Peltilintuja ja wanhoja linnoja - vuokra-autoilua Unkarissa ja Saksassa

LEHTOVIRTA PETRI 09.11.2013 00:41

Heippa,

Menneenä kesänä matkailimme Unkarissa lentävien rautatipujen perässä ja sittemmin Saksaa ympäri ämpäri pysähtyen likimain jokaisen linnanmuurin kohdalle. Tai siis emäntä pysähtyi aina ostoskadulle ja minä jokaisen DDR-jäänteen kohdalle.

Koska kesäksi oli tarjolla varsin edullisia lentoja mannermaalle, päätimme tyytyä vuokra-autoiluun & etukäteen varattuihin hotelleihin. Joten siinä mielessä tämä menee hieman karavaani-aiheesta ohi, mutta joskus asiat haluaa tehdä itselleen helposti.

Mutta toivottavasti tästäkin irtoaa jollekulle matkavinkkejä.

http://euroopankierros2013.blogspot.fi/ (kuten blogeissa yleensä, niin tuorein tarina on päällimmäisenä ja ensimmäinen tarina löytyy heinäkuun kohdalta).

Viimevuotiset seikkailut olivat täällä: http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailu-ulkomailla/?x26399=92532200

KURVINEN ESKO 10.11.2013 09:45

Kiitos mielenkiintoiseta blogista. Saksa on yllättävän mielenkiintoinen matkailumaa, olen käynyt siellä sekä työasioissa että lomilla. Jos on kiinnostunut tekniikkamuseoista niin yksi suurimmista ja monipuolisimmista on Sinsheimissa (huom. ei Sinzheim). Linkki http://www.technik-museum.de/ Terv. EKu

NURMI JANI 10.11.2013 18:48

Kiitos Petri! Hyviä vinkkejähän tuolta sai tulevia reissuja silmällä pitäen. Meidän perheellä jos menee tekniset museot tai sota museot äänestykseen, olen poikien (2 kpl) kanssa vahvoilla ;-)

Mm. Speyerin tekniikkamuseossa ja Hockenheimin moottoriurheilumuseossa tuli mennä suvena käytyä. Sinnsheim jäi odotuslistalle.

Kokemuksiimme pääsee 2013 reissun yhteenvedosta osoitteessa http://matkailuautoblogi.com

NYYSSÖNEN KAJ 11.11.2013 11:39

Toistaiseksi mahtavin tekninen museo jossa olen käynyt löytyy Munchenin keskustasta kävin siellä 1993 yhdessä opiskelukaverin kanssa joten saimme käyttää koko päivän siellä.

http://www.deutsches-museum.de/en/exhibitions/

LEHTOVIRTA PETRI 11.11.2013 23:46

Kiitoksia kommenteista.

Nämä isommat Saksan tekniset museot on tullut käytyä läpi vähintäin kerran, joten en ole viitsinyt rouvaa pitkästyttää näillä yhteisillä matkoilla niissä. Sitä varten on "ykkösluokan" lomat, joissa voi syventyä aiheeseen paremmin :)

Edellä olikin lueteltu muutama merkittävä kohde. Lisäisin niihin Berliinin Technikmuseumin (www.dtmb.de), Berliinin Gatowin ilmailumuseon (www.mhmbw.de), Münchenin Deutches Museumin sivutoimipiste Oberschleissheimissä (www.deutsches-museum.de/en/flugwerft/information/) ja jos liikuskelee Trierin ja Hahnin välillä, niin Hermeskeil -nimisellä paikkakunnalla on Flugausstellung (www.flugausstellung.de).

Lukuisista muista tekniikan alueista puhumattakaan...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.