Viinijuhlat Moselin rannoilla

AALTO KARI 14.10.2013 19:39

Hei

Tässä vinkki liikkuville karavaanareille. Menkää Mosel joen varrella oleviin kyliin viinijuhlien aikana. Viime viikolla kotiuduimme parin viikon reissulta jossa mukana Erdenin ja Enkirchin viinijuhlat. Enkirchissä juhlapaikkana iso teltta (todella iso) ja Erdenissa oli pääkadusta tehty viinintekijöiden "ravintolakatu". Erityisesti Erden oli hieno kokemus. Hyvää viiniä ja ruokaa, ja vaikka hinnoissa oli tapahtumalisää ei 10 - 12 euron hintaa viinipullosta voi pitää pahana. Tunnelma oli todella iloinen ja riehakas. Minkäänlaisia "örveltäjiä" ei kaduilla näkynyt vaikka halpaa viiniä oli joka paikassa tarjolla.

Matkailuvaunun kanssa homma voi mennä vaikeaksi jollei varaa paikkaa etukäteen joltain leirintäalueelta. Matkailuautolla homma luistaa paremmin. Kun varsinaiset paikat esim Enkirchissä tulivat täyteen otettiin lisää paikkoja käyttöön rantanurmelta.

Sähkön riittävyyden kanssa voi tulla ongelmia jollei katolla ole aurinkokennoja, sillä sähköä on vaikea saada. Kaikki liittymät ovat koko ajan täynnä. Samaten kannattaa katsoa että reissuun lähtiessä ovat molemmat kaasupullot täynnä sillä kaasua kuluu niin jääkaappiin, ruuanlaittoon sekä lämmitykseen. Lokakuussa joen rannassa oli parhaimmillaan 20 astetta lämmintä mutta yöllä lämpö laski +5 asteeseen. Ainakin me laitoimme lämmön päälle. 2 viikon reissun aikana meni 1 pullo kaasua.

Vesisäiliöt kannattaa myös aina täyttää ja vessat tyhjentää kun siihen on mahdollisuus. Stellplatzeilla kun ei ole välttämättä suihkuja ja vessoja. Leirintäalueen puolella homma toimii paremmin vesipuolella. Ja pikku vinkkinä: ota oma letku mukaan.

Eli niille jotka ovat syksyllä matkalla jossain Saksan maalla käykää katsomassa. Nyt taisimme olla ainoa suomalainen autokunta satojen saksalaisten ja hollantilaisten sekä muutamien kymmenien muiden maalaisten autojen joukossa. Eli kyllä sinne suomalaisia joukkoon mahtuu.

Tässä linkki Erdenin tämän vuoden juhlien ohjelmaan ja ruokatarjontaan. http://www.bernkastel.de/fileadmin/Mediendatenbank/PDFs/Broschueren/Weinfeste_FL/erden_weinfest.pdf

Näitä viinijuhlia on toki muissakin paikoissa ja muidenkin jokien varsilla mutta Moselin alueen juhlat ovat syyskuu puolesta välistä lokakuun loppuun välisenä aikana.

Terveisin Kari + kartturi

TUOMINEN PEKKA 14.10.2013 21:15

Saapas nähdä, ehditäänkö vielä mukaan......

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.