainen) Ajoin reittiä Avignon-Valence-Grenoble-Annecy-Geneve-Lousanne-Bern-Basel-Bad Krozingen.. Tiet kyllä käy em. kaupunkien aluella mutta itse kaupunkeihin ne ei mene vaan ohittaa/läpäisee kaupungit moottoritienä. Sveitsin kautta ajaen reitti on 24 km pidempi ja tiemaksuissa 14 euroa kalliimpi (sis. Sveitsin vignetten = 32,30 e/vuositarra). Eli erot on aika vähäisiä. Tieverkko Sveitsin kautta kulkien on koko matkan ajan on vähintään nelikaistaista moottoritietä ja jopa navi osasi opastaa reitin yhtään sekoilematta. Suuria vuoristomäkiä tai laskuja ei reitillä ole. ja muutenkin minua yllätti ne suuret viljavat tasangot joita reitin varrella oli paljon. Jouduin toteamaan, että Sveitsi onkin huomattavasti moni-ilmeisempi maa kun mitä Pikku-Heidin lukien voi kuvitella.

Reitin parasta antia on maisemat! Ruska oli lähes komeimmillaan, aurinko paistoi, etelässä lumihuippuiset Alpit ja lukuisat siniset järvet aivan reitin varrella. Sveitsin vigneten saa raja-asemalta mm. Visalla ja koko vigneten hankinta liimauksineen kestää muutaman minuutin. Autoillekin oli varattu parkkipaikka aivan myyntipaikan vierestä.

Tokihan moni on tätäkin reittiä ennenkin kulkenut mutta ajattelin avata asiaa hieman tarkemmin. Suosittelen.

HALINEN HARRI 18.11.2013 22:16

Näitä hyviä reittiselostuksia/vaihtoehtoja varten tulisi olla osio jonne nämä joku tervepäinen tallentaisi ja josta ne voisi kaivella esille. Nythän on siten, että ne joutuu kukin itse tallentamaan ja käyttää sitten kun omia suunnitelmia tekee. On tietenkin lukuisia vaihtoehtoja, mutta turha niitä poikkeamiaja nähtävyyksiä on joka reitissä luetella. Niille voisi olla eri tiedosto.

KUJANPÄÄ MARKKU 19.11.2013 11:10

No voi hyvä isä kuitennii. Matkailu ulkomailla-osio on juuri näitä varten ja hyvä on, että on.

Sitävastoin ollikitinöille vois jonkun jemman keksiä.

HALINEN HARRI 19.11.2013 11:20

Markku, et ymmärtänyt ajatustani. Nuo matkareitit mm. ovat peruskauraa ja olisi hyvä jos ne saisi paikkaan josta ne voisi hakea eikä joka kerta kysellä. Kitinä taitaa kuulua...

Käyttäjän lisäys viestiin 19.11.2013 klo 12:00:05 Toisella karavaanarit sivuilla on tuon tapaisia jaotuksia. Mm. käyttöohjekirjaskannauksia jne. Saahan niitäkin jostain kun etsii... Voisi liiton sivut uudistua.

AHONEN KAI 19.11.2013 15:52

"Nuo matkareitit mm. ovat peruskauraa ja olisi hyvä jos ne saisi paikkaan josta ne voisi hakea eikä joka kerta kysellä."

Tämähän on kauravarasto, hakua käyttäen ne löytyy, ja Matin kirjoitus sopii oikein hyvin sattumaksi kaurapuuroon.

Ja parilla klikkauksella oletkin jo käyttöohjekirjaskannauksia selailemassa, kätevää, eikö totta, eikä tässä vielä kaikki, lisää klikkailemalla löydät vaikka rumatikkimiehet ;))

HALINEN HARRI 19.11.2013 17:59

Neuvopa minulle tyhmälle mistä löytyy näiltä liittomme sivuilta Solifer -94 mallin 540 ohjekirja tai vastaavan mallin niin saan sen toimitettua printattuna kaverille.

AHONEN KAI 19.11.2013 18:10

Jos itse kerrot että: "Toisella karavaanarit sivuilla on tuon tapaisia jaotuksia. Mm. käyttöohjekirjaskannauksia jne. ", löytynee "Solifer -94 mallin 540 ohjekirja " varmaan sieltä.

En ihan tintopullollista kanssasi jaksais ;) , illalla kun sinulle sanois öitä, senkin varmaan huomeneksi kääntäisit ;))

HALINEN HARRI 19.11.2013 18:29

Kyllä se on niin että jos joku asia kohentuisi se on liikaa. Muutos aina pahasta? Minä kun en alkoholia ole juonut yli 15 vuoteen niin kaipa siinä kävisi niin että humaltuisit ja kaikki ihmiset ovat humalassa ikäviä ennemin tai myöhemmin. Poikkeuksena ne joiden elimistön tottuminen alkoholiin on jo sitä luokkaa ettei yksi viinipullollinen juurikaan vaikuta.

KYLMÄNEN PAAVO 19.11.2013 19:14

Näyttipä kysymykset lupaavilta, ja ajattelin että tällainen paksupäisempikin saa vähän tietoa mutta: BLÖRINÄKSI MENI t. Boxstar

HALINEN HARRI 19.11.2013 19:26

Niin meni. Kun kaipasin hyvää arkistoa aloitusasiasta niin se ei tuntunut kelpaavan edes ajatuksena/ehdotuksena.

AHONEN KAI 19.11.2013 20:03

Jos herrojen Haapanen Hämäläinen Janhonen vinkit ei riitä paksupäisemmälle näiltä sivuilta, sitten kannattaa siirtyä S24:n tarjontaan, siellä on löysäpäisempää, ja helposti hahmotettavaa tekstiä.

HALINEN HARRI 19.11.2013 20:25

Onko meillä taas uusi karavaanareiden irtisanoja, moderaattori ja toisten analysoija? Henkilöhin kohdistuva arvostelu ja arviointi kertoo enemmän arvioijasta kuin arvioinnin totuudenmukaisuudesta.

AHONEN KAI 19.11.2013 21:58

"Onko meillä taas uusi karavaanareiden irtisanoja, moderaattori ja toisten analysoija? Henkilöhin kohdistuva arvostelu ja arviointi kertoo enemmän arvioijasta kuin arvioinnin totuudenmukaisuudesta."

Ymmärsin keskusteluketjusta että mahdollisesti minua tarkoitat, väärin menee, ollut täällä jo vuodesta 99.

Sinun, oliko se nyt tämä Qujiksen lanseerama jankkumopo tjsp. on käynnistynyt myöhemmin, ellet tarkoita minua, moposi pelittää kuitenkin loistavasti ;))

HALINEN HARRI 20.11.2013 10:59

Kiitos yv:iden lähettäjille.

KUJANPÄÄ MARKKU 20.11.2013 11:36

Naarakset tai muuten vaan munattomat lähettelee tietynlaisia privoja. Äijäprivat on sitten toisenlaisia.

Tämä vain toteamuksena.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.