Koira matkalle etelään !

RÄISÄNEN PERTTI 30.10.2013 11:34

Lähdössä aurinkorannoille ja kaksi koiraa mukana . Ollaan oltu koirien kanssa pari kertaa vuodessa ulkomailla , mutta Finnlines rokottaa a`96 e / koira plus hytti jne.. Yht. meno meille yli 900 e Helsinki - Travemunde ! Nyt Naantali-Kappelskär tarjoksessa matkailluauto ja kaksi henkeä 66 e . Onko pakko ottaa koira hyttiä aamupäivä lähdöllä ? Vopparin nettisivuilla kirjoitus , jossa maininta , että koirat voivat olla ajoneuvossa matkan aikana !? Miten on onko kokemuksia ! ?

TOIVONEN MARTTI 30.10.2013 12:05

Oletkos katsonut Finnlinesin 50% tarjouslähdöt? On halvempaa kuin ns. rutulähdöllä. http://www.ferrycenter.fi/index.php?1918

Tuohon hyttipakkoon koirien vuoksi taitaa olla vain yksi varsinainen tietolähde eli Finnlines, siellä ehkä varmempi tieto kuin täällä. mot

SILMUNEN HANNU 30.10.2013 16:50

Finnlinesilla on pakko ottaa koirille hytti kaikilla lähdöillä, ja koirahyttejä on niiden laivoilla hyvin niukasti, itse emme koskaan ole sellaista onnistuneet saamaan.

Laivamatka kestää kahdeksan tuntia, itse en ainakaan koiraani autoon sellaiseksi aikaa jättäisi ja autokannelle ei saa matkan aikana mennä. Jos ne silelä saisivatkin olla....

t.Kaarina

PASANEN MIKKO 30.10.2013 17:33

Terve Kaarina, minkä takia et jättäisi koiraasi sille tuttuun 'autokotiin'? Miksi laivan autokansi olisi koiralle sen kummempi ympäristö, kuin jokin muu, kun se saisi olla tutussa autossa tai vaunussa. Me ehdimme ainakin neljä kertaa seilata Finlinesin laivoilla Naantali-Kappelsär ja toisin päin niin, että meidän Riku oli sen matkan autossa. Henkilökunta päästi välillä tarkastamaan, että kuinka koira voi. No, olisikohan joskus 2005 paikkeilla 'herkkähipiäiset' sveamammat, saattoipa olla suomalaisiakin (herkkiä) mammoja joukossa, saivat sieviin päihinsä ajatuksen, että voi, voi, se koira niin kärsii siellä autokannella, kun on yksin. Voi herraisä! Niin pontevasti näitten 'mammojen' taholta sitä palautetta Finlinesille tuli, että yhtiö päätti lopettaa tämän tavan. Siitä lähtien lemmikeille ja lemmikien emännille on täytynyt varata se erikoishytti.

SILMUNEN HANNU 30.10.2013 18:02

Kyllä meidän koira asuntoautossa yksinään viettää useita tunteja, kun olemme vaikka kylpylässä tms, mutta ei se kotonakaan joudu olemaan kahdeksaa tuntia yksin...eli meidän mielestämme se on liian pitkä aika varsinkin paikassa, mikä kesällä voi tulla hyvinkin kuumaksi, voi keikkua kovin ja melu saattaa olla melkoinen.

Yhden laivan hyttisiivoojaa kertoi kesällä autoon kuolleista koirista, aikana, jolloin niitä sai autokannella pitää.

t.Kaarina

PASANEN MIKKO 30.10.2013 18:22

....no jos uskoo kaikkia juttuja. Se 'hevosmiesten' tietotoimisto levitti aikoinaan juttua myös hevosten kuolemisista niillä autokansilla. Hevoshyttejä ei taida kuitenkaan vielä olla. Meillä ainakin ikävämpiä seurauksia ollut nuista 'koirahyteistä'. Tuliaisena kirppuja Rikussa.

SILMUNEN HANNU 30.10.2013 18:39

....lämpöhalvauksestako et ole kuullut vai etkö siihen usko?

