Turvattomuus leirintä-alueella

JOHANSSON NINA 12.11.2013 17:01

Viime Caravan lehden kirjoitus Chalons-en-Champagnen leirintä-alueen turvattomuudesta kuulosti hyvin tutulta. Vuosi sitten keväällä olimme samalla leirintä-alueella ja silloinkin kävivät rosvot paikalla. Uhriksi joutuivat asunto-autot jotka olivat lähekkäin keskellä aluetta ja tälläkin kertaa hyppäsivät yli pari autoa missä asusti koira. Asukkaat oli huumattu joten heille selvisi vasta aamulla se että olivat tulleet ryöstetyksi. Ranskankielen taitoisina keskustelimme respan työntekijän kanssa ja hämmästelimme laimeata reaktiota. Meille jäi sellainen mielikuva että ryöstö ei ollut respan työntekijälle mitään uutta. Ilmeisesti aluetta todellakin tarkkaillaan päiväsaikaan. Tapahtuuko se ympärillä olevista kerrostaloista vai oliko se juuri se mies joka meillekin yritti myydä hunajaa päivällä. Emme aio enää mennä Chalons-en Champagne leirintä-alueellan koska siitä jäi kovin ikävä tunnelma, vaikka meitä ei ryöstetty ehkä johtuen siitä, että meillä on kaksi urheaa Jack Russelia matkassa. Nina Johansson

AHONEN KAI 12.11.2013 17:18

Olisin tämän hunajakauppiaan kannalla, kerrostalokyttääjä ja respan työntekijä myös osallinen, samoin hovimestari.

Käyttäjän lisäys viestiin 12.11.2013 klo 17:25:50 Wikipediasta:

"Jackrussellinterrierin 'isä' on englantilainen pastori John ”Jack” Russell."

ne kirkonmiehet ;)

Käyttäjän lisäys viestiin 12.11.2013 klo 17:33:28 eikös se niin mene, että porokoira tulee kun poro panee koiraa, susikoira kun susi panee koiraa, poliisikoira kun.......

HARJULAMPI JUKKA 12.11.2013 18:22

Ja Kaitsu Laivakoira kun laivuri ........

Paistaako päivä ?

SUOMI SEPPO 12.11.2013 18:32

Harvinaisen fiksu mies tuo Kai. Olen aikaisemminkin ounastellut sitä mutta tämä riman alitus yleisellä palstalla voitti kaiken.Oletettavasti aikuinen mies ??

AHONEN KAI 12.11.2013 18:59

Niinhän se Jukka menee ;)), arska paistanut kolme viikkoa, Mequinenzassa satoi ~50 tippaa silloin alkuun, lämmintä ja kärpäsiä/hyttysiä.

AHONEN KAI 12.11.2013 19:05

Seppo, hyvä että kelpaa, nuo huumaamiset ja muu fuula saa sormet tanssimaan näppiksellä ihan yhtä vapaasti kuin aloittajallakin, älä turhaan pahoita mieltäsi ;))

LEPOLA SAKARI 13.11.2013 12:37

Jos ryöstön kohteeksi joutuneet asukkaat autoissaan olivat huumattu, niin kyllä he ovat huumanneet itse itsensä. Ja aika taitavia täytyy rosvojen olla kun osaavat pimeässä autossa penkoa kaikki arvotavaran mukaansa ilman että kukaan herää. Tietysti jos lompakkoa ja kännykkää säilyttää kojelaudalla niin se on eri juttu. Meillä ei ole koiraa, mutta Fiskarsin kirves on. Sitä kun hioo silloin kun hunajakauppias on lähettyvillä niin eiköän mieti kahdesti mihin autoon pyrkii yöllä sisään.
Toistaiseksi ei ole ollut ryöstöongelmia, mutta mistäpä sitä koskaan tietää.Ensi kesänä on tarkoitus mennä Ranskaan, mutta tuo alue ei ole suunnitelmissa.

SUOMI SEPPO 13.11.2013 13:53

Taisi olla Ninan pikavisiitti saitilla. @seppo

SILMUNEN HANNU 13.11.2013 14:09

Koko juttu vaikuttaa perin omituiselta. Jos leirintäaleella käyvät rosvot säännöllisesti autoja putsaamassa, luulisi leirintäalueen henkilökunnan puuttuvan asiaan.

Jos leirintäalueen asukkaita huumattaisiin autoihinsa, luulisi poliisin, terveydenhoitohenkilökunnan ja eritoten leirintäalueen henkilökunnan olevan aika harvinaisen skarppinan asian tiimoilta, ja puuttuvan siihen kovalla kädellä.

