Kaasutettu ranskassa

AHONEN KAI 08.11.2013 02:45

Suomalainen pariskunta peltikuoriaisella autolla kaasutettu ranskan puolivälissä rekkarastilla.

Varkaat tulleet autoon jälkiä jättämättä skannaamalla auton sähkölukon koodin, vieneet 10000€ käteistä rahaa, arvokkaat kultakorut ja passit, eivät omistaneet kortteja joilla saa seinästä rahaa, joten koko talven matkakassa lähti, silti matka jatkunut 1500 kilsaa etelään vaikka kaikki fyffet viety.

Mitään vaaratonta kulkeminen ole, uskomatonta ehkä välillä ;)

OIKARINEN JUUSO 08.11.2013 09:16

...hoitivat alkoholin avustamana itsensä niin kaasuihin, että jäi ovetkin lukitsematta, ja sitten kävi joku käyttämässä tilaisuutta hyväkseen ja vei rahat?

Kun tarina kuulostaa liian uskomattomalta ollakseen totta, se todennäköisesti ei ole totta.

SUOMI SEPPO 08.11.2013 09:28

Taisi pariskunnalla olla todella hyvä matkavakuutus. @seppo

VALTONEN MARTTI 08.11.2013 10:24

Lainaus:

"silti matka jatkunut 1500 kilsaa etelään vaikka kaikki fyffet viety."

-luonnollista, kuka sitä perstasku tyhjänä enää Suomen hintatasoon palaisi.

LIIMATAINEN HANNU 08.11.2013 10:30

Hirveä tapaus! Kyllä ne rosvot ovat kauheita. Vielä kaasuakin käyttäneet. Ihan kamalaa. Ja rahat sekä kullat viety, on tää maailma vaarallinen elää! :(

ANTIKAINEN ESKO 08.11.2013 10:41

Uusimmassa ProMobil-lehdessä 11/2013, sivuilla 22-23, on artikkeli otsikolla "Tatort Autobahn" (tapahtumapaikka moottoritie). Se kertoo matkailuautoihin tehdyistä yöllisitä murroista. Kolmen henkilön kopla on pidätetty Brandenburgin osavaltion alueella. Mainitaan on myös muita Saksan alueita, Itävalta ja Rhone-joen laakso. Vaikka ryöstön kohteeksi joutuneet puhuvat kaasun käytöstä, poliisi ei yhdessäkään tapauksessa ole voinut todeta tainnuttavan kaasun käyttöä.

Pari vuotta sitten kirjoitin erääseen keskusteluun varoituksen moottoriteiden levähdyspaikoilla yöpymisestä. Joku sanoi, että hän on yöpynyt vuosikausia ilman ongelmia. Vastasin siihen, että turvallisuuden tunne kestää niin kauan, kunnes jotain sattuu.

Suomalaisten on vain syytä uskoa, että ei pidä yöpyä moottoriteiden levähdyspaikoilla. Ammattivarkaat pääsevät nopeasti karkuun, eikä heitä koskaan tavoiteta. Väsynyt matkaaja ei herää pieniin yöllisiin häiriöääniin. Pois moottoriteiltä yöksi, leirialueille tai Stellplatzeille, jotka yleensä ovat turvallisuudeltaan eri luokkaa.

Viime keväänä aloittamani keskustelu matkailuauton turvavarusteista venyi pitkäksi, antoi sekä paljon uusia vihjeitä että myös kritiikkiä. Lyhyesti voisi sanoa: maalaisjärki kunniaan, turvavarustus kuntoon, pois moottoriteiltä yöksi.

Tuo artikkeli antaa viisi vihjettä turvallisuuden parantamiseksi. Tässä ne lyhennettyinä:

Arvoesineet eri piiloihin autossa. Vältä yöpymisessä moottoriteiden varressa olevia paikkoja. Pysäköi hyvin valaistuun paikkaan, ei puiden, pensaiden tai kuorma-autojen suojaan. Murtoyrityksessä huuda, paina äänitorvea ja anna valoilla merkkejä. Pidä auton avaimet ja matkapuhelin piilossa mutta käden ulottuvilla. Älä tee vastarintaa tai käytä aseita. Tunkeutuja on näissä paremmin varustautunut. Ilmoita poliisille.
SUOMI SEPPO 08.11.2013 11:06

Eskon ohjeilla pärjätään pitkälle. Ei kannata hysterisoida. @seppo

NYYSSÖNEN KAJ 08.11.2013 11:08

kyllä Suomalainen vakuutusyhtiö tuon uskoo, ovathan he nähneet niin paljon Suomalaisia.