Kai niitä kirppuja voi saada mistä vain, mistä sen hytin voi tietää niiden alkuperäksi. Tai ainakin meidän koira saa leikkiä toisten koirien kanssa....:)

t.Kaarina

PASANEN MIKKO 30.10.2013 19:12

Ei nyt jaksa väitellä, ei kukaan viiti tulla tuekseni......:-) Varaillaan vain koirahyttejä, meidän Riku on kyllä jo kohta 13v.

RÄISÄNEN PERTTI 30.10.2013 19:23

Meillä kaksi Tibbeä ( uros 12 v ja narttu 6 v ) makalla aina mukana . Viime syksyllä oltiin Sisiliassa . Matkalla 12 viikkoa ja 10000 km . Koiramme viihtyivät hyvin matkalla ja leiritäalueilla . Aamulla ruokinta ja yli tunnin lenkki , jonka jälkeen jäävät mielellään autoon . Yli kahdeksan tuntia koirat autossa ei ongelmia öllut . Tuuletus tietysti pitää olla kunnossa ja juomavesi . Ps . koirat eivät ymmärrä ajan kulkua . jos ovat hyvin hoidettu !?

PASANEN MIKKO 30.10.2013 20:11

Joopa, koirat ovat sopeutuvia ja jos niillä ei ole mielenkiinnon kohteita, ne nukkuu. Kaarina vihjaa 'lämpöhalvauksesta'! Enpä usko, että ruotsin laivojen autokansilla olisi niin kuumat oltavat! Eppäillä tuota soppii. Ainakin kerran automme oli laivan ulkokannella, jossa merituuli loiventi kuumaa...... Mutta ruotsalaiskoirat... ne nyt on, neitikoiria.:-)

KIVIOJA HANNU 31.10.2013 08:50

Jossain lavoissa koiran saa jättää autoon autokannelle (esim. Eckerö). Kannattaa kuitenkin huomioida, että jos paikka on laivan keulassa tai ihan perässä, pitävät siellä potkurit aika moista meteliä. Varsikin keulan ohjailupotkurit, joita käytetään vain satamaan tultaessa ja lähdettäessä, pitävät erittäin kovaa ääntä. Myös tärinä noissa molemmissa paikoissa on aika suuri. Itse konehuoneen äänet eivät ole mitenkään häiritseviä. Autokannellahan ei yleensä ole ilmanvaihto toiminnassa ajon aikana, joten kyllä siellä lämpö voi jonkin verran nousta, mutta tuskin mitään suurempaa riskiä siitä on, huomioiden tietenkin jos ulkona on >30 astetta, ei autokannella ainakaan viileämpää ole.

HERRALA JUHANI 31.10.2013 09:33

Muutaman kerran kahden, ison koiran kanssa käytetty mennen tullen reittiä Naantali - Kabellskär ja koirahytti jokakerta. Olen sitä mieltä että koirahytti ei tarvitsisi olla pakollinen. Henkilöautoon en koiria jättäisi mutta matkailuautoissa ja vaunuissa on tilaa riittävästi. Jokainenhan koiran omistaja ymmärtää ( ainakin pitäisi) huolehtia imanvaihdosta ja juomavedestä. Onhan koirat kotonakin yksin joskus 7 - 8 tuntia. Varsinkin päivävuoroilla tuntuu turhalta hyttipakko.

KUJANPÄÄ MARKKU 01.11.2013 16:52

Ajoneuvossa on mukana ihan oma koer. Nuolee kivasti isäntänsä ja on kaikin puolin sisäsiisti. Osaapa haukkua jonkun jutun ihan pystyyn. Navigointisiru tuolta puuttuu, mutta ei se mitään. Illan tullen omaa otustani on kiva rapsutella ja aivan kuin silloin olisin huomaavinani jonkunlaista ymmärrystä yhteistyöhön. Hyvin on koulutettu mun koer. Noutaa postit ja reiskat ihan kahdella jalalla käyden. Mahtava reissukaveri.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.