Mutta kun ilmeisesti kukaan ei asiasta piittaa, mihinkään huumaamiseen en ainakaan jaksa uskoa.

Siltikin homma vaikuttaa oudolta.

Olisi kiva tietää onko sellaisiin autoihin murtauduttu, joko leirintäalueilla tai matkaparkeissa, missä on hälytys päällä ja etuovien välissä kahle.

Leirintäalueilla emme kyllä itsekään kahletta käytä, mutta hälytys on päällä joka yö, liiketunnistin poiskytkettynä.

t.Kaarina

VALLIUS MARTTI 13.11.2013 14:23

No millähän tankki autolla ne sitä kaasua ovat saneet tuotua autojen viereen kun niin monta auto kuntaa olivat humaneet luulis jo herätävän huomioo itsekullakin mutta ovat jo asukaat humaneet itsensä halvalla viinillä.TV Kulkuri

AHONEN KAI 13.11.2013 14:30

"silloin kun hunajakauppias on lähettyvillä "

Minusta hunajakauppiaan asettaminen mahdolliseksi agentiksi oli vähän kaukaa haettu, samalla logiikalla aamusämpyläkauppiaat ovat rosvojengiläisiä niin vapaaparkeissa kuin häkeissäkin.

Toki kuvitteellinen hovimestarikin ;)

Käyttäjän lisäys viestiin 13.11.2013 klo 14:44:02 Ja Rouva Johanssonille tsemppiä, ja lisää kirjoittelua, tarinan kerronta oli mukaansa tempaavaa ;)

MERIKALLIO VELI-PEKKA 13.11.2013 16:23

Kaarina hoi, tästä olen kirjoittanut jo useasti aiemminkin, jopati omakohtaisia kokemuksia. Ainakaan Piritan uimarannan parkissa (Tallinna) ei hälytysvehkeillä ollut mitään vaikutusta sen enempää ryöstäjiin kuin muihin ihmisiin.

Parikymmentä henkilöautoa soitti sireenejään ja vilkutti valojaan, kun sivulasit oli lyöty rikki ja autot pengottu. Jostakin käsittämättömästä syystä meidän Caravelleen ei ollut kajottu, jätin kyllä hanskalokeron auki eikä mitään tavaroita ollut näkösällä.

Huumehörhöt eivät piittaa hälyttimistä eivätkä ketjut heitä pidättele, niillä suojellaan lähinnä omaa näennäistä mielenrauhaa, hyvä niin. Pikkusorkkaraudalla mennään niin ovista kuin ikkunoistakin hetkessä, ainoa kestävän kehityksen ratkaisu on panssaroitu auto.

Noinkohan se taas alkoi tämä ikuisuusaihe, oikean asian puutteessa.

SILMUNEN HANNU 13.11.2013 16:33

Tarkoitan V-P tilanteita, missä auton asukkaat ovat itse autossa sisällä, yöllä, nukkumassa!!!

t.Kaarina

AHJOS TIMO 13.11.2013 17:47

Mikä on sitten turvallisempaa: nousta ylös vai olla edelleen nukkuvinaan? Eräs tuttuni heräsi yöllä, kun hänen hotellihuoneeseensa murtauduttiin. Hän katsoi viisaaksi teeskennellä nukkuvansa sikeästi. Varas tutki kaappeja ja ehkä veikin jotakin, mutta väkivaltaan ei tarvinut turvautua. Omaisuusvahinko on kuitenkin aina pienempi paha kuin henkirikos.

LIIMATAINEN HANNU 13.11.2013 17:49

Voi teitä tietämättömiä ja epäuskoisia! Jo tavallinen häkä voi aiheuttaa nukkuvalle ihmiselle unen syvenemisen sellaiseksi etteivät enää normaalit aistit ja refleksit toimi, häkä syrjäyttää hapen verenkierrosta ja hapen puute aivoissa aiheuttaa puolestaan tajuttomuutta. Häkä menee siitä aivoveriesteestäkin läpi että humahtaa. Olen itse joskus sisartani talutellut ettei nukahtaisi ikiuneen kun oli nukkunut vinttikamarissa jossa oli uunin pellit laitettu liian aikaisin kiinni ja häkää huoneeseen tuli liikaa, onneksi äitee jotenkin tuli käyneeksi ylhäällä ja sisko pelastui.