Omavatuu osuus 100%

ANTTILA MARKKU 08.11.2013 11:54

Arvoesineiden kuljettaminen reisussa ei taida olla kovin fiksua.Aina on kaiken laista mahdollista tapahtua.Viimeiset siniset päällä liikkuminen kaupassa ja syömässä on yksi tapa herättää huomiota pitkäkyntisten keskuudessa ja uskokaa pois niitä löytyy lähiympäristöstänne etenkin vierailla paikkakunnilla.Minä olen nukkunut rekan hytissä maantien reunassa monissa osissa venäjää ja muutaman kerran lähtenyt kesken unieni ajamaan muualle,mutta ikinä minua ei ryöstetty eikä pahoinpidelty.Mahdollisimman paljon kun muistuttaa paikallisia niin kukaan ei kysy sinulta mitään eikä silloin paljasta sinua ulkomaan eläväksi.Siitä ei ole ainakaan haittaa.

LEPOLA SAKARI 08.11.2013 11:57

Kun syö reilusti hapankaalia ja ruisleipää niin saa nukkua varkailta rauhassa. Autossa on sisällä niin paljon kaasua että se karoittaa murtomiehet jo auton ulkopuolelta saati sitten sisältä.

HALINEN HARRI 08.11.2013 12:52

Tietääkö joku todistetun "kaasutustapauksen"? Kaikki tarinat eivät pidä sellaisenaan paikkaansa vaikka kertoja elää.

AHJOS TIMO 08.11.2013 12:52

Esko Antikainen suositteli mm: "

Arvoesineet eri piiloihin autossa."

Minä uskon tuohon enemmän kuin lukituksiin. Jos autossa, vaunussa tai vaikka hotellissa on kassakaappi arvoesineitä varten, varkaat olettavat arvoesineiden olevan sen sisällä, mutta eivät ehkä löydä timantteja jääkaapin kananmunapakkauksesta.

1980-luvulla, kun osakekirjat yms. olivat vielä paperisia, eräs tuntemani osakevälittäjä kuljetti arvopapereita ruokakaupan muovikassissa. Toisessa kädessä hänellä oli kallis monin lukoin varustettu metallisalkku, jonka sisällä ei ollut arvopapereita. Jos hänet olisi ryöstetty, luultavasti varkaat olisivat vieneet vain sen salkun.

LIIMATAINEN HANNU 08.11.2013 13:28

Harri kysyi todistertusta kaasutustapauksesta? No Venäjällä sellainen tapahtui muutama vuosi sitten. Tsetssenirosvot ottivat pantivankeja suuren joukon teatteritiloissa ja FSB sitten lopulta laski sen kaasun sinne teatteriin, siinä kuoli rosvoja ja panttivankejakin, kymmenittäin. Notta oli sellainen tapaus.

Kun jatkuvasti monet väittävät ettei sellaisia kaasuja ole olemassakaan, kyllä niitä on, mutta onko maantierosvoilla niitä, se onkin sitten eri kysymys.

Pitäisi tehdä sellainen 'tieteellinen' koetapahtuma, kuka ilmottautuu vapaaehtoiseksi m-autoon sisälle ja sitten kaasua sinne sopivasti. Kyllä sitä kaasua jostakin löytyy, vaikka Venäjän FSB:ltä. Niitä myrkkyjä kun on ties kuinka monta laatua, sellaisiakin joista ei yleisesti tiedetä tai tunneta.

AHONEN KAI 08.11.2013 13:33

Seuraavana päivänä tarinasta jäi pois muut kuin kaasutus, ovilukkojen koodin skannaus ja kymppitonni.

Matka jatkuu kultakäädyt kaulassa, seinästä nykäistyllä toimintatonnilla ja passilla pääsee afriikkaan asti ;)

HALINEN HARRI 08.11.2013 13:53

Kyllä ne loputkin jää pois kun pää selviää. Sitä kaasua jota käytettiin Venäjällä ei ole saatavissa esim. Agalta tai muilta kaasunmyyjiltä. Tuskin ne tsetseenit karavaanareita ryöstelevät Länsi-Euroopassa. Onhan asiantuntija (narkoosilääkäri) lausunut että erittäin iso pullo pitäisi niitä helpommin saatavia narkoosikaasuja suihkuttaa matkailuvälineen yli kymmeneen kuutioon että seoksen vahvuus olisi tainnuttava. Ei siihen ambulanssin muutaman kilon pullo riitä.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 08.11.2013 14:16

Siinäpä se, kyllä kaasuja löytyy, mutta ne myös tappaa. Anestesialääkäreiden mukaan on lähes mahdotonta saada matkailuautoon sellaista pitoisuutta joka nukuttasi, vaan ei tappaisi. Rosvoita tuskin löytyy siihen taitoa, vaikka kaasua saisivatkin.