Hiilimonoksidia eli häkää on helppoa hankkia ja helppoa laskea autoon/vaunuun, ei edes suuria määriä kun uni syvenee puolitajuttomuuden puolelle. Siinä sen erikoisempia myrkkykaasuja tarvita, häkää 'pönttöön' ja rosvot töihin. Häkä on salakavala aine, hajuton, mauton, näkymätön. Mutta äärimmäisen vaarallinen.

Sitten kaikki viisaat lyttäämään tämänkin jutun juoni! ;-)))

HAAPANEN TIMO 13.11.2013 19:00

Suomalaispariskunta teki perusvirheen jättäessään kasseja sekä farkut siihen etupenkille. Sehän on sääntö numero yksi. Ei mitään tavaraa näkösälle ohjaamoon, ei edes tyhjää muovikassia, varas ei tiedä sen olevan tyhjä.

Ovien lisälukitus olisi varmistanut homman, sanoo VP mitä hyvänsä.

Eihän ne sinne tule kun näkevät ettei ääneti sisälle pääse ja penkeillä ei ole mitään napattavaa.

@timppa

MÄKELÄ EERO 13.11.2013 20:14

Hannu kirjoittaa asiaa. Häkää saa helposti henkilöauton pakoputkesta. Jaa, että kuinka? No jätetään auto, jonka moottorin ääni ei ole kovin kuuluva, käymään muutaman metrin päähän matkailukulkineesta jossa karavaanari nukkuu ja vedetään letku pakoputken päästä karavaanarin laitteen ilmanottoaukon lähelle. Sitten vaan odotetaan. Jaa, että pakokaasun haju herättää. No ei välttämättä.

pikkueero

Mäkelä HEH HEH KJON

LIIMATAINEN HANNU 13.11.2013 20:37

Häkä on kaasua ja kaasuja osataan nesteyttäkin. Joku ehkä jossakin pystyy pakkaamaan paineenalaisena sitä nesteytettyä häkää jonkinlaisiin suihkepulloihin. En tiedä ei ole asiantuntemusta.

Ja paaskaouhetta että niihin kaasuihin joko kuolee tai ne ei vaikuta mitenkään. Lukekaapa nyt sitä natsihistoriaa, kun ihmisiä tapettiin sillä Zyklon-B kaasulla niin sieltä kaasukammiosta vedettiin myös elossa olevia niiden kuolleiden lisäksi, Kaikki eivät aina kuolleet, vaikka kuolvat kyllä sitten muuten.

Eikä nykylääkäreillä, edes niilä 'narkkareilla' eli nukutuslääkäreillä ole välttämättä riittävää asiantuntemusta kaasujen vaikutuksista. On muuten omakohtaista kokemusta. Kun umpisuolta minulta poistettiin, tulehtunutta jo, niin se nuori naisnarkkari ei kuunnellut mitä yritin tolokuttaa että reilumpi annos mömmöä. Joten heräsin heti kun puukkomies sai mahan auki ja lopun ajan olinkin hereillä. Mielenkiintoinen kokemus sekin. Oli kiukkuinen kirurgi, haukkui narkkarin pataluhaksi! Minulla oli ennestään tieto ja kokemusta että tarvitsen normaalia suuremman annoksen, enkä ollut silloin edes kuin normaalipainoinen. Kaasuilla niissäkin leikkauksissa potilas pidetään tajuttomana, alkuhumaus ruiskeena, likodai'iiniä tms.!

VELASCO DAVE 13.11.2013 20:38

Taitavia ovat rosmot kun osaavat tarkasti laskea tainnutukseen tarvittavan kaasun määrän. En ole koskaan lukenut että tämä hengenvaarallinen häkä olisi tappanut ketään ryöstön yhteydessä.

KARVONEN PEKKA 13.11.2013 21:05

Kaikenlaista sitä sattuu ja tapahtuu. Olimme tulossa kotiinpäin ja pidimme paussia erään tavaratalon parkissa Ruotsissa. Kaupassa käytiin tietysti ajankuluksi. Lähdin autoon huilaamaan, kun illalla ajaisimme vielä Tukholmaan. Muu joukko jäi puotiin aikaa viettämään, ei ollut mitään kiirettä, laiva lähtisi vasta aamulla. Vaimo oli tullut kaupasta, laittanut ostokset jääkaappiin ja minkä minnekin. Vei ostoskärryt pois , tuli takaisin autoon ja joutui ihan herättämään minut, kun en reagoinut mitenkään hänen aiheuttamiin kolinoihin jne. Äkkinäinen olisi luullut, etä huumattu on. Oikeasti olin vaan sopivan väsynyt, joten uni oli tosi syvää. Näin on luultavasti käynyt monelle muullekin.

LIIMATAINEN HANNU 13.11.2013 21:13

Eivät ole taitavia rosmot, jos häkää käyttävät niin summassa vaan sitä sisään, eikä kovin paljon edes tarvita häkää kun ihminen on puolitajuton.

Mistä keleestä on tullut käsitys että rosmot muka laskisivat pitoisuuksia ja sen mukaisesti kaasuttavat? Höpön pöpön, eivät siihen kykene eivätkä edes sitä ajattele. Häkä vain on yksi mahdollisuus 'kevyeen tainnutukseen' tai 'raskaaseen uneen'! Häkä tappaa suurina pitoisuuksina, pieninä vain tainnuttaa. Moni itsemurhaaja on kuollut autoonsa, joku pelastunut kun on keskeytynyt homma, jostakin syystä.

Lakatkaa höpöttämästä että rosvot mitään taitavia olisivat, rosvoja vain jotka paaaskat välittävät jos joku sattuisi kuolemaankin touhussa. Häkää on tosiaan helppoa saada, eri tavoin, sinne nukkujien sekaan. KJON!

HAKALA JYRI 13.11.2013 22:18

Eero Mäkelä, mahtaako tuo pakoputki juttu toimia "nykyautoissa", katalysaattorit ollut autoissa n 20 vuotta, nyt kemistit vastatkaa... Olis mukava tietää vaikka ei itsetuhoajatuksia oliskiaan.

jyrih

MÄKELÄ EERO 13.11.2013 22:35

Jyri Hakalalle: En tiedä katalysaattoriautoista, mutta vanhempaakin kalustoa väitän vielä olevan liikkeellä, ainakin tuolla entisen itäblokin alueella. No, jääköön jatkamatta etten saa rasistin leimaa otsaani (ehkä olen jo saanut) aikaisempien kirjoitusteni johdosta. Mutta jotain olen siellä liikkuessani kokenut enkä aina malta vaieta siitä minkä olen itse omakohtaisesti nähnyt. Sitä vanhempaa kalustoa muuten on kyllä lännenkin puolella vielä pilvin pimein liikkeellä, aivan täällä meidän koto-Suomessammekin.

pikkueero

Mäkelä HEH HEH KJON

AHONEN KAI 13.11.2013 23:09

Dodii, heräshän nämä päivystyksen valopäätkin pomonsa johdolla ;))

LAUKKANEN MAURI 14.11.2013 07:31

Asiasta voi jokainen olla omaa mieltä,mutta yleensä rikollinen toiminta,tällainenkin kulkee kehityksen kärjessä siis kaikki on mahdollista. Tuossa linkki kaasuista: http://www.woikoski.fi/default.asp?viewID=241

LEPOLA SAKARI 14.11.2013 09:33

Mielenkiintoista, että en ole missään tavannut(näillä keskustelupalstoilla) ketään joka olis kaasulla tainnutettu ja itse kertoisi tapahtumasta. Kaikki on näitä toisen käden tietoja. Mutta minulla on kokemus häkämyrkytyksestä. Olin vähän toisella kymmenellä kun kotona talvella oli laitettu uunin pellit liian aikaisin kiinni ja meinasimme isäukon kanssa kuolla häkään. Mutta minä heräsin yöllä kummaan tunteeseen ja ihmettelin kun sydän löi vimmatusti. Kun nousin ylös, en pysynyt jaloillani. Kompuroin pirttiin ja löysin isän lattialta makuullaan mutta tajuissaan. Hän ihmetteli miksei pysy pystyssä. Minulla välähti että täällä on häkää ja avasin ovet. Siitä sitten toivuttiin kun saatiin talo tuuletettua, mutta sain helvetinmoisen pahoinvoinnin ja päänsäryn. Joten sanompa vaan, että ei se häkämyrkyttäminen tainnutuskeinona ole mikään helposti järjestettävä. Siihen joko herää tai kuolee. Ja auto ei ole umpinainen vaan siellä on ilmanvaihto. Häkä on kevyttä ja nousee ylös ja poistuu ilmanvaihdon kautta. En usko näitä kaasutusjuttuja vieläkään.

EEROLA TEEMU 14.11.2013 11:36

Ne kaasuttamiset on meikäläisellekin niin kauan pelkkää legendaa, kun YKSIKIN tapaus viranomaisten selvittämänä ja todistetusti paljastuu sellaiseksi. Tuo mitä kerroit häkämyrkytyksestä on jäänyt lapsuudesta ihan selkäytimeen, koska siihen aikaan maaseudulla uuneja käytettiin lämmitykseen yleisesti.