Niin monta tarinaa kun kaasutuksesta onkin niin yhtään varmistettua tapausta en tiedä.

Olen käynyt nukkumaan kentälle jossa oli arviolta 300 rekkaa ja aamulla herätessä kenttä oli tyhjä. Emme kuulleet rekkojen lähtöä, eikä meitä ollut kaasutettu, vaan olimme väsyneitä.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.11.2013 klo 14:19:26 meillä on autossa hälytin josta sisätilantutkan saa pois päältä. Se hälyyttää jos ovea raotetaan ja siihen kyllä herää.

HJELM ARTO-VEIKKO 08.11.2013 19:59

Persaukisina matka jatkui. Ainoa selitys lienee huoltoasemahenkilöstön avuliaisuus.

Ponsööri shiivi, vee are from finland, juunou Kimi match mani pat not tänävuonna. Bad person teik our mani and daimons, isit posipel get nafta. Vii bei vhen gam back. Sama taas viidensadan kilometrin päässä ja niin edeleen. Minusta tuo yhtä mahdollista kuin kaasutuskin.

Jelmi

VALLIUS MARTTI 08.11.2013 20:23

No voihan saamari taas näitä hampatomien juttuja.Tuolaiseen tarinaan varmasti uskoo kaikki saman veran kuin puhuis saunatontuista ja joulupukista.Tv kulkuri

LATVALA MARKO 08.11.2013 20:49

No meillä ainakin on saunatonttu, siitä löytyy kuvakin... heh

HALINEN HARRI 08.11.2013 20:55

A-V H: Mitä etkö usko joulupukkiin? Huomioi että joulu tulossa - vaarallista lahjojen vuoksi.

HJELM ARTO-VEIKKO 09.11.2013 08:53

Kyllähän minä uskon. Rouvalla usko horjuu kun pukki tyrkyttää aina niitä pehmeitä "paketteja"

Jelmi

LAUKKANEN MAURI 09.11.2013 10:21

Vai pehmitä,meidän rouva ei sitten ymärrä kuin sen kovan päälle!.

NYYSSÖNEN KAJ 09.11.2013 12:46

Ei riitä että paketti on kovana on osattava sitä käyttääkin.

EEROLA TEEMU 09.11.2013 14:20

Täysin samaa mieltä Markun kanssa. Ruotsistahan nämä "itäeurooppalaisten" muka tekemät kaasutusjutut ovat saaneet alkunsa. Asian todenperäisyydessä on juuri ne mainitut puutteet: "oikeanlainen kaasutus on likimain mahdotonta" ja "yhtään kaasuttajaa ei ole missään tavattu", tekisi mieli sanoa "kaasutustyönsä ääressä".

Matkailuautojen ryöstöjä on tapahtunut paikoissa, joissa on samaan aikaan parkissa useita autoja. Joissain tapauksissa varkaat on havaittu ja ovat joutuneet lähtemään kesken ryöstöyrityksen pakosalle. Joitakin poliisi on myös saanut kiinni pian ryöstöyrityksen jälkeen ( Lähteenä ruotsalaispoliisin haastattelu eräässä lehdessä). Koskaan ei ole löydetty mitään kaasutukseen viittaavaa. Sensijaan osa "ryöstetyistä" on kuulustelujen aikana perunut väitteitään ts. ovat yrittäneet vakuutuspetosta.

Kun iltasella ottaa häppää, niin nukkuu hyvin ja ovetkin voi unohtua lukitsematta. Meille kävi näin kommunistiaikaan Puolassa, että herättiin keskellä yötä helkutinmoiseen räminään. Sisällä autossa hääräsi äijä, joka oli pudottanut kattilan kansineen lattialle tiskikaapista. Pyyteli anteeksi tekosiaan ja kertoi etsineensä vain tupakkaa, vaikka kädessä oli kahvipaketti. Hyvästeltiin mies ja annettiin se kahvipaketti kotiin viemisiksi. Pistettiin etuovi lukkoon ja mentiin petiin.

Varsinkin alkuyön rem- univaiheen aikana ihminen nukkuu aika sikeästi, eikä herää edes rekkojen lähtöön puolen metrin päästä. Varashälyttimen sisätutkan poiskytkemistä on harrastettu ja liitetty etuovet sisäpuolelta kiinni toisiinssa. Sivuoveen löytyy myös erillinen "pönkä".

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.