Käsitykseni niistä rikollisista, jotka putsaavat karavaanareita ovat sitä luokkaa, etteivät ne tyypit vaivautuisi mihinkään kaasujen käyttöön niinkin yksinkertaisissa rikoksissa kuin automurrot. Ne tyypit liikkuvat varastetuilla tai muuten väärillä rekisterikilvillä varustetuilla autoilla, joilla lähtevät pakkoon jos paljastuvat ryöstön aikana. Kiinnijäämisriski on olematon yöaikaan.

Häärääminen jonkun kaasupullon/-tankin kanssa ryöstön aikana, puhumattakaan että johdettaisiin pakokaasua käyvästä autosta ovat niille tyypeille aivan liian työläitä. Aikaakin kuluisi paljon enemmän kuin hoitamalla keikka minuutissa. Toisaalta, nehän ei ole mitään tappajia, joten eivät ryhtyisi riskaabeliin "kaasutukseen", minkä epävarmat tulokset vaihtelisivat välillä: " kuolleita- ei mitään vaikutusta". Jos rikollinen näkisi noin paljon vaivaa, niin eiköhän se sitten etsisi töitä ja eläisi kunnon veronmaksajana?

LIIMATAINEN HANNU 14.11.2013 12:14

A kak, nyt on siis tämä kaasutuonkelmakin selvä assii, sellaista ei olekaan!

Niinkus oli aikoinaan selevä assii että aurinko kiertää maata! Kirkkokin sen totisti!

SILMUNEN HANNU 14.11.2013 12:52

Häkämyrkytyksen oireet Duodecim Terveyskirjaston sivuilta ovat seuraavat: "Häkämyrkytystä pitää epäillä, jos pako- tai palokaasuille altistumisen yhteydessä esiintyy seuraavia oireita: päänsärky, huimaus, oksentelu, korvien soiminen, näköhäiriöt, heikotus, levottomuus. Hengitys kiihtyy ja sydämen syke nousee. Iho ja limakalvot voivat tulla tavallista punaisemmiksi. Vaikean myrkytyksen oireita ovat tajunnan menetys, kouristukset, hengitysvaikeudet ja harva pulssi."

Ja noissa lievemmissä hoidoksi voi riittää vain pääsy nopeasti puhtaaseen ulkoilmaan, MUTTA vaikeimmissa, mihin kuuluu tuo tajunnan menetys, on hoitona lääkärin antama happihengitys.

Eli näin olen ei kyllä täsmää häkämyrkytyksen kanssa nuo "kaasutuksen" uhriksi joutuneet, sillä hehäv aina kertomusten mukaan ovat olleet "tainnoksissa", eikä siitä tilasta häkämyrkytyksen ollessa kyseessä pitäisi enää tokeentua ilman lääkäriä.

t.Kaarina

KUJANPÄÄ MARKKU 14.11.2013 14:03

Voi kun mä oon pahoillani Liimiksen puolesta kun toi häkäjuttu ei menny jakeluun pyöreepäisille pikkupääpöille, jotka ei osaa korreloida substansseilla.

MÄKELÄ EERO 14.11.2013 14:21

Kaarina! Hannu kirjoitti: Häkäkaasulla voi syventää nukkujan unta. Siis tainnutukseta ei Hannu kirjoittanut :-)

pikkueero

Mäkelä HEH HEH KJON

LIIMATAINEN HANNU 14.11.2013 14:27

No hyvä Kujis että reilusti ilmottauduit heidän jengiinsä, niihin pyöreepäisiin ...!

Ja voi hyvä isä kuitennii, miksi luullaan että jos jotakin 'kaasua' on käytetty että se kaasun määrä eli pitoisuus olisi aina ollut/oltava niin jumalaton että hengi siinä vaihtaa osoitetta, eli lähtee? Viinaakin voi juoda kohdullisesti, päihtymättä, mutta voi sitä juoda myös 'kuoliaaksi juopumiseksi'!

Jos on olemassa jokin kaasu joka vain 'syventää' sitä unta, ja varmasti onkin, niin saattaa olla mahdollista että sellaista on joskus jossakin myös käytetty. En itse ihan ymmärrä että miksi tämä 'kaasudilemma' on niin vaikea että vastustus on niinkin jyrkkää kuin on. Mikä siinä pelottaa karavaanareita? Vai onko se pelko että jos kuitenkin? Typpioksiduulikin humauttaa vähän tajuntaa pienelle!

Maailmassa on /on ollut miljooia asioita joissa on vääriä luuloja, uskomuksia ja kun varmuus ja tieto puuttuvat, kielletään koko mahdollinen juttu, se kun on helpompaa. Se Venäjän tsetseeniterroristien kaasutuskin olisi kai varminta kieltää, ei sellaista ole tapahtunutkaan! Ja aurinko kiertää edelleen maata!

Häkääkin voi saada vain vähän, pääkkyä kivistää ja olo on kamala. Moni on pelastunut viime tingassa, ja moni on menehtynyt häkään. Nyt sitten vain kiellämme että häkää ei ole olemassakaan? Mitä, häh? Jo vain helepotti.

Ei mahdollisuuksien kieltäminen ole paras tapa suhtautua uusiin ja outoihin asioihin, sillä periaatteella eläisimme, ainakin tietessä, vielä 1800-lukua! KJON!

Käyttäjän lisäys viestiin 14.11.2013 klo 14:32:06 Kiitos Eero supportista, siitähän minä puhuin. On jopa tapauksia joissa jonkin vanhan auton pakokaasut ovat päässeet sisäpuolelle ja kuljettajan 'kyvyt' ovat heikentyneet, varmaan joskus onnettomuuteen johtavasti.

Eppäilen että tässäkin asiassa vastustetaan yhtä paljon liimistä kuin varsinaista asiaa. Kuten politiikassakin, "asia on hyvä ja oikea mutta esittäjä väärä, siis vastustamme"! ;-)))

SILMUNEN HANNU 14.11.2013 14:33

Eero, mutta kun ei se lääkärikirjojen mukaan toimi noin. Siinä vaiheessa kun häkä "syventää" nukkujan unta , tarvitaan lääkäriä auttamaan nukkujaa siitä "syventyneestä unesta"...

Olen myös lukenut/kuullut muutaman omakohtaisen häkämyrkytys-kokemuksen, mistä ihmiet ovat toipuneet, mutta kaava on aina se, että havahdutaan aivan hirveään voimattomaan päänsärkyiseen oloon, mistä liikkeelle lähtö ulos on työn ja tuskan takana, ja olo jatkuu kauan vielä raittiissa ulkoilmassa...

Ei siitä ymmärtääkseni herätä aamulla hupsis heijaa pirteänä ja ihmetellä että ohhoh, onko täällä käynyt yöllä joku..

t.Kaarina

LIIMATAINEN HANNU 14.11.2013 15:23

Voi Ristin Kiesus, ei sitä tarvita mihinkään myrkytykseen asti 'nauttia', siis häkää, Jo pienikin annostus voi 'syventää' sitä unta, ei herää pieniin ääniin ja kolinoihin.

Entäs se typpioksiduli? Jota hammaslääkäritkin joskus käyttivät, tiedä vieläkö?

MÄKELÄ EERO 14.11.2013 16:02

Kaarina! Meidän ajamissamme laitteissa ei nukkuessamme ole käyty, mitään omaisuutamme ei ole hävinnyt koskaan, ei silloin kun ajoimme rekkaa, eikä myöhemminkään, kun olemme liikkuneet karavaanareina. Olemme nukkuneet satoja, ehkä jopa tuhansia öitä rekkaparkeissa. Olemme Tuulan kanssa kumpikin hyväunisia. Eli parkkeihin tulevien ja niistä lähtevien ajoneuvojen äänet eivät meitä saa hereille. Ei usein mutta joskus kumpikin ihmettelee aamulla herättyämme pientä "pään jyhmintää ja hönttiä oloa". No sitä pakokaasuahan varmasti rekkaparkeissa jos missä on, varsinkin kun säätila on ns smogi. Nämä jyhminnät ja höntit olot olemme laittaneet pakokaasun syyksi. Alkoholi ei voi olla syyllinen. Jos sitä otamme se on ns "sydänkonjakki" eli yksi fingerporillinen, ei enempää ennen nukkumaanmenoa. Sitten vielä: Fiat/Euramobilin ohjaamon ovet vedän kyynärnojista lukkovaijerilla toisiinsa kiinni, ohjaamon ikkunoihin ei mitään folioita tai muitakaan peitteitä viritellä. Asunto-osan ovenkahvaan laitetaan sisäpuolelle salpa. Eli sitä ei saa ulkopuolelta kovin heppoisilla työkaluilla auki. Ainoa mahdollisuus vorojen meillä vierailuun siis jää tulla jommasta kummasta ohjaamon sivuikkunasta sisään ja siitähän jo sitten syntyy melkoinen meteli sekä tulijan täytyy olla melko pienikokoinen. Eikö vaan? Siihen meteliin mekin sitten jo kyllä heräisimme vaikka olisimme lievästi häkäkaasun vaikutuksen alaisia. Edellä kerrotuin perustein uskon, niinkuin Hannukin, että unta voidaan syventää häkäkaasulla aiheuttamatta hengen menoa. Sitten vielä: Joskus nuoruudessani minäkin olen saanut kertalämmitteisessä saunassa "häkää päähäni" (meitä oli muitakin siinä tilanteessa). Henki ei lähtenyt mutta vähän aikaa hoipertelimme pitkin pihaa kuin känniläiset ja selvittyämme olo oli huono ja päätä särki. Siis henki ei mennyt, eikä tajuntakaan täysin.

pikkueero

Mäkelä HEH HEH KJON

KUJANPÄÄ MARKKU 14.11.2013 16:08

Kyllä sitä häkää päähän tulee sieltä omasta mielestä ja isoina annoksina.

KAASINEN PERTTU 14.11.2013 16:28

Kyllä häkää tulee alueitten grilleiltäkin kun tuntikaupalla istutaan grillaamassa. Ompa myös omakohtainen kokemus vanhanajan savusaunasta. On myös joku tuttu lähtenyt jalat edellä hään takia.

LIIMATAINEN HANNU 14.11.2013 16:37

Ensiksi, Pikkueerolle kiitos ansiokkaasta ja maltillisesta kommentista!

Sitten, alan vahvasti eppäillä että tämä nettikirjoittelu se vasta häkää muodostaakin osallistujien pääkkyihin, ainakin joidenkin! Jutut ovat sellaisia ettei niitä ihan täyspäisenä ole kirjoitettu, monoksidia on ollut pääkyssä jonkinverran. Saattaapi olla monopoliakin?

Ehe ehe!

LAUKKANEN MAURI 14.11.2013 16:52

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17229851.ab

Vem kan lesa på svenska;är den sant?. Kuka osaa lukea onko tuokin fiktiota vain?.

BERG LEIF 14.11.2013 17:08

Ruotsin poliisi on jo useita vuosia ottanut verikokeet "uhreista" ja kertaakaan ei ole vielä löydetty mitään jälkeä kaasusta tai muista nukuttavista ainiesta. Vakuutushuijaukisa ne yleensä ovat.

LIIMATAINEN HANNU 14.11.2013 17:11

Hiilimonoksidi häviää melko pian verenkierrosta kun sen hengittäminen loppuu!

PASANEN MIKKO 14.11.2013 17:40

Terve Hannun 'häkäjutut' melko viihteellisiä, kirjoittelee kieli poskella........ :-)

Mutta oikeesti, vuosittain suomessa kuolee häkään parikymmentä henkeä!

HAAPANEN TIMO 14.11.2013 17:44

Grännan seudulla useita yöllisiä murtoja parin kuukauden aikana. Poliisi uskoo levähdyspaikkaliigan toimivan alueella.

Ryöstön uhrit uskovat tulleensa huumatuksi koska heillä on ollut aamulla kova päänsärky.

http://www.jonkopingsposten.se/nyheter/vagpiraterna-fortsatter-harja#.UoTuW3B8b2g

Ovien lukituksen varmistaminen olisi todennäköisesti estänyt tapaukset.

@timppa

LAUKKANEN MAURI 14.11.2013 18:20

Jos ja kun minä lottoan esi kieroksella,niin todenäköisyys että saan sen seitesemän(7) oiken on potenssiin X jotain,eli turhaan sitä odottaa voittoa odotaa,mutta joku voittaa ehkä.

Vähän sama asia näissäkin oletetuissa kaasutus tapauksissa,onko totta vai tarua?. Siis kukaan ei voi todistaa että on kaasutettu tai kukaan ei voi todistaa että on. Siis uskonko Jumalaan vai en,aivan sama kysymys. Väänetään vaan kättä asiasta,kumpi voittaa karhu vai leijona?.

EEROLA TEEMU 14.11.2013 18:31

Vähäsen tarkkuutta Mauri. Lotossa on sentään todistetusti moni voittanut jotain ja eräät paljonkin. Karavaanarin kaasutuksesta ei ole ainakaan vielä kukaan esittänyt ainuttakaan pitävää näyttöä. Ei edes Ruotsin poliisit ex kommarimaista tulleiden pidätettyjen rosmojen osalta. Pyöreät päät on kyllä olleet kipeitä aamulla herätessä, todistetusti omakin, erilaisista illan ja yön aikana nautituista liuottimista.

LIIMATAINEN HANNU 14.11.2013 18:53

Atomeita ei ole olemassakaan, painovoima on vain huhua, kosmoksen 'musta materia' paaaskapuhetta, Jumalaa ei ole tai niitä on liikaa, rehellistä poliitikkoa ei ole vieläkän löydetty, Joulupukki on vain pisnismiesten keksintö, viisas insinööri on kerran nähty Kiinassa 1800-luvulla jne. jne.!

Koska näitäkään ei ole todistetusti ja varmasti nähty ja todettu, niin selvää huijausta kaikki! Kieltoon vain, ei saa kertoa lapsille ainakaan.

HAAPANEN TIMO 14.11.2013 18:54

Eivät kovin pyöreäpäisiltä näytä nuo hollantilaiset naiset, lakia opiskeleva tytär ja psykiatri äiti. Koirakaan ei herännyt yöllä varkaiden käyntiin.

@timppa

EEROLA TEEMU 14.11.2013 19:12

Anteeksi hollantilaisilta, väärin ymmärretty, ei minulla mitään heitä vastaan ole. Tarkoitin kyllä ihan vaan meitä tällä palstalla pyöreäpäisiksi haukuttuja. Titteleillä taasen, tai mitä lapsi opiskelee, ei ole mielestäni mitään merkitystä esim. rehellisyyden suhteen. Tilaisuus tekee useammin varkaan kuin huono koulutus.

Tähän samaan valitukseen voin lisätä senkin, että kyllä meillä vaimon kanssa tuli pää kipeäksi keskellä päivääkin, kun ryöstäjät menivät matkakotiin Strassbourgin keskustassa 2m päässä lähimmästä kauppaliikkeestä hälytyslaitteiden huudosta huolimatta. Nyysivät yhtä ja toista, rikkoivat sivuovea, jota eivät saaneet auki, mutta WC:n lasin saivat. Poliisiasemalla meni sitten loppupäivä.

EEROLA TEEMU 14.11.2013 19:24

Onko Hannes joku halunnut viedä Sinulta pois uskon kaasuttajista? Eihän sellaista voi viedä, mikä on uskon asia. Mielipiteitä täällä kirjoitetaan ja viimeisin jumalien lukumäärä minkä olen kuullut oli 14 000 kpl. Varmaan sekin on jo siitä kasvanut. Absoluuttista totuutta ei ole, mutta minä uskon karavaanareitten kaasutuksiin vasta kun edes yksi pitävä todiste tulee. Nukun kummassakin tapauksessa yöni yhtä huonosti kuin tähänkin asti, koska asia on niin triviaali. Nuo muut mainitsemasi "uskonasiat" politiikkoa lukuunottamatta heilauttaisivat enemmän. Olen itsekin ollut joulupukkina, joten sekin on faktaa.

LIIMATAINEN HANNU 14.11.2013 19:46

Teemu, eihän minulta mikää/kukaan voi viedä uskoa kun sitä ei ole, siis uskoa kaasutuksiin mutta ei uskoa siihenkään etteikö voisi ollakin. Miksi niitä sitten niinkin paljon tarinoidaan, ja ryöstetyt itse uskovat vankasti kaasutukseen.

Itseltäni rosvottiin Ranskassa, Ceten kaupungin lähellä, kaikenlaista matka-autosta. Mutta ei kaasulla vaan olin 15min. ehkä aamukusella ja pesulla, sillä välin murrettiin kuskin ovenlukko ja haalittiin mitä ehdittiin auton etuosasta enimmäkseen.

Ja kunpahan kiihdyttelen vain tosikkojen mieliä, ei minullakaan ole mitään faktaa kaasutuksista. Mutta en pidä sellaista kuitenkaan mahdottomana tapahtumana, ehkä joskus joku saadaan rysän päältä kiinni! Tai sitten ei.

HAAPANEN TIMO 14.11.2013 19:56

Minä en menisi väittämään ettei kaasutuksia ole ikinä ollutkaan. On mahdollista että on ollut, näin minä ajattelen,kunnes toisin todistetaan.

Pistää miettimään nuo naapurimaan useiden eri uhrien päänsäryt. Oli kaasutettu tai ei, levähdyspaikoilla ei kannata yöpyä.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.